Frontlykter komme ledes høy oppløsning matrise

ledes adaptive frontlykter Høyoppløseligledes adaptive frontlykter Høyoppløseligledes adaptive frontlykter Høyoppløseligledes adaptive frontlykter Høyoppløselig

En spesialist bil belysning våget å kritisere sine egne kolleger når det brukes LED-lys i sine modeller varierer, selv i de mest avanserte frontlys: "mangler oppløsning ennå, det er bedre mekaniske løsninger med bixenón".

Den lave oppløsningen er i ferd med å ta slutt, som kunngjorde Daimler: Osram på et prosjekt der samarbeidet Hella, Infineon, Fraunhofer og, selvfølgelig, Daimler, har allerede vært i stand til å tilby en demonstrator fyr med tre LED-lyskilder, hver med 1024 poeng regulerbart lys. Totalt, med tre projektorer, mer enn 3000 poeng av lys i hver frontlys. Denne tre og et halvt år har vært finansiert av det tyske departementet for utdanning og forskning.

Den høye integrering kan 1.024 punkter justeres lys i hver av de tre frem

Xenon frontlys kan ikke skrive med LED

Alle som har kjørt i tåke, er det ikke om å ha et sterkt lys, men tilstrekkelig lys i hvert øyeblikk. Det justere lysstrålen i omfang, intensiteten og mønsteret ble gjort nokså effektiv ved hjelp av mekaniske bevegelser xenon frontlys.

Sikkert du huske at for en evighet xenon hovedlys automatisk justere høyden, senere begynte lysene slå hjørnet, lyser variabel rekkevidde, variabel stråle og i det siste, permanent lang blindet å ikke blende. Mange motorer, plassen de trenger og hvor hardt å gå lavere priser har gjort denne teknologien har bunnet ut, så mange produsenter har forlatt Xenon hovedlys ledes.

Høy oppløsning lik lyset for enhver situasjon

til tross for den "kranser" av ledes i frontlyktene, produsentene vet at basert ledes ennå mislykkes i å begrense stråle som de ønsker. De kaller oppløsning, og mobile skjermer fordi unnlater å klart belyse alt der foran bilen form, intensitet og optimal jevnhet ... hittil. Tiny, 1024 lyspunkter på hver projektor fyr HD samles i en enkelt brikke, inkludert elektronikk for å aktivere hver. Så langt matriselykter "de pakket" flere slike ledes under samme dekselet, opptar mye plass, spesielt av de nødvendige elektronikk, begrense deres tall innenfor et fyrtårn (åtte, i tilfelle av Astra, 24 i en Mercedes CLS, for eksempel, selv ført med dimensjoner under 2 x 1 mm).

Opel Astra lyser matrise Intellilux

Osram i 2014 og 256 ledes integrert på en chip

Ved hjelp av elektroniske snarere enn mekaniske justeringer er oppnådd i pålitelighet, plass og kostnader. I tillegg fremtidig generasjon HD LED hovedlys Det har termisk og elektrisk grensesnitt som tillater direkte forbindelse til bilen elektronikk. For å få et inntrykk av den ønskede grad av integrasjon i de nevnte Mercedes CLS krever fire drivere i bilen -a hastighet på 100 beregninger per sekund for å definere det beste stråle. Nå kan du gjøre uten at perifere elektronikk. Hver av de 1024 lyspunkter ligger spesielt for å belyse mellomrom, avhengig av behov, basert på eller slå av hver av disse "lyskjeglene".

Den høye oppløsning gjør det mulig for frontlykter nøyaktig trekke bjelken for å unngå blendende belysning og maksimal

Takk til "HD" aktiv bjelke "trims" så lenge trangeste lyset ikke blende møtende biler og de som er foran oss. Forresten, ser ut til å holde Moores lov, som hvert år antallet transistorer på en mikroprosessor dobler fordi Osram i 2014 innført en brikke med 256 ledes du kan styres separat, og selv foreta utbyggingen er for det etterfølgende trinn til produksjonen.

Du kan også være interessert

Tvil: bruk av halogenpærer i biler vil bli forbudt?

Dudas: tannkrem for å fjerne riper fra frontlykter?

Nissan Qashqai: halogen lyskastere foran frontlykter ledet