Seat 127

Seat 127Seat 127Seat 127Seat 127

Hvordan vi har vært komplisert liv! bare 903 centimeter kubikk motor, litt over 700 kg vekt og et stort legeme og små innsiden ut, den Seat 127 Den forbruker lite, er smidig i både by og landeveiskjøring, og fortsatt finne en svært praktisk bil. Men i dag det koster å finne en Seat 127 produsert i 1972 eller 1973, av de som hadde en lys gul, grønn eller rød. Tusenvis av dem ble vraket, mens andre overlever takket være fortsette å yte service, og vi vet av noen som er ganske bra, men gitt foreløpig dvale lavt mens deres eiere gå over stille. Og er at innen Seat samlingen, den seks hundre i alle former fortsetter hun å erobre hjertet av en god del av seatistas.

Men den første enheter Seat 127 allerede de har mer enn tre tiår gamle. Hvis det var mindre utbredt modell, som nå kan gå om trettiårene, den 127 passere dem ubemerket, men vi snakker om den mest solgte bilen i Spania mellom 1973 og 1978, og også ganske en avstand fra sine konkurrenter. Faktisk Fiat 127 -tvillingbror var også den mest solgte bilen over Europa fra 1972 1974.

entusiasmo egen utålmodighet av ungdom, noen ganger med så lite råd til å slå ønskene til virkelighet, er det fortsatt i Seat 127 en utmerket mulighet til å komme inn i denne hobbyen. Det er fortsatt relativt lett å finne en i hendene på noen som fortsatt ikke ense sirenen sang av planen "Shred", og selv om nesten uleselige klistremerker, bulker i krom støtfangere, en iHvis indre neglisjert og en maling kjedelig, fornyelse er ganske rimelig.

Eller hvis ikke, hva han har gjort David Sastre, vanlig sjåfør Seat 127 hvitvi har testet. Da hans far kjøpte mai 1974, til David var fortsatt seks år å bli født. "Min far tok en Seat som var i Principe Pio, se! Dette er klistremerket"Utbryter David som vi påpekte venstre side av bakvinduet. Og selv nettopp kjøpt halvparten med kjæresten en ny bil for å gå på jobb, noen dager etter å ha fullført denne rapporten, tok ham til farens landsby, hvor endelig hvile innendørs etter mer enn tretti år utendørs og sakte la det gå bedre uten disenroll og passerer hvert år sin ITV.

Da han ble løslatt på fiat 127, en av de få kritikk han fikk fra sine første brukere og merket spesialiserte pressen "Årets bil i Europa 1971" sin skjemmende escay og hans ubehag var bekymret, fordi de streik var vanskelig og kort baksete og rygg hadde vippet for mye. I tilfelle av Seat 127, presentert i 1972, ble alle seter i takt med prisen på bilen også føre for klagen, men Seat De hadde allerede tatt til etterretning av de få svakhetene ved den italienske modellen og fra starten ble tilbudt i begynnelsen av version 2 Door et sett med tilbehør og ekstrautstyr under avvisende og urealistisk navn "luksus".

Som også hadde klaget over at ikke mer instrumentering bære minst en enkel temperatur termometer vannverket Veglia solgt umiddelbart, og noen andre elementer av utstyr som innlemmet alle andre modeller bak lavere priser, for ikke å nevne en Seat 124-D Normal Det koster bare trettentusen pesetas fra fabrikk. I alle fall, Seat Jeg hadde nok i første forsyninger uten luksus og luksus, for å møte den høye etterspørselen, vel vitende om at de kvaliteter hans modell det som skulle bli den mest solgte bil.

Dagen David avviklet sin nyeste test Citroën C2 og tok 127 til å jobbe. Vi hadde vært på 14.30 h Madrid sentrum i nærheten av en rundkjøring, og det kom på tid bak spakene på hans Seat hvit. I bytrafikk kan vi gå med noen enkle og i løpet av minutter enfilábamos veien til Valencia. Og på motorveien, vi fortsatte marsjen til en enkelt cruise på 100 km / t markør, hastigheten som det føles lyden av en motor som roterer og om 4500 rpm.

Gitt nærhet av en bensinstasjon, en blikk på nivåindikatoren (nål gnir 4/4 signal, dvs. tanken nesten full) Ikke varierer vår trykket på gasspedalen, mens en annen oppdaget tilbehør 127 "statister", et termometer kjølemerke noe under halvskala. David sier termometeret stiger bare om sommeren og kjører sakte, "I tillegg er det, hopper Elecro og straks alle arrangert."

Etter en halv times kjøring, tilpasser seg en til kjørestilling, i hvilken rattet pastaen er for nær horisontalitet og steg til venstre forhjul tvunget til å hvile på venstre fot som de kan. seter "statister"Med duken i den sentrale sone og den laterale plast, er tilstrekkelig komfortable og styrestativ, et første i Seat, Det bringer behagelig følelse at bilen lystrer umiddelbart hva de spør våre hender.

rullende 100 km / t markør i riktig kjørefelt mellom en motorvei og lastebiler er det ensformig, og det ikke gir en idé om hvordan han kunne flytte en27 på veiene i sin ungdom. En to-veis veier i å ta vare på mekanikken, far til David Hun har aldri skjedd i den hastigheten. nesten 180.000 km piggyback, sikker på at motoren beholder sin opprinnelige kraft, men ved å forlate den raske kjørefelt og sirkulær sekundær temperament kommer ut.

Ingen skritt på eller ta hver relasjon til den tilsvarende rødt merke (40 km / t første, 70 km / t andre og 105 km / t i tredje), The 127 akselerere med uriktig løshet av sin kapasitet, og er på samme tid elastisk lave turtall som ovenfor oppmuntrende 6200 rpm den leverer sin maksimale effekt. den glatte håndtering av shifter og god synkronisert, selv om det koster å legge inn første gir når motoren er kald er også patent. Kunsten å skrive inn er godt kjent: sette andre i stopp og derfra gå til første.


I et område av rikelige kurver og bratte heng med tilsvarende repechos kommer ut den utmerkede ytelse 127 i dristig kjøring. Den fremre stabilisatorstag gjør mager og bare slaget 2,25 meter kan manøvrere med deilig agility. Innholdet påvirker også vekten av bilen og dets tver motor plassert i det vesentlige over den fremre aksel, fordi hvis ikke, er det uforklarlig at dekk 135 SR-13 Det er grep til asfalt også. I denne levende turgåing, bremsene kommer inn i bildet, hvis forside plater har nok kraft og varmebestandighet som misbruker sentrum pedal.

Det beste kommer når vi kom inn i de trange gatene i en by der 127 Det ble hevdet den enkle som reagerer nesten andre tomgang og dens talent for loitering. Forward, synlighet er utmerket den høye stilling på setet og korte hette og noe lav. En annen ting er parkering, situasjonen der bakruta slik små og store krav opptre med varsomhet, fordi parkeringsplassene blir hørt galt med integritet krom støtfangere.

Tilbake, motor nerve og smidig ramme tar oss med på vingene gjennom brede avenyer, trange gater med dobbel rad varebiler og fotgjengere krysset der du minst venter. Utvilsomt, 127 bilen kom til byen og til veien (med to kjørebaner ikke så eksisterer), sjåføren reiser alene eller fem stoppere, og helst er godt å følge viser. Faktisk, med ham De er født i våre markeds biler "polyvalente", hvis dagens struktur er nå nesten den samme, selv om denne versjonen mangler praktisk bakluke og kan ikke kollapset tilbake seter.

Til slutt, vi kan ikke motstå gjengi hva David Vi hastily svarte at ettermiddagen, se på klokken, på døren til sin arbeidsplass. "¿Lyst til å fortelle deg hva min 127? Jeg elsker ham mye. "