Test: Ford Mondeo 2.0 TDCi / 180, Note

Test: Ford Mondeo 2.0 TDCi / 180, NoteTest: Ford Mondeo 2.0 TDCi / 180, NoteTest: Ford Mondeo 2.0 TDCi / 180, NoteTest: Ford Mondeo 2.0 TDCi / 180, Note

Tenk deg at du kunne komme inn og drive den nye Ford Mondeo bil uten å vite hva du har gått opp ... Jeg vedder på at endringer ansiktet ditt når du oppdager at bak rattet på den blå Ford-ovalen gjemmer seg. Dens trim nivåer, tilstedeværelse, enorme dimensjoner, meget høy teknisk innhold og, fremfor alt, en presentasjon, ytelse og raffinement inkludert, nå en slik emballasje som tar deg til å relatere det til toppen av kategorien.

Laget i Spania og klar nå for et par år siden, Det synes å ha forventet Forresten fornyelse vil være en av sine direkte konkurrenter, Volkswagen Passat, for å hoppe å bite halsen alle konkurrentene på en gang. Tilfeldigheter, men så så varmt både biler tjene til å bekrefte den Mondeo en av sine kjerneverdier erobring, forholdet mellom hva det koster og hva det er verdt.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hkSøk, sammenlign ... Du spare beregninger. For 28800 euro vil du ikke kjøpe en bil så, med sin romslighet, makt og fremfor alt, føle og utstyr. I sin slutt Titanium kan du føre en lang liste av standard funksjoner, men du har et kommersielt nettsted der du kan se den nye Mondeo i detalj, så jeg vil heller bruke den andre siden alternativer: mange, varierte og som alltid Ford også knockdown priser. Mine, oppblåsbare bakre setebelter -For 200 euro, jeg verken tviler en familie-bil, -Difficult leseren motstå for 450 euro i denne versjonen allerede leveres som standard med 8-tommers skjerm og som et innfall, en pakke som inkluderer 2300 euro adaptiv fjæring, rattstamme minne elektrisk justerbar sladre venstre photochromatic, nøkkelløse og adaptiv hastighetskontroll. Endelige prisen med alle 31,750 euro. Tusen mer i tilfelle det kjente kroppen.

Vær ute, vil du gå lei. Hva du kan være så stor, så kraftig eller like utstyrt, men ikke så balansert. Jeg tror bildene gjøre klart heten av bilen i sin helhet, visuelt inntrykk og størrelse ... I 5-dørs sedan format, har denne nye generasjonen 9 centimeter i lengden, selv om akkurat det samme slaget som før. Sure sjanse ikke- fordi det er ingen felles skrue med en gammel generasjon som kom gjennom døra. Ja, mye har endret landskapet, samt forbedret ny generasjon som også vil se en hybrid i området, tre-sylindrede motorer eller firehjulsdrift, teknisk bagasje som Ford begynner å sende ut i denne modellen i spissen for merkevare, den første CD med global plattform for Europa. Som alltid, , Lighter mer rigid struktur Skoda Octavia selv diskontere nesten 200 kilo vil skille lettere bil kategori, Mazda 6, men 100 kilo og lettere forrige Mondeo.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hktracer. Men giganten i dag, ser det ut til å bli fjernet når ess ermet ruller unna, fordi det ser ut som en sedan med deg om ett gram fett. Det var og er: hans beste kvalitet er en første-linje dynamisk oppførsel ... i kjøring og sikkerhet følelsen like, nå legger store doser av raffinement og kjørekomfort. Chassis sammen, begavet med høy likevekt og utsøkt styrt hovedvei; også med suveren evne til kjede endrer retning, tempo og støtte.

Jeg benekter ikke at den nye servostyring, men deilig i sin touch, filtrert litt mer informasjon enn jeg ønsker, men i hastighet, nøyaktighet og lette deres retur til midtpunktet er det en skikkelig godbit for de som liker å kjøre. Den andre, som testet bufferen før du snakket, støttet av en sofistikert ny bakaksel. Noen av sine tre moduser, Comfort, Normal og Sport Den har en viss grad av fasthet til tildarla fast, men langt fra å nå være tørr eller urolig.

Egentlig er de tre demperinnstillingene differensiert i større eller mindre grad og hastighet av bevegelser i forlengelse i forhold til en normal modus av fin kalibrering, siden de trinnløs regulering og reagere meget raskt til endring av masse, å unngå rulling, stamping og kollaps, for derved å tillate bakdelen bidraget også jordtrykk bremsing. Strålende resultater også i denne delen -Hjelp 235 mm gummi bremser-flott team. Atferd som den mekanisk og elektronisk synkronisering oppnås ikke bare svært effektive og sikkerhet, men også høy presisjon, flyt og følelse av å kjøre denne bilen så alvorlig.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hkStor motor. Jeg tror den som betaler 2000 euro sammenlignet med de balanserte 2.0 TDCi 150 hk ytelse verdier viss sports like mye eller mer enn noen annen forskning, men denne versjonen lar meg bedre smak kvalitet enn kvantitet. Delvis, Jeg føler overdreven slure i sin første forholdet, kanskje dette det første gassrespons er mindre spontan enn du forventer, men i vekslings transmisjon og hjul beholder. Ledelsen har også en funksjon som revolusjonerer motoren litt når clutchen koblingen kommer til å starte opp eller selv forlate en rampe uten å berøre gasspedalen. Det er en bred sti propell, presse mer konstant enn 1000 rpm konsekvent fra!, med en sperre i hans forgjeves som gir en finhet hinsides tvil og, ja, med en gjennomsnittlig kraftig regime med å gjenopprette hastighet, så ja, med godt skudd selv i en sjette forhold som beveger en development. Ingen poster posten, men ikke utenfor rekkevidde, inkludert forbruk: det har spikret tall Peugeot 508 GT nylig testet, med automatgir -... tankene som den deler motor, men ikke stoppe&Starte. Vel, uten videre, Ford.

Gigante. Metro i hånden ... ingenting blokk. Den nye generasjon ikke lenger har den bredde av referanse, det mistet fire centimeter av benplass i baksetene, en høyde, at den eneste dimensjon gjennomgang-og 15 liter mindre støvel. Men dette synes Mondeo, og det er en gigantisk innendørs. Sannsynligvis, med unntak av et uforholdsmessig Skoda Superb, den beste saloon der fem voksne kan reise. Bakre girkasse tunnel setter lav høyde for å få bena ... eller nye tykkere vinduer som forbedrer komforten men mindre decibel lydmåler tillater ikke; foran, seter for distanseruller, også utmerket passform. I disse lange bilene er normalt at stammen er så dypt, spesielt når under dekselet og den tilsvarende flypose har 605 liter lagringsplass, den siste finishen til en elegant sedan familien domstol.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hkakselerasjon. Noe mindre raskt enn tilsvarende modeller med tilsvarende mengde strøm, men det neppe teller. Allerede i bevegelse, det er god push for andre endringer er hurtig tempo.

endring. Turer av noe lang spak, men absolutt presisjon. Den har en praktisk funksjon som synkroniserer clutch med en svak økning hastighet for å lette lav-hastighet manøvrering.

Frenada Ikke bare veldig god kapasitet for forvaring, men også konstant uten å lykkes i våre tre påfølgende krevende bremsing. Det er et godt nivå på store hjul og bremsesystemer.

Forbruk. TDCI stadig utvikling: legge strøm og foredler forbruk. Vi sette merker for ECOnetic utvalg innstilt på mekaniske og aerodynamiske utviklingen.

forbikjøring. Det er den virkelige gjennomsnittet hvor fort en bil. Med sine data, for mange ord: bil med stor smidighet reflekser med hva dette betyr i nytelse å bruke.

Effekt og dreiemoment. Likevel tjener de rundt ... nedenfra: Drift siden 1000 rpm motor uten den minste ujevnhet eller vibrasjoner. Den overspeed er ikke sterk, men hvem trenger det?

bagasjerom. Stammen mister 15 liter, men fortsatt gigantiske, mer allsidighet med bonus for å gi de fem-dørs. Veldig dypt, må du strekke sin del å plassere byrden.

sonority. Det blir ingen kvantitative forbedringer, men kvalitativt preg. Hjul mer filtrering, flere isolerte og mindre ruhet og mekanisk eller aerodynamisk nærvær på motorveien hastigheter. Silent saloon i slipper å heve stemmen til å kommunisere med resten.