Hyundai i30 drive 2017: Golf, i søkelyset

Hyundai i30 2017, våre test bilderHyundai i30 2017, våre test bilderHyundai i30 2017, våre test bilderHyundai i30 2017, våre test bilder

den Nye Hyundai i30 2017 søker å demokratisere sitt spekter av kunder og dette etterlater fet design av Hyundai de siste årene og er forpliktet til en Mindre utsmykkede, mer rasjonell renere stil... du tillate alle målgrupper å få innsikt i de viktigste markedssegment, og begge har en bedre stilistisk alder ikke å tape terreng mot fremtidige modeller av konkurrenter. Kom igjen, formel aplicandoel neste Volkswagen Golf i uminnelige tider.

Det er den Nye Hyundai i30 man kanskje ikke spektakulær øye behagelig bil med akkurat nok, men ingen misliker. Den inneholder også nye designspråk, veldig godt reflektert i nettet som kommer til fremtidige modeller av merket. Inside, puster vi høy kvalitet innstillinger og materialer, med en Ultra-visuelle måtene å generere horisontal bredde, og hvor høy midtkonsollen skjerm markerer settet. Hyundai sier de har eliminert mye trykknapper med vedtakelsen av denne kontakten multifunksjonsdisplay selv om vi fortsatt virke overdreven nøklene til-bare tommelen på hjulet har seks buttons- til hva som er vanlig i dag. Det gir interessante elementer som induksjonslading for mobil og gratis oppgradering navigasjon i syv år, foruten logikk kompatibilitet og tilkobling med alle typer smarttelefoner, og, selvfølgelig, snakker om Hyundai, dens fem års garanti.

Hyundai i30 Interior 2017Hyundai i30, meget komfortabel og funksjonell

den Nye Hyundai i30 2017 Det er så hyggelig for sjåfør og medfølgende personer. den kvalitetsnivået er likt i hvilket som helst av rutene det-hvor mange merker kriminal traseras- firkanter. Glans i lyden av dører når du setter deg ned og stenge -the lyd når du bruker håndtaket vi liker mindre. God touch materialer, luftig følelse, pent ferdig interiør, god kapasitet oppbevaringsrom og front-hansken kan åpnes uten å kollidere med knærne karakterforsetene. Bak, mer av det samme, kanskje med god tilgang til bakdøren mer- setter en viss grad av åpenhet og fremfor alt en fremtredende plass for baksete beboerne -den femte plass, som i de fleste, påvirket av en sentral tunnel kanskje ikke svært høy, men som bestemmer posisjonen med en feet- utmerkede nivåer av heissjakten og knær beboer på rundt 1,8 meter. En god, vanlig trunk 395 liter -slightly bredere enn Volkswagen Golf-med en belastningslinjen kanskje litt høy, kompletterer pakken. Du skjønner, lite eller ingenting å kritisere.

God rulle i den nye Hyundai i30

Vi har allerede kommentert at Hyundai i30 2017 kommer til vårt marked med en innledende spekter av seks motorer, tre bensin- og diesel tre sports senere versjoner vil gå til 260 N og 275 hk og kjent kropp og spektakulære fastback-. Åpne bensinområdet i den kjente motor i30 1.4 MPI med 100 hk, men klart gått av den tre-sylindret 1,0 T-GDI 120 hk i raffinement, utslipp ... og spesielt ved den nye 1.4 T-GDI at kronene effektområdet med 140 hk Disse to siste motorene er de som vi kunne kjøre, den første med manuell seks relasjoner, den andre dobbel clutch DCT-. Diesel, tre versjoner av 1,6 CRDi med 95, 110 og 136 hk.

Hyundai i30 2017Boot-og nesten compulsory- knappen og den første følelsen som kommer fra bensin er taushet som når kupeen. Hvis du starter veldig tynn, akustisk neppe oppfatte overgangen fra start&stoppe bevegelsen. God jobb. Så allerede i gang, den nye Hyundai i30 skyver opptrapping fra 1500 runder Logisk mer verve 1,4, men ikke kast fint tricilíndrico med en slik særegen lyd som fin-. Men hvis noe vi likte hans dynamisk balanse, bilen er veldig flat, ikke krøllet ned i land selv gå i raskt tempo -Vi har rørt veier med svært kaldt og veldig våt etter snøfall dagen før. Effektiv komfortabel fjæring, fantastiske kjøreegenskaper, god touch og god manuell endring i tilfelle av dobbelt clutch. Innenfor filosofien vi snakker om i begynnelsen, som det store flertallet.

Hyundai i30 2017: sikkerhet flagg

Ikke i tider hvor sikkerhet er et salgsargument, og i dette tilfellet Hyundai er ute av normen og satse på en aktiv sikkerhet -den vi unngå frights og accidents- men på høyeste nivå, og dette er nytt, fra de mest grunnleggende versjonene sin i30. Dermed fra Hyundai i30 "barest" vil du møte blind flekk advarsel, lane avgang korreksjon, automatisk nødbremsing fotgjenger detektor, intelligent cruise control, bak advarselen trafikksignaldetektor, intelligente lys og advarsel tretthet.

Kroppen farger 12, felg 15 og legering ark 16 og 17 tommer i det kommersielle oppstarten av den nye Hyundai i30 fullføre et balansert sett, sømløs, en bil som vil appellere til allmennheten.

Du kan også være interessert

- Hyundai i30 2017, priser i Spania for tredje generasjon

- Dette er den nye Hyundai i30 2017 video