BMW i3 ja i3 2018 … useita parannuksia ja uusia urheilua versio!

BMW-i3 uusitaan parantamaan laitteiden liitettävyys ja ajoBMW-i3 uusitaan parantamaan laitteiden liitettävyys ja ajoBMW-i3 uusitaan parantamaan laitteiden liitettävyys ja ajoBMW-i3 uusitaan parantamaan laitteiden liitettävyys ja ajo

Yli uutta BMW i3 puhumme jatkuvasti kehittyvä projekti joka nyt väistyy päivitetty versio aikaisemmin esiintyi muunnos laajennetun (I3 Rex) ja viimeksi hän julkaisi 33 kWh akku kykeneviä 300 km yhdellä latauksella, mikä se osoitti alkuperäisen 22.

BMW i3 remontoitu Se avautuu Frankfurtin autonäyttelyssä ja tuli markkinoille marraskuussa tänä vuonna vaikuttavan kehityksen muotoa ja sisältöä ja ajo entistä dynaamisempi ja uusi urheilullisemman version, I3 kanssa tehokkaampi moottori, 134 kW joka tekee sen nopeampi ja tehokkaampi.

Mitä muutoksia BMW i3

Tämä uudistettu BMW i3 Se eroaa katsoa laajemmassa; Tulosta korostettu uusittu puskurit, 40 cm leveämmät takarenkaat, valot repositioned ja LED-teknologia, A-pilarin musta ja renkaiden ollessa kyseessä i3 saavuttaa 20". Myös uusia instrumentointi, eli Keski-näyttö voi olla jopa 10,2 " ja uudet vuoraukset, kierrätetystä alkuperäisenä i3 materiaaleja.

Tämä pitää mekaaninen rakenne, aina kanssa 33 kWh akku, ja kaksi vaihtoehtoa kuten puhtaasti sähkö- ja laajennetulla pidentäjän kanssa bensiinimoottorissa 2-sylinterinen, 38 hv toimii generaattorina, mutta nyt fanit voivat valita standardi muunnos 125 kW tai urheilu i3 of3 134 kW kärjen nopeus kasvaa 10 km / h: sta 160 ja 0,4 sekuntia vähentäminen kiihdytystä 100 km / h, jolloin 6,9 s. Kuljettajan myös modifioitu urheilullinen mieliala Ansiosta laajempi takaraideväliä ja alennettiin 10 mm jouset ja erityisiä kiinteämpi jousitus pellit, joka lisää sen nopeutta kaarteissa. Huonompi, vaikka ilmanvastuskertoimen, kulkee +0,29-+0,32 ja paino, 20kg kasvaa.

BMW i3 2018Urheilu komponentti sähköisenä i3 ei ole väheksyä BMW:, joka on parantanut progressiivisuus järjestelmän vakauden ja tehokkaan alhainen tarttuvuus pintoihin myös käyttöön Urheilu käyntitilasta joka lisää Comfort, Eco ja Eco Pro +, joka on suorempi kaasuun ja kiinteyden suuntaan.

Akku, lataa ja kulutus BMW i3

BMW i3 litium edelleen 33 kW, teoreettinen alueella 300 km mukaisen NEDC testisyklin, jotka tulevat yli 200 käytössä reylivalta valtatie.

Latauksen, kuten tavallista, riippuu vallan saat. Sen nopein tilassa latausasema iWallbox vaihe voisi siirtää energiaa matkustaa 180 km kolmessa tunnissa.

Saatat myös olla kiinnostunut

Nissan Leaf 2018: yli 500 km autonomian

Sähköautot suurempaa autonomiaa