Ka + 2016, edullinen Ford Euroopassa

Ka + 2016: edullisia FordKa + 2016: edullisia FordKa + 2016: edullisia FordKa + 2016: edullisia Ford

Sitä kutsutaan Ka + tai Ka Plus ja Esel Uusien autojen B-segmentin autojen Oval sisällyttämään Euroopan alueella syksyllä. Kyllä, utilitaristinen, luit oikein, koska sen mitat ja sen viisiovinen ole mitään tekemistä sen kanssa, tähän asti tunnettu Ka Euroopassa, joista vain säilyttää nimensä. Se haluaa hyökätä tämän segmentin myynti alhaalta, kilpailevat suoraan hintaan ja käsite mallit kuten Dacia Sandero ja Kia Rio, osa-alue tänä vuonna tähän mennessä on kasvanut Eurooppa 10 prosenttia, mukaan JATO (konsultointiin viite Euroopan tasolla, joka analysoi muun muassa markkinoille uuden auton rekisteröinnit).

valmistetaan Alustan B-segmentin Ford on maailmanlaajuinen malli, Seuraavat strategia "Yksi Fordin". Nähdyn edullinen auto (pääasiallinen ostaja kysyntää osoitetun) mukaan lähtökohtana suurimman yksinkertaisuuden, joillakin markkinoilla Etelä-Amerikassa (Meksiko ja Brasilia) ja Intiassa-maassa, jossa hän fabricar- ja missä se myydään, tunnetaan Fordin Figo. Nyt muutoksia, he vaativat Ford Euroopasta, joka on tehty merkittäviä muutoksia täyttää oikeudelliset vaatimukset ja vaatimuksiin kuljettajien Vanhan mantereen, tasolla ennen kaikkea alikehys vaikuttavat liikkuvan kokoonpanot, suspensio ja ohjaus. Muutokset Intian tuotantoketjun ovat antaneet yli päänsärky, kuten sanoimme Darren Palmer, johtaja tuotannon ajoneuvojen Fordin B-segmentin. Ei alle kahdeksan kuukauden kesti valaista miksi metallinen alkuaine sisällä oli erilainen kuin Etelä-Amerikassa, jossa samoja raaka-aineita.

Arvioi auton ilmaiseksiKa +: sisällä, paras

mutta sen ulkopuolella esteettinen erot Ka + kanssa myydyn muilla markkinoilla ovat yhtä tärkeitä, etenkin edessä, jossa on kromi puolisuunnikkaan iso grilli kerää esteettinen DNA malleja tuotemerkin viime vuosina, ja optinen ryhmien ylösalaisin nuoli. Lisäksi alue Takana on lähes sama kuin Intiassa myytäviä ja Meksikossa, missä sitä tarjotaan tambiénen rauhoittavat lääkkeet versio, väri puskurit ulkonevat runko (Meksikossa, esimerkiksi myi version boot).

kanssa pituus hyvin samanlainen kuin Fiesta, (3,92 m 3,94 m Ka +) Onko lähes 3 senttimetriä korkeampi, mikä on niiden Tilava hytti paikkainen viisi matkustajaa ja se on epäilemättä yksi sen parhaista omaisuuden. Tilavia ja hyvin sisällä käytettävien Ka + tarjous sijaitsee yksi parhaista luvut asuttavuuden segmentin, korostaen vastaan ​​kilpailijat molempien sisäkorkeus etuistuimilla, kuten jalkojen takamatkustajien. Taka penkki myös antelias mitat ylempään segmenttiin.

Ka + sen runko kapasiteetti on kuitenkin melko huomaamaton, 270 litraa (Pienempi kuin Dacia Sandero matkatavaroiden käsittelijät ja Kia Rio), mutta tarjoaa mahdollisuuden taittamalla 60/40 takaistuimelle, jos se on tarpeen lisätä kapasiteettia. Lisäksi ohjaamon olemme yhteensä 21 hyödyllisiä säilytystilaa. Koska kaikki sisällä on suunnattu käytännöllisyys.

Kojelautaan, osoittaa lähes identtinen Fiesta on selvästi parempi kuin hänen veljensä myynyt Euroopan ulkopuolella. Hyvin viimeistelty ja jonka näennäinen tunne laatua, muhkeat osien ansiosta kosketusnäyttö ja joidenkin osien ihossa (lisävaruste). Se tarjoaa kaikkea kaikkein perusmalli Infotainment Brand soikea, SYNC, ja Ford mykey.

Ka +: moottori, kaksi voimaa

Moottorivalikoima Uuden Ka + on yksinkertainen: vain 1,2 Duratec-bensiinimoottori johdettu Fiesta 1.25 kahdessa valtuudet 70 ja 85 hv, sekä CO2-päästöt 114 g / km ja yhdistetty kulutus 5 l / 100 km. Molemmissa tapauksissa Duratec moottori pariksi viisi vaihteinen manuaalivaihteisto. Käsittelytapa versiossa on 85 hv Eco versio periaatteessa niiden saapuminen ei ole tarkoitus Espanja-, joissa erilaisia ​​teknisiä ratkaisuja, jotka optimoivat kulutuksen määrästä. Nämä toimenpiteet ovat renkaiden alhainen vierintävastus, useita erityisiä aerodynaaminen yksityiskohtia ja uudistumiskyky jarrujärjestelmä.

Sisätilojen Ka +Hyvin varusteltu tarjoaa kuusi standardin turvatyynyt ja ajonvakautusjärjestelmä, mm. 85 hv versio voit upottaa ilmastointi, nahkainen ohjauspyörä vakionopeussäädin ja lämmitettävät istuimet ja takana pysäköintianturit.

saapuminen Ka + on tarkoitus syyskuussa hintaan 9900 euroa Saksassa, kyllä, pois lukien huomattavia alennuksia, jotka ovat varmasti kilpailla Dacia Sandero ja Kia Rio.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Ford Fiesta ST200: vahvin osapuoli olisi koskaan

Ford Fiesta ST Ford Focus ST Line ja Linja: puu urheilullisemman

EcoBoost Ford Motor antaa tehoa ... skeittilauta!