Uusi Audi A8, on paras auto maailmassa?

Upseeri! Uusi Audi A8, sen upeimmista KUVATUpseeri! Uusi Audi A8, sen upeimmista KUVATUpseeri! Uusi Audi A8, sen upeimmista KUVATUpseeri! Uusi Audi A8, sen upeimmista KUVAT

valtava neljännen sukupolven Audi A8. Enkä tarkoita hänen 5.17 metriä pituus -The normaali versio, koska A8 L interkalatoituu useamman muun 13 cm sen kahden akselin- mutta kokoelman ensiesiintymisensä uuden teknologian eri alueilla, jotkut koskaan nähnyt tuotantoon autojen. Banneri alumiinirunko koska se ilmestyi vuonna 1994, Audi Se on muotoillut sen luuranko ja ihoa Yhdistetty alumiini, teräs, magnesium ja vahvistettu polymeeri, rakenne monimateriaali- joka on tehnyt mahdolliseksi kasvavan jopa 24 prosenttia jäykkyys lähtevä malli. Lähtökohta on se, uudet suspensiot, uusi moottorit, uusi sähkö arkkitehtuuri, uusi turvajärjestelmät tai julkaisematon elementtejä mukavuus, jotkut heistä vain kuka vie oikeaan takaistuimelle. auto "autonkuljettaja"Mutta myös kuljettaja kiitos uuden arkkitehtuurin keskeytykset ja kehittyneempiä iskunvaimennus koskaan käyttää tuotanto autolla. Audi puhuvat muoto, liike, suunta ja tilaa, käsitteitä jonka merkki koskee suunnittelu, alustan yhteyden tai sisäympäristö. Se järjestetään tiivisti vieläkin helpompi tapa: Audi A8 on yksinkertaisesti yhden auton.

Audi A8 2018Audi A8, myyntiin lokakuussa 97500 euroa

Uusi Audi A8 ensin se on käynnistetty Kahden 3.0 V6, yksi kutakin polttoaineen tyyppi, täysin uusittu. Diesel saannot 286 hv ja 600 Nm; suoritusarvot bensiini ne ovat 340 hv ja 500 Nm: n vääntömomentin. Myöhemmin tulevat V8 4,0 litran V8 sekä teknologian TDI ja TFSI, molemmat täysin muuttuva venttiilien ajoitus järjestelmä järjestelmä Audin valvelift Kyllä, myös TDI- ja irrottamalla sylinterit ja kyllä, myös TDI. W12, vain Audi A8 L, saapuu 2018 ja tulee, sen 585 hv ja 800 Nm: n vääntömomentin, tosi lippulaiva alue.

Käynnistämisestä, kaikki moottoreissa käytetään uutta tekniikkaa lievä hybridi jolloin uusia tasoja hienostuneisuus, mutta erityisesti suorituskyky, tarjoamalla vähentää kulutusta 0,7 l / 100 km. Järjestelmä koostuu verkko- päävirta 48 voltin syötetään liittimen laturilta kampiakselin kautta hihnan. Sen päätehtävä on uudelleenkäynnistyksen Stop&Aloita, mutta ei vain sitä, mutta pysäyttää auton alle 22 km / h Inertia lähestyä välietappi ja mahdollistaa myös tilan inertia etukäteen tie nopeusalueella ulottuu 55 ja 160 km / h enintään 40 sekuntia. Vaatii akun sijoitettu tavaratilan ioni että jarrutuksen aikana vaiheissa, A8 voi uudistaa 12 kW: n vuoksi BAS järjestelmään.

Audi A8 2018Mutta uudessa vaihtoehtoisten voimanlähteiden, The Audi A8 julkaisi myös e-Tron tekniikka. ensiesiintymisensä 2018, ja aluksi se tekee niin pitkällä kehon. 3.0 TFSI yhdistyy sähkömoottori integroitu vaihdelaatikkoon automaattisesti saamiseksi maailmanvalta 449 hv ja 700 Nm: n vääntömomentin. Audi ilmoittaa mitään kulutusluvun, mutta rajallinen huippunopeus 250 km / h ja kiihtyvyys 0 100 km / h vain 4,9 sekunnissa. hybridi- Myös debytoi urheilu taitra tekniikka lisää: Järjestelmä langaton induktio lataus, lava, joka sijoitetaan tämän Audi A8 e-tron varten ladata sen 14,1 kWh litiumakku 104 solua nopeudella 3,6 kWh. Voit tehdä koria nostetaan, kun se havaitsee, että auto on sen tehostamiseen akkujen lataamiseen, jotka tarjoavat 50 km täysin sähköliesi.

Kaikissa malleissa on myös ilta uuden sukupolven automaattivaihteiston 8 nopeus Tiptronic Tarkista yhteistyössä ZF, se on varustettu ensimmäisellä Sähköinen öljypumppu joka aktivoituu, kun auto pyörii vapaasti moottori sammutettuna, tehokkaammin irrottaen siirto moottorin, plus tunnistaa ja pystyttävä ennakoimaan tilanteita Pysäytys&mennä, toiminto "autopilotti hillot". Muuten, Audi A8 on ensimmäinen auto kehitetty pitkälle automatisoituja ajo tasolla, mutta ennen kuin jatkamme "perustukset" uuden Audi lippulaiva istuu.

Audi A8 2018Audi A8 "AI Aktiivinen jousitus": Aladdin Carpet

Puhutaanpa joten yksittäisten ja oli puhuttava myös luvan, ja elektroniset alustat. Audi on huolellisesti valmisteltuja eri osiin uuden A8, ja tukielimet on yksi niistä asioista, joissa enemmän aikaa, rahaa on investoitu ja vaatinut lisää engineering. On olemassa kahdenlaisia, pneumaattinen yksilöllisesti jossa pyörän eri parametrien ajotilaa Comfort, automaattinen, dynaaminen ja nostin, joka pystyy tarjoamaan, kuten Audi, oikaisu erittäin pehmeää tai hyvin urheilullinen ja se tuo sen hiekanjyvä autojen tehokkuutta alentaa rungon 20 mm kun ne ylittävät, yli 30 sekuntia, 120 km / h. Mutta uusi tähti on keskeytetty AI aktiivinen Jousitus, vain W12-sarjan ja saatavilla myöhemmin muut moottorit. Tämä on täysin aktiivinen järjestelmä sähkömekaanisen Se on, joka koostuu moottorin kutakin pyörää, tärkeimmät syöttävän sähköverkon 48 V, joka tarjoaa täydellisen hallinnan täysin yksittäisten pyörää kohden, joka perustuu kaikki parametrit, joka vastaanottaa ja tulkitsee sen sähköisen aivot järjestelmän ja voi reagoida täysin vieras fysiikan lakeja. Comfort, dynamiikkaa. Myös turvallisuus, sillä yhdessä rajat liikenteen avustaja, parantaa passiivista turvallisuutta mahdollisilta sivusuunnassa törmäyksenJos se tapahtui yli 25 km / h, neljä vaimennuksen reagoivat nostaa jopa 80 mm kehon puolella alttiina puhaltaa, minimoi loukkaantumisen.

Olemme puhuneet mukavuus. myös dynaamisuus, urheilullisuutta. Ovat termejä, jotka ovat olleet aina sidoksissa Audi A8 Tämän uuden sukupolven uuden ulottuvuuden... Että ainakin Se on mitä se lupaa Audi. Yksi ainesosista saavuttaa on uusi dynaaminen nelipyöräohjausjärjestelmä, moduulin muuttuja säde etuakselin ja käyttömekanismin, joka pyörittää taka-akselin vaihe jopa kaksi tai degrees- contrafase jopa viisi degrees- kuin alhaisella tai suurella nopeudella. Ja tietenkin, suora esine on dynaaminen järjestelmä AWD Initial -Cast 40:60, mahdollisimman osallistuminen etuakselin jopa 70 prosenttia moottorin teho tai jopa 85 prosenttia hänen takapuoli junassa, täydentää urheilullinen tasauspyörästön vaihtoehto.

Audi A8 2018Sisätilojen Audi A8: uusi ulottuvuus

Hyvästi nupit. Tervetuloa aikakausi "reagoi kosketukseen" laite MMI. Audi vedon tällä kertaa design tarkoituksella minimalistinen vedonlyönti "liitäntä" upouusi vapaa painikkeita ja kytkimiä. Toiminnan keskus tulee ensimmäinen näyttö kojelautaan 25,7 senttimetriä plus 21,8 senttimetriä toinen näyttö konsolin jonka vieressä sijaitsee uusi kosketuslevy suuri, josta ohjataan käytännössä mikä tahansa funktio ajoneuvon. Uusi toimintakonsepti, joka muuttaa parametrit jossa ihminen ja kone inteactuaban mennessä, koska uuden sukupolven Audi A8 on myös sisällytetty kyky käyttää tai aloittaa ajoneuvo toisesta ensin, niin sanottu Audi Yhdistetty Key, teidän älypuhelin -of hetkellä vain Android- tullut keskeinen käyttää tai käynnistää auton... täysin turvallisesti luvata.

Niistä vaihtoehdoista muuntaa A8 todelliseksi liikkuvan sali, Asiakkaan on eniten monipuolinen uuden sukupolven paikkaa, kehittyneempiä kanssa ja lämmitys hierontatoiminto jalka matkustava oikeaan takaistuimella.

Audi A8 2018Audi pyrkii täysin itsenäisesti ajo, mutta täytyy ensin pohjustaa. A8 on 41 käyttölaitteet jotka tulkitsevat todellisuutta kaksitoista ultraäänianturia, neljä kameraa 360 astetta plus Lisäkamera tuulilasiin, neljä pitkän kantaman tutkat sijaitsee kulmissa kuljettimen plus pitkän kantaman tutka edessä, valvontalaitteita täydentää ensimmäistä laserskanneri käytetään autoteollisuudessa ja infrapunakamera joka mahdollistaa Audi A8 tölkin "nähdä" pimeässä ja havaita kohteita, kuten ei-metallisten, noin 250 metrin päässä ajoneuvosta. Ajo Tulokkaat integroidaan paketteja Park Cityssä ja Tour, ja jos olisimme nähneet, että -bmw Series 7- Se oli mahdollista pysäköidä tai pysäköinnin lopettamista ajoneuvon ulkopuolelta, puuttumatta kuljettaja että pelkkä valvonta liikkumavaraa, Audi A8 nousee autonomisten ajo saakka Level 3 ansiosta AI liikenneruuhka Pilot, on suurella ajo täysin automatisoitu ajo hidas kierto jopa 60 km / h- ja teillä, joilla on fyysinen este molempiin suuntiin liikkeen. Järjestelmän kahvat alku, kiihtyvyys, jarrutus ja suunta, Toisin kuin muut järjestelmät jo toteutettu muita autoja, tarvitsematta ottaa kädet ohjauspyörällä.

Saatat myös olla kiinnostunut

- BMW 7-sarjan: tekniikka mennä yli yksi kehittyneiden autojen

- Audi projekti Hour 25: kun autoja ei ole pyörää

- Audi AI, joten on Tulevaisuuden auto

- Arkkitehtuurin uuden Audi A8: alumiini ... ja enemmän