Mitä turbo liikenneympyrät? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kuvat turbo liikenneympyröissä ja liikenneympyrätKuvat turbo liikenneympyröissä ja liikenneympyrätKuvat turbo liikenneympyröissä ja liikenneympyrätKuvat turbo liikenneympyröissä ja liikenneympyrät

puhelut turbo liikenneympyrät Ne kehitettiin 1998 Alankomaissa Mr. L.G.H. Fortuijn tuli optimoi kapasiteetin perinteisen liikenneympyröissä ja välttää ongelmat jotka syntyvät heidän käyttö, mikä rajoittaa sen kapasiteetti ja häiritsee sen toimintaa. liikenneympyrät useita kiskoja asennettiin risteyksissä, joissa liikenteen määrä on niin korkea, että ylittää kapasiteetin Arbor kiskon. Näissä joskus hämmentyneitä siitä, mikä ajoneuvo on etusija poistuttaessa syitä yhteentörmäyksiä. Suunnittelu turbo liikenneympyrät ratkaisee tämän ongelman.

turbo liikenneympyrät Ne esitetään Keski-saari ei-pyöreää muotoa, joka kanavia kaikki liikenne alkaen sisäänkäynnit ja koko calzadA kohteesta riippuen mennä. Näin ollen, se on kuljettaja, joka on valittava, joka ulostulo ohjataan ennen roundabout turbo.

Turbo liikenneympyrät: sen tärkeimmät ominaisuudet

tärkein osa turbo liikenneympyrät on spiraalin muotoisen kiskon, merkitty poistaa tarve hyökätä viereiseen. Tuloksena on lisääntynyt liikenneturvallisuuden ja kapasiteetti liikenneympyrän itse. On kaksi kaistaa pitkin liikenneympyrästä vaikka joillakin aloilla tarvitaan. Sen koko on yleensä verrattavissa tavallisen kaksikaistaisen liikenneympyrän kanssa halkaisija on noin 50 metriä.

turbo liikenneympyrätettä turbo liikenneympyrät on yhden kaistan lähentämällä ja sitten jaettiin useita kierto. Kuljettajien on valittava sinun (ja lopulta perille) ennen, koska kerran sisällä ei ole mahdollisuutta hyökkäävän viereisen kaistan; eli kuljettaja, kun valittu kaista, ei voi muuttaa. Kaiken tämän ajoneuvot jätä turbo liikenneympyrään ilman mukana tilanteissa fronto- sivusuunnassa törmäyksen hyökätä viereisen kaista. Ne myös käyttää piireissä sijasta kierteelle ohjata liikennettä sisääntulosta ulostuloon.

On syytä pitää mielessä, että turbo liikenneympyrät ei ole suunniteltu jalankulkijoille. Tämä uusi lähestymistapa asettaa huvimaja suojatiet kehän ulkopuolelle ja mukaan tie, hieman toisistaan ​​edistää niiden näkyvyyttä ja turvallisuutta, jotka ovat vähentäneet sen nopeus kautta kulkeviin risteyksessä suunnittelun itse. Jos olet huomannut, että nykyisten turbo liikenneympyröissä että monet jalankulkijat eivät aina pysty noudattamaan sääntöjä, jotka eivät noudata paikkoja ja rajan suoraan läpi liikenneympyrään turbo. Pyöreä heille ei ole vaikeaa, mutta erilainen kuin mitä olemme tottuneet, ehkä siksi tämän uuden muotoilun tai toinen kaista, joka yhtäkkiä ilmestyy keskelle liikenneympyrä.

Yksi erityispiirteet turbo liikenneympyrät puuttuu ulkopuolella kaista, aiheuttaen ristiriitoja, jotka saattavat päätyä törmäyksiltä klassinen liikenneympyrät. Eli sen muotoilu eliminoi parempana ulkopuolella kaistaa ja ne kaikki sattuvat olemaan hyödyllisiä, jossa radan itse joka ohjaa kuljettajaa sisäänkäynnin sen aiemmin valitun lähdön, joka neutraloi riski sivusuunnassa isku. Muuten, kaarevuussäde voimia hidastaa.

Turbo liikenneympyrät: tyypit

Siellä on merkitty vai ei. Entinen kapasiteetti on suurempi kuin yhden kaistaa liikenneympyrään, mutta ei niin paljon kuin kylteillä. Turbo liikenneympyrät Merkinnättä on tavallisesti 2 tai 3 kaistaa Tulohaara, kun taas: näyttöön on välillä 4 ja 6 tulo rataa. Lähtö ei ole koskaan enemmän kuin kaksi kaistaa.

turbo liikenneympyrät Merkitsemätön käytettävät liikenneympyrät jossa yhden kaistan Se ei tarjoa tarvittavaa kapasiteettia risteyksessä. Tämän tyyppinen merkintä kaista on jaettu muut useita kierto lähestyttäessä liikenneympyrä. Käyttämällä 2 tai 3 kiskot Tulohaara ja 1 tai 2 poistu kaistaa.

turbo liikenneympyrätPääsääntöisesti lähestyttäessä turbo liikenneympyrään kuljettajien täytyy valita oikea kaista tulla. Ottaa ole liikennevaloja, heidän on väistettävä ajoneuvoja jo liikkuvien liikenneympyrään.

Sisällä se ei enää muutu kaista koska ne erotetaan välilevyt. Näin ollen kaikki kulkevat ajoneuvot oikealla kaistalla joutuvat jättämään; seuraavassa sisemmässä junat ovat kaksinkertainen valinta: jätä tai jatkaa läpi liikenneympyrän.

Samaan aikaan turbo liikenneympyrät signalized kapasiteetti ajoneuvoliikenteen Se on suurempi, koska ne voivat liittää useita kaistoja raskasta liikennettä. Kun lähestyt niitä, signalointi kuljettaja opas sen moitteettoman kaistaa. merkkejä siitä, että saalis rautatie ovat selkeitä ja kuljettajien on aikaa lukea niitä ja valita oikea kaista.

Kerran turbo liikenneympyrään, ajoneuvot pysyvät kaistojen kunnes ne viedään. Ne, jotka ovat jääneet alkavat sisin osa ja levittää lähes koko liikenneympyrä ennen lähtöä. Ne, jotka täytyy kääntyä oikealle alkaa kiertää uloimman osan; Ne ovat vähiten aikaa jäljellä risteyksessä. Ne, jotka aikovat mennä suoraan kiertävät myötäpäivään ja ne, jotka tekevät vasemmalle. Kuten turbo liikenneympyriss merkitsemättömiä, kiertävän kietoutunut sisäänmenosta ulostuloon.

Lisäksi, kuten turbo liikenneympyrät ei ole välttämätöntä käyttää useita kaistoja, kaista delimiters Ne voidaan nostaa hieman. Ne aiheuttavat näiden ajoneuvojen pysyvät kaistallesi, vähentäen frontotem- puolella, kun tekemisen ja purkamisen liikenneympyrän törmäyksiä.

Turbo liikenneympyrät: etunsa

Roundabout turbo vähentää konfliktin pisteitä 16-10 ongelmien poistamiseksi tunkeutuvat viereisen kaista. Lisäetuna on se, että virtaavan liikenteen pääsuunta on vain harkita yksi kaista ennen, joten ne ovat turvallisempia.

On vertailevia tutkimuksia kapasiteetti turbo liikenneympyrään verrattuna perinteisiin kaksikaistainen. He toteavat, että ensimmäinen tuki 25 prosenttia ja 35 prosenttia enemmän liikennettä tilavuudesta, suunnittelutyö ja ajokäyttäytymiseen.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Miten kiertämään hyvin jonka liikenneympyrä?

- Haluatko uuden auton? Ennen arvostaa auton ilmaiseksi