Hva du ikke har leiebil eier

Hva du ikke har leiebil eier

Portalene å dele eller leie en bil eieren er svært nyttige etterlater ingen tvil om, spesielt når du skal leie bil, bør gjennomgå noen forhold som kan gjøre det til en 'ødelagt' viktig i porteføljen, og du kan fange av overraskelse hvis du ikke har lest den 'lille' bokstav. Dette er noen av de forholdene som vi ønsket å markere, men det er viktig at du leser vilkårene for hver slik portal (Socialcar, Drivy. RideLink eller amovens, blant andre), siden enkelte seksjoner variere fra hverandre.

Det første vi vil forholde seg til er spørsmålet om forsikring og hva skjer hvis du har en ulykke med en bil du leide gjennom et nettsted som dette. Disse forsikringene er i de fleste tilfeller peke løpet av leiebil og 'erstatte' den vanlige absolutt må ha bileieren pliktig (minimum dekning til tredjeparter). Ansette denne type forsikring er lagt i faste avgifter eller prosenter konsept vi finner når du gjør leien 'online' av en bestemt bil. Det er unntakstilfeller, for eksempel Socialcar, Det er slik at kvalifisert for en årlig forsikring (som erstatter vi har) eller velge den vanlige eksklusive dekning i løpet av leieperioden.

Forsikring portaler privat leiebil

vi snakker om all risiko forsikring, Men pass på, med restriksjoner og franchise.

Hvis vi snakker om restriksjoner, er det viktig å lese vilkårene for hver kommune, som de vanligvis krever et minimum alder og ansiennitet førerkort, som varierer mellom ett og to år. For sjåførene er det noen retningslinjer som bør respekteres som leier biler kan ikke overstige en anslått kommersielle verdien av en fast lengde mellom 10 og 15 år (Ifølge nettstedet vi er ute) og maksimum kilometer på kilometertelleren, for eksempel i amovens, ikke må overstige 250.000 kilometer.

De mest utbredte forsikringsselskaper er AXA (Socialcar) og Allianz (Drivy, amovens og RideLink), portaler som vi diskuterte for noen uker siden, og vi ønsket å utdype denne artikkelen.

Og i alle disse forsikringer, finner vi begrepet forsikring med FRANCHISE som, som vi vet, er det at sjåføren må betale den første delen av reparasjoner hvis skaden skylden.

Så hva skjer hvis jeg har en ulykke med en bil som dette?

Hvis du har leid en bil til en bestemt gjennom en av disse portalene, og du har en ulykke, må du vite konsekvensene. Hvis den skyldige er en annen sjåfør vil ikke ha mer enn å fylle ut skademeldingen og informere portalen som du brukte med riktig telefonnummer og også bileieren. Som du er ikke ansvarlig for ulykken, vil du ikke å bekymre deg for noe annet. Men Hvis du tilfeldigvis være den skyldige av kuppet, Da forbereder lommeboken fordi du kommer til å betale det aktuelle franchise. Den gjennomsnittlige kostnaden av franchise, fra portalene vi har gjennomgått, er 750 euro, som må legges forvaltningskostnader som kan stige til 400 euro ekstra hvis vi skadet bilen av en tredje part. Vi bør heller ikke glemme at det er portaler som skiller mellom kategorier av bilene i sin utleie delen, så dette franchise kan stige opp til 1500 euro i luksusbiler eller anses overlegen. Drivy, for eksempel, tilbyr en redusert tjen penger, men til gjengjeld vil du betale mer for leiebiler. Sistnevnte kan være en god måte å "holde ryggen i tilfelle en ulykke.

Veldig viktig å vurdere hvert av forholdene, selv om jeg innrømmer det kan være en langtekkelig oppgave å finne hver og en av de begrensninger og presiseringer av politikk. På hjemmesidene til noen portaler har du dem mer eller mindre 'skjulte', som du kan se selv. Fremfor alt må du huske på at skader dekkes ikke av naturkatastrofer eller svikt skyldes uaktsomhet eller slitasje på bilen.

Prosedyren i saken skade på en leid bil, i tilfelle du er direkte ansvarlig, vil bli belastet en reparasjon estimat av skader på bilen eier som de fleste vil bli estimert i serien, hvis dekningen er akseptert av forsikringen kontrakt gjennom leiebil portal eier.

Og hvem betaler for drivstoff?

Dette spørsmålet er avgjort ved levering og returnere bilen med det samme drivstoffnivå i begge tilfeller. Du bør vite at hvis du går tilbake til bilen med mindre drivstoff enn den hadde da du plukket opp, eier og Utleier vil være i sin plikt til å klage og etter innsending av relevant dokumentasjon, kan du kreve denne betalingen ikke gjort tanking. Portalen vil gjøre betaling til eieren av innskuddet diskontering må forlate når du ønsker å leie en bil med denne metoden, som også varierer med den valgte selskapet.

Innskudd tidligere nevnt, vil ikke forlate uansett betaling av franchise ved et uhell, men hele beløpet vil bli belastet når du har løst rapport skader.

Du kan også være interessert

Bla, samfunnet ling turer

Hvorfor bør du koble telefonen til en leiebil?

Triks og tips når du skal leie bil