Biler til minne: Toyota Celica Turbo 4WD Carlos Sainz 2,0

Biler til minne: Toyota Celica Turbo 4WD Carlos Sainz 2,0

den femte generasjon Toyota Celica (Med intern betegnelse Toyota T180 Series) Kanskje var ikke de mest vellykkede salg oppnådd i Spania, hvor du må huske på at Toyota salget var kvotepliktige etablerte og forhandlet mellom EU og Japan. Siden disse kvotene eksisterte, importøren av den japanske produsenten, Berge på den tiden, foretrakk å favorisere import av modellene lettere å plassere på markedet og ikke biler som nisjesegmenter som kan være Celica. Denne politikken varte til 1999, hvor antallet japanske biler som selges i Europa, som inntil da var ca 8% av totalt salg i Europa ble liberalisert.

Toyota Celica Turbo 4WD 2.0Likevel, Toyota Celica nådd godt mottatt takk til Carlos Sainz omstridt bak spakene på en av dem World Rally Championship, og vant i 1990 den laurbærkrans med en annen Oriental sports disse, T165 spesifikasjonene for det året. Sannheten er at denne gangen kan beskrives som vanskelig kommersielt for Toyota, fordi i tillegg til kvoter, Yen var en veldig sterk valuta mot dollar som gjorde de kommende biler fra Østen de hadde en litt høyere pris enn han ville ha likt importøren og dermed kjøpere. For eksempel, Toyota Celica vi bringer i dag kjøpstidspunktet 5,540,000 pesetas (33,290.07 euro), et beløp ikke ubetydelig og sikkert igjen mange kjøpere skuffet.

En Memorial tittelen av World Rally Championship 1992, andre i karrieren til Carlos Sainz og produsent, Toyota Europe besluttet å lansere en spesiell serie av 5000 enheter som 150 er beregnet for spanske markedet. Det vil si, en samling som, og for Sentimentale eller økonomiske problemer, ble en ekte juvel av moderne motorsport historie. Carlos Sainz versjoner av Toyota Celica ST 185 kan sies som fremkom fra bilen som bidro til merkevaren for å standardisere enheter raser og, av disse, Jeg hadde akkurat nok til å være en gate bil rundt. Det var omfattende kapitler til komfort og hva som ble søkt var effektiviteten, oppnådd takket være Madrid og dedikert mester, fordi jeg må si at på den tiden Celica gikk ett skritt bak Lancia Delta Integrale av: Disse ble spesielt favoriserte for sin lavere vekt, mens Toyota hadde sin hoved garanti i aerodynamikk.

Som kjøpt fra en forhandler, kan du si det var muleto ansette Carlos for rekognosering av delene. Som sådan, er en bil som tilhører en annen kategori denne spesielle Celica, er langt fra moderne idrett der progressive argumenter som elastisitet eller satt først. Denne bilen sammen om å sette de fem sansene i kjøring, men til gjengjeld gir oss maksimal effektivitet, slik at du kan nyte hver meter som går på asfalt. Mange sports følelser egentlig.

Toyota Celica Carlos SainzToyota Celica 2,0 Turbo motor

den Motor to liter, DOHC og fire ventiler pr sylinder, turbolading og med ekstra kjøling tillater mellomkjøleren, ga ett maksimal effekt på 208 hk ved 6000 rpm regime, med et maksimalt dreiemoment nivå 28 mkg ved bare 4000 omdreininger. Og det var den beste injeksjons klippe det hadde ikke mindre enn 7200 rpm, som tillot ham, i sportslig kjøring, bruk av andre og tredje gir. Det var ikke en veldig stramt motor, dens kompresjonsforholdet var 8,8: 1. den offisiell toppfart var 230 km / t og en akselerasjon 0-100 km / t under åtte sekunder.

Estetisk er det forskjeller som tyder på at dette ikke er en vanlig Toyota Celica: på panseret ta mer av estetiske grunner enn for ekstra kjøling av intercooler, ulike speil og overdimensjonerte dekk.

Toyota Celica Turbo 4WD 2.0: Hvordan vil

Til tross for de siste årene, motoren lyden av denne Toyota Celica fortsatt deilig, høres ut som "fett", men, selvfølgelig, denne bilen hadde mye arbeid bil. I tillegg til høyere enn turboladeluftkjøler, ble eksosmanifolden ny utforming, slik at det var mindre etensjon og derfor ville forbedre pusting, som er kombinert med en mer fascinerende lyd. Endringen radiator tilgjengelig for olje og sincros andre- og tredje-forsterket montert, noe som forteller oss at Det er designet for sportslig kjøring på fjellvei. Turer i hendelen, mindre i denne versjonen, også resulterer i en forkortet løp nesten touch.

dynamisk hemmeligheten av trekkraft av denne spesielle Toyota Celica Tyktflytende lå i front og bakre differensial Torsen med en ganske vellykket idiot. Med begge, motoren er fantastisk, og i dag fortsetter å ringe oppmerksomhet til hvordan det holder seg til asfalten. Demping er fast, men ikke svekker den komforten av beboerne og kan nyte stier for våre vanligste motorveier og rolige spaserturer ved fjellområder uten asfalt ødelagt eller skadet forringe komfort.

Toyota Celica 4WDArbeide sammen (demping og motoriske ferdigheter), og reparasjoner som innebærer å ikke kjøre bil selv, Toyota Celica Carlos Sainz formidler en følelse av mangel på makt, ikke å kjøre, selv om vi har kanskje vant til moderne idrett med mer enn 250 hk ... Men hva er fremdeles stor er at motoriske ferdigheter, følger bakakselen nøye spores preget av forakselen, noe som kanskje i løpet av årene det har gjort ham litt mykere enn vi husket. Selvfølgelig, hvis dagen din i denne bilen achacábamos dreven kapasitet 1460 kg, nå som vekten er lik som en Volkswagen Golf, for eksempel slik som formidler lignende følelser til i dag. Brettet har en høy nøyaktighet i som fører den fremre enden, og kanskje for godt vedlikehold og dimensjoner på nettstedet ditt fortsetter å vise en mangel på filtrering parasittiske bevegelser og bemerkelsesverdig uriktigheter av asfalt.

Hvis vi nå utnytte mulighetene i denne sporty Toyota Celica se hvor drivstofftanken er tømt, med en høy kapasitet for sin tid, 68 liter og godt over Lancia Delta Integrale av f.eks. Det homologeres drivstofforbruket på 9 liter pr 120 km / t og 11,6 i urbane rute, lett overkomme etter litt at vi ikke bryr oss med høyre fot, og vi liker å høre fløyta blåser både turbin som når du laster ned for å flytte til et høyere gir tall. To høres at mens vi kan være veldig musikalsk, bør være nedslående dem å ha drivstoffpriser akkurat nå.

Japanske sport 100%

inne Toyota Celica denne utviklingen som har lidd japanske biler er tydelig på det europeiske markedet. Årene har ikke gått forgjeves og raskt kommer de samme følelsene som forlot oss år siden. En hard plast inne i vår "Europeanized" øye ser ikke bra ut, men kvaliteten er udiskutabel. Det har blitt holdt i perfekt stand siden, med unntak av trykk turbo klokke som ble supplert, så omstridte, med et annet i mengden av sjåføren.

den Instrumentering er komplett, men likevel enkelt, og delt inn i tre områder: senteret med hastigheten i de høyre og venstre cuentarevoluciones sfære tre nåler (vanntemperatur, ladetrykket og drivstoffreservenivå). Her er det sant at noen av hans motstandere tilbudt mer informasjon til føreren og, fremfor alt, hadde han skrevet en sportslig begge stavemåter som den generelle presentasjonen touch. Designen på den tiden var også ganske banebryt, Han ledet et dashbord og kontrollerer føreren konsentrerer seg på toppen av dashbordet. Godt kastes til førerens sikt og ikke måtte lete etter bilen som det var i enkelte rivaliserende modeller. Toyota kvalitet viser er detaljer som den virtuelle fravær i knirker og små lyder inne i kupeen og god lydisolasjon, selv om det er sant at å være en bil av 90-tallet motoren er ganske tilstede inne.

Motor Toyota CelicaSeter har en veldig moderne design, men motivet er den beste verdien de gir. Møbeltapetsering standard på den spesielle utgaven av Toyota Celica Carlos Saínz er i imitert skinn, men glipper litt. Hva det er det ingen tvil om kvaliteten på materialet, til tross for ikke å være edel: nesten tjue år senere sprekker og sprekker, noe som eieren har også hatt mye å gjøre.

Unødvendig å si Toyota Celica æra, fra første generasjon tilbake i 1972, en fullverdig idrett, dermed baksetene er bare en unnskyldning og opptar bare mulig på tilfeldig basis i tillegg til sin stilling, med bena bøyd og for lite benplass, bare tilrådelig for de av mindre størrelse. og støvelen, med 292 liter, Det er rent symbolsk.

hans Utstyret er bra, Det mangler ikke nødvendigheter når det gjelder komfort. Fem og en halv million pesetas inkludert luftkondisjonering, servostyring, elektrisk justerbare speil, justerbart ratt benk setehøyde for bedre kjørestilling og radio kassett. Sikkerhets elektronikk og begynner å gjøre en opptreden i tillegg til den permanente firehjulsdrift tilgjengelig blokkeringsfrie bremsesystemet ABS.

På rattet i denne bilen, gjenoppleve opplevelser og nyter en ren kjøre, ikke av dem som blir dempet av elektronikk, vi gjenoppdage det var virkelig strålende fortid. Denne modellen ble konkurrerer i sesongene 92, 93 og 94 i World Rally Championship, oppnå i alle verdens drivere tittelen, først med Carlos Sainz og deretter med Juha Kankkunen og Didier Auriol. Toyota Celica er, etter at Citroën C4 WRC Sebastian Loeb, den andre modellen med flere seire i World Rally Championship, og at de tøffeste motstanderne vi kan forestille etter den mytiske tiden av gruppe B møtt, det vil si, Lancia Delta HF Integrale, Ford Sierra Cosworth, Mitsubishi Galant VR4, Ford Escort RS Cosworth, Subary Impreza og Mitsubishi Lancer evo II.

Du kan også være interessert i:

Biler til minne: Kadett GSi Opel

Biler til minne: Citroën Visa GTi

Biler til minne: Renault Fuego