Katumaasturit tulevaisuudessa ihastut: i-Pace Jaguar, Mercedes EQ …

Tulevissa sähköisissä SUV nauttiaTulevissa sähköisissä SUV nauttiaTulevissa sähköisissä SUV nauttiaTulevissa sähköisissä SUV nauttia

SUV Hän on jo lähtenyt. ja Teho on todella nousujen ja eikä talous pysyy kalliina hyvänä Diesel sen segmentillä. Tulevaisuudessa maisema on kehittymässä maastoauto kolme uutta ja mielenkiintoisia tuotteita: i-Pace Jaguar, Mercedes ja Volkswagen EQ I. D. Valmistajat ovat selvät: he tarvitsevat sähköä yhtä paljon kuin itse yhteiskunnassa. Vie aikaa keksiä pyörää, jotkut epäröiden, toiset surkuttelemaan kypsymättömyyttä markkinoilla, mutta sen jälkeen Jaguar on osoittanut sen I-Pace, vähemmän altis näitä moottoreita jo ymmärretty: sähköauto on aivan nurkan takana.

Autonvalmistajat oli pitkään yrittänyt arvata tulevaisuudessa keksiä. Tesla onnistui täytäntöön ensimmäistä loogisesti mukautettu niiden pienen valmistajan näkökulmasta. nyt Jaguar, upeine SUV i-Pace on rikki myytti, osoittaa, että voit tehdä sähköauto, joka ei ole vain oudon näköisiä, mutta voi myös olla kaunis. Teknisiä syitä, jotka sähköautot eivät välttämättä resultones, erityisesti aerodynaaminen. Jotkut valmistajat ovat onnistuneet todistamaan valtansa kehittämällä alustojen ja tavanomaisten elinten voivat sisällyttää ne kaikki tarpeet sähköinen versio, kuten on laita VW sähköisen Golf tai äskettäin Hyundai Ioniq. kuitenkin VW, niin ylpeä ovat onnistuneet tekemään sen sähköiset tuntua yksinkertainen Golf, antaa käänne vuodesta 2019, käynnistää sen sisähalkaisija perustuu sähköisen konseptiauton. samalla antaa viestikapulan hänen golf (VIII Golf käynnistetään vuonna 2018).

Haluamme olla SUV

Jos yleisö haluaa korin maastoauto, pitkä, hallitseva läsnäolo ja mikä teki valmistajat ajattelevat, että he ostaisivat sähköinen korilla "josta ei enää johda"? Useimmat valmistajat ovat saaneet heidän sähkö kollegansa ovat parempia kuin palaminen (Ei moottorin melu tai peittäminen moitteita tärinä), mutta pakko korkeamman hyvän hinnan ja että ei ole välttämättä ansaita rahaa niiden kanssa. Koska markkinat itsessään on halukas hankkimaan Campero SUV näyttää, miksi olet yrittänyt myydä autoja "kohtuullinen"Miksi käynnistää pieni autoja hintasegmenteissä liittyy koko? jotkut valmistajat omassa pään VW, muut toisissa He ovat ymmärtäneet, että valta on oltava maastoauto, Kompakti ylös ja estetiikka, joka voi olla itsessään mutta lakaistaan ​​koko. Volvo XC40 katsoa tulevaisuuteen, Audi E-tron, ilmoitetun 2020 BMW X3 ... ja tässä me tuomme Jaguar, Mercedes ja VW.

Jaguar i-Pace tulevissa sähköisissä maastoautoHyvä kuin ne jo ovat, itsenäisesti, sähköinen SUV laskeutuu oikeaan aikaan. Skandaali dieselin on lisännyt tietoisuutta saastumista ja moottoritekniikka, kunnat jättää ne ulkopuolelle heidän toimenpiteitä ihmiskaupan ja vuonna 2020 valmistajat alkavat maksaa veroa liikaa CO2 autojen ne myyvät. Se voi tukea sähköauton hallitukset eivät yllä niihin, mutta ne auttavat matto tien latauksen infrastruktuuri on asennettu. Kannustimia teillä käytettäväksi, vapaa, pysäköinti, Kimppakyytikaistoja tai pääsy keskustaan ​​ei kestä ikuisesti, mutta he varmasti jotain.

Jaguar i-Pace: Voit varata; toimitus vuonna 2018

Jaguar ajoasento i-Pace, avantgarde, ei ravista perustan kuljettaja. sisäinen digitaalinen instrumentointi, pyöreä ohjauspyörä, keskikonsoli cantilevered on perinteisempi Porsche 918 Spyder, kangas päällysteet kojelautaan ja näet Peugeot 3008 ... käsitteellinen i-Pace kuin näet näyttää siltä toteutettavissa kuin inspiroiva. Kysymys kuuluu: miksi Jaguar jos vuosi sitten joutui käsitteellinen Land Rover Evoque- e? 70 kWh akku ja kaksi moottoria, 85 kW ja 145 kW edestä taakse olisi ollut ihanteellinen sähköinen maastoauto. Ehkä tämä järkytys Jaguar auttaa tasapainottamaan tulojen välillä JLR tuotemerkkejä. Autonomia suunniteltu Jaguar i-Pace, mukaan Euroopan yhdistettyä kiertoa (NEDC), se on 500 kilometriä.

Tulevissa sähköisissä maastoautoMercedes EQ: "electrodiseño" 2019

Mercedes ei halua EQ "tauko"Mutta kytkeytyvät Mercedes kuljettaja aina ... ja ne, jotka voivat tarttua. Kun tulet kadulla 2019 tulee olemaan sähköauton, mutta silti se ei näy sen suuri osa autonomisen auton, joka varmasti perinyt veljensä. Matkustajan, lähes horisontaalinen ominaisuus superautoilla kojelautaan kuljettajalle, kantaa epäsymmetrinen ajo, edessä valtava 24-tuumainen instrumentointi, muistuttaa tabletti ... kaikki tekee selväksi, että sähköinen EQ haluaa olla aikaa kymmeneen vuotta sen jälkeen. autonomia keksivät 500kmon suurempi kapasiteetti, litium-ioni ja 70 kWh.

VW i.d. : Vuodesta 2019

Sähköinen liikkuvuus on keskeinen VW. He eivät halua tehdä kapealla autoja (ja ne ovat osoittaneet, että E-Golf), mutta on ottanut uuden suunnan, jossa opetus. Tämä ei ole tehdä sähköinen versio jokaisen auton. On mullistaa sähköauton. Sen täytyy olla tavata ilmoitti hiljattain suunnitelman olla maailman johtava sähkö liikkuvuutta ja myydä miljoona sähköautot 2025. VW tulee sisähalkaisija Ensimmäinen sataprosenttisesti sähköautot sen uuden valikoiman ajoneuvoja ja esittelee brändin valikoima autonomia että uusi i.d. vaihtelevat 400 ja 600 km.

Saatat myös olla kiinnostunut

Jaguar i-Pace, sähköinen maastoauto 400 hv

Volkswagen sisähalkaisija: ensimmäinen sähköauto uuden aikakauden VW

Mercedes EQ. sähköinen SUV tulevaisuuden

Kaikkein kattava opas ostaa SUV