Boom av billige kinesiske elektriske biler: sine nøkler

Revolution elektriske og billige kinesiske bilerRevolution elektriske og billige kinesiske bilerRevolution elektriske og billige kinesiske bilerRevolution elektriske og billige kinesiske biler

i Kina solgt og flere elbiler at hele resten av verden til sammen. Dette gjenspeiles i dag en rapport fra Reuters, som også setter fokus på Kjøretøytype som lukter i luften og deres årsaker. I motsetning til andre markeder som USA eller Skandinavia i Europa, i porselen modeller som kjører denne teknologien er Billige kinesiske biler og kortere rekkevidde autonomi andre utenlandske produsenter som Tesla eller Nissan.

Understøttet med en aggressiv ny politikk lansert av Beijing med betydelige subsidier å kjøpe, mellom januar og november de innrullert mellom elektriske og hybridbiler hygrostat (plug-in) Over 400.000 modeller, representerer en øke en 60 prosent fra året før. Innen 2020 har Kina satt et mål til 5 millioner biler som dette kjører på sine veier, og det er å investere tusenvis av dollar i subsidier til lokale bedrifter som BYD eller BAIC å produsere i stor skala, godt å fremme denne mobiliteten for offentlig transport, for eksempel drosjeparken, for eksempel.

Støttet av både pris, og som Reuters påpeker, uten "wow" faktor som gir verdensomspennende merke som Tesla, som satser uten rødme veldig fort, sterk og mektig i selvstyrte biler, ¿som innenlandske kjøretøyer allerede lykkes i Kina? Vi stirrer på den to-dørs elektrisk Chery eQ.

Den bestselgende: Chery eQ

den Chery eQ koster 60.000 yuan i Shanghai, tilsvarer omtrent like under 8.200 euro ved hjelp inkludert. Uten disse subsidiene, koster det ca 100 000 yuan, det vil si mer enn 13.600 euro. General Motors, for eksempel, bare innført på bilutstillingen i Detroit sin nye Chevrolet Bolt, det Det koster ca $ 30 000 etter en føderal kreditt inkludert $ 7.500.

"Elektriske biler er veldig billig i Kina, trenger du litt penger til å kjøpe en. Hvis du bare trenger en bil for å komme til jobb eller flytte rundt i byen med bruk av litt mindre enn 100 km med autonomi og gjør det bra, "sier Reuters Xie Chao, arbeider i en kjemisk selskap i Shanghai. Xie hevder å ha kjøpt tre elektriske biler fra 2015: A JAC Motors iEV4, en BAIC EV160 og Geely Emgrand EV, en for å bruke det, andre for hans kone og en annen som leier. Ja, som du leser.

Kinesiske elbilerIfølge Zhang Dawei, direktør for distributøren EVBuy "de fleste kinesiske elektriske biler har lignende spesifikasjoner, så prisen er den avgjørende faktoren. " EQ allerede nevnt har vært den mest solgte de siste månedene "med en anstendig kvalitet til en svært lav pris," sier han. "Det er transport verktøy. Er rent mobilitet, for ikke å vise frem, eller utstyre den nyeste teknologien, "avslutter han.

Enkelte analytikere peker også asiatiske markedet som en faktor i denne bommen at mange innbyggere i store byer Kinesisk opt for disse bilene for å få en lisens plate lett. Og det er at selv et halvt dusin av de største byene i Kina og strengt kontrollere antall plater av bensinbiler, mens fritt gi plater elektriske biler.

en annen Nøkler til å stige etterleve disse billige elektriske biler i Kina ligger igjen i subsidiepolitikk. Og for en utenlandsk produsent, er det vanskelig å få tilgang til den type subsidier, det er bare mulig å få det hvis de opererer gjennom joint ventures med lokale partnere. Det er tilfelle Denza, støtter den tyske gruppen Daimler. Likevel, selv med hjelp, sin Prisen er fortsatt høyere enn lokale produsenter. Kostnadsreduksjon i kinesiske merker, i henhold til alle rapporter, er konstant ... uten tilsyn i de fleste tilfeller til et kontinuerlig tap av kvalitet. Noe som ikke forekommer i selskaper med utenlandsk kapital.

Analytikere forventer nå at gradvis, disse Nye kinesiske produsenter er utvide hele verden, Etter å ha konsolidert sin omsetning. Selvfølgelig er det fortsatt. I Detroit, for eksempel, GAC Motor (Som er en del av Guangzhou Automobile Group) viste sin nye elektriske sport utility GE3. Og der han kunngjorde at, selv om det planlegges å angi USA 2017, på slutten er det utsatt til 2019.

Du kan også være interessert i:

Kinesisk merkevare mobile ZTE vil produsere elbiler

WM motorer, den nye kinesiske merkevare av elektriske biler

Borward kinesisk merkevare i Europa for å produsere elektrisk