10 parannuksia uuden Nissan Qashqai

Avaimet uuteen Nissan QashqaiAvaimet uuteen Nissan QashqaiAvaimet uuteen Nissan QashqaiAvaimet uuteen Nissan Qashqai

tai itse Sunderland, Englannissa, he kuvittelivat niiden menestys. Siellä hän alkoi valmistettu vuoden 2006 lopulla auto, unpronounceable Qashqai, joka sijaitsi markkinoilla, jossa kukaan: välissä kompakti SUV ja perheen. Muutamaa kuukautta myöhemmin, Nissan oli ja kolminkertaistaa tuotantomäärä, seisoo, lähtien tähän päivään asti, koska myydyin crossover. Vaikka sellaisella valloitus voisi kuvitella tänään muutamia muutoksia sen 2. sukupolven, todellisuus on aivan päinvastainen: se on täysin uusi auto alusta alkaen. Tässä ovat 10 näppäintä:

1. uudelle alustalle, vähemmän painoa

Qashqai 2014 Nissan lanseeraa uuden modulaarinen alusta. Kehittämä Renault-Nissan allianssin, ja tunnetaan CMF (Common moduuli Perhe) se tulee myös jatkossa seuraavassa Renault Mégane, Scénic ja Espace, Lisäksi välitön Nissan X-Trail. lupauksia paino säästö välillä 40 ja 90 kg:, mallista riippuen, lisäksi optimointiin kustannuksia ja mahdollistaa parempaa sopeutumista hyvin erilaisia ​​tuotteita.

2. Moderni muotoilu ja aerodynaaminen

Saatat menettää joitakin sen alkuperäisen persoonallisuus, mutta uusi Nissan Qashqai on houkuttelevampi ja parempia säädetty SUV. Lanseeraa uuden visuaalisen DNA Nissan, erityisesti edessä grilli V näemme kaikissa tulevissa malleissa. Lisäksi tänään on Lähes 5 senttimetriä pidempi (4,38 metriä), vielä leveämpi cm 2 (1,81 m) ja 1,5 cm alempi (1,59 m). Uusi kattospoileri, alempi muotolevyihin tai diesel manuaalisen voimansiirtoa innovatiivisten aktiivisten sulkeminen grilli, Se tarjoaa paremman aerodynamiikkaa.

Uusi Nissan Qashqai

3. Uusi bensiinimoottori pääsy

Hyvästit edelliseen 1,6 litran moottori ilmakehän, vaikka myös erinomainen suosittelun 2.0 140 hv, ja tullessaan uuden sukupolven bensiini turbo moottorin tilavuus ja alhainen. uusi 1.2 DIG-T, jo tiedossa viime malleja Renault, säilyvät nyt ainutlaatuinen tarjous bensiinin. kanssa 115 hv, vääntöä 19,4 MKG at 2000 rpm ja kulutus erittäin tiukka (5,6 l / 100 km), Se on enemmän kuin se toimii oikein ja toimii avaa uuden Qashqai hinta.

4. Tehokkain SUV

Vaikka ne, jotka todella coparán alue on kaksi dieselmoottoreita. Alapuolella, se näyttää tänään aivan renovado 1,5 dCi 110 hv, uudet suuttimet, uusi elektroniikka ja hienostuneisuus. Erittäin mukava ylös ja vaatimaton tarpeeksi käyttää, se on kunnia tehdä uusi Qashqai tehokkaimmalla SUV hetki: julkistaa kulutus vain 3,8 l / 100 km, joiden päästöt ovat vain 99 g / km CO2. Yllä sijoitetaan takaisin hyvä 1.6 dCi 130 hv, on nykyisin ainoa, joka voidaan valita alueelta, toisaalta, AWD ja toiseksi uudella automaattiset CVT XTRONIC erittäin joustava ja tehokas.

5. Lisää ketteryyttä ja teknologia

Kiitos sen keveys, mutta myös käsitellään 5% enemmän suoria (Ja jo vaihteleva kovuus Normaali ja urheilu tilat) ja lisää laatu jousitus (Nyt dual-mäntä iskunvaimentimet), uusi Nissan Qashqai parantaa suorituskykyä paljon. Myös erityisesti uusien Alustan Ohjausjärjestelmä sarja. Liittyvä ajonvakautusjärjestelmä, mutta joiden toteuttaminen kynnyksen aikaisemmin, vaikuttaa etu- ja takajarrut varten offset kentälle kallistuksen kehon Kun menee yli kuoppia, lisäksi toimii tasauspyörästön jarrutuksen sisempi pyörät kaarteissa rajoittaa ali-. Se on suoraan sanottuna parempi tiellä.

6. Uusi Shield

Uuden sukupolven Nissan Qashqai lisää lopuksi viimeisintä järjestelmiä ajamisen tuki ja turva. Ne lisätään kaksi versiota: ensimmäinen, ja sarja N-Tec viimeistely, Se sisältää ilmoituksen tahaton muutos kaistaa, signaalin tunnistaminen, järjestelmä etutörmäyksessä ja avustaja valoa tielle. Toinen, ja Tekna viimeistely, lisää katve, väsymys ilmaisin, liiketunnistin ääreisnäköön kameran 360 astetta ja järjestelmä automaattinen pysäköinti.

7. Paras Sisustus

Uusi Nissan Qashqai parannus 2 cm akseliväli (2,65 m), lupaava parempi viihtyvyyteen. Se ei ole paljon, mutta siellä se on. Ja Qashqai oli jo laajempi. Kuitenkin Paljonko parantaa esityksen. Vetustas hyvästit matalan resoluution näyttöjä uudet paneelit: kosketusnäyttö, korkean resoluution ja 7 tuumaa keskikonsolissa; ja TFT 5 tuumaa ja 12 esitykset graafinen instrumentointi. Hyvä laatu koetaan jopa paikkoja, että meillä on, on suunniteltu käyttäen tekniikoita skanneria innoittamana NASA.

8. Lisää tavaratilaa

Takakonttiin Uuden Nissan Qashqai parantaminen 30 litran, sen kyky laittaa Hyvä 430 Yhteensä. Lisäksi, nyt se sisältää Muuttuva kerros korkeus ja muodot, Se sallii jopa 16 eri kokoonpanoja, ja uusi portti, joka aukeaa korkeus 15 cm suurempi.

Uusi Nissan Qashqai

9. Top Equipment

Sen lisäksi, että parasta tekniikkaa jo ilmoittanut dynamiikan ja turvallisuusasioissa, uusi Nissan Qashqai Se on hyvä vakiovarustus. jo päättynyt Basic Visia tilejä per painike seisontajarru, mäkilähdön järjestelmä, USB ja Bluetooth-yhteydet, 6 turvatyynyä, rengaspaine ohjaus ja ilmastointi. Acenta lisätään kaikkiin 17 tuuman pyörät, ilmastointi ja kevyt ja sade anturit. uuden N-tec, ja ensimmäisen vaiheen suojuksen, lisää tEcho panoraama, selain, smart key ja pysäköinti anturit, kun taas Tekna kierrosta kaikki 2. vaihe kilpi, Bi-LED-ajovalot, 19 "vanteet, Istuinlämmitys tai valittavissa välillä ihon ja Alcantara verhoilu.

10. Erittäin kilpailukykyiseen hintaan

Lyhyesti, uusi Nissan Qashqai on laajempi ole paljon kalliimpaa autoa, joissa, dynaaminen ja tehokas ... mutta. Toisen sukupolven myydään välillä 20650 ja 31950 euroa, joten keskimäärin 700 ja 1500 euroa kalliimpia kuin ennen samaan versioon. Et löydä parempaa kilpailija tänään alle tai yhtä hintaa.

Mitä haluamme ainakin ...

Monet valot ja muutamia varjoja, mutta kuten aina, on myös. emme pidä, esimerkiksi katoaa +2 7-paikkainen versio. Nissan väittävät, että X-Trail puutteen korjaamiseksi välillä, mutta ei enää olla Qashqai. Hän keräämänsä jopa 25 prosenttia myynti mallia. Kannattaa myös huomata, että esimies maaleja (josta Nissan mukaan kertyy yli 50% liikevaihdosta) häviää tänään jo suuri rengas 215/55 R18 edellinen sarja jättiläinen 225/45 R19 .... Erittäin esteettinen, kyllä, mutta pitää muistaa hinta renkaita vaihdettaessa. Lopuksi, kuten jokainen uusi malli, kustannussäästöjä arvostetaan. Ja näihin kuuluvat menetys pisimmällä Multilink takajousitus (tänään vain 4x4 versio) yksinkertaiseen vääntö- akseli. Onneksi tienvarsilla hetkellä emme tunne huonompi vastaus.