Den ti taster Seat 20V20, video

Seat 20V20, testet vi prototypen SUV SeatSeat 20V20, testet vi prototypen SUV SeatSeat 20V20, testet vi prototypen SUV SeatSeat 20V20, testet vi prototypen SUV Seat

Å se 20V20 Seat på 2015 Geneva Motor Show forlatt oss ønsker mer. Vi var der som ønsker å klatre og rulle med denne eksklusive enheten -og når jeg sier unik er at det er ingen over hele verden-. Men til tross for å være i en prototype, med en rekke begrensninger som ikke å tråkke på gasspedalen for mye og ikke rulle over 20 km / t, glem aircondition og lydisolering (lyden av rennende det er noe, men hyggelig) og nyte sin essens og hva vi har foran oss: en bil som ser ut som en produksjonsbil, men inne er det fortsatt uferdig maskin. Jeg forteller deg nøklene til sin hittil korte historie.

Ti nøkler Seat 20V20

1. Grønt lys til ideen om SUV 'premium' Seat Han var i september 2014 og i desember begynte å arbeide i felten på prototypen. Han bør være klar for den sveitsiske arrangement i år-åpent for publikum fra 5 til 15 mars-.

2. Alejandro Mesonero Romanos -Head av prosjektet erkjenner at De har hatt halvparten av tiden, og halvparten av ansatte som ofte er nødvendig for slikt arbeid. Totalt har 15 personer vært å designe og 15-20 andre var ment for den endelige prototypen.

Seat 20V20

3. den Seat 20V20 bruker MQB-plattform (Transversal modulær konstruksjon) av Volkswagen-gruppen, som kan finnes i den siste generasjon av modeller som setet Leon, Audi A3 og Volkswagen Golf.

4. Den motorfestene denne enheten er bensin 2.0 TSI firesylindret ytelsesnivå 265 hk og forbundet med automatgir DSG syv hastigheter. Nøyaktig det samme som Seat León Cupra. I tilfelle av bremser, finner vi den høye ytelsen til utgaven 'Ytelse Pack' som gjør det enda mer sporty modell. Unødvendig å si at, mekanisk nivået vil ikke være det vi finner i produksjonsmodellen.

5. Når det gjelder design, vil kunden ha i 2020 (frist for ankomst av masseproduksjon modell) på 85/90 prosent. De ønsker 'leonizar' sitt utvalg og så er demonstrert av denne intensjonserklæring.

Seat 20V20

6. Mye av dette har gjort 20V20 karbonfiber og glass. Den sistnevnte har vært brukt i kroppen fordi det er et støpbart materiale. På sin foran kan vi oppfatte bildet av løven, med en figur som forlenger (200 mm) For å utvikle seg til denne store SUV, og samtidig opprettholde det samme antall linjer. Den Mesonero-Romanos selv erkjenner at 'komplisert er veldig enkelt å gjøre, hvor vanskelig det er å gjøre noe godt. Det er en godt trent idrettsutøver, ikke late som om det ikke er'.

skiftenøkkel'Seat Personal Drive'

7. hans Key 'Personal Seat Drive' Det er mer enn gadget som trengs for å starte bilen. Det er den kjøring tilpassing ført til et høyere nivå, som starter fordi dette tilbehøret kan produseres med materialer som er valgt av kunden. det er hjertet av bilen, kjernen av informasjonen som mater systemet til å gjenkjenne sjåføren og hver og en av dine preferanser. Inkludert sittestilling, den foretrukne musikk (i henhold til nøyaktig tid og dato) og den foretrukne ruter leseren. Veier mindre enn det ser ut, og jobber allerede med en ledende produsent av bærbare teknologiske enheter for masseproduksjon. De ønsker å gjøre den mindre (For min smak, for klumpete, men passer i en bukselomma) og planlegger å integrere mobiltelefonfunksjoner.

8. Seat også anerkjent tenker talekommandoer, snarere enn berøringsteknologi, håper de å passere bakgrunnen. Denne 'nøkkelen' lære av våre hjemme-PC, våre talekommandoer og gjøre vår kjøreopplevelse. Hvem ville ikke ønsker å komme til din bil den første dagen, og at selv den minste detalj ble forberedt til din smak?.

9. Seat, utvikle denne SUV har vært en utfordring. Stol på dette prosjektet som den manglende brikken i puslespillet for å fullføre markedet gapet bak Ibiza og León. Anta det som en sterk utvikling av disse modellene. Ingenting har blitt gjort forgjeves alt som tar dette Seat 20V20 vil bli innarbeidet i modellene forlater fabrikken i 2020.

Seat 20V20

10. Hans siste utgivelse (forventes å være i 2020) er ikke avhengig av suksessen til mellomstore SUV håper å markedsføre i 2016 eller den lille 'crossover' vil komme senere. på hånden en solid bil i utseende og praksis, med firehjulsdrift og i stand til å møte den 'off-road' behovene til potensielle kunder. Det gir du ute etter en krevende bruker, kunnskapsrik og han er neppe gå glipp av noe. Sete identifiserer mer med en "kvalitativt sprang ' med en aspirasjon 'premium'.