Første test: Citroen Berlingo 2015, modernisert

Kontakt: Citroen Berlingo 2015, modernisertKontakt: Citroen Berlingo 2015, modernisertKontakt: Citroen Berlingo 2015, modernisertKontakt: Citroen Berlingo 2015, modernisert

Presentert på fjorårets Geneva Motor Show, er den nyeste generasjonen av Citroen Berlingo nå på salg, fra 13.600 euro Multispace - variant. Det er en estetisk identisk med den foregående modell, med det eneste unntak av endringer i grillen og støtfangeren, som nå inkluderer det LED kjørelys og får samme farge som kroppen i visse versjoner.

også De har respektert dimensjonene den forrige modellen, de to kroppslengder 4380 og 4628 mm med rester, det sistnevnte bare er tilgjengelig i modeller van, mens glass varianter, betegnet som Multispace har plass innen fem til sju passasjerer. I disse versjonene et nytt format i baksetene, hvor nå uavhengige seter, som kan legges ned eller fjernes fra kjøretøyet monteres enkeltvis innarbeidet. Med denne fem-seters konfigurasjon, Berlingo tilbud stammen med 675 liter kapasitet, noe som kan øke opp til 3000 ganger hvis vi velger den andre seterad.

Citroen Berlingo 2015mellom innvendig utstyr Det kan også omfatte system er Modutop lagring, omfatter en rekke hanskerom på baksiden av taket for å sette en betydelig mengde ammunisjon. Et område som er direkte tilgjengelig fra innsiden eller gjennom bakvinduet, nå åpnes uavhengig av resten av døren.

mer utstyr

Den nye bestemmelsen av berlingo veier systemer som ryggehjelp, regulator og hastighetsbegrenser, automatisk lys, bakke start assistanse og ABS-, Grip Control, som optimaliserer feste under vanskelige grep betingelser ved å administrere trekkraft avhengig av terrenget som sirkulerer. Alle disse enhetene, utvalget Citroen Berlingo 2015 legger også Aktiv By Brake, som det er en automatiske bremsesystem for å unngå mulige kollisjoner ved lav hastighet. Denne anordning arbeider med en lasersensor på toppen av frontruten, som oppdager potensiell hindring for eksempel et kjøretøy som er foran sirkulerer i motsatt retning eller står stille. Etter å gjøre en rask analyse av situasjonen, Aktive Bremsehydraulikk forbereder nærmer bremseklossene å bremse intervensjon, kan helt stoppe bilen før virkningen uten sjåfør intervensjon.

I den nye Citroën Berlingo 2015 bord funnet en berøringsskjerm 7 inches at i tillegg til kartsystem nettleser, gjør det oss til å administrere multimediesystem. Bluetooth-tilkoblingen tillater oss å koble fra mobiltelefonen, datamaskinen eller nettbrettet til kameraet og andre enheter.

effektive motorer

Citroen Berlingo 2015Den nye Berlingo har nå en spekter av mekaniske Diesel Resultatet av å optimalisere sin tidligere 1,6 liters blokk, som har blitt godkjent i henhold til Euro 6 standarder ved å inkorporere en SCR-system med AdBlue injeksjon og skille kommersielt under navnet BlueHDI. Denne mekaniske malen er blitt segmentert i tre nivåer av strøm med 75, 100 og 120 hk, kan de to sistnevnte også ha stopp-system start & Stoppe, for å redusere forbruk og flere utslippsnivåer.

Med hensyn til girkasser, 120 HK versjonen åpnes først i Berlingo en manuell sekstrinns utstyr, mens i varianten 100 CV kan bli inkorporert som en valgfri en type Piloted også et halvt dusin tannhjul.

Citroen også planer om å holde selge inntil juni 2016 Euro 5 versjoner av disse motorene samt bensin VTI 95 hk.

Den vil fortsette å markedsføre variant Electric Berlingo som det har en effekt på 67 hk og en rekke 170 km med en maksimal hastighet på 110 km / t samt 4x4 versjon av spesialiserte trener Dangel, som gir navn til den versjonen som du har valgt mekanikk blå HDI 100 hk.

På vår tur hadde vi muligheten til å Multispace teste motoren versjon 120 hk og de nye seks utviklingen. Et godt dimensjonert til denne motor, da mer enn 1400 omdreininger drivverket vist flittig akselerasjon og strukket for å overskride 3.000 rpm, med energi. Men et regime som ikke er nødvendig for å nå det, fra litt over 2000 spinn, tar denne motoren 1,6 liter innsats og utvinning tempo i et høyere gir uten den minste dårlig gest.

priser

Den nye Citroen Berlingo 2015 serien starter på en pris på 13.600 € for Multispace versjon Levende ferdig bensinmotor 100 hk, opp til 21 800 € av XTR Plus-versjonen med de nye mekanikere BlueHDI 120 hk med Start og Stopp og boks seks gir.

Når det gjelder profesjonelle modeller, du kan kjøpe en varebil med HDi 75 hk på 14850 eller variant Boxcar lang finish med mekanisk Club 90 hk til en pris på 18,640 €.

Alle disse prisene må legges tilsvarende skatt.