Nissan Nismo IDx Freeflow, urheilu- ja retro

Nissan Nismo IDx Freeflow, urheilu- ja retroNissan Nismo IDx Freeflow, urheilu- ja retroNissan Nismo IDx Freeflow, urheilu- ja retroNissan Nismo IDx Freeflow, urheilu- ja retro

Lisäksi GT-R Nismo ja BladeGlider käsite, kaksi muuta yllätyksiä Nissan Tokion autonäyttelyssä 2013 olleen IDx Freeflow ja Nismo IDx. Molemmissa malleissa on houkutteleva retro coupe elin väriaineita, kaikki moderni tulkinta joitakin erittäin suosittuja Japanin klassikoita kuten Datsun 510 ja Nissan Prince Skyline.

Totta joihinkin klassinen japanilainen urheilu, Nissan ennakoi, että IDx Freeflow ja idx Nismo On kaksi taka-asemaan kuppeihin. Tullakseen todellisuutta jonkin näistä kaksi mallia, Nissan saatettu markkinoille kilpailevan korkeuteen taka-asemaan kuppeihin Toyota GT 86 ja Subaru BRZ-.

Nissan IDx Freeflow (Kuvassa, joka näkyy-keltainen vaaleanruskea) on konservatiivisempi retrohenkinen, ei ilman yksityiskohtia urheilu, merkittynä pyöräkotelot ja isot renkaat neljä kaksinkertainen pinnoja. Mitat ilmoitettu IDx Freeflow osoittavat pituus 4,1 m, leveys 1,7 m ja korkeus 1,3 m.

Omalta osaltaan Nissan Nismo IDx Sen mukana tulee coupe elin on aggressiivisempaa väriaineet ja värit sota Nissan Sports jako (Nismo), eli punainen, valkoinen ja musta. Tässä versiossa elimellä aggressiivisempi väriaineet, joilla on hyvin merkittävä helmat ja kattospoileri johtavana differentiators. Tämän rahoitusosuuden 'extra lihas', leveys rungon tässä Nismo IDx Se kasvaa jopa 1,8.

että mekaaninen kappale, on olemassa vain vähän tietoa paljastettiin Nissan noin IDx Freeflow ja idx Nismo. Sillä Freeflow, japanilainen yhtiö ilmoitti mahdollista bensiinimoottorit välillä 1,2 ja 1,5 litran, kytketty automaattiseen lähetyksen CVT Jatkuvasti muuttuva, kun taas FreeFlow moottori versio on myös ennakoitu bensiiniä 1,6 turboahdettu suora injektio myös kytketty CVT.

Käsityksemme

Viehättävä ja alkuperäinen tuo nämä ja idx Freeflow IDx Nissan Nismo. Hieno yhdistelmä retro linjat ja coupe elin pilaa takaveto. Kuitenkin mielestämme me lisäisi erityyppistä ruutu muuttuu CVT, esimerkiksi manuaalinen lyhyitä ja täsmällisiä reittien urheilu menneen.