Alfa Romeo Giulia: Alfa intohimo, italialainen intohimo

Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015

Odotus oli sen arvoista ja tiedämme, miten on Uusi Alfa Romeo Giulia, luonnollinen korvike 159. Tämän uuden auton, italialaisen yrityksen haluaa mennä vielä pidemmälle ja laittaa giulia yhtenä palkkio salonkia sukat kykenee taistelemaan kupari todistetusti laadukkaita autoja kuin BMW 3-sarjan, Audi A4 ja Mercedes C-Class

Vastaan ​​Saksan blokin, Alfa Romeo Giulia käyttää olemus Brand: intohimoinen suunnittelu ja urheiluun geenien. Mielenkiintoista, virallisen ensi-ilta samaan aikaan juhla 105. vuosipäivää elämä tuotemerkin ja mitä parempi päivä tulla takaisin ja Tinkimätön veto alkuperää. Raportointikauden puitteet: kunnostetussa Museo Storico Alfa Romeo Arese (Milanon lähellä).

Passion liikkeessä

Alfa Romeo Giulia 2015

Todellisena viettelijä asfaltti, uusi Alfa Giulia Se on auto, joka haluaa aloittaa mieltä. että otsa-, korostaa uuden allekirjoitus logo profiililtaan ja korostaa niiden ulokkeet äärimmäisen lyhyet ja pitkät huppu. Lisäksi ne kiinnittää huomiota pyöristetyt kulmat kehon ja surround pystypuut. Ulkopuolella puku mukaan vakuuttaa italialaisen yrityksen, on joitakin olioita myyttiseen Giulietta Sprint. Kokonsa, löysimme pituus 4,64 metriä ja akseliväli 2,82 metriä. Tämä viimeinen seikka tekee giulia on akseliväli segmentti.

että sisusta, giulia käyttää keskeisiä osia. Kojelauta ja loput valvonta on suunniteltu kuljettajan keskipisteenä. Käytettävien materiaalien todetaan niiden laatu niin visuaalinen kuten real, yhdistelmä hiilikuitu, puu ja kankaat erilaisia.

keveys

kepeys Se on yksi niistä asioista, joissa enemmän huomiota on saatettu uusien Alfa Romeo Giulia. Virallisesti se ilmoitti painaa noin 1500 kg, paino / teho on alle 3 kg / CV. Tämän saavuttamiseksi hyvä tulos, se on valinnut hiilikuitu akselin, huppu ja katto, kun taas alumiini on varattu moottorin, jarrujen ja keskeytykset (kuten etu- kupolia ja telineet edessä ja takana) ja monia kehon osia kuten ovia ja lokasuojat. Erityinen rakenne hiilikuidusta istuimen vieressä alumiini ja hiili-keraaminen materiaali (joissakin versioissa) jarrulevyjen myös edistää niiden positiiviset merkille suhteen keveys. painojakauma, Samaan aikaan täydellinen jakautuminen 50/50. ja vääntöjäykkyys? Paras mukaan Alfa sanoo.

emotionaalinen työntövoimalaitteet

Versio, joka debytoi Alfa Romeo Giulia On aina houkuttelevaa QV (Quadrifoglio Verde), Tässä tapauksessa se ohjaa bensiinimoottori 3.0 V6 Biturbo Maserati-Ferrari kotiin singota hänet 510 hv. Suorituskyky, ominaisuudet urheilullinen urheilu sedan, jossa kiihtyvyys 0-100 km / h 3,9 sekunnissa.

Alfa Romeo Giulia 2015

Sydän mekaanisen alue Alfa Romeo Giulia Se tulee tähti uusien moottorien perhe Global Medium Moottori, joka johtaa eri versioita bensiinin ja dieselin tehotasojen 180, 250 ja 330 hv ja kaikilla on yhteinen nimittäjä: 2,0 litran tilavuus, nelisylinterinen, suora injektio ja turboahdin.

Riippuen valitusta moottori, uusi giulia Se voidaan yhdistää variantteja Yhteensä kaksi vetävää pyörää (takana) tai, Lisäksi laatikot valittu manuaalinen tai automaattinen vaihtuminen.

dynaaminen alusta

Uuden giulia, Alfa Romeo haluaa siirtyä ajo. Voit tehdä tämän, se työllistää suorempi ohjaus, kun vaste sekä kaasupolkimen ja jarrun suorituskyky on loistava.

että suspensiot, taka-akselin multilink on valinnut järjestelmä ja Kaksoistukivarsi akseli semi-virtuaalinen osoite edessä. Älykäs ohjausjärjestelmä ja vääntömomentti jakaa vääntömomentti Vektorikäyttö taka-akselin ja dynaaminen ajo järjestelmä alfa-DNA- (Racing tilat, dynaaminen, luonnollinen ja tehokas Advanced) ovat teknisen perustan, jolla kuljettaja voi milloin tahansa päättää, miten haluat kesyttää hänen Giulia. Nämä teknologiat täytyy liittyä uuteen järjestelmään Aktiivinen Aero Splitter, sillä hallitaan keulaosa painotusvoima aktiivisesti, varmistetaan parempi suorituskyky ja tarttuvuus myös suurilla nopeuksilla. Elektroninen 'aivot', joka ohjaa kaikkea on nimeltään CDC Alusta Domain Ohjaus.