Sininen + Plan: uusia rajoituksia korkean pilaantumista autoja Madridissa

Sininen + Plan: uusia rajoituksia korkean pilaantumista autoja Madridissa

Sen jälkeen arvioidaan 48 116 vaatimukset valtioneuvostolle luovutettu neuvostolle, yhteisön Madridin hyväksyy lopullisesti Blue Plan +, protokolla sisällyttää strategiaan ilmanlaatua ja ilmastonmuutosta täytäntöönpanotoimenpiteisiin nimeämän kansallisen lainsäädännön 34/2007, joka viittaa selvästi ohjeena Euroopan unionin.

Protokolla on rykelmä toimista jossa ovat mukana kaikki kunnat, joita yhteisön Madridin ja ne, jotka on pakko ottaa käyttöön toimenpiteitä vähintään yhtä tiukkoja kuin sovelletaan alueellisella tasolla tuolloin.

laki 34/2007

Jotta voidaan parantaa ilman laatua ja vähentää saastumista ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista, Laki 34/2007 ilmestyi virallisessa lehdessä (BOE) 16. marraskuuta 2007 ja se on parhaillaan tarkistamassa useaan kertaan, kunnes viime muutos syyskuussa 2015 mennessä.

Tässä laissa tärkeyden ilmanlaadun ja ilmakehän ihmisten terveyttä, korosti sen tavoitteena, joka kerää sanoo: "Tämä laki on luoda perusta ennaltaehkäisyyn, seurantaan ja vähentää ilman saastumista välttämiseksi ja jos tämä ei ole mahdollista, minimoida vahingot, että tämä saattaa syntyä ihmisille, ympäristölle ja muuta omaisuutta tahansa".

saastuminen

Se korostaa siksi, että viranomaisten olisi ilmoitettava ja hälytys (tarvittaessa) terveysriskeistä aiheuttamat korkeat pilaantumistapahtumista, ja asianmukaisiin toimenpiteisiin mahdollisimman haitallisia vaikutuksia päästöjen epäpuhtauksista mitattuna suorittamiseen.

Lain mukaan kaikki kunnat, joissa on yli 100000 asukkaan velvollisuutena on edistää suunnitelmia tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Kuitenkin Madridin yhteisön on päättänyt alentaa baari ja Kaikki kunnat, joissa on yli 75000 asukasta on oltava saasteidenpoistolaitteistot oma suunnitelma. Siten Alcala de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabradaan Getafe, Leganés, Mostoles, Parla, Torrejón, Coslada, Las Rozas Pozuelo de Alarcón, Rivas Vaciamadrid, San Sebastián de los Reyes ja tietysti Madrid, kirjoita tähän luokkaan.

Blue Plan +, tasot ja rajoitukset

Hyväksymällä joitakin sääntöjä sovelletaan jo Madridin kaupunki, muuttaa toisia ja lisäämällä joitakin uusia, Sininen + suunnitelma Madridin yhteisön perustaa neljänlaisia ​​skenaarioita, jotka käynnistää erilaisia ​​toimia, tietoa yleisölle rajoittamisesta ajoneuvojen liikkuminen pahimman yli.

Madridin yhteisön on toiminut parantaa viestintää yleisön kanssa, jotta he voivat alkaa valmistautua siirtymät työpaikalle lähipäivinä. Siksi Diego Sanjuanbenito pääjohtaja ympäristöministeriö yhteisössä Madridin korosti, että ne toimivat valtion ilmatieteen laitos "olevan mitään epävarmuutta yössä, jos voit pysäköidä tai kaupungissa tai toisella" .

Siten, se vahvistetaan Ensimmäinen taso tietoa ja ilmoitusta kun kaksi asemaa samalla alueella on suurempi kuin 180 mikrogrammaa typpidioksidin (NO 2) varten kaksi peräkkäistä tuntia. Siinä tapauksessa, että määrä kasvoi 200 mikrogrammaa NO2 kahden aseman samalla alueella ja kaksi tuntia, minkä jälkeen, taso kasvaa ilmoituksen. Ja se saavuttaa hälytystason Jos 400 mikrogrammaa täyttyvät kolme tuntia kolmen aseman Madridin tai kolme asemaa samassa suuralueella kaupungin Madrid (tai kahden kauden suuralueen 4 pääomasta)

saastuminen

Saavutti näillä tasoilla, seuraava perustetaan neljä skenaariota:

skenaario 1

Se annetaan, kun se ylittää jonain päivänä tasosta ilmoituksen sekä tietoja ainoastaan ​​informatiivinen toimenpitein. Madridin yhteisön tehdä ainoastaan ​​sellaisia ​​toimenpiteitä asettavat kunnille, neuvoo päättäjät sisäisillä ja väkilukua sosiaaliset verkostot ja median ja julkisen liikenteen käytön edistetään sopimuksin on seudun liikenne konsortio jokaisen kunnan.

skenaario 2

Se annetaan, kun Ne ylittyvät kahtena peräkkäisenä päivänä tasoa ilmoituksen ja tiedon ja eräänä päivänä varoitustason. toimenpiteitä varten kunkin kunnan ja myös ylläpitää, kansalaisille se vaikuttaa määrään tietojen, selittyy asiantuntijat ja korostaen erityisesti kaikkein herkkiä väestöryhmiä.

myös, Se on rajoitettu 90 km / h maksiminopeus M-40, M-45 ja sen suuren kapasiteetin reittien sisätila jossa voit hakea järjestelmän nopeuden säätöä. Sitä suositellaan kansalaisten pyöreä 70 km / h muilla teillä alueellisen omistuksen vaikka rajoitus on korkeampi.

skenaario 3

Se annetaan, kun kahtena peräkkäisenä päivänä ylittyvät varoitustason. Kaikissa edellä mainittuja toimenpiteitä lisätään kapasiteetin lisäämiseksi julkisen liikenteen ja rajoittaminen 100 km / h maksiminopeuden teiden korkean kapasiteetin radioliityntäverkko Madrid ulkopuolella M-50.

skenaario 4

Se annetaan, kun saavutetaan varoitustasosta, eli kolmen peräkkäisen tunnin ylittää 400 mikrogrammaa NO2 kolmen aseman samalla alueella. Kuten ajo vaikuttavat vain määritettävä liikkuvuutta suunnitelmin yrityksissä, joissa on yli 250 työntekijää.

saastuminen

Lisätoimenpiteitä tieliikenteen

Edellä mainituissa tilanteissa olemme vasta otettu huomioon rajoitukset, jotka vaikuttavat autoteollisuuden maailma, mutta pitää muistaa, että Madridin yhteisön toteuttaa myös muita toimenpiteitä vakavia jaksot saastunutta.

Skenaariossa 3 se suositeltavaa käytön vähentämiseksi lämmityksen, aikataulujen joustavuus julkishallinnossa perustetaan ja toiminnot, joiden saastuminen julkisiin töihin rajoitetaan. Kaiken tämän se lisätään skenaario 4 suunnitelmia päästöjen vähentämistä yrityksissä, jotka vaativat integroituja ympäristölupa kannustaa etätyöhön vähentää päästöjä.

Kunnat ja valtio

Yhteisöstä Madridin haluat työskennellä koordinoidusti viranomaisten ja estää kansalaisia ​​on noudatettava erilaisia ​​rajoittavia toimenpiteitä niiden työpaikalla, asumisen tai paikallisen jotka kiertävät. siksi Sitä rohkaistaan ​​kuntia pitäisi rajoittaa liikkumista ajoneuvojen tehdään suorituskyvyn suhteen niiden kautta puskuriin DGT, ei jos ilmoittautuminen on parillinen tai pariton, ikään pidettiin Madridin kaupunki on sen keskeinen mantelin Vaikeat kohtaukset pilaantumista.

Lisäksi, haluat aloittaa vuoropuhelun valtion päättää minkälaisilla toimenpiteillä voidaan soveltaa valtion tiet, jotka ovat pääväylien pääkaupunkiin niille, jotka matkustavat yhteisön ulkopuolelta Madridin tai syrjäisimmillä kuntia.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Ganvam terävöittää Madridin Plan saasteidenpoistolaitteistot

Merkel pistetään 500 miljoonaa euroa enemmän saastumista ehkäiseviä Diesel

Bensiini tai diesel: polttoaine saastuttaa mitä?