Toyota C-HR produksjon: premiere på Geneva Motor Show 2016

Produksjonen SUV avledet fra Toyota C-HR Concept vil bli presentert på bilutstillingen i Genève, og skal produseres ved den tyrkiske fabrikken i Sakarya.Toyota C-HR SUV, den nye Nissan Juke rivalToyota C-HR SUV, den nye Nissan Juke rivalToyota C-HR SUV, den nye Nissan Juke rivalToyota C-HR SUV, den nye Nissan Juke rival

den Toyota C-HR produksjon, hvis navn ble ikke spesifisert om det vil være det samme eller ikke, vil gjøre sin offisielle premiere på Geneva Motor Show 2016, som finner sted i den sveitsiske byen 1 til 13 mars.

I produksjonsplaner den japanske giganten, fremtiden SUV avledet fra Toyota C-HR Concept Det er fremstilt ved den tyrkiske anlegget Sakarya, den samme fabrikken som allerede produserer Toyota Verso og Corolla.

Hybridsystemet neste generasjon som vil lede den nye SUV liten Toyota avledet fra C-HR Concept Det vil bli produsert og testet ved teknologisenteret Toyota Motor Manufacturing UK Deeside (Wales).

I utvalget av Toyota biler, fremtiden SUV produksjon et trinn vil bli plassert under den Toyota RAV4, slik at det ville resultere i utgivelsen av en liten SUV og en lignende type til Nissan Juke, Renault Captur og Peugeot 2008, blant andre.

Toyota C-HR Concept: dens historie

Den første gangen Toyota presenterte prototype C-HR Concept Det var på Paris Motor Show 2014, som allerede overrasket av sin futuristiske og aggressiv design. I fjor, spesielt under feiringen av Frankfurt Motor Show, bekreftet Toyota sin produksjon og flyttet til sin nye SUV vil ha hybridteknologi og vil kjøre på den nye tnga byggeplattform (Toyota Ny global Architecture), det samme som neste generasjon Toyota Prius og elektriske kjøretøy hydrogen brenselcelle Toyota Mirai.

Toyota C-HR Concept: produksjonen vil flere jobber

Den endelige modellen SUV avledet fra Toyota C-HR Concept Det vil være veldig produktiv for forretnings- og økonomiske interesser i selskapet. I månedene før produksjonsstart er planlagt til sent 2016, Det er anslått å øke antall ansatte 3000 4000 arbeidere. For sin del, vil investeringen av dette prosjektet være rundt en første prognose 350 millioner euro, mens den totale akkumulerte investeringer kan være rundt 1.700 millioner euro.

Lamborghini Huracán performant: Dette er den raskeste bilen på Nürburgring

Lamborghini Huracán performant har 640 hk, aktiv aerodynamikk og perfekt satt til å være den raskeste veien bilen på Nürburgring.Lamborghini Huracán performant, den raskesteLamborghini Huracán performant, den raskesteLamborghini Huracán performant, den raskesteLamborghini Huracán performant, den raskeste

Vi visste allerede at Lambroghini orkanen ny performant Han hadde slått rekorden på Nürburgring. 6: 52,01 klart å detronisere Porsche 918 Spyder i ikke mindre enn 5 sekunder. Gangen var det med en kamuflert og nå, under bilutstillingen i Genève 2017-versjonen, da Lamborghini har offisielt presentert for verden den endelige versjonen. Hvem har brutt rekord i Nürburgring er mer viktig å vite at det har gjort med den siste V10-motor som er på markedet, Han delte med sin tvillingbror, Audi R8. La oss se hva som har endret seg for å nå denne flotte resultatet.

Lamborghini Hurricane performant identisk basis anvender den konvensjonelle modell, hvis en slik bil kan tildar konvensjonelle, klar. Den kombinerer aluminiumsramme med karbonfiber, forsynt med en ramme som varierer avhengig av behov og torsjonsmotstand. Performant i ved hjelp av denne kombinasjonen av karbonfiber til den fremre og bakre spoilers, hette og bakre støtfangeren og diffusoren er utvidet, oppnå vektreduksjon 40 kilo. Legger til et nytt system aktiv aerodynamikk, at Lamborghini har døpt ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) og det er i stand til å variere belastningen avhengig av behovene. Den fremre spoiler inkorporerer en elektrisk motor som beveger et klaffer for å generere større belastning eller tillate luft å unnslippe når han må være mer aerodynamisk. Disse deflektorer kan flyttes mindre enn 500 millisekunder, så ytelsen er svært rask.

Lamborghini Huracán performant

Når de aktive deflektorer ALA genereres lukke mer downforce, nødvendig for høy hastighet i svinger og bremsing. Imidlertid, når den er åpen, tillater passasje av luftstrømmen til bunnen av Hurricane, for derved å tillate raskere. På baksiden er det fire linjer etter panseret. De to anleggene er alltid åpne for sørge for ventilasjon og kjøling eksos, mens den ytre er forbundet med den bakre spoiler, varierende strømning gjennom to avvisere, slik som foran, de varierer sin åpning med en elektrisk motor, som arbeider med ALA foran system. Lamborghini sier at denne enheten er 80 prosent lettere enn et tradisjonelt hydraulisk system. Når de bakre ledeplatene er lukket, fungerer bakvingen på den tradisjonelle måten, selv om den nye fløyen tilbud 750 prosent mer bakketrykk sammenlignet med konvensjonell Hurricane. Når den er åpen, blir luftstrømmen omdirigert slik at motstanden av klaffen blir redusert, slik at høyere hastighet og minimere den aerodynamiske bremse bil. Avhengig av retningen av kurvene, enten åpne ledeplater, for å danne en vektor virkning og bidra til den Hurricane å bli mer effektiv generering av mer belastning på innsiden hjul, som er det mest behov.

holder V10 bensinmotor Orkanen resten av familien og deles med Audi R8; Det er den samme bilen, med den forskjellen at Lamborghini har i underkant kamp for å bli mer smidig i svingene. Sin makt øker til 640 hk ved 8000 runder, med et dreiemoment på 81,6 mkg ved 6500 rpm. bjørner samler bronse, som gjorde en gang Djevelen ble gjort for å minnes 30-årsdagen fabrikken motoren. Opptak er optimalisert med titan ventiler lettere og sterkere, og eksos, redusere trykk. Lekkasjer ligger høyere og i en mer sentral stilling, også å skape en tier lyd ennå. 7 endre hastighet dobbel clutch (disker i parallell) er optimalisert for å understøtte den nye maksimale dreiemoment.

Lamborghini Huracán performant

Den har en spesiell utvendig design, med 20-tommers dekk beregnet for orkan performant, malt bronse farge. Chassiset mottar en spesifikk tuning, mottar orientering og gaten kretsen. Har herdet demping 10 prosent, med stabiliserende og fjærer 15 prosent stivere og sammen med Silent og armer, er stivheten økt med 50 prosent. Styringsgruppen har blitt rekalibrert å være mer effektive i sine tre moduser, Strada, Sport og Corsa, samt trekkraft og stabilitetskontroll. Det opprettholder trekkraft på alle fire hjul. De carbocerámicos bremser er standard og lanserer nytt Pirelli PZero Corsa, utviklet spesielt for denne bilen.

Det indre mottar mer karbonfiber og Alcan bruk i møbeltrekk. Den totale vekt er satt til 1,382 kg, som oppnår et forhold mellom vekt og kraft på 2,16 kg / CV med en vektfordeling på 43/57 prosent. akselererer fra 0 til 100 km / t i 2,9 sekunder, 0 til 200 km / t på 8,9 sekunder og stiger 325 km / t fartsgrense. Det vil være tilgjengelig fra sommeren 2017 med en pris fratrukket skatt i Europa fra 195,040 euro og 274,390 dollar

Du kan også være interessert i:

Lamborghini Urus

Lamborghini Aventador S

Lamborghini Huracan LP 580-2 Spyder

Porsche 911 Turbo S, Lamborghini Huracan og Audi R8 V10 Plus

Honda Civic Hatchback Prototype: Civic 2017 i Genève

Lengre, bredere og lavere enn den strøm, vil de neste Honda samfunns 2017 bensin turbomotorer være 1.0 og 1.5 og 1.6 Diesel. Det er presentert i Geneve, og ikke-hybrid-varianter kasseres.Honda Civic Hatchback Prototype på Geneva Motor ShowHonda Civic Hatchback Prototype på Geneva Motor ShowHonda Civic Hatchback Prototype på Geneva Motor ShowHonda Civic Hatchback Prototype på Geneva Motor Show

Mer enn en prototype, Honda Civic Hatchback Prototype Det er minst ett 90 prosent av bilen som Honda vil lansere i 2017 det europeiske markedet, som tilsto å Autopista.es stilistiske prosjektleder, Daisuke Tsutamori. Det er offisielt presentert på bilutstillingen i Genève og er faktisk et prosjekt utviklet av ett team, som søkte et eurosentrisk tilnærming til europeiske standarder anses som et mål i aspekter som opplevd kvalitet, eller kjøre ergonomi. Selv om de gjorde seg fra klassisk europeisk stil kompakt og satse på mer sporty og slående design.

Foruten proporsjoner, med meget merket A og D søyler i denne Honda Civic prototype De kaller seg oppmerksomheten til både aggressivitet av fronten og spesielt dens trabajadísima bak -av som sikkert forsvinne i den aerodynamiske eksos passasje serie-produksjon. Videre, er to nye detaljer er som passerer håndtaket av de bakre dørene av vindusrammen til mantelbanen og dobbel bakre spoiler, hvilken bør forbedre sikt bakover for sentral speil, De får oss til å tenke på en ubekreftet forbedret headspace i forsetene, i en mer konvensjonell instrumentering og vedlikehold av folding seter magi Sete at mye personlighet har gitt Civic.

Faktum er at denne prototypen skal så klart hva som vil bli den neste Honda Civic, som nå har nådd sin tiende generasjon. Vi kan peke på hvordan dette dynamiske, kraftige og aerodynamikk 4,5 m lang silhuett, vil 1,8 bredden og høyden 1,45 være svært nær å være kort, fører til en Civic mye større enn dagens. Hvis vi legger til eksistensen av en Sedan variant-og utgitt i USA, med 4,63 meter i lengde kan gjøre Honda arbeidet med å skape en europeisk versjon av Accord fremtiden, ettersom populariteten vil spare salonger strømper, spesielt genera merker, er synkende.

Honda Civic PrototypeDen mekaniske basen 2017 Honda samfunns

Den neste Honda Civic, allerede utgitt i kupé og sedan versjoner i USA, Det lover å være svært forskjellig fra i dag både i sin oppfatning og endelig behandling. Således er dens struktur som av en besparende modulplattformen Det vil også bli brukt i modeller som neste CR-V og kan ha uavhengig fjæring på de to togene, en multi-link bakhjuls erstatte vridningsaksen av de to siste generasjonene, og alltid driver forhjulene.

Det er en struktur hvor den selektive bruk av høyfast stål i utvalgte områder vil bli opprettholdt vekten av konstruksjonen under kontroll, slik innflytelse denne letthet å inkludere flere lyddempende materiale og kvalitet belegg som ikke ubalanse det endelige produktet.

Honda har tenkt i utgangspunktet ikke en hybrid variant for Europa. Men hvis bekreftet som en imponerende offensive motorer. Således er det forutsatt å vedlikeholde, men utviklet seg, kjent Diesel i-dtec 1.6 vil inkorporere to motorer upubliserte i Europa som blokk 1-liters 3-sylinder 1.5 og fire, med det felles skjæringspunktet har direkte injeksjon, med liten treghet turbo og variable ventiltidsstyrings fantastisk vertikal Honda -vtec. Sine krefter, som ennå ikke er bekreftet, kan være rundt 129 og 150 hk, men en kraftigere andre variant kan være rundt 175 hk er ikke utelukket.

Du kan også være interessert i:

Honda Civic, VTEC Turbo nye motorer

Honda hele spekteret

Seat Alhambra 20-årsjubileum montert til kjernen

Seat Alhambra lanserer en utgave til minne om hans 20 år. Større legat elementer av komfort, sikkerhet og tilkobling er hovedtastene.Seat Alhambra 20th Anniversary EditionSeat Alhambra 20th Anniversary EditionSeat Alhambra 20th Anniversary EditionSeat Alhambra 20th Anniversary Edition

Det vil være det Alhambra mer utstyrt det område hvori Setet gir neppe rom for alternativer. Det er utad preget av en spesifikke 17-tommers hjul skinnende sort ferdig eller utstyre sotede bakruter og soltak, men kontinentet er ikke så mye av innholdet, men det som gjør det spesielt attraktivt for denne minne versjonen av den første 20 år med Seat Alhambra. Også standard, denne versjonen utstyrt bakluken handsfree, nøkkelløse, bakre skyvedører eller xenon-lykter.

Allerede i taloneas for tilgang er det preget av lyse stål ferdig i beskyttelse, men er bare de første detaljene du finner før du får om bord. den sitte De er også bestemt, ferdig Alcantara med kontrastsømmer i gult og garn massasjefunksjon i tilfelle av sjåføren. Både systemet Lane Assit Stede for vedlikehold av skinnelignende sensor blind og trafikkskilt anerkjennelse styrke sikkerheten Seat Alhambra, mens fullt tilkobling system Du kan kompletteres med navigasjonspakke Seat Full Link forlengelse av funksjoner fra smarttelefon.

Du kan også være interessert i:

Alle de siste Geneva Motor Show

Seat Alhambra, alle dine data

Seat Ateca, SUV raseri i Genève

Zenvo TS1 GT, et super akselerer som Formel 1

Zenvo er en håndlaget sportsbil produsenten har basert sitt tilbud på ST1. Sin utvikling, GT TS1, etterlot 1120 1163 CV CV å tilby. Er din premiere? På bilutstillingen i Genève 2017.Zenvo TS1 GT: ny superbil på Geneva Motor ShowZenvo TS1 GT: ny superbil på Geneva Motor ShowZenvo TS1 GT: ny superbil på Geneva Motor ShowZenvo TS1 GT: ny superbil på Geneva Motor Show

den ST1 Zenvo er en to-seters kupé karbonfiber karosseri og 7 liter Chevrolet motor og 1120 CV, som ligger i sentral posisjon, produsert i svært små serier bare fem enheter per år siden 2007, tre år etter at firmaet ble grunnlagt. For å feire sin tiende bursdag, de danske splitter lanseringer Zenvo TS1 GT, en evolusjon bilen som allerede viser i fjor, i mars på Geneva Motor Show.

den viktig skritt fremover Zenvo ST1 om fokuserer på motor og girkasse. Den første er en 5,8 kompressormatet V8 dobbelt og man oppnådde 1,163 hk ved 7700 rpm og maksimalt dreiemoment på 112 mkg ved samme hastighet. Denne stasjonen til bakhjulene blir sendt - 345/30 ZR20 kontrast med 265/35 ZR19 diskret delanteras- et innledende trinn Girkassen syv spesialpriser - TSRSport-7 sportsgirkasse- kunne skifte gir i 40 millisekunder og dobbel clutch platen karbon. Det er støttet av en Torsen differensialsperre.

Zenvo TS1 GTZenvo TS1 GT, F1 ytelse

Dette cocktail gir opphav til, som Zenvo, en hastighet som er typisk for en formel 1 bil i girskifte, som sammen med kraften av sin V8 kompressor GT ville ende TS1 akselerasjon fra 0 til 100 km / t på bare 2,8 sek; bare omtrent tre tiendedeler av hva som kommer til å investere i den samme testen en F1.

hans maksimal hastighet, hvis jeg hadde begrensninger, ville være 402 km / t, selv om det er begrenset, som i Zenvo ST1 på 375 km / t.

under karbonfiber karosseri, den Zenvo TS1 GT har en skall stål og aluminium tillates å forlate vekt 1580 kg. På denne måten bidrar vi også carbocerámicos ventilerte skivebremser, med 6-stempel calipers, og som har dimensjoner på 10 personer paella: fram diameter på 395 mm, 380 bak.

den Zenvo TS1 GF Det er en unik bil med kallenavnet Sleipnir, de åtte-legged horse av norrøn mytologi som tilhørte Odin, og det var den raskeste av sitt slag. Kobling Scandinavia denne enheten er vist på legemet farge, blå fjord, og strimler av bronse og kobber hette og tak i kontrast med karbonfiber bart. Dens dimensjoner er 4,68 m lang med 1,20 cm bred og 2,16, mens akselavstanden er 2,91 m. Høyden mellom de lave og jord er 11 cm, men nå 16 når dens hydrauliske fjærer som virker i den høyeste stilling.

den interiør kombinerer lær og karbonfibre, som er helt ferdig for hånd.

Sørg Rover Range: Range når den fjerde og sportslig

En ny og raffinert Range Rover-modellen til familien, som står mellom Evoque og Sport er innarbeidet. Den nye sports SUV vil være tilgjengelig i juli fra 60.000 €.Sørg for Range Rover: den nye Porsche Macan SUV rivalSørg for Range Rover: den nye Porsche Macan SUV rivalSørg for Range Rover: den nye Porsche Macan SUV rivalSørg for Range Rover: den nye Porsche Macan SUV rival

Navnet kommer fra navnet han brukte Land Rover for Prototyper av den første generasjonen av Range Rover, luksus SUV først kom i 1970. Nå, nesten et halvt århundre senere, den britiske merkevaren ved å innføre innovative ånd som gjenoppretter et fjerde medlem til Range Rover, mer teknologisk, sporty og luksuriøs familie, å opprettholde den enkle linjer.

Sørg Rover Range: slanke, lette

Konstruert med en aluminium ramme (Mer enn 80 prosent), Er basert på plattformen Jaguar F-Pace. For dimensjoner, Det er halvveis mellom en Range Rover Evoque og Range Rover Sport, med en kroppslengde 4,8 metros, en bredde på 2 m og en høyde på 1,66 meter. I mellomtiden, Akselavstanden er 2,87 meter (The Evoque er 2.66 og Range Rover Sport er 2,92 m).

Den utvendige designen viser interessante proporsjoner, med en kontinuerlig profil og bakre skarpe linjer som tillater identifikasjon av ett Product Range Rover siste parti. Dens flytende tak, myk panser, kort overhenget foran og smale frontlykter fremheve bilen ultra moderne utseende.

Sikre den nye Range Rover har spesifikke detaljer, som for eksempel deployerbare håndtak på dører som er utstyrt med lys, rask installering når dørene låses opp med nøkkelen eller den lille knapp som innlemme trykkes, og er skjult inne i dørene når bilen er låst eller når en hastighet på mer enn 8 km / t, noe som forbedrer effektiviteten aerodynamikk og optimaliserer således drivstofforbruket. Dermed er fokuset mer på rene og slående sidepapir.

Sørg for Range RoverSørg for at alle modeller har LED-lykter som standardutstyr, Selv om det er fire forskjellige LED-design tilgjengelig, inkludert LED matrise-laser, lysstråle rekkevidde på 550 meter.

Sørg Rover Range: luksuriøst interiør

Inne i Range Rover Sørg produseres nøyaktig med nøyaktige detaljer som gjør det mulig å håndtere omsorgs beboere, som gir en justering av opp til 20 posisjoner, massasjefunksjon og funksjon oppvarming og avkjøling. Påfølgende distribusjon tilbudet 40:20:40 og kan legge en elektriske system for automatisk å hvile setet.

den bagasjerom Sørg for at Range Rover Det gjør at 673 liter kapasitet og, hvis setene er fullt foldet, tilbud opp til 1731 liter plass, med dimensjoner på 1,795 mm long med 1,247 mm bred.

Førerplassen byr på en svært elegant og luksuriøst utseende, button ved første øyekast, fordi den har to berøringsskjermer 10 tommer HD og tilhørende system Infotainment Touch Pro Duo. også Terrain Response velgere og Terrain Response to integrert i enheten Touch Pro Duo uten tradisjonelle knapper. Systemet har to Infotainment multifunksjonsbryterne for å velge ønskede programmer og rattet funksjoner taktile brytere som utløser alternativer avhengig av situasjonen og kan også programmeres på forhånd.

diverse utførelser, konfigurasjoner, teksturer og farger er tilgjengelig for seter, dørpaneler og dashbord, antelina inkludert møbeltrekk, lær hud eller Windsor perforert.

Sørg for Range Rover interiørDe store skjermer for å overvåke forskjellige parametere og hver funksjon kan velges aspekter navigasjon, multimedieinnhold, telefon, nyheter og værmeldinger. Den øvre skjerm har en buet utforming gjør det mulig å vippe til 30 °, mens den nederste er integrert i midtkonsollen og lar deg administrere ulike funksjoner som klimaanlegg og Terrain Response alternativer.

Sørg Rover Range: maksimale tilkoblings

den nyere teknologi De er til stede med Touch Pro Duo system, understøttet av en Intel quad-core prosessor, et super Ethernet-nettverk og en 60GB SSD og 4G-tilkobling. Når den elektroniske søk brukes til å finne en destinasjon, til systemet sjekker om nok drivstoff igjen på tanken komme dit. en advarsel hvis det ikke er nok, synes og bensinstasjoner vises på kartet. også drivstoffpriser kan bli funnet.

For å forbedre komfort, app ruteplanlegging Den lar deg programmere en destinasjon på forhånd fra en smarttelefon, og Det vil automatisk laste inn i systemet når inn i kjøretøyet. For bedre tilkoblingsmuligheter, Det inkluderer et tilgangspunkt Wi-Fi for opptil åtte enheter. I tillegg kan du samhandle med tilsløring eksternt fra hvor som helst i verden. app InControl Remote gjør at eierne å låse og låse opp bilen din, kontrollerer drivstoffet er igjen i tanken eller kontrollere hvor den er parkert gjennom en smarttelefon eller et smartur. De kan selv eksternt starte motoren og sette klimaanlegget eller varmeapparat parkering.

Sørg Rover Range: kraftige motorer

Tilgjengelig fra juli, vil Range Rover sikre en diesel- og bensinmotorer Det består av seks forskjellige drivmidler, kombinert med en automatisk girkasse ZF åtte-trinns system og firehjulsdrift Intelligent Driveline Dynamics.

motorer Djegogsel Ingenium av 4 to liters flasker er tilgjengelige i grader av 180 hk 240 hk. Også det er tilgjengelig Ingenium bensin firesylindret, 250 hk, som tillater en akselerasjon fra 0 til 100 km / t i 6,7 sekunder. Litt senere en videreutvikling av dette vil bli tilbudt med 300 hk.

med V sekssylindret dieselmotor 300 hk motor er V6 og 700 Nm, som lover en halsbrekkende ytelse løsemidler og off-road ferdigheter. Etter hvert som stoppe dog rekkevidde motor presenterer kompressormatet V6 bensin 380 hk, annonsere en spektakulær ytelse: går fra 0 til 100 km / t på 5,7 sekunder og når en maksimal hastighet på 250 km / t elektronisk begrenset. Alle versjonene har permanent firehjulstrekk og de seks sylindere har bakre differensialsperren og aktiv luftfjæring som standard utstyr.

Range Rover SUV sikreDen mest eksklusive versjonen av Range Rover vil sikre ltil første utgave, som vil være tilgjengelig over hele verden i løpet av det første året av markedsføring modell. Mer luksuriøse enn HMS, denne versjonen Det er bare tilgjengelig med diesel- og bensinmotorer 3.0 V6 og den omfatter et bredt spekter av antall ytterligere funksjoner, som en Inne belagt lær å matche setene, en eksklusiv lydsystem Meridian 1600 W, Matrix-laser LED hovedlys doble felger og 22 tommers polert finish og Terrain Response-systemet 2, som leveres som standard (tilgjengelig som ekstrautstyr på resten). Det inkluderer en automatisk innstilling som automatisk velger den beste modusen Terrain Response kjøring inne i overflaten.

Sørg Rover Range: Kjøre Hjelpemidler

Sørg for at Range Rover har et bredt spekter av avanserte førerassistansesystemer, De tilbys som standard utstyr eller som et alternativ. system~~POS=TRUNC høydepunkter autonom nødbremsing, sjåføren status monitor, trafikkskilt anerkjennelse, Trafikk detektor omvendt, adaptiv hastighetskontroll, 360 parkeringshjelp eller støttesystem for trailer.

Feltet har også kjøre hjelpemidler og Offroad lover bemerkelsesverdige ferdigheter takket være utdype suspensjoner, spesielt interessant i tilfelle av pneumatiske, med vinkel på 28,8 grader til, en ventral vinkel til 23,5 grader og vinkel 29,5 ° i forhold til utgangs, og en vade dybde på maksimalt 650 mm (600 mm i tilfellet av metallet suspensjon).

For å forbedre tilgangen til vanskelige områder, luftfjæring modus terreng stiger 46 mm høyden fra normal til å sirkulere med en hastighet under 50 km / t over en avstand på 251 mm ned-modus. Ved kjøring i en hastighet på over 105 km / t, synker system høyde 10 mm for å redusere luftmotstand og stopp, automatisk funksjon Høyde Tilgang 40 mm ned automatisk for å lette på- og avstigning.

Du kan også være interessert i:

Range Rover Reborn: Den klassiske

Så er utvalget av Land Rover SUV

Dette er Range Rover Evoque Convertible

Pagani Huayra BC, Pagani hyllest til sin venn Benny Caiola

Pagani i Genève viser en videreutvikling av sin spektakulære Huayra, til ære for sin venn Benny Caiola, Stratosfæriske tall: 789 CV til 1218 kg.Pagani Huayra BC: et super på 789 hk og 1,218 kgPagani Huayra BC: et super på 789 hk og 1,218 kgPagani Huayra BC: et super på 789 hk og 1,218 kgPagani Huayra BC: et super på 789 hk og 1,218 kg

En stund nå de hørte rykter om at Pagani Han forberedte en vri på hans utro Huayra, en spektakulær racing bilmotor Biturbo 6,0 V12 730 hk og 1000 Nm... for veiing 1.350 kilo. Jeg ville hedre hans venn og første kunde, som historien om denne argentinske avgjøres i Modena, Italia, Benny Caiola, som tar sine initialer å nevne dette Pagani Huayra BC. bare produksjon 20 enheter og de sier de er alle selges.

motoren Pagani Huayra BC kommer fra Mercedes-AMG. Arbeidet som er gjort på en slik blokk 12 sylinderen Det har satt strøm 789 hk og 1098 Nm av moment. Men kanskje det mest spektakulære er ikke hva du tjener, men hva du taper. Pagani Han har oppnådd 132 kilo nedre den Huayra, en bil allerede ja "anorektisk", som strømmer på aluminium og fiber av karbon hovedsak. Pagani Han sier at han brukte en ny type karbonfiber, det i uttalelsen, til en 50 prosent lettere og 20 prosent mer motstandsdyktig enn konvensjonell fiber.

ny felger smidde 9 kilo mer lett i Pagani Huayra BC Den har klart å senke en viktig vekt ikke suspendert. den eksossystem av titan subtraksjon andre 7,1 kilo. av suspensjon armer sies å bruke annen aluminium. En rabatt vekt legger også lavere motstandskoeffisient, med designoptimaliseringer i alle karosseriplater unntatt taket.

en annen mekanisk juvel i Pagani Huayra BC er din girspake. Dette er en ny generasjon robotisert manuell girkasse 7-trinns produsert av spesialist XTRAC. den synchronizers de er fiber av karbon og drive elektro. Alt dette omsettes til en reduksjon 40 vektprosent og også tid av skifte gir, senking av 150 millisekunder Half!.

ikke kunn Pagani utførelsen av Huayra BC, men med tanke på at den versjonen "grunn~~POS=TRUNC" akselererer 0 til 100 km / t på 3,3 sekunder. Det er forventet å være så bestialsk som hans Pris: 2,3 millioner euro. Men som sagt, de er alle solgt.

Porsche 911 GT3 2017: nå med 500 hk og manuell girkasse

Porsche 911 GT3 blir oppdatert som de andre 911 991. Endringer estetikk, makt øker med ny motor og manuell girkasse tilbud.Porsche 911 GT3Porsche 911 GT3Porsche 911 GT3Porsche 911 GT3

den 991 generering av Porsche 911 Han fikk i fjor en større oppgradering. Foruten de vanlige forbedringer i utstyr og lette estetiske endringer som ofte oppstår i slike oppdateringer, 911 var en endring som kan huke historiskalle anmeldere motorene var blitt turbo. Denne viktige endringen påvirket alle versjoner, men hadde to irreducible, som Galliske Asterix, som forble uten å bli modifisert: GT3 og GT3 RS. Nå er det begynnelsen av 991,2 Evolve generasjon, og alle frykter vi hadde splitter fans har utsvevende; Porsche 911 GT3 forblir atmosfærisk. Etter suksessen med begrenset opplag 911 R, som virket perfekt finale for atmosfærisk motor, har Porsche jobbet for å gjøre 911 GT3 raskere uten å måtte gi avkall på den naturlig pustende motor, en av dens kjennetegn.

Porsche 911 GT3

For den nye Porsche 911 GT3 har valgt å sette utviklingen av motoren, den samme som brukes av GT3CUP konkurranse, går bra 476-500 hk. Den cigëñal er stor og robust, har nye stempler og foringer og topplokk mangler hydrauliske ventilløftere, for å redusere vekten og for å fjerne trabajao smøresystemet. Strekkes til 9000 rpm (RS holdt ved 8800 rpm). Det neste trinnet vil utvikle seg til RS, som utvilsomt vil øke sin makt snart, å skille seg fra sin yngre bror. det har redusert vekt opp til 1,430 kilo, slik at det nye forholdet mellom den og strømmen er satt til en veldig interessant 2,86 kg / CV. Effektøkningen er betydelig, ja, men absolutt mest slående av den nye Porsche 911 GT3 er at Du kan nå bestilles med manuell girkasse 6 relasjoner. Serien med samme syv-trinns PDK men du kan bestille den manuelle alternativet og gratis. Denne endringen er den samme ridning 911 R, men med ende utviklingen innrettet til GT3. Med PDK akselererer fra 0 til 100 km / t i 3,4 sekunder og når 318 km / t, med manuell tar 3,9 sekunder og når 320 km / t.

En annen nyhet er at transporteres gjennom utført på den samme samlebåndet 911 GT3 CUP racing, deling utvikling og testbane. Porsche sier at De har forbedret stemming av rammen, Nå er det 25 mm lavere enn en Carrera S. Den har de viktigste doble fjærene RS og et annet mindre i den samme buffer. holder bakakselen styring og differensialsperre. Utenfor endres litt sin estetikk med nye aero-pakken, spoileren er karbonfiber, er den fremre spoiler optimalisert og bakre åpninger og ingen ny diffusor.

Porsche 911 GT3

inne deler rattet med 918 Spyder, 360 mm i diameter, forbedrer dens tilførsel av seter og inkorporerer siste utviklingen av Porsche multimediasystem, en modul for elektronisk navigasjon, trafikkinformasjon i sanntid og maksimale tilkoblingsmuligheter. Tabell fysiske nåler forblir speedometer og turteller. Det er blant annet Porsche Track Precision app Series, som du kan spille inn og analysere data slår på mobilen. bestillinger er allerede akseptert. Prisen for Spania er 175,437 euro.

Du kan også være interessert i:

Test Porsche 911 GTS 2017

Turbo Coupe 911 S

Tesla Model S vs 911 Turbo S

Porsche 911 RSR 2017

Abarth 595 Hint: sport torn i Geneva Motor Show

Den Abarth 595 Tennis er en av de ledende sportsnyheter viser underskrift av skorpion i utgaven 2017 Geneva Motor Show.Abarth nyheter fra Geneva Motor Show 2017Abarth nyheter fra Geneva Motor Show 2017Abarth nyheter fra Geneva Motor Show 2017Abarth nyheter fra Geneva Motor Show 2017

Igjen, bringer Abarth ut sine "tier og giftige stingers" i en bil show, i dette tilfellet med den forestående feiringen av 2017 Geneva Motor Show, der Spor nye Abarth 595 drikke rollen standen til den italienske firmaet i den sveitsiske byen.

den 595 Abarth Track Det er en ny spesialversjon utviklet på 595. Motoren brukes er allerede kjent 1.4 T-Jet 160 hk og et maksimalt dreiemoment på 23,45 mkg. Ytelsen er fremragende, med akselerasjon fra 0 til 100 km / t på 7,3 sekunder og en toppfart på 216 km / t. Serie, er denne motoren kombinert med en fem-trinns manuell girkasse, men kan valgfritt velge en automatisert prosess sekvensiell girkasse med ratt årer.

den 595 Abarth Track Den er tilgjengelig i både kupé og konvertible (konvertibel). Når den når forhandlere, kan du velge mellom fem forskjellige kropps farger med kontrast detaljer. Disse fem alternativene er: Campovolo Grå, Hvit Gara, Abarth Rød, Grå og sort scorpione Record.

En annen av kjennetegnene ved 595 Abarth Track er muligheten til å velge farge støtfangere foran og bak, topper speil og bremsekalipere sorte, røde og gule. På den annen side, de utvendige detaljer har en titan overflate, som også er til stede i spesifikk emblem "tennis 595". I mellomtiden kommer Abarth 595 versjon standard Spor konvertible toppen elektrisk drift og bak parkeringshjelp sensorer.

595 Abarth TrackAbarth 595 Hint: detaljer og mer informasjon

tro mot ånd av konkurranse og Abarth sportsbil, hans nye skapelse har for interessante detaljer. Noen av de mest interessante, i sin tekniske spesifikasjoner, blant hvilke perforerte bremseskiver og ventilert 284x22 mm og bakre bremseskiver perforerte 240x11 mm; den spesiell bakhjulsoppheng teknologi spesialist Koni FSD; den Abarth ytelse eksosanlegg Record Monza med Dual Mode og fire terminaler. Standard, sporet 595 Abarth også utstyrt legering "formel" 17 tommers matt black dekk måler 205/45.

i Inne i 595 Abarth Track, de mest slående elementene er funnet i Sportsseter justerbare vev Abarth høyde og valgfri sort skinn, instrumentpanelet TFT fargeskjerm 7", stripe i matt gray dashbord, air condition og sportsrattet med en applikasjon på toppen. Som tilleggsutstyr, den automatisk klimakontroll og elektrokromatiske bakspeilet.

Kapittel tilkobling og underholdning det også har en plass om bord 595 Abarth Track, med inkorporering av den siste utviklingen av UconnectTM multimediasystem med 7-tommers berøringsskjerm. Gjennom multimedia-enhet, kan du få tilgang til Abarth Telemetri System, som forvalter og lagrer rundetidene gjort av sjåføren i en av kretsene eller kurs av gratis trening der du har deltatt før.

Tamo racemo, idrett den første teknologien Tata Motors

Tata Motors har brukt Geneva Motor Show å avsløre racemo en bil som også hadde premiere hans submarca Tamo.Tamo racemo, sport teknologi som Tata Motors lanserer merke og modellTamo racemo, sport teknologi som Tata Motors lanserer merke og modellTamo racemo, sport teknologi som Tata Motors lanserer merke og modellTamo racemo, sport teknologi som Tata Motors lanserer merke og modell

Det er en sports coupe som kombinerer italiensk design, indisk oppfinnsomhet og mye teknologisk innovasjon. Faktisk, den indiske firmaet skryte av at Tamo er racemo første bil 'phygital'. Dette konsept, sammen med 'fysisk' og 'digital' refererer til det som tilhører den digitale verden og den fysiske verden samtidig. Og, selvfølgelig, har Tata Motors tatt teknologien delen alvor: bilen inkluderer systemer er permanent forbundet til skyen, geografisk kartlegging og en forseggjort grensesnitt for å optimalisere menneske-maskin-kommunikasjon.

Men også bilen vil være tilgjengelig, denne gangen i digitalt format på Bil racing spill Forza Horizon 3. Krets vil være den versjonen som selskapet planlegger å lansere senere under navnet racemo +. Og det vil være den første indiske bilen skal vises i denne serien av spill.

'Vi lanserte vår submarca Tamo som en måte å nærme seg nye teknologier, "forklarer Guenter Butschek, konsernsjef i Tata Motors. Den racemo er den første utgivelsen av Tamo, og vår uventet sprang inn i fremtiden, "legger han til.

'Fra stil og design til erfaring og teknologi, den racemo er en forlengelse av kundens personlighet, del av sin digitale økosystem, og bryte isen med en radikal ny tilstedeværelse vekke interesse i merkets, også indikert Butschek.

Den racemo designet i design studio Torino Tata Motors, og bygget en fler-struktur sandwiched patentert under navnet Moflex, en teknologi som gir en større frihet i utformingen av legemet. Det er en teknologi som aldri før har blitt brukt i personbiler.

Når det gjelder ytelse, er den utstyrt med en racemo bensinmotor med turbo av 1,2 liters tre-sylindret Det er å generere en strøm 190 hk og et dreiemoment 21,4 MKG. Ble en automatisert manuell girkasse med ratt kan skovler sekstrinns, denne motoren gjør bilen til å nå 60 mph (96 km / t) fra en stående start på mindre enn seks sekunder.

selv Tata har ikke gitt en eksakt dato for lansering, det forventes at en prøveenhet som produksjonsmodell på Auto Expo India 2018 er utsatt.

Du kan også være interessert

Geneva Motor Show 2017 i Autopista.es

Geneva Motor Show 2017: All ny bil

Tata Hexa 2017: SUV Tata kvalitet

2017 Volvo XC60: neste generasjon SUV med flere endringer

Den nye Volvo XC60 2017 er større, levelig og åpner teknologiene som driver hjelpemidler som gjør det tryggere. Det er en av høydepunktene i Genève Motor SUV.Volvo XC60, blir den svenske SUV større, trygt og beboelig, og inkluderer en plug-in hybrid variantVolvo XC60, blir den svenske SUV større, trygt og beboelig, og inkluderer en plug-in hybrid variantVolvo XC60, blir den svenske SUV større, trygt og beboelig, og inkluderer en plug-in hybrid variantVolvo XC60, blir den svenske SUV større, trygt og beboelig, og inkluderer en plug-in hybrid variant

den Volvo XC60 2017 er en av de klare stjernene i Geneva Motor Show 2017. Ikke for ingenting er første gang at du kan se erstatning for en vellykket SUV ble lansert for ni år siden, Det har produsert nesten en million enheter og støtter nesten 30% av salget av det svenske merket.

Denne gangen er fremstilt på en ny struktur, SPA, frigjort ved det tidspunktet i XC90 som vil tillate det å være større enn i den foregående generasjon og få benplass for baksetepassasjerene. Faktisk har det 9 ekstra cm akselavstand -2,87 m- og er lengre (44 mm) og bredde (9 mm), selv om noe lavere (55 mm). Dens dimensjoner, 4,69 x 1,90 x 1,66 m, dermed bidra til et inntrykk av større kompakthet og Motor henge asfalt i anterior' generasjon, til tross som tilbyr bemerkelsesverdig bakkeklaring, mer enn 21 cm, noe som ville tillate visse muligheter til å reise på veiene, selv om de var dårlig eller hjulspor i snøen. Ja. 23 º angrepsvinkel og avreise vinkel 25 gjør det klart at det er en all-terrain bruk.

Volvo XC60 2017Motorer Volvo XC60 2017

Til tross for deres ulike kirkesamfunn, T5, T6, T8, D4 og D5, alle motorer av XC60 vil være 2-liters 4-sylindret, Selv om forskjellige løsninger ladnings, turbo eller turbokompressorer og hybridiseringen gjør det mulig å gi en lang rekke alternativer som strekker seg fra 190 hk til D4 Diesel 408 hp T8 plug-in hybrid, med en sitte utslipp på 49 g / km CO2 og 45 km med elektriske komfyren. Det er videre preget ved nærværet av en elektrisk motor som gir skyvekraft til den bakre og en boks av bestemt automatisk overføring stand til å motstå 680 Nm sammen, selv om åtte forbindelser som utstyre resten av XC60 Volvo.

Dynamikken er vanlig notat av dem alle, med akselerasjon til 100 km / t under 7 mellom bensin og 8,5 i mindre kraftig diesel, til tross for noe som annonsert noen interessante utslippene i NDEC syklus, nedenfor 7,7 og 5,5 l / 100 km for bensin og diesel hhv.

Sikkerhetsutstyr Volvo XC60

El nye 2017 Volvo XC60 skjer som hadde premiere autonom bremsesystemet i byen. Derfor aktiv sikkerhet har vært et element av vital betydning i utviklingen av denne svenske SUV. Således, en assisterende direktør (Steer Assist) Det er lagt til systemet city ​​Safety for å danne den assisterende ville være ansvarlig for å redusere alvorlighetsgraden av en frontkollisjon å dreie rattet for å unngå uhell eller finne vinkel mindre uheldige virkninger hvis det ikke er mulig å unngå det, alltid tar hensyn til den ikke-tilstedeværelsen av biler i tilstøtende baner. således danner en på forhånd å delvis autonom kjøre integrert i Pilot Assist, som han ville ta over akselerasjon, bremsing og styring kjøring i hastigheter opp til 130 km / t. Det er for tiden av tilleggsutstyret, og så er den variable luftsuspensjons fasthet.

Bentley Mulsanne 2017, renovert luksus og exquisiteness

Bentley lande hardt i Genève. Den nye Mulsanne, med sine versjoner Speed ​​og lang akselavstand, vil stjernene i showet.Bentley Mulsanne 2017, utviklingen i britisk saloonBentley Mulsanne 2017, utviklingen i britisk saloonBentley Mulsanne 2017, utviklingen i britisk saloonBentley Mulsanne 2017, utviklingen i britisk saloon

Geneva Motor Show 2016 er på trappene. I den sveitsiske arrangementet vil du ikke mangle Bentley, som tar deg dit et godt eksempel på innovasjoner som Flying Spur V8 S eller SUV Bentayga. Nå har vi sett tre gode nyheter, alt innrammet i Bentley Mulsanne familien, mer luksuriøst og romslig salong område britene.

Bentley Mulsanne, Mulsanne Mulsanne Speed ​​og lang akselavstand De er oppdatert for å lansere snart møte denne 2016. kosmetiske endringer De er til stede både i legemet og kupeen, så vel som teknologiske. Uten å miste en bit av eleganse, oppmerksomhet på detaljer og exquisiteness, den oppdaterte Bentley Mulsanne får en ny front støtfanger i ett stykke, nytt panser, radiator bolig, frontlykter, søylen seg selv ... er noen av de nye funksjonene British limousin.

Hvis vi ser på interiør den Bentley Mulsanne, materialer har også blitt forbedret for å skape en moderne atmosfære: Hardwoods, lær (tilgjengelig i 24 forskjellige farger), innvendige paneler, ... det britiske firmaet ønsker det mest luksuriøse modellen er nå mer moderne og kan tiltrekke seg et yngre publikum.

Bentley Mulsanne 2017

Høydepunktet sikkert funnet inne i Bentley Mulsanne, men i teknologiske delen. I denne forbindelse den britiske saloon i tre versjoner, mottar splitter nye multimediasystem, Tilgjengelig i forskjellige bil berøringsskjermer: Hoved er 8 inches, mens beboerne i baksetene har tilgjengelig et par tabletter av 10,2-tommers skjerm 4G, WiFi og Bluetooth, og kan også bli trukket ut av bilen.

En 60 GB harddiskkapasitet, full smarttelefon forbindelse med bilen, satellitt-TV og også med kraftigere lyd utstyr markedet så vidt gjelder produksjon biler: Naim, med 20 høyttalere og en forsterker 2200 W. er noen av de teknologiske funksjoner, uten å legge alle tilbys i sikkerhetsseksjonen, som bringer Bentley Mulsanne i renoverte.

i mekaniske seksjon Ingen nye produkter. Bentley Mulsanne og Mulsanne (25 cm lange) langt slaget fortsatt strøm av 6.7 atmosfærisk V8 med 507 hk makt. I tilfelle av Bentley Mulsanne Speed, Dette øker til 537 hk, mens momentet er 112,2 mkg. Dette vil gjelder å akselerere fra 0 til 100 km / t på 4,9 sekunder og oppnå 305 km / t. Luftfjæring, ulike kjøremoduser og høy ytelse bremser gir merverdi til Bentley Mulsanne, en luksuriøs, komfortabel bil, og samtidig sporty.

Bentley Mulsanne 2017

Du kan også være interessert

En luksuriøs tur ombord vår Bentley Mulsanne Speed ​​(video)

Første test: 2016 Bentley Continental klassiske oppdatert

911 R, 991 enheter glede

Porsche 911 R er en lettere versjon av de 991 og begrenset til 991 enheter, med 911 GT3 RS motor 500 hk, manuell girkasse og bakhjulsdrift.911 R, den letteste911 R, den letteste911 R, den letteste911 R, den letteste

den nye 911 R Han ble født i Genève i 2016 for å tilfredsstille sansene. Ikke en superbil mer, er det en versjon begrenset til 991 enheter som har blitt gjort for å feire mange ting, så vel som triste farvel andre. En Porsche elsker å spesielle og begrensede versjoner basert på 911 flere grunner. Den første er at den klarer å opprettholde eksklusivitet av sine produkter, det andre fordi det følger sin egen tradisjon og den tredje fordi det gjør alltid en begrenset serie har solgt noen ganger også før du setter den på salg, og dette vil være tilfelle Porsche 911 R. Født til å markere 1967-versjonen 911 R, en lettet versjon av 911 som ble gjort for å homologate konkurranse og brakte mange seire til Porsche. 911 R er fødes som skill av det oppsugede motorene i 911 Carrera, allerede alt ladet og forbedre ånden av tradisjonelle gløde versjoner at vi elsker puristene av merkevaren.

911 R

Til tross for de røde band du ser i bildene, som også kan være grønne, er 911 R en "diskret" bil, i hvert fall mer enn 911 versjoner GT3 eller GT3 RS. Bruker 991,1 GT3 kroppen, det vil si dagens 911, men uten restyling. med ham deler støtfangeren og legger til en bestemt diffuser R, De betegner det vi finner på innsiden. Han bærer en liten front Spliter, som beskytter Porsche tilbyr muligheten til systemet 30 mm hever nesen for å blåse knappen for oppføring ramper eller kompliserte områder. Mangler den enorme bakvingen og i stedet du velger den tradisjonelle Carrera, swing, men med et rutenett design selv. Den fremre hette og hjulkassene er karbon, mens taket er magnesium og de bakre sidevinduene og bakruten er plastisk. Den bruker hele fremdriftssystem GT3 RS og alle armer suspensjons- og GT3 puter. Avgassen titan og bremser har valgt PCCB keramiske skiver.

Bruker motoren 4.0 atmosfære 991 GT3 RS 500 hk men med den forskjell at denne gangen kan bare bringe den manuelle. hans 6-trinns merket i stedet for 7 med Carrera som et spørsmål om moment innlagt. Denne endringen har mange sjanser til å nå tilbys i GT3 RS, om enn i en liten begrenset opplag; teknisk mulig, er det bare et spørsmål om globale utslipp av 911 serien, som nå har falt med turboladede motorer. Det tar system som hjelper reduksjoner med automatisk hæl spiss, som kan kobles fra. Den drives med mekanisk differensialsperre, lagrene og foringer, og derfor dens bakhjulene system retningslinjer. Dens girutveksling er lukket og bærer en endelig utvikling i sjette noe som gir en maksimal hastighet på 323 km / t, kunngjør 310 km / t GT3 RS med den samme motor, forskjell også delvis på grunn av den aerodynamiske bremse bakre spoiler. Veier 1,370 kg, 50 med mindre en RS, således senker også tyngdepunktet. Akselererer fra 0 til 100 km / t i 3,8 sekunder, og 0 til 200 km / t på 11.6 sekunder, med en offisiell gjennomsnittsforbruk på 13,3 l / 100 km. Dens luftmotstandskoeffisient er 0,32.

911 R

Det indre har karbon baquets polstring som minner om modellen 60. Rattet er spesifikk for denne frigivelse og er 360 mm i diameter. Resten av den indre trim er dannet av aluminium, karbon og hud. Henter typen dørhåndtak tape og ingen baksete. Radio og klimaanlegg er ekstrautstyr på jakt etter den minimal vekt. Prisen i Spania er 217,000 euro, men som er salg av brukte deler Vi er overbevist om at det vil øke betraktelig.

Du kan også være interessert i:

2016 Porsche 911 Turbo, bare brutal

Plug-in hybrid 911, mulig i 2018

Porsche 911 Carrera 4 og Carrera 4S fire bedre enn to

Porsche Cayman GT4, vil det være en annen som det

Arash AF10, en super sportsbil med over 2000 hk

Med fem motorer og mange andre girkasser, den Arsah AF10 stiger 2000 hk og blir en av de kraftigste bilene på planeten.Arash F10, sports mer enn 2000 CVArash F10, sports mer enn 2000 CVArash F10, sports mer enn 2000 CVArash F10, sports mer enn 2000 CV

kanskje 300 hk du virker mer enn nok, 500 opprørende, over 1000 autentiske og 2000 CV sprø ting, men dette er nettopp det forslaget som firmaet Arash vil gjøre med sin nye bil produksjon, AF10, på den kommende bilutstillingen i Genève.

Arash Motor Company er en liten engelsk bilprodusent med sine verksteder i Suffolk siden 1999, da han ble født som Arash Farboud, utvikler han sport fulle av testosteron. Faktisk sin første modell, 2002, var allerede en to-seters coupé med 620 hk 2.8 V6, den Farboud GT. Dette ville følge Farboud GTS, deretter produsert av Ginetta Ford med motorer mellom 262 og 384 hk, som opprinnelig hadde en av Audi- og kjent som F400. Disse ble etterfulgt av Arash AF10, Corvette-motor og 500 hk 7.0, opprettet i 2009, og som til slutt kommer produksjon, og Arash AF8, motor den samme motoren i midtstilling.

Nå lanserer det britiske firmaet gjennomføre en oppdatert versjon av sin AF10, en superdeportivo et chassis karbonfiber og aramider, også aluminium paneler, i stedet for en enkelt motor og som fastsatt tid, har et hybrid fremdriftssystem. Denne ligaen motor 6.2 L V8 kompressormatet tilfire ytterligere elektriske motorer!

Således, mens varme motoren Den er i stand til å gi 900 hk og 122 mkg (Et par i newtometros kanskje imponere noe annet: 1200 Nm), The elektrisk gi 1,180 hk og 110 Nm (1080 Nm). Dette fører til firehjulsdrift FY10 makt 2080 CV! Og ikke overraskende, er antall maksimalt dreiemoment brutal: 232 mkg eller 2280 Nm, velger å bo. All elektrisk fremdriftssystem av AF10 veier 280 hk, mens brennstoffet, bygd opp av aluminium, er 120 kg.

Så det er logisk at dette Arash coupe er i stand til å akselerere fra 0 til 100 km / t i 2,8 sekunders og nå 323 km / t. I Arash si at dette er mulig på grunn av profilen til en vinge en hytte som kan være okkupert av to passasjerer, er det plassert slik at AF10 har mer DNA en bil, en romfartøy.

Arash AF10, firehjulsdrift, fem motorer og fem endringer ...

Arash AF10 kjøperen kan velge mellom en manuell girkasse eller sekstrinns automatisk partner forbrenningsmotor; mens hver elektriske motor er koblet til en girkasse to hastigheter. Totalt, derfor fem motorer og mange andre endringer.

Disse motorene er drevet fra en litium-ioner 32 kWh det er automatisk lades på en måte som er analog KERS en enkelt-seters formel 1.

Hjulene på hjul 19 og 20 "setter Michelin, noen Pilot Spor 2, og suspensjonen hydrauliske fjærer som gjør at to ekstreme høyder: Høyere enn normalt, 15 cm høyere for å overgå støt; de andre, nedre 15 cm, for å rulle i høy hastighet.

Arash A10 prisen er 1,4 millioner euro, som overstiger Racer 1,5 millioner hvis versjonen er valgt i hvilken en sikkerhets bur, brannslukningsapparat og andre viktige tilleggsfunksjoner for å bevege krets tilsettes.

Alfa Romeo Mito: omfanget når 2017

Alfa Romeo Mito i sitt utvalg kommer i sommer 2017 med nytt design, pluss tilkoblingssystemer og en ny dieselmotor 1,3 Multijet 95 hk.Alfa Romeo Mito 2017: fornyelse i GenèveAlfa Romeo Mito 2017: fornyelse i GenèveAlfa Romeo Mito 2017: fornyelse i GenèveAlfa Romeo Mito 2017: fornyelse i Genève

Alfa Romeo har brukt Geneva Motor Show 2016 til publisere Nye Alfa Romeo Mito 2017, Det er å presentere en oppdatert bilde som fremhever et rutenett emparenta hva attraksjonen Alfa Romeo Giulia, og inkluderer merkevaren logo renovert og ny stil av bokstav i navnet. upubliserte utførelser er også tilbys legering hjul 16, 17 og 18 inches.

Alfa Romeo Mito 2017: ny 1,3 Multijet 95 hk

i tilbudet motorer den Alfa Romeo Mito 2017, Den viktigste nyheten er debut av motoren 1,3 Multijet 95 hk, en videreutvikling av kjent dieselmotor Fiat-gruppen skal mange modeller av sine merkevarer og denne gangen får 10 hk i forhold til forrige versjon av Access. Alfa Mito 1,3 Multijet 95 hk Du kan nå en maksimal hastighet på 180 km / t og akselererer fra 0 til 100 km / t på 12,5 sekunder.

Ifølge det italienske merket i området Alfa Mito 2017 De vil fortsatt være stor bensin versjoner dag, med det første trinnet for den 1,4 Multiair 78 CV, som følge av 0,9 Turbo TwinAir 105 HK, 1,4 Turbo Multiair 140 hk og 1,4 Turbo Multiair 170 hk brukt av sportiest versjonen, Mito Quadrifoglio Verde. De to mektigste er alltid forbundet med automatisk to-clutch TCT overføring.

Alfa Romeo Mito 2017: mer tilkoblet

En annen inndeling fremhever Alfa Romeo Mito 2017 Det er den tilkobling, for å tilfredsstille at interessen i å ha permanent tilgang til sosiale nettverk. I denne forstand, den nye Alfa Romeo Mito Det har en Uconnect berøringsskjerm 5 inches, med Bluetooth-grensesnitt, Aux-kontakt, USB-port og kontroller med stemmen. Også tilgjengelig er en versjon med digital radio (DAB) og nye uconnect Live-tjenester for bruk av ulike programmer ved hjelp av en smarttelefon.

Gjennom UConnect Lev kan det også tilgang m: Car, å gi nyttige råd i sanntid, som påminnelser om vedlikehold av Alfa Mito eller tilgang til en interaktiv manuell og effektiv Drive programmet, som råder driveren på din kjørestil og hvordan den kan kutte drivstofforbruket og CO2-utslipp.

Alfa Romeo Mito 2017: tre utstyrsnivåer

Foreløpige opplysninger fra den splitter snakker om tre nye trim nivåer: Myte, og Super Veloce. I det første standard utstyr som klimaanlegg med manuell styring, 7 kollisjonsputer, velgeren Alfa DNA (med Q2 elektronisk differensial og DST) og elektronisk stabilitetskontroll ESC (med ASR og Hill Holder). På nivå super legering hjul 16 tommer, hastighetskontroll og UConnect berøringsskjerm 5 inches tilsettes. Mito Veloce inkluderer suspensjoner og innstillinger sport, idrett bakre støtfanger, dual eksos lettmetallfelger 17-tommers bremsesystem Brembo dimensjonert, sammen med andre detaljer både innvendig og inne ment å markere sitt kall nær verdens konkurranse.

Alfa Romeo Det vil også gi området Mito 2017 den utstyrspakker Lusso og Veloce å fremheve de sportslige egenskaper eller visse detaljer av eleganse i Super Mito. På samme måte, og avhengig av finish og kjøpslandet, andre spesifikke pakker (stil, komfort og sikt) vil bli tilbudt å gruppere noen av de mest populære alternativene og gi besparelser for kjøperen. Den nye myten skal nå forhandlere spansk Juli og august år.

Du kan også være interessert i:

Alfa Romeo Mito: priser og tekniske data

Alfa Romeo Giulietta 2016

Alfa Romeo Stelvio, den første SUV Alfa Romeo

Alfa Romeo Disco Volante Touring Spyder