Huolto autosi: mitä ei pidä unohtaa

Huolto autosi: mitä ei pidä unohtaa

Tahansa elementti voi vahinkoa hankaamalla, tärinää, vaurio tai liike, ja on vastattava kuluminen käyttämällä: Renkaat, levyt ja palat, öljynsuodattimet, sytytystulpat in bensiinimoottoreita, jarrut, kytkin, pellit ja hihnat. Toiset on siedettävä, paitsi vika, kuten suuttimet, pumppu veden tai bensiinin, turbo tai elektroninen ohjausyksikkö. keskuudessa kallis, mutta pitkällä aikavälillä: katalyytin ja hiukkassuodattimen Diesel, ne liikkuu 1000 euroa.

Toisin kuin monet uskovat, ei tarvitse mennä viralliselle tuotemerkin Tarkastelua, vaikka jokainen valmistaja tarjoaa verkoston työkalut ja sopivin koulutus. Joka tapauksessa, voimme säästää paljon rahaa jopa 30 prosenttia, mukaan Audatex- menossa monia tuotteita keskukset. Ja se voidaan tehdä jopa sisällä viralliset takuu, edellyttäen, että annettuja tietoja ajoneuvohuoltoasemalta käsikirja noudatetaan. silmä, takuulaajennukset Kyllä usein ne pakottaa ulos autonvalmistajan verkkoon.

Unohtamatta arvostelu, siellä APPS muistuttaa kilometrejä, päivämäärä ja niin pitkälle mennä ITV. Muista, että Sinulla on oikeus pyytää työpaja, talousarvio tai pysähtyä sama, vaihdetuista osista ja selitykset teille mieleen Operatiivinen. takuu työstä tämä on kolme kuukautta 2000km, vaikka jotkut keskusten elinikäinen takuu mahdollisten häiriöiden motivoi työvoimaa.

Öljyn ja nesteen

moottorin käyttöikää riippuu paljolti sopivalla rasvalla. Kukin valvonnan on korvata öljyä -ja lukien tarkkailun tasolla, mikäli mahdollista 15 vuorokauden välein, tarkistaa, että se on merkkien välinen mittatikun- ja suodatin. Ei vain lisätä, se hajoaa ja menettää ominaisuuksia. päälle jarruneste, 80,000 km Ne ovat kohtuullisia muuttaa sitä. kukin 30000km, Tee sama kanssa ilmansuodattimet, polttoaine ja siitepöly. Toinen asia: jäähdytysneste se on halpaa, ja jos on melkein "ikuinen" vuotoja, koska Ohjaustehostimen.

Ajovalot ja lentäjät

Lentämällä etuasennossa, valaistus syyttää ajan myötä. Yleensä se ilmatiivis, joka säilyttää sisällä linssiä. Jos et halua menettää niiden tehokkuutta, ulkopuoli kiillotus ajovalaisin erikoistuneissa keskuksissa on kohtuullinen ja edullinen a 20 euron suuruista. siellä tehokkaampi sipulit -eye, kokoaa sen yhteensopivuus mallimme, ja on tapauksia, joissa se ei ole helppoa tai korvata alkuperäisiä, niin monet päätyvät ottamatta autoa workshop ja jopa xenon sarjat vaativat itsetasaava ja pesurit lisätä laillisia.

jarrut

jarrujärjestelmä on välttämätön: Parempi olla kiirehtimättä hänet, mutta mitään autonkuljetusalukseen todistajana laatikko, joka varoittaa kiireellisyys korvata pillereitä. Käytä enempää kuin on tarpeen huonontuneen ja loimien levyjä, ja vietti epäsäännöllisesti. Tämä pakottaisi ennenaikaisesti vapauttaa joka on yleensä kestä kauan, jopa yli 100000 km-pillereitä. suosittelemme tarkistaa sen tilan jokaisessa 20000km, mutta ei ole universaali asteikko: riippuu auton käyttöön, liikenteeseen city-tai kasvojen vähenee kanssa jalka polkimella painetaan sijaan käyttää moottori- jarru saa sen 'go' ennen tien.

renkaat

Kumit altistuvat kulumiselle, lopulta kovettua, pidon ja salaojitus kapasiteetti. hänen huolto vaikuttaa sen kesto: Hieman turvonneet menoja, ne ovat vaarallisia jarrutuksia ja kestää vähemmän. että niiden tarkistaminen, niin vähän kerran kuussa, tarkista, että puute mustelmia, haavoja tai mustelmia, The kuluvat tasaisesti Muista, piirustus ei voi hävitä ja että 1,6 mm- renkaat näytteille mitään vahinkoa.

Ensimmäinen vaihtaa renkaat ovat yleensä edestä -jos useimmiten tukea moottori, ohjaus ja neliveto. Nopeuden, ne voivat olla permute takaistuimen jos ne ovat hyvässä käytössä. Muista, että olet Auton vain yhteyttä yrityksen, samanlaisella luottokortin jokaiselle pinnalle. Vaihtoehtoisesti pinnoitettujen, vaikka suosimme alkuperäistä. Peli, mallista riippuen, tulee maksaa Keskimäärin 500 euroa.

kytkin

kytkimen käyttöikää Se riippuu ennen kaikkea käytön, mutta tietenkin Se ei ole ikuista. Tietenkin on olemassa taksinkuljettajat joka huolimatta kytkentää ja irtikytkentää tuhansia kertoja päivän jälkeen, he onnistuvat kiirehtiä hänet yli 500000 km, ja joka käyttää auto muutenkin saati jos ei comparte- ja kulkee 30000km ... Voit selvittää, onko luiston seisoessaan saa toisen ja vapauttaa polkimen painalluksenJos auto ei ole lahti on, että pala on erittäin kulunut.

Iskunvaimentimet

Puskurit ovat välttämättömiä varmistamaan ajomukavuutta ja säilyttää vakaus kaarreajossa, jarrutus, varsinkin ahtaissa ja kuorman kehotetaan -... muuttuvat 60000km, jos mahdollista, neljä kerrallaan by hinta on noin 500 euroa keskimäärin per peli. Saanto ennen edessä, Lähes aina tukea moottori ja mikäli pääosa jarrutuksen massansiirtctekijöiden. Kanssa vuoden ja kilometriä silmästä laitureita ja muita paketin osia: se on helppo mukauttaa ajo vajaatoiminta... kunnes se saavuttaa kriittistä aikaa. joka Vapaa työpaja tarkastetaan kerrallaan, kuinka paljon vasemmalle.

jakohihnan

Ei kaikki ajoneuvot ovat jakohihna, koska monissa se korvataan pysyvä ketju että niin paljon, se vaatii jännitetty jokainen useita tuhansia kilometrejä. Moottoreissa, jotka eivät käyttävät kesto vaihtelee. Itse asiassa on olemassa merkkejä, jotka eivät määrää muuttaa sen 200000 km. Joka tapauksessa, ja veteraani autoja ei saa ylittää 90000 km. Teos itsessään ei ole kallista, mutta edellyttää tiivistä työvoimaa, mikä lisää palvelun. Älä unohda kysyä, korvata se, tee samoin muiden hihnat palvelun, kuten laturi. Keskimäärin noin arvoista 500 euroa Tämän huoltoa.

akku

akku sisältävät tavallisesti perustuva elektrolyytti rikkihappo -jos nykyaikaisin liuennut geeli on välttämätöntä kattamaan sisälevyjen. Jos sinulla on irrottaa, poista ensin negatiivinen napa ja pistotulppa ennen positiivista. Moderni puutteellisesta huollosta tehtävä niin, ettei vuotoa suostumusta. Magic Eye "näyttää sen sisältö on oikea: Näyttää vihreä, jos hyvin, mustavalkoinen tarvittaessa kuormitus ja / tai keltainen lopussa sen käyttöiän. Lisäksi, navat on pidettävä puhtaina ja koskaan pullistumia tai säröillä kotelo. Hyvä akku Yleensä se kestää noin viisi vuotta.

Kuinka paljon se maksaa?

Mukaan vertailuryhmässä Tallerator.es työpajoja ja osoittaa, että Yhdysvalloissa keskihinta 10000km huolto on 148,87 euroa, talouden esimerkkejä, kuten Citroen C4, joka edustaa 124 euroa. On Mielenkiintoiset kuten Renault Clio ja Seat Ibiza, yksityisissä työpajoissa vaativat 90 euroa sen läpi 100000km; Ford Focus maksaisi 170 euroa.

Ajatuksena, kustannukset öljynvaihto ja suodatin sanoi Fordin, 10000 tai 15000 km, tulee noin 131 euroa, mikä on 82 C4 ja 64 euroa tandem Ibiza / Clio. Vaihda jarruneste voi mennä 59 euroa keskimäärin, mutta jotkut (Focus ja Ibiza) ei 50. Toinen ajatus: edessä levyjä ja palat käyttäytyä 269,82 euroa keskimäärin 260 euroa -Citroën C4 ja Seat Ibiza vaihto 294 euroa, kun taas kytkin pakki on asetettu 653,11 euroa 370 C4 nouse Focus ulos 516 euroa, 520 euroa Ibiza ja 466 euroa Clio.