Plug-in Prius II: Hybrid tulppa vain 1,4 l / 100 km

Prius Plug-in plug toisen sukupolvenPrius Plug-in plug toisen sukupolvenPrius Plug-in plug toisen sukupolvenPrius Plug-in plug toisen sukupolven

toisen sukupolven Toyota Prius pistoke Se on jo todellisuutta. Esitetään New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä 2016 Uusi Toyota Prius Plug-in Se on virstanpylväs ekologinen filosofia japanilainen valmistaja.

Alustavien raporttien Uusi Toyota Prius Plug-in Se tulee myyntiin joissakin Euroopan maissa myöhään 2016 (Toistaiseksi se ei ole vahvistanut, että se tavoittaa Espanja). Sen muotoilu muistuttaa molemmat Toyota Mirai vety ja yksittäisten Neljännen sukupolven Toyota Prius (Versio plug).

että sisälmykset hybridi järjestelmä Toyota Prius Plug-in II sisällytettävä seuraavat tekniset elementit. Toisaalta, bensiinimoottorin, tässä tapauksessa Atkinson jakson ja 1,8 litraa siirtymä; ja toisaalta sähkömoottori. Koko voima hybridi järjestelmä ei ole ilmoitettu, vaikkakin muita referenssejä sekä kulutuksen ja päästöjen mielenkiintoisia tietoja.

varten Uusi Toyota Prius Plug-in II, Japanin yritys ilmoittaa keskimääräinen kulutus 1,4 l / 100 km (Vastaa päästötasoa 32 g / km CO2). Kuten tavallista pistoketyypin hybridiautojen ja eurooppalaisen standardin NEDC (New European Driving Cycle), keskimääräinen kulutustiedot on suhtauduttava varoen. Litium-ioni optimaalisen kuorman ja jos ajo-olosuhteet ovat sopivia, uusia Toyota Prius Plug Voit mennä sataprosenttisesti sähköinen tilassa noin 50 km, etäisyyden lähes kaksinkertaistuu (25 km) ja Prius Plug-in ensimmäisen sukupolven. tässä EV-tilassa tai puhtaasti sähköinen, Toyota Prius Plug-in Voit siirtyä maksiminopeus of 135 km / h (Verrattuna 85 km / h ensimmäisen sukupolven Prius pistoke).

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: tyypit ja latausajat

Niin hyvä hybridiauto eli Toyota Prius Plug-in Se voidaan ladata siirtämällä prosessi hyötyjarrutus. litium-ioni 8,8 kWh kapasiteetin Voit myös ladata, jos auto on liitetty sähköverkkoon. Tässä tapauksessa, ja jos kytketty seinään 230 volttia, arvioitu latausaika on 2,3 tuntia.

alustan rakentaminen Toyota Prius Plug-in Hybrid II Sitä kutsutaan Tnga (Toyota New Glogal Architecture), sama kuin Prius IV ei kytke ja että uusi Toyota C-HR, yksi SUV useimmat puhuvat 2016. Tallennuksen jälkeen mahdollisimman kiloa pois mittakaavassa, Toyota insinöörit ovat valinneet vahvempi ja kevyitä materiaaleja, kuten lujitetusta muovista hiilikuitu CFRP esiintyy joissakin osissa auton koriin.

futuristinen muotoilu Toyota Prius Plug-in II heijastaa enemmän kuin puhtaasti esteettisistä syistä käytännöllinen ja toimiva asioista. Todisteita tästä on hyvä ilmanvastuskerroin Cx 0,24.

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: teknologia ja tekniikka

noin pieni aurinkopaneeleista että katto mahdollistavat Toyota Prius Plug-in aurinkoenergian uudelleenkäytön II vangiksi sen muuttamista sähkövoima.

Toinen tehokas tekninen kehitys esillä uudessa Toyota Prius Plug Se on uusi ilmastointijärjestelmä on varustettu lämpöpumppu kaasunsuihkutusvälineet.

Sisällä Toyota Prius Plug-in Se on täysin digitaalinen. Siinä, se ottaa näyttämön yksi suuri 11,6 tuuman kosketusnäyttö sijoitettu niin suuri tabletti keskiosassa kojelaudan ja pystyssä. Projektio tietojärjestelmä tuulilasille Head Up Display On myös palvelee ohjaimen sekä uusi järjestelmä itsehallinnollisesta pysäköinti ja ohjausjärjestelmä mukautuva vakionopeussäädin sekä nopeuden ja turvaetäisyyden.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Toyota C-HR, maastoauto, joka taistelee Nissan Qashqai

- Uusi Toyota Prius IV testattu

- Ajo Toyota RAV4 hybridi

- Pitkän aikavälin testi Toyota Auris Hybrid