Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 HK: anmeldelser og faktisk forbruk

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost- 125: første inntrykkFord Fiesta 1,0 EcoBoost- 125: første inntrykkFord Fiesta 1,0 EcoBoost- 125: første inntrykkFord Fiesta 1,0 EcoBoost- 125: første inntrykk

Halvveis mellom en restyling og en ny generasjon (faktisk, Det opprettholder den samme forrige plattform), Er den nye Ford Fiesta født med den hensikt å konkurrere på like vilkår med Seat Ibiza også fullstendig renovert. Den første versjonen vi fikk på vår tekniske senter er drevet av den stadig 1,0 EcoBoost løsningsmiddel, 3-sylinder 998 cm³ forskyvning. Dens makt er godkjent 125 hk.

selv om Ford Fiesta 1,0 EcoBoost- 2017 holder uendret sin kraft og utslippstallene, endringer som mottas i baken og bedre elektronisk styring gjør sin forbruk kan være like innhold enn sine mer moderne rivaler. Den viktigste funksjonen som alltid har presentert dette EcoBoost-motoren er en umiddelbar levering og meget lineær moment, men dens faktiske kostnadene til i dag har ikke vært deres viktigste verdi.

Den nye versjonen 1.0 EcoBoost vi tester på dette renoverte Ford Fiesta har oss nå overrasket av en endring i "sine måter," mykere enn før og mer lat under 2000 rpm, men med en forbruket til mindre enn en halv liter. Denne følelsen bare sett i starten, siden tallene akselerasjon er tilnærmet identiske, og enda forbikjøring er bedre i de mellomliggende tannhjul mer ved lett takket være utviklingen ny manuell girkasse 6-trinns. Nytt er også tilgjengeligheten nå av en ECO-modus, funksjon som bidrar til å redusere drivstofforbruket, spesielt i urbane bruk.

Ford Fiesta 2017hensyn til oppførsel av den nye Ford Fiesta, liten endring, med en liten forbedring i baksiden som gjør i dag mer edel og mindre i live. Hvis noe fortsetter å understreke dette verktøyet er i avbalansert innstilling av suspensjonen, med en ride kvalitet enn gjennomsnittet segment. Kanskje noe som ikke kommer til høyden på nye Seat Ibiza er grensen atferd, på adressen vist litt unøyaktig, men bare i veldig bestemt kjøring. Ved den motsatte ende, Ford Fiesta stiger nå Seat Ibiza i kapasitet filtrering Små uregelmessigheter i asfalten, føler seg mer komfortabel.

En annen funksjon i den nye Ford Fiesta forblir tilnærmet uforanderlig er kapasiteten på sin kupeen og stammen, den sistnevnte med en målte volumet for oss i 320 liter belastning, i tråd med sine rivaler og mer enn nok til å bruke som vanligvis disse nyttekjøretøyer er ment. Det er rimelig å si at nye Ibiza er større i alle målinger med samme totale lengde.

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost-Faktiske forbruket data

Som nevnt i begynnelsen av artikkelen, den nye Ford Fiesta introduseres en variant av 1,0 EcoBoost- med endringer som gjør lavere drivstofforbruk. Spesielt er vår enhet nå etterkomme 5,1 l / 100 km målt på våre bilferie et gjennomsnitt på nesten 100 km / t, med og 6,2 l / 100 km reelle utgifter til urban bruk. Disse tallene plassere ham for første gang, blant de beste, og til tross å ha mistet "kick" ved lave turtall, det virker mer vellykket den nye motorstyringen. For å gi oss en ide, så langt en av referansene i forbruk, Seat Ibiza 1,0 TSI 115 hk, sjekket oss i løpet av få dager 5,2 l / 100 km motorvei (0,1 mer enn Fiesta) siden den samme 6,2 l / 100 km i urbane bruk. God jobb Ford.

Du kan også være interessert i:

Så Ford Fiesta ST 2017

Ford Fiesta Aktiv: den nye mer ekstreme partiet

Ford Fiesta og utrolige prototyper