Langsiktig test Skoda Fabia 1.2 TSI DSG Carlo

Skoda Fabia 1.2 TSI DSG Monte Carlo testSkoda Fabia 1.2 TSI DSG Monte Carlo testSkoda Fabia 1.2 TSI DSG Monte Carlo testSkoda Fabia 1.2 TSI DSG Monte Carlo test

Skoda (Se priser og tekniske data på biler Skoda) har truffet godt med denne tredje generasjon Fabia og en mekanisk som bensin 1.2 TSI som sammen med den forbedrede ramme, tillater slike interessante versjoner som denne Montecarlo.

Skoda Fabia kan være en bil for alt og alle. Even, som i dette tilfellet, med den kraftigste motoren, den mest sofistikerte endring og ferdigstillelse tier.

Skoda Fabia 1.2 TSI CarloOg snakk om den kraftigste motoren er kjent diskusjon 1.2 TSI bensin med 110 hk; snakke mer sofistikert endringen er snakk om en automatisk dobbel clutch 7-trinns DSG som ville være misunnelse av senior-modeller; og snakke om en sport vi mener oppsigelsen Montecarlo som det gir detaljer som gjør det svært attraktivt.

Skoda Fabia 1.2 Carlo: boot record

Men ikke bare dette Skoda Fabia 1.2 TSI Det er en bil med designdetaljer. Men funksjonalitet, DNA av den tsjekkiske merkevare gjennom historien, er også til stede. Faktisk er det bil segmentet med bedre bagasjerommet (330 liter offiserer mens vår måling har gitt oss 335 liter). Og alt dette uten voksende absurd: den nye Fabia Det er 8 mm shorter, 90 mm brede og 31 mm lavere og 5 mm slag. Det har vært en suksess gjør det til en mer kompakt bil, utenom 4 meter og med en bredde litt for å fremme stabilitet som diskutert nedenfor. Pluss at den har vært inneholdt mye mer vekt og gjør det mulig å skilte en figur i den optimale målestokk for sitt segment (1,185 kg).

Skoda Fabia 1.2 Carlo: drøm motor

den motorer De er en ny generasjon. dette motor 1.2 TSI tilhører familien EA211 som har et moderne kjøle tokrets, hvor grunn motoren er avkjølt ved en høy temperatur krets og en mekanisk pumpe. På samme tid, det lavtemperaturkrets som strømmer gjennom huset og turbolader mellomkjøler. Kretsen i sylinderhodet varmer opp bilen. Eksosmanifolden er integrert inn i topplokket, og som et resultat, vil motoren være oppvarmet til den optimale temperatur raskere og generere varme for kupeen raskt. Kjølemediet temperaturen synker avgassene i sylinderhodet, og derved redusere energiforbruket, spesielt ved høyt turtall.

Så det er ikke overraskende at vi hadde en god følelse med dette mekaniker tusenvis av kilometer for denne testen. Riktig kraft for alle slags situasjoner og formidable være en motor bare 1,2 liter elastisitet. Men vi må også vurdere endring DSG dobbeltclutch 7-trinns har mye å gjøre med det. fordi Det gir en svært stramme relasjoner med få hopp mellom girene, hva gjør du alltid holde regimet på rett sted. Det mangler rattet padleåre, men heller ikke han trenger. Faktisk, når du bruker den, skjønner du det er best å la jobbe "hjernen" av utveksling og bringe endring i D hele tiden. Selv når du presse mest mulig i en krets.

Skoda Fabia 1.2 TSI CarloSkoda Fabia 1.2 TSI Carlo: store utstyr

Men hvis denne endringen 7-trinns DSG Det er en luksus, ikke minst dens omfattende standardutstyr og ekstrautstyr. Spesielt å tilpasse seg nye teknologier. den Skoda Fabia 1.2 TSI Du kan kommunisere med en smarttelefon gjennom systemer MirrorLink og SmartGate. Den første tillater visualisering og drift av noen telefon programmer på systemet skjermen bolero (En av tre alternativer infotainment) Med en TFT 6,5 " med oppløsning på 800x480 piksler. MirrorLink noen av programmene som er tilgjengelige er de av Sygic (navigasjon) Været Pro! (Værvarsler), AUPEO! (Personal radio), Audioteka (lydbøker) og Parkopedia (informasjon om parkeringsplasser). Den SmartGate kan du vise, lagre og bruke noen data om bilen. Et eksempel er APP Skoda viser sjåføren hvor effektiv kjøringen har vært på noen måte. På den annen side, gjør at APP Pro UD brukere å vise funksjonene til den integrerte datamaskinen og multifunksjonsdisplayet innholdet på sine egne telefoner.

Heller ikke unnlater sikkerhetssystemer som f.eks Front Assistant med by nødbremsing Integrert Funksjon, med radarsensor, bremsesystemet multicolision, den Drive aktivitet Assistant eller tretthet detektor, fartsbegrenser, Hill Hold Control, LED kjørelys eller elektronisk kontroll dekktrykk.

Skoda Fabia 1.2 TSI DSG Montecarlo: sportsånd

Som motoren har 110 hk og rammen er så god, den Skoda Fabia 1.2 TSI Du har råd til passere bakgrunnen nesten alle kurver. Jeg mener fast der enkelte biler må bremse ned før tørre å gå inn, og ennå Skoda Fabia med dette ennå du tør. Det er ingen frykt for at stativet du en skremme. Helt motsatt. Bakakselen er limt til asfalten og knapt beveger seg fra siden og foran passer veldig godt i hjørnene, med en svak understyring. Alt dette bidrar til et sportsunderstell (vår enhet hadde denne billig og praktisk alternativ), uten å gjøre bilen for ubehagelig, du kan dra full nytte av noen 17 "felger med 215/40 dekk som grep asfalten som ingenting.