Audi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016, jännitystä potenssiin

Audi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016, parhaat kuvasiAudi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016, parhaat kuvasiAudi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016, parhaat kuvasiAudi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016, parhaat kuvasi

Valikoima urheilullinen Audi TT täydentävät viralliset avajaiset Audi TT Coupe uusi RS TT RS Roadster 2016 ja 2016, kantaesitettiin autonäyttelyssä Pekingissä (Kiina).

Yksi tärkeimmistä avaimet Audi TT RS coupe ja Roadster TT RS 2016 löydettiin hänen uusi bensiinimoottori 2,5 TFSI viisisylinteristä valmistettu kokonaan alumiini. Maksimiteho mainostettu on 400 hv (Osoittaa paino / litra iskutilavuus 161,3 hv litraa kohti), kun taas vääntömomentti Ilmoitetulla suurimmalla on 48.94 mkg, käytettävissä välillä 1700 rpm ja 5850 rpm.

Tällä mekanistinen perusta Audi TT RS coupe ilmoittaessaan kiihtyvyys 0-100 km / h 3,7 sekunnissa (3,9 sekuntia Audi TT RS Roadster). Huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 250 km / h, vaikka asiakas toiveita voi ohjata Audi suurinta nopeutta 280 km / h.

ilmainen online-arvostus käytetty auto moottori n Audi TT RS coupe ja Roadster TT RS 2016 tämä on pienempiä ja kevyempiä (Yhteensä, 26 kiloa vähemmän kuin edellinen ponneainetta). suuri turboahdin Se on suunniteltu toimimaan suurimmalla paineella 1,35 bar. Omalta osaltaan välijäähdyttimen Se on myös tehokas saavuttamaan alhaisemman lämpötilan saavuttamiseksi mahdollisimman happipitoisuus. järjestelmä Audi valvelift järjestelmä (AVS) vaihteleva venttiilin avauksen riippuen kaasupolkimen ja pyörimisnopeus mahdollistaa myös antaa valtuudet tehdä täyden viiden sylinterinen moottori, joka tarjoaa erittäin tasapaino suorituskykyä ja tehokkuutta. Dual ruiskutusjärjestelmä myös osaltaan sen hiekan positiivinen mekaanisen suorituskyvyn Audi TT RS coupe ja Roadster TT RS.

Audi TT RS coupe ja TT RS Roadster 2016: quattro

Saamisen jälkeen enimmäisannos motorisia taitoja ja turvallisuutta, uusi Audi TT RS coupe TT RS 2016 ja 2016 Roaster Ne sisältävät uusin versio joiden kaikki nelivetojärjestelmä quattro sähköhydrauliset kytkin Monilevykytkin. Audi sanoo vääntömomentin jakoon taka-akseliin on nyt tuottaa järkevämmin ja tehokkaammin, koska aiemmin järjestelmä tutkii käyttäytymistä taka-akselille.

Dynaaminen ajo järjestelmä Audi Drive Select Monimuototoimintaa on asettaa palvelemaan uusia Audi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016. On neljä ajotilaa: mukavuus, automaattinen, dynaaminen ja yksittäiset. Riippuen yksi tai toinen vaste parametrit ja toiminta Quattro vaihtelevat, vaihdelaatikko s tronic kahden kytkimen seitsemän nopeus, johdon moottorin vasteen ja venttiilit pakokaasujärjestelmän.

Audi TT RS Roadster 2016Agilityn ohjaimissa Audi TT RS Roadster ja Audi TT RS coupe Se on vahvistettu kanssa urheilu jousitus RS ja tarkka ohjaus, suora ja informatiivinen. Se on valittu jäykkä säätö konfiguraatiossa jouset ja iskunvaimentimet, kun taas runko on 10 mm lähempänä maahan. Urheilu tehokkuus voi nousta korkeammalle tasolle, jos lisävarusteena sport jousitus on valittu RS Plus kanssa Audi magneettinen ratsastaa.

Audi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016, kevyempi

Käsite kevyt Audi Space Frame (ASF) Saksalainen uudelleenvalinta tärkeä virstanpylväs valmistuksessa ja kehittää uuden auton. Kun on kyse näiden kahden urheilu, käyttö komposiitti, alumiini ja leimattu terästä johtaa kahteen kevyempi kuin edeltäjänsä autoja, joiden kokonaispaino on 1440 kg varten Audi TT RS coupe (10 kiloa vähemmän kuin edellinen) ja 1530 kg TT RS Roadster varten.

Audi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016: LED ja OLED-valaistusta

Sarja, Audi TT RS coupe ja Roadster TT RS asennettu takavalot valaistus LED tyyppiä, mutta voi myös valita hienostuneempaa järjestelmän järjestelmän Matrix OLED (Organic valodiodeja) 3D-suunnittelu.

Audi TT RS Roadster 2016Audi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016: Aerodynamiikka

Kehittämisessä korkean suorituskyvyn autoja, aerodynaaminen komponentti on ratkaiseva. sisään audi Tiedän ja työskennellyt tunnollisesti tässä osiossa uudet TT RS coupe ja Roadster TT RS. Molemmat sisällytetään takaspoileri kiinteä ankkuroitu kahden hengen rakenteita. Valinnaisesti, voidaan valita sisäänvedettävä spoileri laajenee tai kutistuu riippuen nopeudesta. Alle aggressiivinen takapuskurin, ilman hajotin on integroitu. Kaikkiaan ilmanvastuskerroin Cx on 0,32 varten Coupe ja 0,33 Roadster.

Audi TT RS coupe TT RS Roadster 2016 ja 2016, useita urheilu yksityiskohdat

laitteet tarjoamia Audi TT RS coupe ja Roadster TT RS Se on hyvin laaja. Ulospäin urheilu korostaa sen metalliseos asennettua pyörää 19 tuuman renkaat toimenpiteet 245/35 (mahdollisesti saatavilla 20-tuumainen, 7 radiot ja renkaiden mitat 255/30).

jarrujärjestelmä Se on huipulla urheilu hullun. erityisesti, RS TT Coupe ja TT RS Roadster asennettu rei'itetty teräs levyt ja tuuletettu 370 mm etupyöriin (310 mm takana). Välillä pyörän pinnoja, ovat selvästi nähtävissä jarrusatulat musta ja lyhenteellä RS. Vaihtoehtoisesti voit valita carbocerámicos jarrut, kevyempi ja kestävämpi väsymystä tapauksessa erittäin intensiivisen käytön piirissä.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Audi TT Roadster 2.0 TFSI Quattro BMW Z4 28i vastaan ​​sDrive

- Testi: Audi TT S, täydellinen laitos

- Audi TT Clubsport käsitteen sähköllä biturbo