Test: Land Rover Discovery Sport 2.0 TD4 / 180 4×4 Aut.

Land Rover Discovery Sport 2.0 TD4: mer 4x4 SUVLand Rover Discovery Sport 2.0 TD4: mer 4x4 SUVLand Rover Discovery Sport 2.0 TD4: mer 4x4 SUVLand Rover Discovery Sport 2.0 TD4: mer 4x4 SUV

Of course, Hvis derimot, trenger du en SUV å flytte bare av asfalt og tilbyr lavt strømforbruk, en Audi Q5 så mye som en BMW X3 vil beste valgene. Og er det, i sin helhet feber SUV 100% asfalt, 4x2 og høy effektivitet, denne nye Land Rover Discovery Sport utmerker seg i bytte for å være den mest allsidige av sitt slag, den beste road evne tilbyr, og også noe som gir oss en av de beste områderEn familie SUV, derfor uforlignelige for store opplevelser.

tredje Land Rover Discovery Sport fordi vi prøvde og tredje samme følelsen. Ikke engang en utgivelse i dag ny familie av dieselmotorer Ingenium, mindre volum og mer moderne teknikk, denne gangen å endre orientering. Ja, med en ny turbo 180 hk 2,0 TD4 kraft i stedet for den foregående 2,2 SD4 190 hk, sant at senker forbruket i byen 1 liter i gjennomsnitt hvert 100 km, allerede; men da vil du ikke føle deg mye fremgang i ytelse.

Discovery Sport personligheten til en endring som kommer preget av sin Land Rover stempel og dens udiskutable eventyr gen: vi er utvilsomt før den mest kapable SUV i sin klasse. Og det er fordi du aldri tro at han skal være i en SUV utviklet turisme ... som du oppfatter dagens nesten alle sine rivaler. For sin arv 4x4, dette fungerer Land Rover med større fjæringsvei, mer robuste organer, høyere både fri legeme som bakkenivå og til og med med beste vinklene TT i sin klasse, og vade kapasitet på opptil 1 meter, Forsvarer nesten en skjerm synlig selv med en valgfri sensor i baksetet.

Rangere bilen gratisDet er derfor nå nesten overflate som motstår denne Land Rover Discovery Sport og mindre samvittighetsfullt å håndtere sin Kjøring systemet Terrain Response-programmer, serie og i stand til å tilpasse både mekaniske og elektroniske i 4 moduser: general, Gress / grus / snø, gjørme og arena. Men selvsagt også tvert imot du føler deg i dette en Discovery Sport faktiske vekten på nesten 2,1 tonn, rundt 200 kg ekstra fronten all sin rivaler.

Derfor glemmer dette Land Rover Discovery Sport melee sammenligninger med Audi Q5 eller BMW X3, for å gi to gode eksempler. Hverken det ene eller det andre, selvfølgelig kommer de land hvor vi gjør i dag med Land Rover, heller ikke de har sine øyeblikk eksklusiv variant 7 seter med tre seterader vi måler som bruk i dette Discovery som en store gjeldende minivan. Det er der denne Land Rover er sterk ... i bytte, selvfølgelig, ikke når verken forbruk eller selve utførelsen av sine rivaler. Selv med sin nye dieselmotor Ingenium.

Land Rover Discovery SportLand Rover Discovery 2.0 TD4 Sport: ny motor

Og er at esperábamos mye av denne nye generasjonen av motorer, alt aluminium, 2,0 liter turbo og varianter CV fundament 150 eller 180 hk høyere Nå prøver vi det. Sannheten er at å kjøre denne Land Rover Discovery Sport tilbud glatt, veldig god touch opp runder og samlet en veldig fin svaret alltid ledsaget, som i forrige motoren 2.2 SD4, en ZF automatgir fantastisk 9-trinns som fungerer fint uten hakking, uten å skli og med nesten umerkelige overganger.

Men det er også et faktum at, Også testet før på Jaguar XE og XF, denne motoren ikke ende bemerkelsesverdig ikke i Land Rover Discovery Sport, eller til mer komplette dieselmotorer på 2,0 liter rivaler som BMW 20d, og her særlig mot forgjengeren 2.2 SD4. Vekt, før BMW X3, er absolutt en byrde, og betale med akselerasjoner og forbikjøring opp til 2 sekunder lavere forbruk og vei nesten 1,5 l / 100 km høyere. Men den førstnevnte Land Rover Discovery 2.2 SD4 Sport veide det samme, og var også mer enn et halvt sekund raskere i alle sine mål, med identisk forbruk og høy vei ...: 7.3 l / 100 km real. Spørsmålet om større slagvolum og mer enn fast med en 2.0 TD4 i dag med en svakere respons opp til 1500 rpm.

Land Rover Discovery Sport: komfort og bruk 4x4

Ikke ytelse og styrken av denne Land Rover Discovery Sport 2,0 TD4 180 hk i sin tur brystet ut hvis vi snakker om komfort. Selv om mer babling og mer vibrasjoner på tomgang, og opp isolasjon med wheeling og komfort det gir demping (til tross for ikke å være myk i kompresjon, viser deretter fleksibilitet og absorpsjonskapasiteten meget god) gir ham komfort selv høyere enn BMW X3 og Audi Q5, ja, mer smidig og presis i sin bevegelser endring. Fordi i denne Land Rover Discovery Sport vil føles alltid godt og fast støtte ved kurvekjøring, med stor veiledning gir også en svært effektiv adresse variabel radius, men også med treghetsmomenter og krengning alltid også mer uttalt. Igjen, vekt og høyde brast på scenen.

Land Rover Discovery Sport 2.0 TD4 / 180Som pulsblokker, som salter av asfalt eller rosiner med glatte overflater, idet én firehjulsdrift med Haldex 4x4 forover femte generasjon, effektiv kontroll av avstamning, blandede dekk og enda en Første svært kort marsj som du kan tvinge i ekstreme situasjoner nesten som en reduktiv: Merk at generelt, vil Land Rover Discovery Sport alltid starte i 2. gir, som også serverer bare momentum. Det er hva du har så mange hastigheter: Land Rover som tilpasser ni ulike behov.

For hva trenger ikke for mye eller tilpasning i dette Land Rover Discovery Sport vil være for nyte plassen og den indre kvaliteten på realisering alltid foreslår denne modellen. En meget attraktiv design funksjon av Range Rover Evoque (som også tar strukturelle elementer og mekanisk) og utstyr for den mest omfattende underholdning og sikkerhet, Denne SUV har plass til 7 seter kan sammenlignes med det beste minivan medium, til og med høyere enn Renault Scenic eller Ford Grand C-Max. Mye plass, en stor bredde, et flatt gulv og en stor koffert at med 5 plasser, kuber minst 500 liter, men det kan overgå selv 625 liter ved å flytte benken andre rad, kroningen en kjent og allsidig som SUV, som vi sa den gang, bare en hard og ikke veldig forseggjort hodestøtter tredje rad, og fraværet av et rom til å lagre skuffen hvis du heve disse to godt flush bakerste setene er oppgraderbar detaljer. fordi selv den høyeste prisen du ser denne versjonen HMS Luxury utstyrt ultra (60,720 euro), vil fornedre i mer enn 15.000 € Hvis du satser for å fullføre Pure og velutstyrt tilgang. Ja, det koster 44,650 euro i tillegg.

Du kan også være interessert i:

Land Rover virkelige forbruk

Land Rover 2016

Den nye Land Rover Defender, klar i 2018