Sammenligning: Renault Koleos dCi vs Skoda Kodiaq TDI, hva SUV er bedre?

SUV Sammenligning: Renault Koleos 2,0 DCI / 175 Kodiaq vs Skoda 2,0 TDI / 190SUV Sammenligning: Renault Koleos 2,0 DCI / 175 Kodiaq vs Skoda 2,0 TDI / 190SUV Sammenligning: Renault Koleos 2,0 DCI / 175 Kodiaq vs Skoda 2,0 TDI / 190SUV Sammenligning: Renault Koleos 2,0 DCI / 175 Kodiaq vs Skoda 2,0 TDI / 190

Renault og Skoda De er to av de få merkene som selv SUV hadde i andre segmenter for noen tid, de hadde i klassen middels store en representative å konfrontere Jeep Cherokee, Land Rover Discovery Sport, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento eller Nissan X-Trail, for eksempel.

ny Renault Koleos og Skoda Kodiaq har en tilsvarende størrelse, Selv om formen på karosseriet Renault ser større, men det er bare en subjektiv oppfatning. Faktisk, som utenfor, og kanskje dette virkelig utgjøre annet å finne en SUV eksempel familie opp til familiares- som et alternativ til salonger, er det noen centimeter fremover for Kodiaq inne. både har en habitability over gjennomsnittet av et segment med nesten to dusin biler og der det ikke er noen klar dominator. Høyde er den mest fremtredende heving av Skoda, selv med den valgfrie panoramataket. Langsgående plass er bedre Renault Koleos, flott hvis vi følger akselavstand, kort for lengden av kroppen.Renault Koleos vs Skoda Kodiaq

To skreddersydde SUV

den Skoda Kodiaq gir bare en centimeter på dette nivået som markerer den komforten av beboerne ben, men Den har fordelen av å være i stand til å regulere den langsgående plass. Som ressurs, med å ha syv seter -the alternativ Det koster 850 euro - endre helningen av seteryggen eller av seteryggen av det fremre passasjersetet gjetninger, 90 euro- for derved å være i stand til å bære lange gjenstander i kupeen, gi en ekstra allsidighet Tsjekkisk modell. Utover hva som bringer seg selv tilbake i sin andre rad er delt og vend inn i tre deler, ikke bare to.

SPACERenault Koleos DCI / 175 X-Tronic 4WDKodiaq Skoda 2,0 TDI / DSG 190 4X4
foran bredde145 cm147 cm
bakre bredde142 cm143 cm
foran høyde92-98 cm94-100 cm
bak høyde92 cm94 cm
benplass79 cm78-60 (justerbar) cm-
bagasjerom455 liter730-540 liter (regulabre) og 220 (7) steder

Det vil også mer i andre ressurser praktiske, ikke så knyttet til forvaltningen av boareal, og stuing imidlertid mye Renault dotado- ikke kan gå galt, selv med en dobbel hanske, et nettverk ved foten passasjer, små skuffer under hver av forsetene, innvendige lommer på sidene av setene ... som legger til kryssild av nyttige gadgets: En integrert i hver frontdøren panel av hver paraply, den bakre gardiner i dette tilfelle 175 euro, vaktene er utplassert ved å åpne dørene for å ekstra børster med vegger eller andre biler, luke Glasskrapen drivstoff eller sammenleggbare bord -95 euro. en løse elementer som gjør livet ombord mer behagelig i Skoda Kodiaq alle beboerne.

Tilsvarende Renault Koleos tapt terreng i forhold til bagasjerommet, med en diskret kapasitet, og med en 50 liter under gjennomsnittet. Med fem seter i Kodiaq at plassen er større, med den tredje rad utplassert, selvsagt ikke; 220 liter, men er ikke dårlig-la det utover her også dukke opp mange ressurser ut. Lagt mellom gitt av Renault -12 volt stikkontakt, bag krok og fire ringer for å sikre lasten-en reversibel gulvet med filt eller gummi -45 euro- diverse nettverk ladningsseparasjon eller opp til tre lyspunkter, en av dem en fjernbar mini-lommelykt. Som i Koleos, her under bakken, er det en skuff for å plukke opp små gjenstander, selv om det er mye mindre.

Renault KoleosI både tilgang til bagasjerommet er det gjort med motoriserte porter serien, med en munn av tilsvarende dimensjoner i begge. I begge, kan de bakre seteryggene også foldes ned fra siden håndterer boot-i denne komfort Skoda betalt 90 euro, slik at de er nesten på bakkenivå.

Diesel gående stopper

De mer kraftige motorer av både SUVer er Diesel, hva i Renault Koleos er ikke overraskende, siden en annen unik motor som er solgt, 1.6 dCi 130 hk, Det er også diesel. konto Renault 2,0 dCi med 175 hk (Lenken vil se alle data og målinger) som konkurrent 2,0 TDI 190 hk på Skoda Kodiaq. Med dem forme sin utstyrte og dyrere versjoner, praktisk talt priset på en slik hastighet, selv om utstyret av Koleos Initiale Paris er overlegen. Landet der Kodiaq merverdi er i ekstra utstyr alternativer.

YTELSERenault Koleos DCI / 175 X-Tronic 4WDKodiaq Skoda 2,0 TDI / DSG 190 4X4
Acel. 0-100 km / t9,8 s10,0 s
Acel. 0-1000 meter31,7 s31,1 s
Forbikjøring 80-120 km / t7.1 s6.7 s
Loudness 100 km / t64,2 dB63,9 dB
Loudness 120 km / t67,6 dB67,5 dB
Bremsing fra 120 km / t60,7 m56,9 m
vekt skala1,846 kg1.912 kg

Men tilbake til de motorer, glatt og moderat rolig. 15 CV mellom frembrudd ingen åpenbar måte for Skoda. kanskje fordi 2.0 TDI SUV Tsjekkia må flytte nesten to tonn. Men virkeligheten tilsier at det ender opp med å være den raskeste i noen måling. Selv skjer det, blir tyngre, tilbringer nesten det samme som Renault Koleos lettere. Konkurrenter av begge testet ytelsen mer som de andre to er Jaguar C-Pace 2,0 i4D 4-hjulsdrift, mens den Audi Q5 drives over 2,0 TDI 190 og XC60 AWD D4; men ingen bruker mindre.

FORBRUKRenault Koleos DCI / 175 X-Tronic 4WDKodiaq Skoda 2,0 TDI / DSG 190 4X4
forbruk byen7,3 l / 100 km7,3 l / 100 km
forbruk Highway5,9 l / 100 km6,0 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk6,46 l / 100 km6,52 l / 100 km

De to kan bare stole på disse versjoner stopper med automatiske girkasser -Med andre utførelser, Renault planlegger også en boks manuelt i hver reagerer på en forskjellig arkitektur: to koaksiale clutcher og forbundet med hver enkelt av dem hva som kan være den mekaniske anordning av en manuell transmisjon i DSG Skoda; og momentomformer for å knytte de endringer i Renault motoren, i dette tilfellet, en trinse som er festet til en annen ved å dra et metallbelte. innenfor denne CVT Trinnene gir elektronisk, slik at følelsen er at syv forskjellige tannhjul forekomme og følelsen av typisk trinnløs en sparkesykkel som er plassert ved nominell maksimal kraft gradvis akselererer grundig inndampet.

Skoda Kodiaq

Sannheten er at begge endringene er hva som forventes av en god en: det er gjennomsiktig til sjåføren, slik at reparasjon bare i hans nærvær, og hjelpe deg å få best respons på motoren. Og hvis du gjør det raskere, bedre. I sistnevnte det virker bedre disponert DSG Skoda Nok gass å se forskjell-, men ingen av dem gir en følelse av sluring 'uendelig' i revet. I slike situasjoner, hvis vi starter fra et trafikklys, for eksempel, Start / Stopp Renault systemet er raskere, men, som et kontrapunkt, er Skoda i stand til å starte motoren i en trafikkork på riktig tidspunkt når bilen foran begynner sin bevegelse hvis hastighetskontroll Intelligent Cruise har tidligere aktivert. Det er, med systemet som holder styre retningen i kjørefelt, kjøre ekstra hjelp med å telle Kodiaq i utstyret sitt utenfor omkretsen kameraene også valgfrie.

Renault Koleos vs Skoda Kodiaq: to forskjellige tractions

den trekkraft på alle fire hjul på begge, men med den forskjell at i Skoda sjåføren ikke gripe inn i alle fall -den bakre aksel ikke er koblet til eller avhengig av hva grep og forringer front- ogn Renault du kan velge mellom forhjulsdrift, for å tilbringe litt; Totalt sett under samme forhold med Skoda verkene; eller et alternativ blokkerer clutch mellom begge akser, slik at fordeling av dreiemomentet balanseres fra starten av bevegelsen av hjulene. Vi har drevet både med veier og Vi fant ingen signifikante forskjeller i veigrep Verken Fri høyde eller suspensjoner banen forskjell i dette kapitlet både på gjennomsnittet og utover for å gjøre et eller annet valg av hjulene på bakken. I denne forbindelse, Vi sitter igjen med forslagene fra Kodiaq, Dessuten er det også hjelpemidler slik som de som aktiveres av Button Off-Road: hastighetskontroll på utfor, med samtidig deaktivering av stabilitetskontroll eller dempende justering, traksjonskontroll og elektronisk differensialsperre.

Også på hjul er grunnen til at Renault Koleos bli verre tall i våre bremsetester og asfalt. Det er et aspekt av denne SUV forbedre, utover det større kurve agility, med mer demping arbeid, ville ikke skade. Det smidighet er ikke den største kvaliteten på Skoda Han er langt fra en Alfa Stelvio, Mazda CX-5 eller 5008, for eksempel, men sin styrefølelse eller raskere, en suspensjon som overfører høyere kvalitet rullende og kroppsbeherskelse, med regulering av fasthet i Dersom den valgfrie DCC bufferen er valgt, for 895 euro- og, selvfølgelig, bedre bremsing, du De er over rival.

Rabatterte priser (juni 2017)Renault Koleos DCI / 175 4-hjulsdrift (fra 32950 til 41500 euro)Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 190 4X4 (Fra 38,735 og 39,585 euro)

Du kan også være interessert i:

Sammenligning stor SUV: Tucson, Qashqai, 3008, Ateca og C-HR

Er den beste SUV? Sammenligne alle mot alle

Skoda Kodiaq vs 5008: hva er best SUV?

ny Renault Koleos og Skoda Kodiaq har en tilsvarende størrelse, Selv om formen på karosseriet Renault ser større, men det er bare en subjektiv oppfatning. Faktisk, som utenfor, og kanskje dette virkelig utgjøre annet å finne en SUV eksempel familie opp til familiares- som et alternativ til salonger, er det noen centimeter fremover for Kodiaq inne. både har en habitability over gjennomsnittet av et segment med nesten to dusin biler og der det ikke er noen klar dominator. Høyde er den mest fremtredende heving av Skoda, selv med den valgfrie panoramataket. Langsgående plass er bedre Renault Koleos, flott hvis vi følger akselavstand, kort for lengden av kroppen.Renault Koleos vs Skoda Kodiaq

To skreddersydde SUV

den Skoda Kodiaq gir bare en centimeter på dette nivået som markerer den komforten av beboerne ben, men Den har fordelen av å være i stand til å regulere den langsgående plass. Som ressurs, med å ha syv seter -the alternativ Det koster 850 euro - endre helningen av seteryggen eller av seteryggen av det fremre passasjersetet gjetninger, 90 euro- for derved å være i stand til å bære lange gjenstander i kupeen, gi en ekstra allsidighet Tsjekkisk modell. Utover hva som bringer seg selv tilbake i sin andre rad er delt og vend inn i tre deler, ikke bare to.

SPACERenault Koleos DCI / 175 X-Tronic 4WDKodiaq Skoda 2,0 TDI / DSG 190 4X4
foran bredde145 cm147 cm
bakre bredde142 cm143 cm
foran høyde92-98 cm94-100 cm
bak høyde92 cm94 cm
benplass79 cm78-60 (justerbar) cm-
bagasjerom455 liter730-540 liter (regulabre) og 220 (7) steder

Det vil også mer i andre ressurser praktiske, ikke så knyttet til forvaltningen av boareal, og stuing imidlertid mye Renault dotado- ikke kan gå galt, selv med en dobbel hanske, et nettverk ved foten passasjer, små skuffer under hver av forsetene, innvendige lommer på sidene av setene ... som legger til kryssild av nyttige gadgets: En integrert i hver frontdøren panel av hver paraply, den bakre gardiner i dette tilfelle 175 euro, vaktene er utplassert ved å åpne dørene for å ekstra børster med vegger eller andre biler, luke Glasskrapen drivstoff eller sammenleggbare bord -95 euro. en løse elementer som gjør livet ombord mer behagelig i Skoda Kodiaq alle beboerne.

Tilsvarende Renault Koleos tapt terreng i forhold til bagasjerommet, med en diskret kapasitet, og med en 50 liter under gjennomsnittet. Med fem seter i Kodiaq at plassen er større, med den tredje rad utplassert, selvsagt ikke; 220 liter, men er ikke dårlig-la det utover her også dukke opp mange ressurser ut. Lagt mellom gitt av Renault -12 volt stikkontakt, bag krok og fire ringer for å sikre lasten-en reversibel gulvet med filt eller gummi -45 euro- diverse nettverk ladningsseparasjon eller opp til tre lyspunkter, en av dem en fjernbar mini-lommelykt. Som i Koleos, her under bakken, er det en skuff for å plukke opp små gjenstander, selv om det er mye mindre.

Renault KoleosI både tilgang til bagasjerommet er det gjort med motoriserte porter serien, med en munn av tilsvarende dimensjoner i begge. I begge, kan de bakre seteryggene også foldes ned fra siden håndterer boot-i denne komfort Skoda betalt 90 euro, slik at de er nesten på bakkenivå.

Diesel gående stopper

De mer kraftige motorer av både SUVer er Diesel, hva i Renault Koleos er ikke overraskende, siden en annen unik motor som er solgt, 1.6 dCi 130 hk, Det er også diesel. konto Renault 2,0 dCi med 175 hk (Lenken vil se alle data og målinger) som konkurrent 2,0 TDI 190 hk på Skoda Kodiaq. Med dem forme sin utstyrte og dyrere versjoner, praktisk talt priset på en slik hastighet, selv om utstyret av Koleos Initiale Paris er overlegen. Landet der Kodiaq merverdi er i ekstra utstyr alternativer.

YTELSERenault Koleos DCI / 175 X-Tronic 4WDKodiaq Skoda 2,0 TDI / DSG 190 4X4
Acel. 0-100 km / t9,8 s10,0 s
Acel. 0-1000 meter31,7 s31,1 s
Forbikjøring 80-120 km / t7.1 s6.7 s
Loudness 100 km / t64,2 dB63,9 dB
Loudness 120 km / t67,6 dB67,5 dB
Bremsing fra 120 km / t60,7 m56,9 m
vekt skala1,846 kg1.912 kg

Men tilbake til de motorer, glatt og moderat rolig. 15 CV mellom frembrudd ingen åpenbar måte for Skoda. kanskje fordi 2.0 TDI SUV Tsjekkia må flytte nesten to tonn. Men virkeligheten tilsier at det ender opp med å være den raskeste i noen måling. Selv skjer det, blir tyngre, tilbringer nesten det samme som Renault Koleos lettere. Konkurrenter av begge testet ytelsen mer som de andre to er Jaguar C-Pace 2,0 i4D 4-hjulsdrift, mens den Audi Q5 drives over 2,0 TDI 190 og XC60 AWD D4; men ingen bruker mindre.

FORBRUKRenault Koleos DCI / 175 X-Tronic 4WDKodiaq Skoda 2,0 TDI / DSG 190 4X4
forbruk byen7,3 l / 100 km7,3 l / 100 km
forbruk Highway5,9 l / 100 km6,0 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk6,46 l / 100 km6,52 l / 100 km

De to kan bare stole på disse versjoner stopper med automatiske girkasser -Med andre utførelser, Renault planlegger også en boks manuelt i hver reagerer på en forskjellig arkitektur: to koaksiale clutcher og forbundet med hver enkelt av dem hva som kan være den mekaniske anordning av en manuell transmisjon i DSG Skoda; og momentomformer for å knytte de endringer i Renault motoren, i dette tilfellet, en trinse som er festet til en annen ved å dra et metallbelte. innenfor denne CVT Trinnene gir elektronisk, slik at følelsen er at syv forskjellige tannhjul forekomme og følelsen av typisk trinnløs en sparkesykkel som er plassert ved nominell maksimal kraft gradvis akselererer grundig inndampet.

Skoda Kodiaq

Sannheten er at begge endringene er hva som forventes av en god en: det er gjennomsiktig til sjåføren, slik at reparasjon bare i hans nærvær, og hjelpe deg å få best respons på motoren. Og hvis du gjør det raskere, bedre. I sistnevnte det virker bedre disponert DSG Skoda Nok gass å se forskjell-, men ingen av dem gir en følelse av sluring 'uendelig' i revet. I slike situasjoner, hvis vi starter fra et trafikklys, for eksempel, Start / Stopp Renault systemet er raskere, men, som et kontrapunkt, er Skoda i stand til å starte motoren i en trafikkork på riktig tidspunkt når bilen foran begynner sin bevegelse hvis hastighetskontroll Intelligent Cruise har tidligere aktivert. Det er, med systemet som holder styre retningen i kjørefelt, kjøre ekstra hjelp med å telle Kodiaq i utstyret sitt utenfor omkretsen kameraene også valgfrie.

Renault Koleos vs Skoda Kodiaq: to forskjellige tractions

den trekkraft på alle fire hjul på begge, men med den forskjell at i Skoda sjåføren ikke gripe inn i alle fall -den bakre aksel ikke er koblet til eller avhengig av hva grep og forringer front- ogn Renault du kan velge mellom forhjulsdrift, for å tilbringe litt; Totalt sett under samme forhold med Skoda verkene; eller et alternativ blokkerer clutch mellom begge akser, slik at fordeling av dreiemomentet balanseres fra starten av bevegelsen av hjulene. Vi har drevet både med veier og Vi fant ingen signifikante forskjeller i veigrep Verken Fri høyde eller suspensjoner banen forskjell i dette kapitlet både på gjennomsnittet og utover for å gjøre et eller annet valg av hjulene på bakken. I denne forbindelse, Vi sitter igjen med forslagene fra Kodiaq, Dessuten er det også hjelpemidler slik som de som aktiveres av Button Off-Road: hastighetskontroll på utfor, med samtidig deaktivering av stabilitetskontroll eller dempende justering, traksjonskontroll og elektronisk differensialsperre.

Også på hjul er grunnen til at Renault Koleos bli verre tall i våre bremsetester og asfalt. Det er et aspekt av denne SUV forbedre, utover det større kurve agility, med mer demping arbeid, ville ikke skade. Det smidighet er ikke den største kvaliteten på Skoda Han er langt fra en Alfa Stelvio, Mazda CX-5 eller 5008, for eksempel, men sin styrefølelse eller raskere, en suspensjon som overfører høyere kvalitet rullende og kroppsbeherskelse, med regulering av fasthet i Dersom den valgfrie DCC bufferen er valgt, for 895 euro- og, selvfølgelig, bedre bremsing, du De er over rival.

Rabatterte priser (juni 2017)Renault Koleos DCI / 175 4-hjulsdrift (fra 32950 til 41500 euro)Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 190 4X4 (Fra 38,735 og 39,585 euro)

Du kan også være interessert i:

Sammenligning stor SUV: Tucson, Qashqai, 3008, Ateca og C-HR

Er den beste SUV? Sammenligne alle mot alle

Skoda Kodiaq vs 5008: hva er best SUV?