Niin ovat dragsteri 10000 CV: Matkustimme helvettiin

Taika kaava on CH3NO2. Josta hän nukkui kemian luokka: mukaan oppikirja, on nitrometaani, väritön neste, hieman voimakas haju ja helposti syttyvää. Nyt tulee tärkeä asia: nitrometaani Voit räjähtää. Ja paras tapa tutkia ilme, ääni ja tuntuma, jotka tuottavat näitä räjäytysten käytännössä osallistua rotu NHRA Dragster. National Hot Rod Association on Yhdysvalloissa (ja muualla), The ylin viranomainen asioissa dragsteri.

Kuten kylmässä kuvioissa: Kilpa Top Fuel (Erittäin pitkä ohut sauvat edessä taitto polkupyöränrenkaita ja tehokas 8-sylinterinen moottorit V takana kuljettajan istuimen) syödä raita kiihtyvyys vähemmän kuin neljä sekuntia. Tuolloin kulkee maaliin, kun hieman yli 300 metriä, näiden rakettien 1,1 tonnia paino on helposti löydettävissä 500 km / h. Käynnistyksen aikana kiihtyvyys se merkitsee 4G taas jarrutuksen saavuttaa 5g jonka laskuvarjo, joka toimii pysähtyä. Turvallisuussyistä klassinen etäisyys neljäsosa mailin (402 metriä) on lopettanut lentänyt vuodesta 2009 lukuun ottamatta alemmat luokat: Scott Kalitta kärsi kohtalokas onnettomuus muutamaa kuukautta aikaisemmin.

Polttoaine dragsters Top: ääni pedon

tavaratila Top Fuel Dragster ei voi verrataan kanssa mitään maailmassa. Niin paljon, lanseeraamalla raketti Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanissa. Ovatko AC / DC olet äänekäs? Unohda niitä! 150 dB ääniaallot näiden dragsteri He lähtevät legendaarinen ryhmä riekaleina. Ja ilotulitus myös jää. Kolme ja neljä metriä korkeita liekkejä päästä pakoputket kaareva ylöspäin. Seuraavan Fallas Valenciassa ottaisin minut ehdottomasti.

Sisällä osoittavat, Tuntuu lämmön ylös lavalle. Ja takaisin nitrometaania. "Polttoaine on avain valtaan"Me Neal Strausbough, joukkueen valmentaja Tony Schumacher kertoo. "Käytännössä on koko temppu." kahdeksan voimanlähteitä V, sen hyvä kahdeksan litraa siirtymä, saanto välillä 8000 ja 10000 hv. "On vaikea sanoa tarkasti," Strausbough puolustaa. "Ei ole näyttöä siitä, että pankit kestävät voimat, jotka suuruusluokkaa. Siksi tiedot ovat pelkkiä arvioita. "

miksi se tarjoaa enemmän valtaa V8Tarvitset paljon vähemmän happea räjähtää ja polttaai sopeuduit mekaaninen nitrometaani voit moninkertaistaa teho 2,3pilotti Tony Schumacherkessutehdä ennätys3,755 sekuntiatupakointi valtava sikarin

Pari metriä hänen vasemmalle, mekaaniset laitteet "Go Army" työskentelee täydellä teholla, koska Dragster vaativat paljon huoltoa. Seitsemän mekaniikka kääntävät avaimet urakka. Ennen "Sarge" on aika ottaa pois tulenkestävä apina, V8 moottori noin 10000 CV käytännössä murskataan. "Sylinterin päät poistetaan kolmen minuutin kuluessa; Kaksi minuuttia myöhemmin, moottori on täysin räjähtänyt ", sanoo Neal Strausbough.

Kuitenkin mitään kiirettä. Se on puhdasta rutiinia: jotain, joka on jo tehty tuhansia kertoja. siksi Queen drag racing rennossa ilmapiirissä. Toisinaan jotkut lapset löysä edes vitsi. Tekninen päällikkö ja hänen apulaisensa ei paljastunut. Ne istuvat kuorma, keskustella tarttuvuus arvot radan ja mietiskellen paras tapa ohjelmoida kytkimen. Dragster ei vaihteisto. "Juju on liukumassa kytkin ohjelmoitu tilassa", kertoo Strausbough. Näin, se on suunniteltu hyvin yksityiskohtaisesti, kuinka kuuden levyn kytkimen kanssa sähköisten ohjaus- ja pneumaattinen asema on asetettu. Kuljettaja on ainoastaan ​​kaasuttaa.

Se on jo yksi tunti seuraavalle kierrokselle. Mekaniikka on jo arvostellut lähes jokainen osa luettelosta. Sekä sylinterin päätä ja kiertokanki suuntima ja päälaakeri kampiakseli on muutettu, kuten pultit kompressorin. "He ovat suunnitelleet murtuma pistettä", kertoo Strausbough. "Paitsi laakerit, meidän ei tarvitse välttämättä käyttää osia kussakin tarkastelun. Kompressori, esimerkiksi omistaa kolme kisaa, kunnes seuraavan tarkistuksen, mutta meidän on seurattava osien millimetrin. "

Vaikka vikoja Top Fuel moottorit eivät enää jokapäiväistä leipää, niitä ei voida välttää kokonaan, kaikista ponnisteluista huolimatta. "Nitrometaani on hyvin räjähdysherkkää, ja se voi hyvinkin olla, että palaminen ei voida ylläpitää moottoritilaan", sanoo Strausbough lakonisesti. koska kompressorikoteloon lopetettiin magnesiumin ja alumiinin alkoi valmistaa, saanti suolikanavan on tullut heikoin lenkki. että välttää että onnettomuuden sattuessa, niiden Sirpaleet sirpaleita tullut, moottori V8 kompressori ja tulevat koteloitu cover kevlar insinöörit kutsuvat "vaippa". Sylinterikansiin vakuutena laaja hihnoja.

On aika hakemaan mekaaniset laitteet. yksi Taittuu jarrutus laskuvarjot takana ja toinen täyttää tankin etuosassa. Tämä pirullinen kone nielee hyvää 50 litraa rotu (Eli, vain 300 metriä). "Top Fuel eivät ole erityisen tehokkaita", sanoo Strausbough hymyillen. "Nitro palovammoja hyvin hitaasti, niin hitaasti, että osa palamisesta tapahtuu heti paeta. Tämän täytyy olla valtava melu- ja liekit. "

On aika testata moottorin. "Sarge" näkyy kaasunaamari. V8 on päällä. Hämärä pilvi pakokaasun kanssa kamala haju, leviää. "Minulla on 15 vuoden liiketoiminnan dragsters", sanoo Strausbough "mutta ei haista koskaan totu." Hänen neuvonsa: "Sinun on parasta pidätä hengitystä". Ja niin tulee seuraava kilpailu: joka viikonloppu pidetään jopa kahdeksan.

Dragster Top Fuel lukuina

- 10000 CV: Voima moottorin Top Fuel

- 534,48 km / h: Suurin nopeus

- 304,8 metriä: Etäisyys yläluokan NHRA

- 3,701 sekuntia: Nopein koskaan mitattu

- 50 litraa: Kulutus V8 dragsteri rotu

- 8,193 cm3: Tilavuus V8 ahdettu moottori. Perustuu Chrysler Hemi V8

- 7620 mm: Taistelu Top Fuel dragsteri. 1295 mm leveys ovat