10 tips i tilfelle ulykke

På en tur kan du alltid oppstå uforutsette, som en feil i bilen. Den mest alvorlige er lidelse eller vitne til en ulykke. Her er våre tips for å takle begge situasjoner beste.10 tips i tilfelle ulykke

1. Signaler skyld

Hvis bilen er ødelagt, er det viktig å signalisere den med nøds trekanter. Du må plassere de første 100 meter før hendelsen og før en kurve hvis ulykken skjedde senere.

2. For å se bedre

Når du må gå av bilen, bære vesten før og ikke i full kjørebanen: Det er viktig å få deg til å se, men pass på, ikke gjør deg udødelig!

3. Gå ut av sirkulasjon

Hvis du må reise på veien, gjør det så langt vekk fra trafikk: Hvis mulig, plasser deg bak rekkverket. Ikke tillate passasjerer å stige bilen, men bærer vest.

4. Når en hjulskift

Leter etter det rette stedet å stoppe bilen og steder så langt unna som mulig fra sirkulasjon. Ikke engang komme inn i hodet ditt til å endre et hjul hvor som helst, spesielt hvis det kommer fra venstre. Hvis du har leid veihjelp tjeneste med din forsikring, ikke nøl med å ringe dem.

5. Ulykke samtale 112

Dette er nummeret du må slå på telefonen i tilfelle av lidelse eller vitne noen ulykke å sende nødetatene nødvendig bistand. Hold deg rolig under samtalen og gir informasjon så nøyaktig som mulig: plassering, antall kjøretøyer som er involvert og ofre.

6. Hvordan hjelpe

Stopp bilen på et sikkert sted for å prøve å gjøre situasjonen ikke forverres. da, kort kontakt med den skadede biler, driver parkeringsbremsen og slå på alle lysene mulig nødsituasjon.

Det er på tide å plassere varseltrekanten. Hvis det er mulig, be om hjelp fra andre, slik at med vesten på plass, skjermet fra et nettsted for å advare andre drivere av ulykken.

7. hjelp en såret

En person som har hatt en ulykke er ofte forvirret og redd. Snakk for å innhente informasjon som kan være nyttig til helsetjenester, som om du er allergisk mot noen medikamenter, eller har noen alvorlig sykdom.

8. Hva du ikke bør gjøre

Aldri gi drikke til en såret, og heller flytte eller fjerne dem fra kjøretøyet. Heller ikke bør transportere ham til et sykehus, unntatt i helt spesielle tilfeller.

9. Dekk sin, selv om varmt vær

Den dekker pasienten med et teppe, vanligvis de har kaldt. I tillegg skjermer i munnen fremmedlegemer I stedet løsne og klær og belte.

10. Informasjon, rettferdig

Hvis du spør om tilstanden hans følges og du tror at nyhetene ikke kommer til å være veldig positive, Ikke bli for eksplisitt for ikke å provosere en krise av angst.

Triks for å holde dekkene i god stand

Triks for å holde dekkene i god stand er mer enn en klisjé. Dekkene er den eneste kontakten peker vår bil med bakken og dårlig tilstand av disse kan ha alvorlige konsekvenser for enhver bevegelse, spesielt om vinteren, når vedheft av asfalt vil bli verre og holde fast på noen vei vil være mer ubehagelig. Derfor er det viktig å gi et minimum av omsorg og å identifisere de signaler som vi kan sende for å unngå ubehag og risiko.Triks for å holde dekkene i god standTriks for å holde dekkene i god standTriks for å holde dekkene i god standTriks for å holde dekkene i god stand

trykk

Det er det første budet fordi vanligvis sirkulært eller for lite luft vilje radikalt endre oppførselen til bilen i tillegg til akselererende slitasje av slitebanen. Bør vurdere dem med jevne mellomrom, ikke mindre enn en gang i måneden, eller når vi vil bruke vår bil stoppet etter et par uker. Det er krysset kaldt og hvis en eller annen grunn må du gjøre det varmt, husk at trykket kan stige med nesten 0,3 bar under drift.

mønsterdybde

Dekk i dårlig forfatningLoven krever at vannavløpskanaler som er til stede minst 1,6 mm dyp, hvorved slitasje indikatorer er i flukt med pigger slitebane. Men mindre enn 3 mm, og kan ha problemer med å skyte vann øker risikoen for vannplaning. Hvis du ikke har en dybde tester, kan du måle det ved å legge inn et kredittkort eller en penn og måle merket med en vanlig regel. Spesiell omtale har vinterdekk, som ikke bør være mindre enn 3 mm for å oppfylle sin rolle og unngå monteringskjeder.

ubalanserte hjul

Vi er ikke henvise til psykisk helse, men vi kan merke vibrasjoner i rattet når vi overvinner viss hastighet. De kan være forårsaket av en opphopning av gjørme på hjulene eller feil dekktrykk kan også komme selv av gjentatte slag av hjulene for å lene seg på fortauet for å parkere og enda noen "bordillazo" som hadde gitt under merkevaren. I så fall kan vi selv ha påvirket noen av elementene i suspensjon. Du vet: Vær forsiktig når du parkerer.

Falls og konvergens

Triks for å holde dekkene i god standForskyvning av adressen kan føre til at hjulene ikke hvile på bakken jevnt, forårsaker dem til å bruke mer på en kant enn i resten av slitebanen, noe som ville føre til for tidlig slitasje, med ekstra kostnaden for å måtte endre dekk for tidlig og, fremfor alt, verste bremselengden i en nødssituasjon. Hvis hjulene er brukt mer på den ene siden enn den andre, kan du gå til verkstedet.

sprukne og snittkanter

Sol, kulde og kjøring på veier fulle av salt i vinter kan gjøre at du mister fleksibilitet til våre dekk og at disse cuarteen på flankene, redusere beskyttelsen som tilbys til lerretet som utgjør skjelettet av hjulet. vi bør ikke bekymre deg for mye om sprekkene er overfladiske, men hvis vi innser at økning i størrelse. Vask bilen oftere hvis du sirkulerer mye salt dekket veier.

alder

Ingen har sagt at dekk og utløper etter en bestemt dato ikke oppfyller sine plikter. Men du bør huske på hvordan tidens gang og det harde livet de har, kan de miste noe av den fleksibiliteten de har når de er nye og ikke nok grep. Figuren er ofte brukt som en referanse er ikke å forlenge dekkenes levetid mer enn ti år fra produksjonsdato. Dette er trykt på siden. Det er identifisert av fire sammenhengende tall der de to første er produksjon uke og de to siste det året de ble gjort.

Varme, syltetøy … Hvordan unngå overoppheting av motoren?

by Comments Off on Varme, syltetøy … Hvordan unngå overoppheting av motoren?
I sommer, bilmotorer er mer sannsynlig å oppvarming ... noe som kan være en hodepine hvis du ikke vet hvordan du reagerer.Varme, syltetøy ... Hvordan unngå overoppheting av motoren?

Med ankomsten av sommeren, går vi inn den tiden av året mest utsatt for oppvarming motorer kjøretøy. Det er mange sjåfører som lurer på hvorfor dette skjer, og fremfor alt, hva du skal gjøre når det skjer.

Ikke bare mennesker lider høye temperaturer. Den intense varmen kan være et reelt problem når det kommer til biler som den har alle muligheter til å bli et mer alvorlig problem ... spesielt når bilen og skatten noen år. I de fleste tilfeller, er forebygging den beste måten å unngå disse ubehagelige situasjoner.

Derfor er de aldri over noen tips for hvordan man skal reagere når temperaturmåleren på motor-plassert på panelet electrónico- sa det er høyere enn normalt, dvs. overstiger 90 grader. Bare da vil du få sjåføren til å reagere i tide til å unngå en opprørt på grunn av oppvarming, Etter, avkjøling av de bilmotorer -i aller fleste utføres gjennom en krets som ikke bare består av vann, også antioksidanter og frostvæske. Og hvis det er for sent og temperaturen er på, ta notat av disse tipsene.

Stopp bilen

Dersom motortemperatur er utløst, er den første tingen å gjøre stoppe bilen, slå den av og opphold på den måten for en stund. Hvis du etter oppvarmingen fortsetter, er det på tide å ringe støttetjenester.

frostvæske

Etter å ha latt motoren kjøle seg ned, må du åpne tanklokket som lagrer kjølevæske nøye og kontrollere kjølevæskenivået líquitod; hvis det er under merket må erstatte det. Denne handlingen bør aldri bli ferdig med motoren varm, kan det føre til alvorlige brannskader.

Er det en lekkasje?

For det har nylig anmeldt kjølevæsken er ikke mer kontrollere bunnen av tanken som det kan indikere en lekkasje. Ta hensyn til hver av partene og kontroller, spesielt leddene.

Slå til radiatoren

Gjør det samme med den radiator siden det er muligheten for å bli skadet av en stein, for eksempel. Kontroller tilkoblingspunkter med motoren.

En pumpe problem

Lekkasjen kan være, selv i selve pumpen. Hvis væsken er mørkt er det fordi korrosjon system, for å dermed behovet fornye den spesifikke væskekretsløpet kan tåle ekstreme temperaturer.

En ekstra spiss

I tillegg til disse tipsene, er det nødvendig å følge noen retningslinjer for å unngå krisen. Og for styring av kjølevæske, er det anbefalt å teste for å sjekke effektivitet både fan termostat la motoren gå på tomgang, lufte systemet hvert tredje år, sjekk tanklokket og justere leddene. Når det ikke er noen vei tilbake, er det best å slå av motoren og la den avkjøles før du sjekker ekspansjonstanken. Hvis nivået er lavt, må justeres med vann eller spesiell væske (hvis du kjøle motoren raskere, avkjøl bare radiatoren).

Du kan også være interessert

- Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis

- Hva temperaturen kan nå motoren på en bil?

- Hvordan å steke et egg på motoren på en bil? (Video)

Ønsker du å øke verdien av bilen din? Følg disse 10 tipsene

by Comments Off on Ønsker du å øke verdien av bilen din? Følg disse 10 tipsene
Du ønsker å kjøpe en ny bil, og derfor må selge din første? I Autopista.es kan vi tilby noen praktiske råd for å forbedre sitt utseende og tilstand. Dette vil gi deg best mulig pris.Ønsker du å øke verdien av bilen din? Følg disse 10 tipsene

Hvis du er i søkeprosessen ny bil at du har først Selg din. Du trenger ikke å bruke mye for din nåværende bil bedre på alle måter og du kan be for ham mest penger mulig og, fremfor alt, i hvert fall offisielt den svarer deg. Før detallarte noen tips og triks for å øke verdien av din bruktbil, bør du vite at fra Autopista.es Vi tilbyr også en GRATIS ONLINE SERVICE VURDERING, med fullt oppdaterte priser og en hånd profesjonell og referanse tjeneste. Det er den bedre offisielle verktøy markedet: Som i kombinasjon med disse 10 tipsene for å vise nå kan du med bilen mest mulig penger.

1. Vask den og sjekke innsiden

Hvis du kan, hånd og sette de fem sansene. REPASA med klut microfribra hele kroppen uten å glemme å rengjøre karm, herunder hengselområdet. også Ved gjennomgang dekk med spesifikke produkter og sikre god stand på hjulene: Det vil ta bare en halv time, og du vil bruke mindre enn 10 euro. Deretter plukker en støvsuger, glass renere og et godt produkt å rengjøre plast, uten å se gjennom ikke glemme enten stammen. arbeidet skal inkluderer upholsteriesEn damp renere gjør underverker med stoff. Hvis de er skinn, såpe og rubbing. Sjekk her 3 timer og for mellom 10 og 20 euro.

2- Dediker å mini reparasjoner

Etter ca estetisk krøll med kroppen. Noen detaljer kan kreve intervensjon av en profesjonell tinkerer (åpenbart du vil finne det mye dyrere, selvfølgelig), men det er svært sannsynlig funnet på støtfangere rozones, riper, selv en liten chipped på dørene ved slag mot veggene ... I disse tilfellene, fortvil ikke. Sjekk hånd båt polsk, en rask, billig og nesten mirakuløs med mange små rozones løsning. Hva om ikke nok? Søk bilen deretter referere maling (ofte er i motorrommet), og med det, kjøpe en retusjeringsbørste til forhandleren, men du kan også gi dem i butikkene i bransjen. Fundamental å være nøyaktig den samme fargen, selv allerede være utenfor kroppen. har også lakk, fordi ellers malingen vil vare frem til du vasker det igjen ... I mindre enn en time, og til en pris på mellom 10 og 50 euro, har du et poeng.

3. Det er detaljene som gjør en forskjell

Neste trinn: det skraper fra bruk av bil du kan ikke kontrollere, for eksempel rattet eller girspaken. Men du kan ta vare på noen detaljer for å devaluere bilen. Fra Autopista.es foreslår vi at sJeg rattet er skinn og er slitt, det retapices (100 til 150 euro). Og også at sustituyas tannkjøtt pedaler, enn bare koste mellom 10 og 20 euro spillet. Resultatet er fantastisk, selv på jakt etter en ny mus: Den dyreste koster ca 50 euro.

Rangere bilen gratis4. Endre børster og overvåker tannkjøttet

Det var på tide, men ikke regn dager. Endelig erstatte de vindusviskerne vindusviskere og gjennomgå åpningsspakene fungere som de skal. Med en nål kan du frigjøre de typiske små hindringer, selv omdirigere. Sjekk som også er tilstand av tette dørene mot legemet og hvis det er noen brutt, erstatning. De er billig, enkelt monteres og demonteres, og med dem kan du unngå mye vindstøy. I 10 minutter på mindre enn 12 euro har fullført dette stadiet.

5. Ikke glem å sjekke pærene

Du har kanskje ikke lagt merke til det, men sørg bilen lysene tennes riktig. Hvis frontlykter er slitt plast lampeskjerm, kvitt dem om disse faller ut i dag virkelig billig og når polert (du kan gjøre en profesjonell, men du kan også kjøpe alt du trenger til svært lite i hvilken som helst butikk eller supermarked spesialisert tilbehør), de er veldig bra og gir deg mulighet til å se mye mer. I løpet av bare en time og 15 euro per hodelykt, du flytter til punkt 6.

6. Gjennomgå måner

et annet aspekt en anmeldelse: frontruten. Må være i perfekt stand, og hvis du har en sprekk i månen, uansett hvor liten den er bedre enn av en godkjent endring av merket eller ved samme fabrikk som er montert. Skade hvis ikke gå videre og kjøperen vet.

7. Eye til belter

Toca og kontrollere at den korrekte tilstand av bilbelter. Retting tape, rense den med såpe og, når den er tørr, aplícale et silikonsmøremiddel for, ved svar løpe lett. Eller beis eller drypp. Dette produktet kan brukes på noen del som høres gammel madrass. På bare en time og for 5 euro, løste oppgave.

8. Leter etter de beste bitene

Anmeldelser og reviderer status for venderne, kontroller, visir eller hvilket som helst annet element av dashbordet som erkjennelse og overforbruk. Se etter referansen søker ny brikke i deler butikken. Så du kan garantere deg en fantastisk ansiktsløftning bilen og sikre at alle deler fungerer som de skal: aspekter som ikke kunne få en rolle i en søppelplass oppnådd, for eksempel.

9. Pass deg nøklene og dokumentasjon

Eye: er det vanlig å glemme Hvor de har holdt ekstra nøkler og kan selv at du har tapt. Men hvis du er enestående, selge bilen har de to spillene verdt mellom 100 og 245 euro mer, avhengig av segmentet. I tillegg, som du er forsiktig dokumentasjon også fortelle deg mye bil. Hvis databladet, regnskap og registreringsbevis er i god stand, vil du unngå kjøperen krever at du duplisere, sparer 150 euro, 60 euro og 30 euro henholdsvis. Også sørge for at instruksjonsboken er plassert: 30 euro vil være andre besparelser.

10. Skriv Autopista.es

Og en siste punktet du ikke bør glemme. Husk at Autopista.es kan allerede fra i dag evaluere gratis din bruktbil før du setter den på salg, med profesjonelle og offisielle verktøy som vil gi den eksakte prislappen på bilen på markedet. Ikke vent og på bare 5 minutter, fylle dine personlige data og gjøre det klart hva bilen din, vil du motta e-post alle detaljene.

Du kan også være interessert i:

offisielle og gratis verdivurdering av bilen, bare i Autopista.es

Den mest pålitelige brukte biler for hånd

Jeg har brent bilen, hvordan og når forsikringskrav?

by Comments Off on Jeg har brent bilen, hvordan og når forsikringskrav?
Hvis bilen din har hatt den ulykke å bli brent av en vandal handling, må du vite at ikke alle forsikringsselskaper dekke reparasjonskostnader.Jeg har brent bilen, hvordan og når forsikringskrav?

Tenk deg at, som hver dag, la bilen stå parkert om natten i gaten og neste morgen, når du går for å plukke den opp du er uheldig at Bilen har blitt satt fyr på grunn av en tredjepart. Før dette skjer, må du være klar hvordan du handler forsikringsselskapet. Vil du ta vare på dekke kostnadene for reparasjon eller erstatte meg å kjøpe en ny bil om det har blitt brent helt?

For å dekke skadene i en bil etter brann du må ha forsikring mot alle risikoer eller bil med overflødig, som det er denne type forsikring som egen politikk inkluderer skade, som er garantien som de er inkludert.

Så, hvis du har tatt ut en omfattende forsikring, selskapet vil ta seg av alt. Hvis du har leid en franchise forsikring, vil skade dekkes fra kontrakt budsjettet. Det vil si, hvis franchise er 300 euro og reparasjon overstiger dette beløpet vil måtte betale 300 euro i lommen, og din bedrift vil ta seg av resten.

Men det beste alternativet er å sørge for har kontrakt dekning brann, som det vanligvis er inkludert i alle forsikring, og de fleste forsikring utvidet tredje. Brann dekning dekker skade på bilen ved brann, enten ved en handling av hærverk ved et kjøretøy sammenbrudd i seg selv eller ved et atmosfærisk fenomen som lyn faller.

forsikringskrav

Avhengig av hvordan du fyr på bilen, Du må sende inn nødvendig dokumentasjon forsikringsselskapet. Merk at du demonstrere at tapet ikke har vært uaktsomhet av den forsikrede eller av noen annen person knyttet til ham. Selskapet må utelukke at brannen ble forårsaket.

Hvis bilen din har blitt brent på gaten av en handling av hærverk, fordi noen har kastet en brannfarlig væske, eller fordi de har brent søppeldunker og brann har spredt skade bilen din, klagen ville være nødvendig for å hevde forsikringen. Hvis brannmenn har grepet inn for å slukke brannen, kan du bruke fylt og intervensjon av dem for å demonstrere brannen.

Hvis du har kontrakt brannforsikring, få informert hvor mye du vil betale forsikringen hvis bilen er brent helt og du er tvunget til å kjøpe en annen. Bedrifter bruker to begrepene i forhold til å betale oppreisning eller erstatning som må være klart:

-Verds igjen: det er prisen du må betale hvis du ønsket å kjøpe din nye bil en forhandler på tidspunktet for ulykken.

-korrupte verdi: den pris som du kan selge bilen på ulykkestidspunktet. Referanse kan si at markedsverdien av en bil 5 år er om lag 60 prosent lavere enn prisen på den samme bilen å kjøpe det igjen.

Bare i tilfelle av naturkatastrofer (Som en storm eller jordskjelv) eller terrorhandlinger, som vil ta vare på reparasjoner er forsikringserstatningen Consortium. Ja, forutsatt den skadede bilen har en forsikring i kraft.

Du kan også være interessert

-Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis

-Triks for å få de beste forsikring priser

-naturkatastrofer, vil forsikringen dekke?

Hvordan unngå simpelt tyveri i bilen (speil, antenner, børster …)

by Comments Off on Hvordan unngå simpelt tyveri i bilen (speil, antenner, børster …)
Her er noen enkle tips og triks for å unngå å bli ranet Car de små tingene: speil, antenner, børster, hjulkapsler, emblem av merkevaren ...Tips for å forhindre tyveri av hjulkapslene, børster, speil ...Tips for å forhindre tyveri av hjulkapslene, børster, speil ...Tips for å forhindre tyveri av hjulkapslene, børster, speil ...Tips for å forhindre tyveri av hjulkapslene, børster, speil ...

enten ved vandal eller organiserte gjenger, Siden 2014 har blitt detektert i Spania en økt bildeler tyveri. En tradisjonell hubcaps, speil og antenner, De er sammen med andre som felger eller katalysatorer, svært ettertraktet i dag. butikktyveri som ikke bare utgjøre en hodepine for sjåfører, men på slutten av året som involverer tap av betydelige mengder penger.

en kamera strategisk plassert for å fange den skyldige kan være hardt arbeid, svært effektivt hvis tyveri De forekommer altfor ofte i en garasje. Du kan også installere en falsk alarm inne, med LED pilotito inkludert, fordi det er en effektiv avskrekkende av bare 12 euro investering. men hvis du ønsker å bruke den til tyver i en "hardere ennå," notater. Med disse hjem triksene vil du beskytte noen små biter av bilen.

Hindre tyveri antenneHvordan forhindre tyveri av bil antenne

Heldigvis, med nye antenner av korte radio eller type hai fin, installert i modeller og ny batch Boltet inn i taket, tyveri av disse elementene blir en mørk gjenstand for begjær "vintage". Selv skjer det å være "naboer", med Veteran bil lik vår, som passende antennen for å erstatte din som tidligere har blitt stjålet. Hvis du er heldig, og du fortsatt har denne "juvelen" er den beste tingen du husker skru den og lagre den i bilen. Et annet alternativ som ikke kan ta er å ta en Snabblim dråper i tråden, men hvis de prøver å gripe det kan føre til en stor katastrofe, og mener at i tunneler vask er bedre å fjerne det. Prisen på denne ekstra sterkt lim? 10 euro eller mindre.

Hvor å forhindre tyveri av frontruten vindusviskerne

Utrolig, men sant. Til tross for å være veldig billig, den lett tilgjengelighet av anker vindusviskerne gjør det ett av elementene som de stjeler i biler. Som et hinder, men vi vet at de har en svært liten base, prøver å fikse dem med en flens. Ja, du kan klippe, men det det vil bli stadig vanskeligere lovbryteren og kanskje nøler før du prøver. Men ikke for stramt fordi vindusviskerne trenger for å spille i å flytte, og hvis du merker noen motstand, kan du tvinge motoren som til slutt vil brenne. Hvis du ikke kommer til å bruke bilen i lang tid, og la den parkert på gaten eller i en utendørs parkeringsplass, er det best at du fjerner ikke bare å holde deg stjele dem, fordi vil beskytte mot solen og endringer temperaturer og vil vare lenger og i bedre stand. Prisen på disse flenser? Rundt ca 6 euro.

Forhindre tyveri speilForhindre tyveri speil

Både reflekterende plate som hele enheten, går alt. Problemet er at, i mange tilfeller, i biler med automatisk fold, tvinger speilet og bare bryte motoren, reparasjon kan beløpe seg til 2000 Euro. Det er ingen løsning på dette problemet, men du kan lage et merke i speilet eller posten din innmelding i, ikke bare kompensere dem stjele speil. Selv om de gjør det, kan politiet finne deg hvis de fange tyven eller bandet. Denne lille triks du kan bruke til andre gourmand bildeler. Og hvor mye det kan koste deg? Fra 12 til 100 euro.

Hvordan forhindre tyveri av logo eller merke emblem

belter, ryggsekker, inkludert tilpassede nøkkelringer med logoer merker av biler. En noe barbarisk måte, men ekte. Er det mest ønskelige? Mercedes-Benz, mini Cooper, BMW, Audi, Seat, Toyota, Volkswagen og Nissan. For å gjøre det vanskelig å "samlere", er det best ordne den logo kjøretøy, godt med en superlim, godt med noen form for klinke. Og hvis du har hatt nok å fylle og fylle opp igjen, du kan plassere logo med en magnet og fjerne det hver gang du parkerer bilen eller selv gjøre en 'klistremerke' eller klistremerke som simulerer langt være den opprinnelige emblem. Og det kan være hvordan å beskytte emblemer eller logoer? rundt 15 euro.

Hvordan forebygge tyveri katalysator

I år Guardia Civil har deaktivert en organisasjon av bulgarsk opprinnelse som var dedikert til Kjøretøy tyveri katalysatorer i Spania og Frankrike. dette del inneholder edle metaller som platina, rhodium og palladium, som salg vekten kan nå 30 euro per gram (Det avhenger av modellen, men de katalysatorer som tar vanligvis omtrent to gram palladium og platina to andre), så er blitt så lønnsomme slike tyverier. Selv med en sag og en katt noen bil er kanonføde i noen modeller er det lettere å få denne dyrebare "trophy". som drastisk å forhindre spredning av denne type tyveri kan skjerme enheten med et gitter for å hindre kutte. En god sikkerhetssystem som registrerer bevegelse kan også være en god løsning. Og hvor mye det kan koste å beskytte katalysator vel? 500 euro.

Hvordan forhindre tyveri av hjulkapslene og felgerHvordan forhindre tyveri av hjulkapslene og felger

En klassisk. Hvis du ikke ønsker å finne en dag bare hjul, Flenser set hubcaps er en meget effektiv overbevisende metode, men uestetisk. De selger også noen anti-tyveri-pakken skruer for bare 15 euro. Og hvis bilen har felger, Tror ikke du er trygg. I nyere tid tyver klarer å trekke sin produksjon på det svarte markedet fordi selv med dem og utføre ulike typer objekter. Det er sant at produsenter bakdekselet sikre dem til hjulbolter og muttere maksimal sikkerhet (Hvis du ikke kan gjøre med en pakke med ca 25 euro), Men den mest effektive metoden er en alarmsystem i tillegg for å åpne igjen, Det setter opp en mekanisme hjul og blokker ekstraksjon umulig. Og hvor mye det kan koste å beskytte hjulkapsler eller felger på bilen din? den pris Det er meget variert, fra mindre enn 10 euro (I tilfelle av flensene for hjulkapsler) til 600 euro (I tilfelle av avskrekkende alarm for å beskytte dekkene).

Når kan jeg begynne å kjøre hvis jeg tar ut kortet

by Comments Off on Når kan jeg begynne å kjøre hvis jeg tar ut kortet
Hvis du har blitt fjernet midlertidig førerkort etter å ha blitt dømt for en forbrytelse mot trafikksikkerhet, vet du når du kan komme tilbake for å ta en bil?Når kan jeg begynne å kjøre hvis jeg tar ut kortet

Enhver rettslig dom Forbrytelser mot trafikksikkerhet innebærer midlertidig deprivasjon av retten til å kjøre. For å gå tilbake til å komme bak rattet på en bil Det vil avhenge av om tillatelse tiden deprivasjon er lavere eller høyere enn to år.

Dersom tillatelse er deprivasjon enn to år, må du vite at det er nødvendig en kurs for rehabilitering og ampullen sensibilisering 24 timer undervisning varighet i et godkjent senter og må også en test i trafikken. For å få tillatelse, i dette tilfellet, har det en balanse av 8 poeng.

Hvis setningen mindre enn to år, å gjenoppta kjøring, vil du bare bevise at han passerte i løpet av bruk og reeducation ampulle sensibilisering 24 timer. I dette tilfellet, trenger du ikke foreta noen test eller undersøkelse.

Straff på opp til 500 EUR

Som vi bilister europeiske Associates (AEA) forklarer, selv om Det er ingen tidsbegrensning for å varsle sjåføren hva du skal gjøre, Det er heller ikke en plikt til å informere DGT vanligvis gjør. Derfor, når det har tjent setningen kan delta i noen av de autoriserte sentre for kurset, og være i stand til å gjenopprette tilbake din rett til å kjøre.

Hvis, uansett grunn, bestemmer du ikke å utføre relevant å hente førerkort kurset, vil du bli bøtelagt en alvorlig administrativ straff som beløper seg til 200 euro, i tilfelle av å bli fratatt retten til å kjøre bil for mindre enn to år. og en svært alvorlig administrativ bot på 500 euro i tilfelle jeg har vært i mer enn to år.

Du kan også være interessert

-Fem nøkler på meldinger om bøter

-Hvordan førerkort

-Lovbrudd som tar bort poeng

10 verktøy som du bør bære i bilen

Her gir vi en liste over 10 grunnleggende verktøy som du bør bære i bilen når du setter deg bak rattet. De er svært nyttige svært vanlige objekter, men du kan ta mer enn en klype.10 verktøy som du bør bære i bilen

Hvis du er en vanlig driver, sikkert til tider har det vært i stand til å punktere en av dekkene på bilen din, eller du kan lide sammenbrudd. I begge tilfeller, og etter all sannsynlighet kan du ikke fikse disse tilbakeslag fordi på den tiden du ikke har de grunnleggende verktøy for å løse dem. Så du vil ikke skje igjen, her er du den kit liste med 10 viktige verktøy som du alltid bære i bilen.

1) Atornillador fly og annen stjerne. Det ville også være nyttig for å bære en med utskiftbare hoder av forskjellige diametre og størrelser.

2) Tenger med kutteområde Kabel stripping eller kutte ethvert plaststykke eller lignende, om nødvendig.

3) skiftenøkkel og skralle for å løsne eller stramme muttere.

4) isolerende bånd. Den kan brukes til å gjøre nødreparasjoner (fast tak eller la et stykke), isolere en kabel som kan vises i dårlig forfatning, og for å finne og markere stedet for å reparere senere.

5) hydraulisk jekk å endre dekk lug skiftenøkkel eller krysse.

6) reflekterende trekanter: Noen enheter på grunn av sine særegenheter tjene til å advare andre trafikanter at bilen er stoppet av en feil eller tilbakeslag.

7) Unbrakonøkkel satt Torx hode eller. Det blir stadig vanligere å ha for å bruke dem, fordi de siste årene har spredt bruk av små muttere og bolter kan bare strammes eller løsnes hvis du har noen nøkler Allen.

8) hansker: For å endre hjulene, gjennomgå noen del av motoren, sjekk olje, etc. Hvis du ikke ønsker å sette flekker på hender og klær, er avgjørende.

9) Boks med reservesikringer. Ofte de mest vanlige feilene hvis varselsignal gjenspeiles i instrumentpanelet er på grunn av noen av sikringen er gått, slik at problemet vil bli løst ved å erstatte den med en annen.

10) Portable lampe eller lommelykt batterier. En grunnleggende verktøy, spesielt når du har til å manipulere, se eller fikse noe i bilen på en tid og sted med lite naturlig lys, enten tidlig på morgenen, i skumringen, om natten og selv i en tunnel.

Kjøring triks og vedlikehold av bilen over snø

Du vet hvordan du reagerer på rattet før en snøstorm? Hva bør jeg vurdere om jeg møter en bank av tykk tåke? Trenger du mer oppmerksomhet bilen min i vinter? Hvilke elementer av bilen min er de som lider mest? I dette spesielle svare på alle disse spørsmålene og mange andre. Vinteren har kommet: passer din kjøre til vær og sette spesiell omsorg i å opprettholde bilen.

Snø kjøring tips

Snø gir mer grep enn is, men vi skal ta samme forholdsregler: rundskriv forsiktig, adresse svinger i lav hastighet og ikke dulle med rattet vil være vårt maksimale.

Effekten av snø dekket er svært lik den gjørma. Dekket må trenge den myke delen for å finne en hard overflate nedenfor. Som dekkene er bredere våre kjøretøy, mindre kontaktflate med asfalt og vi derfor verre vedheft. Det bør ikke slippe ut luften av dekkene fordi slitebanen vil øke og dermed dekkene ikke nagle ham i snøen for å få spille med asfalt.

Hvis vi skal gjøre mange turer i områder med snø, det beste er mount vinterdekk det samme som anbefalt av produsenten for normal bruk. Strenger er det beste middel for spesifikke situasjoner, men du må vite dem. Her er hvordan du gjør det, er det best å øve i garasjen det varmt for det, måtte sette dem på veien, gjør du det på kortest mulig tid.

Hvis det lett snø, tilrådelig Følg hjulsporene som andre biler har gjort tidligere. Når du har mye, du bør forlate dem og gå uten å tråkke på snøen. I dette tilfellet, vi må være spesielt oppmerksom på understellet; hvis det snør, kan det føre til alvorlige skader på bilen.

ansikt en helling eller en gradient Nevada er en krevende oppgave. økninger i -og bare når vi ikke er på en åpen vei: en garasje rampe, for eksempel, Vi kan prøve å klatre ned igjen, forutsatt at modellen er av forhjulsdriften. Vekten vil hvile på forakselen, øker adhesjon. i nedturer, hadde bedre gå kort og går gjennom områder med snø som ikke har blitt tråkket marsjer.

Merkelig nok, i områder med mye snø på veien vi kan også vinne frakobling grep traksjonskontroll. Hvis vi ikke gjør det, kan systemet 'go crazy': akselererende tap av veigrep skjer, slik at enheten gjelder bremsen på hjulene mister grep. Systemet er akselererende og bremsing på samme tid, og dermed varmer bremsene og bilen ikke klarer å oppnå sitt mål: å avansere. det er best å akselerere veldig jevnt i høyere gir, andre eller tredje, for å gå fra stillstand.

snø

Og med tåke?

den Tåke fører også betydelig tap av synlighet og våt asfalt. Konfrontert med dette været agent, øker sikkerhetsavstand med bilen foran deg og Sett tåkelys. Husk at baksiden er veldig irriterende for andre drivere: desconéctalas som de ikke trengs. I de fleste tilfeller, dyppet De er tilstrekkelig til å ivareta en seksjon med tåke; lang skape en 'glorie effekt' (Light spretter og ikke tillate oss å se veien) ganske ubehagelig.

Opprettholde bilen din i vinter, avgjørende

Bilen må ta vare på og skjemme bort hele året, men kulden er spesielt skadelig for mekanikken i vår bil. Ideelt sett betyr kjøretøyet ikke bli kaldt, så lagre den i en garasje eller i et innelukket plass Det er det beste valget. Hvis bilen din sover i det åpne, er det sannsynlig at i morgen du finner den full av frost eller is. Og for å bli kvitt dette pinlig problem, spesielt i frontruten, ikke alt: Dette er hva du må gjøre.

den elementer av bilen din du bør ta mer hensyn er dekk, de må ha mønsterdybde og passende trykk, lys og andre liker børster, den nivåer eller batteri, lider mer enn nødvendig ved lave temperaturer. i denne video Vi forteller deg i detalj hvordan du skal ta vare på disse elementene i vinter, og vi tilbyr ulike tips og triks.

Du kan også være interessert i ...

5 tips for kjøring i regn

Hva er den beste vinterdekk?

Hvorfor trenger vi lider vannplaning?

Hvem er hvem under panseret på bilen din

Selv om vi ikke er mekanikere må demontere motoren med lukkede øyne og gå rote gjennom mekanikken under motorlokket, vet hva vi bør sjekke jevnlig kan gjøre vår bil vil vare og ikke ender enhver tur opp på en kran. De er grunnleggende kontroller, som krever bare noen få minutter og kan gjøres uten verktøy. Bare å ha bilen parkert på flat mark og motoren kald å sjekke status for hver av de vitale væsker.Hvem er hvem under panseret på bilen dinHvem er hvem under panseret på bilen dinHvem er hvem under panseret på bilen dinHvem er hvem under panseret på bilen din

Oil. Det er selve blodet av motoren. Hvis det var lite eller for mye, kan du ha en 'hjerteinfarkt' gripaje som å ha ingen smøring mellom bevegelige motordeler. Hvis du måtte legge pluggen er vanligvis gul, har gule bokstaver, inkluderer ordet OIL eller tegning av en olje.

Kjølevæske. Samarbeider med de smøremiddel å senke temperaturen i motoren. Det er i et gjennomsiktig plastbeholder med en svart plastplugg. Hvis du må sjekke ditt nivå varmt, se opp!. Ta tak i hetten med en klut for beskyttelse mot sprut og åpne den sakte.

Frontruten. En blå plugg, vannfarger, ofte identifisere spylervæske. Det er mindre bekymringsfullt hvis nivået er lavt, men ikke overdriv tilsett vann.

Bremsevæske. Selv om du kommer til å sannsynligvis aldri trenger å legge til. Uansett må det nivået også være mellom minimum og maksimum. En generelt svart hette med et symbol på en plate og sirkulære baner rundt linjene identifisert.

Styring væske. De mest moderne, med elektriske bistå adresser biler mangler hydraulisk krets, og heller ikke har biler uten servostyring veteraner.

Batteri. I noen biler er det ikke funnet i motorrommet, men i bagasjerommet. Det er ingen vedlikehold, men i andre er det bra å sjekke ditt nivå og noen ganger måtte legge destillert vann. Det er anerkjent ved å ha et langstrakt plastfolien under hvilke er huller eller separate plugger.

Carwash: som hevder hvis noe bryter bil

Inn i bilen vaske bilen og når du forlater en av speilene er brutt. Du vet godt hvem du kan kreve? Du har.Carwash: som hevder hvis noe bryter bil

I en bilvask en av rullene har brutt speilet på bilen din. Du får stunned og det første du tenker på er hva jeg kan gjøre. I det fjerne lese deg en plakat som anbefaler innfellbare speil og bilvask er ikke ansvarlig for eventuelle skader som kan oppstå. Hva kan du gjøre? Du kan dekke skader bilforsikring?

Ifølge europeiske bilister Associates, er det første du bør gjøre krav ugjendrivelig (ved burofax) innehaveren av bilvask og forsikringsselskapet.

Ifølge artikkel 147 av den reviderte teksten i den generelle loven for forsvar av forbrukere og brukere, "tjenesteleverandører i dette tilfellet tunnelen lavado- skal være ansvarlig for skader og skader forårsaket til forbrukere og brukere, med mindre de bevise at de har oppfylt de krav og bestemmelser fastsatt krav og andre pleie- og diligence som kreves av naturen av tjenesten". derfor, I prinsippet, eieren av vaskeritjeneste har til å ta vare på skade på bilen din, AEA poeng.

For å være en service "autolavado"The rettsvitenskap Det vurderer elementene disse anleggene må være i en posisjon ingen skade for brukerne, og eieren av eiendommen å oppveie fordelen av ikke å måtte ha en ansatt for denne tjenesten med risiko for overfor skader som kan oppstå for å bruke den.

På denne måten vil du være ansvarlig for bilvask som må bære kostnadene ved å reparere bakspeilet på bilen din. Vi vil anbefale at når det er mulig du får i hendene på eksperter på forsvarsspørsmål Bilist å gi deg råd om ditt spesielle tilfelle.

Du kan også være interessert

Ikke åpne døren til en bilvask ...

20 hjem og billige triks for å rengjøre bilen

Bilen stoppet, hva er mine forpliktelser?

Jeg klarer ikke å holde bilen min og la stå, må jeg ta ITV regelen? Er jeg forpliktet til å betale forsikringen? Og veiavgift? Men ikke med bilen circulemos loven krever visse forpliktelser vi ...Bilen stoppet, hva er mine forpliktelser?

forlate bilen stoppet. Årsakene kan være mange: har flere biler og bare i stand til å bruke en eller ikke være i stand til å dekke kostnadene ved en enkelt bil. Krisen kommer som den største synderen igjen og denne situasjonen er blitt vanlig blant mange sjåfører. Den umiddelbare løsningen er å la det stå: ikke sirkulere, så jeg sparer regninger. Men er det virkelig slik? Omsorg, sier loven motsatt. Så hva gjør jeg?

Bilen stoppet, hva er mine forpliktelser?

ITV, obligatorisk selv om bilen står stille

Som registrert av generalkjøretøyforskriften alle kjøretøy registrert eller satt i omløp må gjennomgå teknisk inspeksjon i en av ITV stasjoner autorisert til å gjøre. Det vil si, det faktum har en bil som slippes tvinger oss til å holde seg oppdatert offisiell gjennomgang. I dag, i henhold til trafikkdata, 1,5 millioner biler i flåten av landet vårt ikke har ITV i orden. Hvor mange av disse bilene blir stående i en garasje, og hvor mange som sirkulerer?

Mens det er hevet over tvil at en bil kjører som regel må ha bestått ITV, mange førere mener at det bør være straffbart hvis den ikke brukes. Faktisk, ved lov, kjøring uten ITV det er klassifisert som et alvorlig angrep og bot 200 euro, mens det faktum ITV har det sluttet uten å ta hensyn forseelse og mengden av den straff er halv: 100 euro. Til syvende og sist, men det er obligatorisk å ha ITV regel flyter eller ikke.

Hva med forsikring eller veiavgift?

Hver eier av et kjøretøy er tvunget til å signere en kontrakt for forsikring for hvert kjøretøy som holder. Det er inkludert i kongelig resolusjon Law 8/2004. Dette omfatter biler som ikke kjører. Og, for eksempel, gitt det usannsynlige tilfellet at bilen lider en kortslutning og ta fyr, unnlatelse av å ha forsikring ville tvinge eieren til å bære kostnadene av tredjeparter. Av denne grunn, hver bil må ha en forsikring, selv de mest grunnleggende ansvar. Ikke gjør dette fører til en bot på mellom 600 og 3000 euro, gradert avhengig av om eller ikke kjøretøyet sirkulert.

I mellomtiden, hvis du har en aktiv trener, vil hvert år nå oss veiavgift. Og er det, med mindre vi gir vår bil lav, enten midlertidig eller permanent, til trafikk det fornøyd Vi har bilen i aktiv, så vil vi sende kvittering av dette hvert år.

Bilen stoppet, hva er mine forpliktelser?

Wrap-up: mer nøyaktig løsning

Som vi ser, selv om vi ikke bruker bilen, har vi en rekke forpliktelser overfor ham. Den eneste løsningen er funnet gi midlertidig lav og frivillig trafikk. På denne måten er vi ikke forpliktet til å tegne forsikring eller å betale skatt. Men Trafikk krever, på tidspunktet for disenroll, må du ha bestått ITV og også når vi bestemmer oss for å registrere det uunnværlig forutsetning er at gjennom den offisielle vurdering.

For å gjøre dette, vi bare nødt til å fylle ut et skjema og bringe dokumentene forespurt på nettsiden til DGT (Registreringsbevis, kort ITV) og betale avgift: 8 euro.

Har du lider bilen min hvis langvarig?

Hvis vi bestemmer oss for å avslutte våre kjøretøy midlertidig må vi spørre oss selv om vi er verdt. Vedlikehold av personbiler: en lang periode med inaktivitet påvirker hver og en av elementene i vår bil.

Den mest alvorlige, påvirker mekanikken. den Motoren må kjøre minst en gang i måneden eller stempelringer kan holde seg alvorlige skader og smurt: alle elementer er tørr og kan sprekke eller krympe. lider også kjølesystem, bremser (Væsken bør byttes hvert annet år) og girkasse (kjedehjul, gafler synchronizers og rust). For å unngå dette, bør vi starte bilen og sirkulere hver måned minst. Problemet? Vi kan ikke kjøre uten forsikring eller uten ITV i orden.

Derfor, hvis vi blir tvunget til å forlate stående må vurdere om det er verdt det midlertidig eller permanent. Funksjonsfeil forårsaket av at den stoppet kan medføre en betydelig mengde ...

Bilen stoppet, hva er mine forpliktelser?

Og hvordan kan jeg avbestille min bil?

Det er flere selskaper som vil De hjelper avregistrere bilen og utføre hele prosessen for gratis som i tilfellet Desguaces Madrid eller Dardebajaelcoche.com. både tilbud identisk tjeneste: Er ansvarlig for å behandle den lave bilen og sende det til en Autorisert Treatment Center (C.A.T) der det er dekontamineres som kreves av loven.

Bilen ble trukket tilbake i ditt eget hus ved en kran mens du leverer vrak. Deretter sendes hjem til deg den siste ut av bilen i trafikken.

Defektene som detekteres i ITV

Har du noen gang lurt på hvade fleste vanlige feil i kjøretøypåvises i ITV stasjoner? i dennereportasje finne hvordan å unngå disse feilene,detaljert statistikk, juridisk informasjon omkjøretøy inspeksjoner, ... alt relatert tilVehicle kjøre.Defektene som detekteres i ITVDet er vanskelig å snakke om et problem i dag uten å nevne ordet 'Krise'. Dagens situasjon fører folk til uten økonomiske grunner, visse aspekter, områder og selv gjeld som kan påvirke vår kjøresikkerhet. En av de sistnevnte kan være passere ITV -the Teknisk Inspeksjon av kjøretøy-. Ikke av seg selv Kostnaden for inspeksjon, som kan variere avhengig av regionen og type motor (diesel eller bensin) mellom 20 og 70 euro, men av Prisen som skal betales til sjåføren som er klar over feil i sine biler. Enten ved ansiennitet dette eller fordi det ikke har råd til å endre dekk, distribusjon eller bremseklosser, for eksempel.Dette er når vi går inn data og statistikk om de fleste vanlige feil De detektert i ITV stasjoner Spansk i biler, tar som eksempel inspeksjoner utført i 2010. Det første er ødeleggende: mellom 13 og 17 prosent av flåtekjøretøy Det var ikke obligatoriske inspeksjoner, som direkte påvirker ulykken, et aspekt som mer senere.opp 15,781,313 kjøretøy ITV har brukt det året fortelling og motorsykler, busser, trailere, personbiler, lastebiler for å transportere varer, landbruksmaskiner kjøretøy og andre en 5,3 prosent mer enn i 2009. Av dette tallet, 66 prosent jeg representerer enkelte biler (10,444,235 kjøretøy).

En annen bekymring: nesten 20 prosent kjøretøyer passerte gjennom ITV stasjoner De klarte ikke den første inspeksjonen (19,78 prosent eller 3,121,752 kjøretøyer); det vil si, De ble avvist ved alvorlige feil som er funnet i dem. Eller hva er det samme, fem biler passerte gjennom ITV i 2010, ble en avvist. Og i senere inspeksjoner, biler avvist dette tallet synker til 5,92 prosent.Den type kjøretøy som ble avvist flere ganger i første inspeksjon Det er den WFP lastebiler Varer>3500, det overstiger 30 prosent (30,18). i andre inspeksjoner, er busser, med 8,39 prosent avvise, de som leder denne statistikken.Vi er i ferd med å klassifisering de fleste vanlige feil ITV stasjoner som registrerer når du utfører kjøretøykontroll, både alvorlig og mild. Det er her Kapittel belysning og signale Det tar denne 'triste Award' med en forskjell. den alvorlige feil i denne forbindelse i 2010 representerer 22,9 prosent av alle alvorlige defekter oppdages under inspeksjon; totalt, 4179100 1276537 mild og alvorlig.

Totalt 11,479,345 små defekter og 5581840 alvorlige defekter ble oppdaget i 15,781,313 biler ble kontrollert i 2010, høyere tall enn de som er registrert i 2009, spesielt i form av biler avvist, siden mange biler ble registrert mer enn en alvorlig feil.I alt defekter er langt i andre stilling den Kapittel motor og girkasse, og bremser i tredje posisjon. Men bare i form av alvorlige feil, er det i kapittel aksler, hjul, dekk og fjæring hvor vi finner den nest høyeste data, med alvorlige feil oppdages 1112508 (den 19,9 prosent), Etterfulgt av seksjonen bremser, med 935,581 alvorlige feil (i 16,8 prosent). Alvorlige mangler som finnes i bremsene De ble redusert, ja, sammenlignet med 2009 med seks tideler.

opp 10,5 prosent av alvorlige mangler De ble detektert i Kapittel utslipp, fire prosent mindre i forhold til 2009. Biler med dieselmotorer har mer sannsynlig å overskride grensene regulatoriske utslipp til seks år gamle; deretter det motsatte skjer.Som for små defekter, som vi har sett, avsnittet belysning og fører listen, som representerer en 36,4 prosent av den totale mindre feil oppdages, etterfulgt av motor og transmisjon (18,6 prosent), ytteremballasje, kropps og understell (15,7 prosent) og bremser (12,3 prosent).Totalt feil oppdaget i 2010: 17,061,185 *
Den mest ...
Belysning og signalering: 5455637 (31,9%)
Motor: 2395626 (14%)
Bremser: 2343616 (14%)
ytteremballasje, kropps, chassis: 2309152 (13,5%)
Aksler, hjul, dekk, fjæring: 1406336 (8,2%)

Minst ...
ID: 1143648 (6,7%)
utslipp: 735,136 (4,3%)
Adresse: 716 315 (4,2%)
Innredning: 331,037 (2%)
Andre: 221682 (1,2%)

* Opplysninger å tilsette små defekter og alvorlige defekter i de 10 kapitlene som gjennomgår undersøkelse på ITV inspeksjoner i 9 grupper av biltyper som tar inspeksjon.juridisk rammeverk og andre hensyn

Hvordan lykkes anke en trafikk billett

Vet du at du kan tegne en fin og oppnå sin oppsigelse? Deretter gir vi en rekke tiltak for å lykkes anke en trafikk billett.Slik klager du en trafikk billettSlik klager du en trafikk billettSlik klager du en trafikk billettSlik klager du en trafikk billett

Grenser for å anlegge søksmål

I henhold til gjeldende lov om trafikk og hvis ikke ønsker å betale boten, er det tid for anke 20 dager fra melding om sanksjon (TESTRA varsler er inkludert, de Edictal trafikkbøter), akkurat det samme tid hvis du velger å betale og 'nytte' av tidlig betaling. Hvis det beløp som skal betales er ikke veldig stor (en mindre brudd, for eksempel, kan ikke overstige 100 euro, noe som tilsvarer 50 euro for rask betaling), Gjør et stort flertall av sjåførene ikke ønsker komplikasjoner og velger å betale og derfor 'nytte' 50 prosent 'rabatt'. Imidlertid kan det være en slags feil eller uregelmessighet som du kan unngå å betale den.

Feil av formen og tester

Når du har blitt varslet bot eller sanksjon, den første tingen å gjøre er å analysere fra første til siste ord meldingen om bot leter etter alle mulige feil. I denne første inspeksjon, sjekke alle dine personopplysninger (ID, navn) og riktig identifisering av kjøretøyet (merke, modell og registrering). Hvis du ser noen feil i disse dataene, er det allerede en skrivefeil, og kan klage på sanksjon og dermed unngå å betale den. Vi kan også ty til grunn dersom innkallingen eller oppslags klagen ikke informerer oss om de fine punktene som er involvert i saken at lovbruddet kan generere tap av poeng.

for en fin skrevet, Administrasjon bør overdrive det tidspunktet melding om klagen. Dette er en funksjon av den straffbare handlingen. Den ene mindre er 3 måneder og alvorlig og svært alvorlig er 6 måneder. Etter å presentere våre respektive argumenter, begynner igjen å telle tid, og gir administrasjonen fire måneder til å svare.

Vi analyserer de to vanligste typene av bøter for fart, parkering og hoppe en lett på jakt etter eventuelle feil.

- fart: Ressurser for fartsbøter er rettet til å be om bevis for at slike brudd har eksistert og har blitt oppdaget av pålitelig måte og behørig godkjent. Hvis du for øyeblikket egne klager i administrasjonen sender oss både fra DGT Complaint Center Leon som mange kommuner, Trafiko Transit Catalonia og Baskerland, figur fotografering og tilhørende radardata. Vel

- marg: Et annet aspekt som ikke bør overses etter en klage fra fart er margin du har søkt. I fotografiet kan du se hvor raskt bildet ble tatt. Etter loven de faste radarene ha en maksimal feil på 4 km / t på mindre enn 100 målinger og 4 prosent i målinger over at hastigheten. Den mobile, er i mellomtiden 7 km / t på målinger av mindre enn 100 km / t og 7 prosent ved høyere hastigheter. Den egentlige feil er avhengig av hver enkelt apparat som er godkjent av metrologi. Hva vi gjør må være klart er at det er ingen radar godkjent av denne kroppen har en feil på 0 prosent. Må være forsiktig i denne forbindelse som noen rapporter har pekt på at brukte marginene har gått ned uten forvarsel, slik at en sjåfør kan før sirkulerer til 130 km / t uten å bli sanksjonert (ved marginer brukt), nå ja det ville være å overskride 126 km / t i en fast radar eller 128 km / t på mobile enheter camufaldos.

den bot Det vil ikke være gyldig hvis enheten ikke har vært utsatt for perseptuelle måletekniske kontroller (du kan be om en test eller rapport påliteligheten av radar har 'fanget' deg), eller hvis ikke riktig skille kjøretøyet eller innmelding i fotografering. Bør vi har brukt det maksimale beløpet innen omfanget av den fine vi kan spørre hvorfor og bør være konsekvent-som vil forandre seg med neste endring av forordning Sancionador-. Ellers kan vi kreve mangelen på proporsjonalitet. Hvis det er noen feil, det har utløpt eller blitt nødvendig kan vi også stole på den.

- parkering: I tilfelle av sanksjoner pålagt av dårlig parkering kan vi spørre fotografisk bevis, selv om ordet er nok agent. men kontrollere regulert parkeringsplass ORA ingen antagelse av sannhet og ja vi vil kreve bevis på hva de sier eller bringe kvittering for å bevise at de har betalt parkeringsavgift. I andre tilfeller kan vi gi et bilde for å bevise at bilen ble feil parkert ikke. Bortsett fra disse grunnene er generiske og reseptbelagte, utløps og mangler.

- Hoppe over et lyskryss: Dersom meldingen angir at du har gått glipp av en trafiklyset og bilen ser ut 'jaget' av et kamera, som i tilfelle av fartsbøter, bør du sjekke at registrering av bilen er fullt ut synlig, i tillegg til å overvåke trafikklyset fremdeles ikke er i fase rav. Du kan også be om en rapportere riktig bruk av kameraet.

10 tips om forbikjøring

Det er en av de mest spilte manøvrer mens du kjører, men ikke alltid utføres med sikkerheten som kreves. Unngå unødvendige risikoer med våre enkle og praktiske anbefalinger.10 tips om forbikjøring

1. Riktig utstyr

Endringen er å bruke: velger utstyr som gjør at du kan få det beste motorrespons før du starter forbikjøring. Det er best å bruke den korteste og, på denne måten, vil bilen komme ut med mer glede.

2. Før lanzarte

Ikke start forbikjøring uten å betale oppmerksomhet hvis noen passerer før deg: Se etter speil! Hvis veien er klar, signalisert ved intermitterende stråle manøver raskt og besluttsomt og sving til høyre når du ser at det er nok til å ikke hindre eller skremme foran bilen plass.

3. Fremstill på forhånd

Hvis du ikke kjenner veien og vet ikke hvor du kan ha plass til å passere trygt, begynner forberedelsene til manøvrering når du begynner å se at du nærmer deg et tegn banning rekkefølge.

4. Forbikjøring lastebiler

Hvis du må kjøre forbi på en motorvei to atskilt med minst 150 meter lastebiler, Jeg var i solidaritet med de andre sjåførene og ikke sette i venstre kjørefelt for å kjøre forbi begge bilene.

Når forbi første, så kast deg til høyre: Du har nok plass til å holde hastigheten din, bli forbikjørt av andre biler, og starte en ny forbikjøring uten å generere spenninger og risiko.

5. kjørefelt i hver retning

I denne typen veien Du må være nok plass i bilen foran deg før du starter manøver: denne måten kan du akselerere og få fart. tenker også at det er nok meter til bilen foran, for hvis en møtende kjøretøy hindrer deg invadere at kjørefelt og du må stoppe.

6. Tips natt

Hvis du må kjøre forbi en lastebil campingvogn på natten, Det gir to små pakker med lys før du starter manøver: så du avisarás føreren av dine intensjoner og unngå at ett av kjøretøyene invadere ditt kjørefelt på den verste tiden.

7. Hold periodisk gitt

Du må være koblet mens du gjør manøveren: slik at andre sjåfører kjenne dine intensjoner, og vil ikke starte forbikjøring.

8. Skill deg så mye som mulig

Ikke nødvendig å bruke limt til siden av bilen som du avanserer: Det er en absurd og hensynsløs atferd. Åpne deg mye forbikjøring, overdrevet hvis du vil; jo mer du løsne bilen foran, mer synsfelt og dermed har asegurarás manøveren.

9. Respekt syklister

Før forbikjøring manøver indikerer uregelmessig. da, Ikke nøl med å kaste deg alt igjen: rytteren kan foreta en uventet jogge.

10. Hjelp andre drivere

Har du sett en driver gjør en risikabel forbikjøring? Hjelp ham! Hvis din forstand, bremser ned slik at du kan gå tilbake til sporet; hvis du er i motsatt retning og kommer fra fronten, bremser og kastet så langt som mulig til høyre.