virkelige forbruk bil: Renault Clio 1.5 dCi 90 hk

Renault Clio 1,5 dCi 90 hk, bevis på faktiske forbrukRenault Clio 1,5 dCi 90 hk, bevis på faktiske forbrukRenault Clio 1,5 dCi 90 hk, bevis på faktiske forbrukRenault Clio 1,5 dCi 90 hk, bevis på faktiske forbruk

den Renault Clio 1,5 dCi 90 hk som finnes i databasen for Technical Center Highway som B-segmentet nytte som har mindre brukt i henhold til våre faktiske kjøretester. Det er nå begynnelsen av å utsette denne bilen til nye bevis i denne saken, se hvordan den oppfører seg i andre virkelige dagligdagse forhold du kan bli funnet mange av sjåførene i landet vårt.

I denne nye testen, Renault Clio 1,5 dCi 90 hk Det har møtt en reise svært spesifikke: En motorvei, hvor vi har forsøkt å holde en jevn 120 km / t tempo; en nasjonal hovedvei og en strekning av fjellveier med flere områder og krevende hellings stiger og utforkjøringer. Vi insisterer: de er virkelige kjøreforhold mye bilistene kan bli funnet med noen frekvens.

Som jeg allerede har fortalt Renault Clio 1,5 dCi 90 hk dette er bilen som tilbringer mindre i kategorien verktøy. Hva er din hemmelighet? Vel, fremfor alt, hans 1,5 dCi, som oppnår ekstraordinære resultater i forbruk alle modeller med Renault-Nissan Group (Dacia Sandero inkludert).

Renault Clio 1,5 dCi 90 hk faktiske forbruketRenault Clio 1,5 dCi 90 hk, som er nært

propellen Renault Clio 1.5 dCi er en Silent Diesel Engine, som har en mild og behagelig drift ved alle turtall og levere 90 CV i en svært lineær måte å nå miljøet i 4000 rpm. Det er forbundet med en femtrinns manuell girkasse, som ikke tillater svært raske endringer underveis, og bør forbedre nøyaktigheten. Svimlende tannhjul i seg selv er tilstrekkelig, og det morsomme er at Clio oppnådd glimrende resultater vei uten anvendelse av en meget lang endelig utvikling, med en femtedel av omtrent 48 km / t pr 1000 rpm. Denne mekaniske arkitektur har en firesylindret, og omfatter i sin matesprøyte solenoid Bosch et fast turbolader og en mellomkjøler.

den Renault Clio 1.5 dCi er ikke en lett liten bil (den veier 1,217 kilo), men Renault arbeidet i tide for å redusere kilo, ved hjelp av avansert stål, å begrense størrelsen av drivstofftanken, ved hjelp av hule stabiliseringsskinner og lyn elementer slik som aksler, eksos og dekk.

Renault Clio 1.5 dCi 90 hk, så går vår test

i vei, motoren Renault Clio 1.5 dCi av vanligvis reagerer raskt på trykk på akselerator, men hvis vi koblet "ECO" -knappen -Plassert ved overgang spak, responsen av pedalen mykner mindre dreiemoment, for før giret og strømluftkondisjonering er redusert. Ifølge Renault, disse justeringene bidra til å redusere forbruket av 10 prosent. Hvis du på et eller annet tidspunkt må vi alle hestene dCi, bare gå på gasspedalen og slå en liten motstand som vi oppmerksom på den siste etappen av sin reise.

Renault Clio 1,5 dCi 90 hkI løpet av denne spesiell test av faktisk forbruk, den Renault Clio 1,5 dCi 90 hk han møtte den første strekning av motorveien med absolutt komfort, en reise som kan gjennomføres i femte uten problemer. merk som det er vel i nærheten av 2000 omdr./min, med god strøm reserve hvis det er nødvendig. I disse raskere kilometer deres gjennomsnittlige utgifter var 4,4 l / 100 km.

Vandre inn i rommet National Highway, den Renault Clio 1,5 dCi 90 hk Han viste stor flyt. Bare i repechos vises svært kupert falle under 1500 rpm fjerde innsats spurte hun, men lett å utfolde seg med agility uten å kreve for mekanisk bevis på dette er at ved å fullføre denne delen av reisen gjennomsnittlig utgiftene var bare 3,5 l / 100 km.

i oppstigningen til vi kjørte inn i en buss i et område som ikke lenger tillate forbikjøring, slik som uunngåelig måtte tilpasse tempo. i strekning av fjellet Clio dCi 90 er best utfolder seg i tredje, og lar flytte til fjerde hvis mykner skråning, men som 1800 opm og faller redusere ringe opp eller møte Superkrypegir kurvene på andre. Til slutt kronet med 8 liter i gjennomsnitt, men vi hadde mer flaks i høst, står vi overfor nesten ingen trafikk, maksimere flatt terreng å gå port med en gjennomsnittlig forbruk på 4,5 l / 100 km. Oppsiktsvekkende.

Renault Clio 1.5 dCi 90 CV: deres virkelige forbruk

via

gjennomsnittlig hastighet

forbruk

hovedvei

104 km / t

4,4 l / 100 km

hovedvei

88 km / t

3,5 l / 100 km

fjellvei

58 km / t

4,5 l / 100 km

Gjennomsnittlig forbruk i testen: 4,0 l / 100 km (Technical Center forrige gjennomsnittlig forbruk: 4,3 l / 100 km)