Hyundai i30 N: legge inn spor!

Hyundai i30N, alle de offisielle bildeneHyundai i30N, alle de offisielle bildeneHyundai i30N, alle de offisielle bildeneHyundai i30N, alle de offisielle bildene

den Hyundai i30 N Det er ikke en vanlig bil til den sørkoreanske produsenten. Det er begynnelsen på en ny æra, fødselen av en ny sporty, høy ytelse (N ved Namyang, R & D merkevare Sør-Korea), og i bunnen av den siste generasjonen av kompakt make, i30, er utgangspunktet. Fastback ved siden av I30, Hyundai avduket alle offisielle detaljer som er bestemt til å være en av referansene i sport kompakt segmentet.

Konkurransen er hard: Volkswagen Golf GTI og R, Ford Focus RS, Seat Leon Cupra, Peugeot 308 GTI, Honda Civic Type R ... Hyundai ment å hoppe rett inn i jungelen, med noen sportslige argumenter prøver å få til hjertet av kjærlig dette type kjøretøyer og slik at det komme inn i kretsen med garantier, men savner hans praktisk, kjøreglede og komfort for bruk i hverdagen.

Men tror ikke den gjennomsnittlige er Hyundai i30 N, fordi det er snarere det motsatte. Det vi så i vår første kontakt før innlevering i en kamuflert enhet: i30 N godt kan oppføre seg som Doctor Jekyll , Føyelig, prioriterer komfort, men uten flinching eller i fordeler- Mr. Hyde -aggressiv, kranglete og hvor bilen tar all sportslig inni henne. Sine fem kjøremodi tilgjengelig vil ha mye å gjøre i denne forbindelse.

Hyundai i30N

Så er Hyundai i30 N: mekanisk rolle

den Hyundai i30 N vil funksjonen to mekaniske varianter, basert både på den samme motorblokken 2.0 T-GDI firesylindret, direkte innsprøytning og ladet, forsterket for anledningen med bestemte elementer (turbo, kjøling, ...) og tilhørende kun en sekstrinns manuell girkasse (Samme forholdet mellom de to trinn) og til forhjulsdriften. Det første nivået vil 250 hk; den andre, med anropet ytelse kit, Det går opp til 275 hk; både 36 mkg dreiemoment. Den første akselererer fra 0 til 100 km / t i 6,4 sekunder og den annen 6,1 sekunder, nå i begge tilfeller 250 km / t.

Ikke forvent ikke mer versjon: eller 7DCT rebranding dobbel clutch eller firehjulstrekk, og heller ikke makter å komme til Honda Civic Type R eller VW Golf R. Men hva vi kan forvente, selvsagt er det at ikke bare motoren har blitt retusjert over konvensjonelle i30 som chassis (Enhanced stivhet med multi suspensjon tilbake), suspensjoner (Elektronisk styrt for å variere stivheten i forskjellige stillinger), kløtsj (Høy styrke), transmisjon (med kortere turer) karosseri (Med ekstra aerodynamiske elementer), bremser (17 og 16 inches i begge akser) eller høy ytelse dekk (Michelin dekk Pirelli 18 tommer og 19 tommer i både utviklet spesielt for denne modellen).

den ytelse kit, I tillegg til å øke strømmen av 25 hk, er det også tilknyttet en Elektronisk differensialsperre for å forbedre kurve i30 N, jo 19 tommers hjul med dekk Pirelli 235/35 R19, og Eksosanlegg Variable Valve, som gjør det mulig å velge mellom forskjellige lyder som kan utgå fra eksos og oppfattes viser hver for kupeen.

Hyundai i30N

Så er Hyundai i30 N fem kjøremodi, Launch kontroll og mer

Eco, Normal, Sport, N og N Custom er de fem modusene sjåføren kan nyte Hyundai i30 N. De to siste er tilgjengelig fra en "N" -knappen på rattet. Hver bringer noe forskjellige modi i oppførsel motor, den stabilitet, av puter, den differensial (Med Performance Kit), den adresse (E), idet lyd og "Rev Matching" funksjon som forklart nedenfor.

Til dette må vi legge til noen interessante aspekter i sportsdelen påvirke oppførselen til Hyundai i30 og karakter N. For eksempel, system "Launch control", med "N" modus aktiveres og deaktiveres stabilitetskontroll; den "Rev Matching", justering (økende, snarere) motorhastigheten når lavt, kan være mer eller mindre aggressiv i disse endringene; og en sporty lyd å matche, takket være en Electronic Sound Generator.

Hyundai i30N

Så er Hyundai i30N: aerodynamikk og design, et annet pluss

For å bli bedre i krets og svinger på fjellveier, den Hyundai i30 N Det må være godt festet til asfalten. I tillegg til å gi mer aggressive utseende og deportivo, den retusjerte kroppen koreanske kompakt må ha en aerodynamikk høyde: Front støtfanger bak og hekkspoiler på det nye lovforslaget (sistnevnte med en genial bremselys i en trekant) Innfelt legemet 4 og 7 mm (Avhengig av den valgte strøm), ny front luftinntak, lydpotten dobbel ...

Innsiden, fremfor alt sende sportsseter, tilgjengelig i etterbehandling semsket skinn og skinn eller stoff, og eksklusive rattet N, med blå søm og bortsett velgeren har tre moduser av første kjøring, og den andre "N" for å gi atletisk krydret vi snakket om tidligere. I tillegg Elektronisk instrument panel Han har fått endringer å ha truffet sport informasjonstavle visning. Sett prikken over i- forskjellige logoer N spredt over hele hytta.

etter å ha brukt mer enn 10.000 kilometer med test bare på Nürburgring (Inkludert 24-timers test i grønne helvete), vil den nye Hyundai i30 N være produsert utelukkende ved fabrikken på merket på Tsjekkia (Nosovice) for alle; I denne forstand, vil det være ulike spesifikasjoner for ulike markeder. Det kommer på forretningene senere i år en pris ennå ukjent, men ifølge Hyundai vil "konkurranse".

Hyundai i30N

Du kan også være interessert

Hyundai i30 Fastback, ny slankere kropp

Hyundai i30 CW når det kjente kroppen

Kjøring den nye Hyundai i30