Mercedes E Class 2016, valokuvia ja lopulliset tekniset tiedot

Mercedes E Class 2016 kuvia uutta ylellisyyttä sedanMercedes E Class 2016 kuvia uutta ylellisyyttä sedanMercedes E Class 2016 kuvia uutta ylellisyyttä sedanMercedes E Class 2016 kuvia uutta ylellisyyttä sedan

Mercedes on jo laatinut tulevaisuuden suuri sedan, uusi Täysin uusi luokka E joka laskeutui koko vuoden markkinoilla, joilla Audi A6 oli jo täysin rullattu mutta on edelleen vahvistettu niiden pohjista kohta säätöalueen ja sisällyttämällä uusia versioita, jaguaari viimeistelty käynnistää kokonaan uusi sukupolvi XF, volvo Se on valmis järkyttävää S90 ja BMW toimii myös upouusi 5-sarja. Silti Mercedes aikoo mullistaa segmentin suhteen suunnittelu ei vain viivoja, mutta aerodynaamisen tehokkuuden kehon ansiosta Cx 0,23- laatu, mahdollisuuksia laitteet, suorituskyky ja ennen kaikkea, mukavuus, ikimuistoisista ajoista lähtien, tuotemerkin vahvuus.

Mercedes E-Class: Uusi arkkitehtuuri

Merkistä tai yritysryhmälle toimii hyvin pitkällä aikavälillä, joten nyt on uusi Mercedes E-Class, jotka hyötyvät Modulaarinen arkkitehtuuri MRA vapautuu sekä Mercedes C-luokan lippulaiva talon, Mercedes Class S. tietää, kevyempiä, turvallisempia, jäykkä ja joustava "sopeutumiskyky" eri teknologioita ja pituudet. Luokan E, käytetään konfiguraatiota 2939 mm erottaminen toisistaan ​​akselien, suorastaan 65 mm lisää lähtevän sukupolvi, joka kiistatta aiheuttaa enemmän tilaa matkustajille takaistuimilla. Pituus puolestaan ​​on 4,923 metriä, noin 4 senttimetriä enemmän kuin nykyinen luokka E. Heidän linja on paljon ohuempi, mutta myös enemmän majuestuosa, tyylikäs ja täynnä vivahteita joka kolkassa.

Edessä on kaksi malleja riippuen maaliin. Sekä ydin ja johtaa Exclusive valmiin tähti tuotemerkin huppu, kun Avantgrede ja AMG käyttää urheilullisempi etusäleikkö kanssa tuotemerkki keskustassa. Hänen katseensa on tunnusmerkki kehittyneen teknologian ansiosta ajovalot led monikeilainen, 84 LED kohti ajovalaisin kasvot säädeltävä tuottaa valonsäteen täysin vaihteleva riippuen radalla, polku tai liikennettä. Samaan aikaan, aktiivinen ristikot nimeltään Advanced airpanel avoin ja lähellä optimoida moottorin jäähdytys, lisäksi toinen toisen joukon "sokea" alla opetusta, jotka parantavat aerodynaamista suorituskykyä suurella nopeudella. Takaisin, toinen vanguardismo, vaikka flash- tässä tapauksessa. Optinen ryhmään sen perusteella julkaisematon heijastava teknologian ne näyttävät, riippuen brändi, kuten Stardust, jolla on erityinen hehkun muistuttaa Linnunradan.

Tuolloin käynnistää, Mercedes E-Class tulee kaksi täysin uutta moottoria. Bensiinissä, E 200 kätkee 2,0 litran lohko kanssa ahtamisen ja suora injektio, jolloin saatiin 184 hv. Sen suoritusarvot ovat nämä: 7,7 sekuntia 0-100 km / h, 5,9 l / 100 km keskimääräinen kulutus ja 132 g / km. Käynnistysmoottori Diesel puolestaan ​​Mercedes E 220 d, ja 2,0 litran, sylinterikansi ja kampiakseli, jossa on alumiini, vähemmän etäisyyttä sylinterien yllä 2,2 litran, kitkaa hoito ... Moottorissa näin ollen paljon erinomaisen suorituskyvyn ja teknologian yllä 2.2. Ensimmäisessä versiossa E 220 d, tuottaa 195 hv, ilmoittaa keskimääräinen kulutus 3,9 l / 100 km, 102g / km päästöjä ja 7,3 l / km keskimääräinen kulutus. Sen vuoksi, liikuttelu paras data- ja virrankulutus luokassaan. Myöhemmin tämä lohko tarjotaan vähemmän ja tehokkaampia versioita E 200 ja E 250 d d, Tässä tapauksessa kaksinkertainen Mekaaninen ahtaminen.

Via E 200 bensiinin ja hybridisoitiin jonka 82 hv sähkömoottori ja teknologia Plug-in, The E350 ja määrittää hybridi vaihtoehto sedan, jolla on maailmanlaajuinen valta 258 hv ja 600 Nm. ilmoittaa 30 km sähkö alue ja keskimääräinen kulutus 2,1 l / 100 km, vastaa 49 g / km. Vaikka uskollinen 6-sylinterinen, siellä on kuitenkin radikaalia muutosta niiden moottorit. Tehokkain diesel-alue on E 350 d 258 hv; 5,8 sekuntia 0-100 km / h ja 5,1 l / 100 km keskimääräinen kulutus on joitakin sen tärkeimmistä kirjaa. Omalta osaltaan E 400 on 6-sylinterinen bensiinimoottorin tehokkaampi kanssa laskenta-alueella, saadaan 333 hv. Tämä versio on kuitenkin myydä vain jokapyöräveto 4Matic. Ne kantavat automaattinen vaihto sarja 9G-Tronic. Ptai yli, versiot AMG V8 biturbo parani, ja vastaava "hoito" -merkki koskien alustan ja tarpeistoa.

Jopa enemmän vuosia kuin hänen kilpailijansa takanaan, E-luokan jäähyväiset on mukavin sedan sen segmentin, mutta tuleva sukupolvi haluaa edelleen nostaa tasoa mukavuutta ja hienostuneisuutta ja se mahdollisesti antaa paranneltu versio sen Ilma suspensiot Body Ohjaus, tällä kertaa, ilmatyynyn kaksikammioinen etuakselin ja taka-kolminkertainen ja amortiguares elektroninen ohjaus- ja vaihteleva säätö. Valitsin ajo profiileja dynaaminen Valitse, voidaan valita Comfort, Eco, Sport, Sport +, plus säätö yksilö. He myös vaimennus, lait vaikuttavat muutos, osoite tai moottori.

Omalta E-luokan tarjoaa myös erilaisia ​​vaihtoehtoja vaimennus metalli keväällä: Standardi, toinen 15 pienempi Avantragrade versiot, mutta istuvuuden, ja urheilu, jossa adaptiivisen pellit kanssa mekaaninen venttiili, joka vastaa nykyisten urheiluun suspensio mm. Comfort tavaramerkki. Mercedes laatumerkintä. Ja turvallisuus 5 Stars. Näemme nämä kohdat.

Uusi Mercedes E-Class: sisältäpäin

Innoittamana Mercedes luokan C ja luokan S, mutta ominaisuuksia ja materiaaleja, jotka ovat lähempänä lippulaiva talon, luokan E: hämmästyttävään instrumentointi siis koko näytöt ruorin mahdollisimman kokoonpanoissa tarjotaan. Tältä osin raporttien mukaan E-luokan käytettävissä kaksi instrumentations erilaisia, yksi yhdistämällä kaksi vierekkäistä näytöt 7 ja 8,4 tuumaa Sanotaan versiot "yksinkertainen"Ja muut kokoonpano Kahden vaikuttava korkea resoluutio näytöt 12,3 tuumaa jokaisen, molemmissa tapauksissa sulan lasin, joka yhdistää. Kuljettaja voi valita kolmesta eri esitystyylit: Klassinen, Urheilu ja Pregressive. Istuimet ovat uuden sukupolven ja ensimmäistä kertaa tulee olemaan paketin lämpökylvyt käsinojat sekä oven ja hansikaslokerossa välissä paikkaa. Luonnonmateriaalit ja tekniset kankaat täyttää matkustamon E-luokan, jossa vain valaistuksen LED voi tuottaa jopa 64 väriympäristöihin.

On selvää, että "tabletit" Ne ovat tulvat ohjaamot, vaan myös miten vuorovaikutuksessa ajoneuvoon, josta löydämme enemmän innovaatioita, kuten ohjauslevy keskikonsolin joka ulottuu nyt eri ohjauspyörän josta johtotehtäviin ja järjestelmiä, joista esiin runsaasti uusia aktiivisia turvatoimia. Täällä Mercedes haluaa mullistaa segmenttiin.

Mercedes E-Class: turvallisuus

uusi järjestelmä jalankulkijoiden tunnustusta jarrutus, parantunut Aktiivinen vakionopeussäädin itsenäisistä kaasulla väliintulon ja jarruja jopa 200 km / h. ja taas Aktiivinen kaista muutos Assist, yksi niistä alustavat vaiheet "autopilotti". Se on itsenäinen kaistanvaihdosta avustaja välillä liikennöivien 80 ja 180 km / h, Yhteensä kamerat, anturit ja toimilaitteet ohjauksen, kaasupolkimen jarru. täällä Olette kaikki yksityiskohdat sen toimintaa.

Saatat myös olla kiinnostunut

Lisätietoja sisällä Mercedes E-Class

Mercedes F015, Mercedes ajo yksin

Mercedes kaikki sisältö