Honda samfunns 1,5 -vtec Turbo: superprueba med alle målinger

Honda samfunns 1,5 -vtec Turbo 182 hk, omfattende testHonda samfunns 1,5 -vtec Turbo 182 hk, omfattende testHonda samfunns 1,5 -vtec Turbo 182 hk, omfattende testHonda samfunns 1,5 -vtec Turbo 182 hk, omfattende test

Den nye Honda Civic er mer bil på alle måter. For det første, Honda enacts et større kompakt, Den når 4,52 meter lang, noe som gjør den til en av de største modellene i kategorien Vokser 15 cm foran sin forgjenger og fjerner 25 cm til VW Golf, for eksempel, men også vinner 3 cm bredde og høyde taper 4, tilby en mer konsistent bilde og en skarpere silhuett.

Honda Civic 1.5 vtec Turbo: Valget bilde

Eksteriør klart trekker oppmerksomheten mer på vår test-enhet, med ferdigstillelse Sport utstyrt med en Plus aerodynamisk kit med bred diffusor i den bakre støtfanger og dobbel slående sentral avtrekks. Honda har også tenkt på de som foretrekker en mer diskret estetikk, hvorfor i Civic 1.5 vtec Turbo kan ty til Prestige ferdig presentere en mer konvensjonell bakre, selv om denne definisjonen alltid lite hus med alle spor av den japanske modellen.

YTELSEHonda Civic 1.5 vtec Turbo
Acel. 0-100 km / t7,5 s
Acel. 0-1000 meter27,7 s
Forbikjøring 80-120 km / t på fjerde6,01 s
Loudness 100 km / t68 dB
Loudness 120 km / t71 dB
Bremsing fra 140 km / t66 m
vekt skala1,339 kg

Det indre også Det har endret seg mye. Den åttende generasjon Honda Civic lansert i 2006 var en banebrytende design, både utvendig og innvendig -og hadde en viss kontinuitet i niende generasjon, fremhever tilstedeværelsen av en overraskende dash og dristig, med flere skjermer på ulike nivåer for instrumentering og estetisk sidestykke blant modellene over 10 år.

Honda Civic 1.5 vtec Turbo: tenker på sjåføren

Nå sitter i tiende generering av Honda Civic vi ser som opprettholder en moderne og teknologisk luft, selv om alt er penere. Førerplassen er veldig bra. Setet er fast, men behagelig, med god sidestøtte benk -den kanskje kuttet til noen-og i laveste posisjon Det setter oss nær bakken. Innstillingene lar deg føle seg vel med en gang-støtten justeres med spak-og alt er lett tilgjengelig. Legg merke til at har blitt gitt mye tanke til sjåføren. Selv i den bakre sikten, kondisjonert ved en veldig avslappet vindu, ikke bry hekkspoiler.

Honda Civic 1.5 vtec TurboInteriør materialer formidle kvalitet i utseende og omsorg vist i innstillingene på dashbordet utheving dekorasjon typen karbonfiber. Instrumentpanelet er lett å lese og Central digitalt display, som huser speedometer og turteller, kan du varierende design og kan tilpasses med forskjellig informasjon, inkludert et diagram som viser driftstrykk av turbo. Multimedie Systemet inkluderer en skjerm 7 '', kompatibel med Android Auto og Apple carplay, noe som kan gi tilgang til Internett, faller under system induksjonslading smart. Det ville ikke skade menyer håndtering ulike funksjonene var mer intuitive.

Honda Civic 1.5 vtec Turbo: plass og bagasjerommet

Som for passasjer plass, hvis vi sammenligner de nye målingene utført av våre tekniske senter med Honda Civic ovenfor, ser vi at ingen store forskjeller, noe som betyr at denne nye generasjonen det er fortsatt blant de største bilene i sin kategori. For eksempel, høydepunkt bredde på baksiden, mens høyden til taket i den andre raden er det minst lys-nivå, selv om posisjonen av setene Det forenkler innkvartering av mennesker høyere, ja vil merke nedgangen i kroppen profilen til dette området.

FORBRUKHonda Civic 1.5 vtec Turbo
forbruk byen7.6 l / 100 km
forbruk Highway5,9 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk6,6 l / 100 km

De ikke mangler nyttig informasjon, fordi hytta vi finne nok oppbevaringsplass, noen ganske evne til å sette de små tingene vi bruker hver dag. Data fra vår tekniske senter gi Nye Honda Civic en trunk 445 liter, som også plasserer ham blant de beste i sin klasse, men mister litt kapasitet mot sin forgjenger og lasterommet ikke veldig vanlige former. I tillegg er fortauet i baksetene ikke lenger stiger, fordi det japanske merket har besluttet å kvitte seg med den særegne Magic Seats tilbys av den forrige modellen.

Honda Civic 1.5 vtec TurboHonda Civic 1.5 vtec Turbo: strålende ytelse

den 1,5 -vtec motor 182 hk Det er en annen viktig utvikling i Honda Civic, som en del av ny familie kompressormatet bensinmotor. Nøkkelen til denne nye mekanismen er i sin svært lav treghet turbolader, som reagerer meget raskt, selv når noen få avgassene generert, slik at det maksimale dreiemoment, 24,5 MKG, Det er oppnådd ved 1900 rpm, mens direkte injeksjon er i stand til å kombinere god fremstøt ved lav hastighet med en sterk hodet ved høy hastighet med støtte av Variable Valve Timing.

Ifølge våre målinger, Resultatet i ytelse er imponerende, som gjenspeiles av postene som oppnås ved Honda borger, som er i stand til å passere 0 til 100 km / t i bare 7,5 sekunder, fullføre første kilometer fra stillstand i 27,7 sekunder og så meteor forhånd alle kjøretøy sette "kaste". Kraftutfoldelse er ganske lineær og progressiv, men fra middels turtall, med lyden endring Det gir også den avgassystemet til Sport Plus versjon, følelser sveve og intensitet ikke gir for å overvinne 6500 rpm og inn i området skjæring. Kort sagt, en motor nyte mye.

Honda Civic 1.5 vtec Turbo: Hva en endring og hva bremser!

Utøvelsen av Honda Civic 1.5 vtec Turbo bidrar også til en høyere grad deres sekstrinns manuell girkasse. For det første synes Honda steinhard at høyre hånd ikke slipper endringen, ikke fordi vi skal hoppe opp ofte, men fordi håndtaket er i en perfekt posisjon og rutene er korte og svært presis, innbydende konsekvent gjør sportslig kjøring. Sikkert er det vanedannende.

Honda Civic 1.5 vtec TurboMen det er mer. Honda Civic er basert på en ny plattform -En 52% stivere av produsenten, og litt og nå har en bakhjulsoppheng. Kjøring er også opplevd kvalitet; Det gir inntrykk av at den japanske merket har fungert veldig alvorlig sitt chassis. Du vil bare finne en svingete vei for å dra nytte av deres smidighet og effektivitet i svingene, fordi deres tendens til understyring er ubetydelig og bak hjelper Civic føler meg veldig klar på asfalten og uten elektroniske hjelpemidler ta en uønsket av sjåføren scenen. Trykk og hastighet på ledelse også legge til når vi leter etter en høy rente, og den mordant bremsen er fantastisk, klarer å stoppe fra 140 km / t, med dekk 235/45 R17 Michelin Primacy 3 i samme avstand -66 meters- de ville en BMW M3 eller Porsche 911 Turbo, det er ingenting.

Honda samfunns 1,5 -vtec Turbo: justert forbruk

Honda Civic Sport trim leveres som standard med en Plus variabel hardhet dempere, De passerer den sportsmodus ved å trykke på en knapp på midtkonsollen ved siden av girspaken. den fastere Sport program anbefales hvis vi skutt for asfalt i perfekt stand, ellers anklager visse tap av komfort.

SPACEHonda Civic 1.5 vtec Turbo
foran bredde145 cm
bakre bredde139 cm
foran høyde89/95 cm
bak høyde87 cm
benplass75 cm
bagasjerom445 liter

Og etter å ha gitt alt som gir dynamisk nivå, Honda Civic 1.5 vtec Turbo runder med hans mange dyder bensinforbruket ganske fornøyd siden deres Reelle gjennomsnittlige utgifter har vært 6,6 l / 100 km når konkurrenter som ytelsen -dette er nærmere kommunale kompakt 200 hk fra 180 hk bevege seg mellom 7 og 8 liter.

Endelig full Sport Plus ferdig og den inneholder en interessant pakke kjøring hjelpemidler i standard utstyr med Forward Collision Warning, Lane Keeping System, adaptiv cruise control, trafikkskilt anerkjennelse, blind flekk overvåking og kryss trafikkvarslings manøvrer.