Uusi Subaru WRX ja WRX STI: uusiminen urheilun ikoni

Subaru mekaniikka uudistaa kuvan ja urheilullisempi malliSubaru mekaniikka uudistaa kuvan ja urheilullisempi malliSubaru mekaniikka uudistaa kuvan ja urheilullisempi malliSubaru mekaniikka uudistaa kuvan ja urheilullisempi malli

subaru WRX näistä autoista on legendaarinen sen urheilun historia, sillä hänen edeltäjänsä, subaru Impreza, oli päähenkilö niissä Rallin A-ryhmän. Subaru WRX STI tänään ei maksa valtuuksia korkein kilpailua, mutta antaa käyttäjille nauttia auto, joka on ollut perustana kilpailevat ralleissa.

Kevääseen tämän 2017 Näemme uuden Subaru WRX etupuoli uusittu, kuten STI, se huomattava ottaa paljon suurempi grillit. Katso subaru WRX Se tulee myös entistä kehittyneempiä valinnaisella täysi suuntaava LED-ajovalot, yhteinen innovaatio STI.

subaru WRX jatkaa voittokulkuaan moottori tyyppi nyrkkeilijä of 4-sylinterinen, suora injektio Turbo 2,0, jota varten ne on ilmoitettu 268 hv. lähetys tämä on olennainen pysyvä juttu symmetrinen pohja ja on järjestelmän Aktiivinen Torque Vectoring, vaihtelemalla vääntömomentti pyörien väliin samalla akselilla edistämään pitoa ja mutkissa suorituskykyä. subaru WRX on vakiona käsivaihteisto of 6 nopeus ja tarjoaa valinnainen automaattivaihteiston tyyppi CVT (Sport Lineartronic) ja peräkkäinen manuaalisesti.

jousitus johtaa ja taka- asettavat uusia asetuksia sen osien vakauden parantamiseksi ja mukavuutta WRX, mennessä subaru. He ovat myös tehneet merkittävästi vaihdetanko, parantaminen ajoitus ja kitkat tarkemman käsittelyn. Ja toiset ovat olleet tasoitus toiminta kytkin. sähköinen ohjaustehostin (EPS) myös on tarkistettu tarjota tasaisempia, luonnollinen tunne. Se on myös vähentänyt painoa. 18 tuuman pyörät näyttää uusi muotoilu ja paljastavat näyttävä pinsetit maalannut punainen. Parannettu jarrutustehoa asennetaan uusi pillerit allekirjoittanut JURID. Sisällä saapuvat valinnainen Recaro istuimet sähköinen säädöt.

Subaru WRX STI 2017

Omalta osaltaan subaru WRX STI, hyödyntää myös uusi viritys niiden suspensioiden, avautuu ensin 19 tuuman pyörät. Tarvittaessa uusi musta värillinen vanteet paljastaa vaikuttavia jarrusatulat keltainen tunnistaminen Brembo toimittaja. Edessä jarrusatulat ovat 6-mäntä yksiosainen ja takana myös Monobloc, kaksi mäntää. neljä levyt ovat rei'itetty ja suurempi mikrofonien. Suuremmalla kontaktipinta, se on parantunut jarrutus voima ja kestävyys väsymystä. Renkaan toimenpiteet 245/35 R19 ja myös lisätä saantoa käyrä, korostaa esteettinen aggressiivisuus Subaru WRX STI.

veto Symmetrinen AWD Subaru WRX STI järjestelmäominaisuudet DCCD vaihtelemiseksi välillä akselin. Jos ennen rajallinen-slip keskus ero yhdistetyn mekaanisen ja sähköisen osakkeita, nyt ohjaus on täysin elektroninen ja kuten ilmoitettiin subaru Se on ansainnut nopeus ja tasaisuus siirtymiä. Moottori on edelleen 2,5 boxer 4 syl joka maksaa 305 hv. WRX STI järjestelmäominaisuudet Muti-Mode vaihteleva lakien DCCD suorituskykyä.

Mutta ei kaikkia "puhdasta kilpailua". WRX ja WRX STI Myös he ovat olleet "humanisoitu" sisällä. He ovat parantuneet sisustusmateriaalit; lukien takana kanssa cupholders, uusittu ovenkahvat, ja asentaa nopeasti kaukoavauksen käynnistyksen. Se on myös ollut parantunut akustinen mukavuus paksuus kasvaa ikkunoiden, parantaa sulkeminen ovien ja käyttöön vaahto täyttö yläosassa tuulilasiin.

Toisaalta, valikoima avaa uuden Suuremmat monitoiminäyttö (5,9 tuumaa vs. 4,3 edelliseen tuumaa) helpottaa nähdä toimintoja koskevat yhdellä silmäyksellä. Ja on vastaava aika turvajärjestelmät: hätäjarrutusjärjestelmillä, heijastusnäyttö ja korvaavan järjestelmän revitty avustaja perässään, joka automaattisesti pitää auton jarrutus missään tilanteessa, kuten kun me seisomme punaista valoa.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Audi S3 Sedan Vertailu & Subaru WRX STI

Testasimme uusimmat Subaru: Levorg GT-S

Subaru VIZIV-7 Concept: Vaikuttavaa SUV 7 paikkaa