Seat Ibiza 1.4 TDI, viktigheten av å spare

Seat Ibiza 1.4 TDI, Diesel Low PowerSeat Ibiza 1.4 TDI, Diesel Low PowerSeat Ibiza 1.4 TDI, Diesel Low PowerSeat Ibiza 1.4 TDI, Diesel Low Power

Søker en ny Seat Ibiza i struktur, fra den første til den siste skruen, vil du ikke finne på å oppdatere denne lille byen fikk før sommeren. Og, det er å oppdatere den fikk like før sommeren svikter diskret i estetisk selv om han så hvordan De forbedret alle aspekter av tilkoblingsmuligheter og kjøre hjelpemidler. I tillegg banet vei for en ny serie av motorer, med lavere forbruk og kompatibel med Euro 6 utslippskravene Blant disse høydepunktene 1,4 TDI tresylindret, testet i sin versjon av 90 CV ved å spare penger involvert og fordi han er ventet å konsentrere det meste av salg til enkeltkunder.

Denne motoren erstatter 1,6 Seat Ibiza firesylindret, sånn, finnes i to varianter av 90 og 105 hk. Det er også i stand til å få en virkelig lavt forbruk. Bruker ca 0,5 l / 100 km mindre enn det og litt forsiktig vi er med gasspedalen vil vi være i stand til å se mindre enn 5 l / 100 in bord datamaskinen. Videre er den karakterisert ved en kurve heller flat dreiemoment, med meget god ytelse mellom 1500 og 2750 opm og mister energi forholdsvis tidlig platå, like etter 3500, som oversettes til virkelig bruk er en ganske rutero og behagelig oppførsel medium regime. I daglig bruk tourer står mer for sin evne til å holde tritt mars for sin enkle i starten. Dette er fordi ved lave motor lider av en mangel på energi og er ikke hjulpet av en endring av bare fem ganske åpen og forholdstall som kunne nå atragantársele klatreutstyr hvis turtallet forble for lavt. Likevel bruker langt mindre på byen enn forgjengeren, og gir en bedre mulighet for en å kjøre forbi på firefelts motorveier uten nedgiring.

Seat Ibiza, flytte til rytmen av samfunnet

Seat Ibiza 1.4 TDI 90 hk

hans chassis fortsetter å vise smidig og nøyaktig, med en rask styrerespons, demping trekke en fast og en touch myk brems, likevel lar deg administrere enkelt stoppe på en bedre avstander enn gjennomsnittet av sine rivaler før oppbremsing til det ytterste.

Mer roman er inkorporering av en rekke kommunikasjonsteknologi som setter Seat Ibiza i hodet av den unge, bekymret bor tilkoblet hele tiden. Dermed forbedres stemmekontroll og innlemmet Ekstra tilkoblingsmuligheter som ville gjenskaper Smartphone på den sentrale skjermen gir tilgang til bestemte programmer, i samsvar med kjøresikkerheten. Denne typen tilkobling også ville unngå å måtte lagre kalenderdataene på en fysisk bil, bidrar til førerens personvern.

I samme toneart must sted varsel om føreren som ved hjelp av følere som registrerer bevegelsen av svinghjulet å detektere tids snore oppmerksomhet som følge av den monotone kjøretiden avgir et visuelt signal å anbefale en stopp. Det er en konservativ tilnærming fordi ofte sine annonser kamp to timers kjøring, men ingen tvil om at er en forbedring i sikkerhet.

Utenfor, kan hjelpeapparatet bakkestart eliminere stress mindre peiling når det kommer til å passere den høyre foten av bremsen til gasspedalen når du slipper impound siden bremsene ville holde trykket på pinsett i noen sekunder unngå et uønsket tilbakeslag.

Prisen på denne Seat Ibiza 1.4 TDI er attraktiv, samt mulighetene for tilpasning tilbys både i form av estetikk som en tilleggsfunksjon. Risikoen er imidlertid prisen øker for å nå nær de av et kompakt, i det tilfelle er konfigurert til smaken av en forbruker, og dermed øker ligne medvirkning med kjøretøyets dimensjoner kjører.

Du kan også interesae

Seat 1,0 TSI 110 FR, liten bølle

25 teknologiske løsninger for den nye Seat Ibiza

Seat Ibiza Cupra 2016, sports spenning

Den nye Seat Ibiza 2015 og har priser