VW Tiguan vs premium SUV: Audi Q3, BMW X1 og Mercedes GLA

International Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLAInternational Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLAInternational Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLAInternational Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA

Vil Volkswagen Tiguan på høyden i dag premium SUV? Alltid referere mellom generalister, siden han kunngjorde sin ny generasjon Vi stilte spørsmålet. Så ingenting bedre enn å dra nytte vår International Test Drive vi har holdt alle magasiner Motorpresse gruppe i Roma for å finne ut. det vi samlet hele tiden beste kompakte SUV dra nytte av lanseringen av Tiguan og hvis den andre dagen jeg tilbudt duell mellom VW og Kia Sportage, nå var det på tide å svare på det første spørsmålet.

Ingen tvil, med SUV, Vi lever lenger en liten bil gjenoppfinnelse og som bringer svært ulike tilnærminger. ikke verdt den klassiske "velge den du liker" mer modne segmenter, men hvert merke bestemmer hvordan de vil at du skal se hvor mye plass som er nok, og hvilken dose dynamikk du forventer av en bil som mange velger deres egenskaper funksjonalitet og bruk i familien i tankene. Dette er spesielt merkbart blant klassiske premium merker og Audi Q3, BMW X1 og Mercedes GLA, mot der vi ser Volkswagen Tiguan også spiller med det praktiske.

Verdi din bilVolkswagen Tiguan: Den nye

Vi vil ikke stoppe igjen mye i Volkswagen Tiguan. Vi fortalte deg om dagen hvordan det var og hva som interesserer oss i dag er å se sine direkte dueller mot premium SUV, med alle målingene som du vil se i hver konfrontasjon. For å oppsummere, tilgjengelighet og minner om at alle konfrontasjoner er med bensinmotorer mellom 180 og 211 hk, du sier at Tiguan ikke har skuffet, langt fra det. Det er en SUV kjører lett, glatt, komfortabel og meget jevn alltid analysere deg analysere delen.

motoren 2.0 TSI 180 hk Volkswagen Tiguan makt har en veldig god grad av ytelse og forbruk absolutt fornøyd med å være en mekaniker stil. sum materialer av høy kvalitet, Det er veldig stor inni, gir hull på alle sider, gli tilbake rad som en minivan og en stor koffert. Sikkert det er en SUV av de mest kjente, det også tilbys i denne nye generasjonen sikkerhetssystemer, mer teknologi, forskjellige programmer trekkraft og kjøremodus, en meget høy fjæringskomfort og lyd, samt en god smidighet er forbedret med adaptive dempning. ¿All nok til å være bedre enn en premie SUV? La oss se.

VW TiguanAudi Q3: veteran

Vi startet i alfabetisk rekkefølge med Audi Q3. Her kan du tjene ham at veteranen er en grad. Audi tar så mye tid på å lete etter presentasjonen, enrases deler, forsvinningen av produksjonsgapet, følelsen av materialer som andre kan fange så mye. De satt i baren ved at de haptiske egenskaper, hvordan det føles å slå en knapp, høres et klikk når den er aktivert, drar samme på hver bryter. Det var og er fortsatt i Audi Q3.

Dette forhindrer ikke at ubemerket av de fleste kjøpere er ja Audi Q3 den eldste av dem alle. Sin "fetter" Volkswagen Tiguan har nettopp blitt lagt til MQB-plattformen, den modulære konstruksjon, utskiftbare, slik at alle typer utnytte synergier og beste tilgjengelige tekniske hver avdeling bruk. Det har ennå ikke trådt dette Q3 -Ja tilsvarende Audi A3- hva som følte at, til tross for prisen og god presentasjon, Det er ikke den siste i VW-gruppen i form av multimedia og muligheter Infotainment (Mens han fortsatt høyere enn de fleste). Heller nylige fremskritt i sikkerhet elektronikk nykommer Tiguan er i Q3.

I stedet igjen, det klassiske begrepet Audi Q3 har noen sterke sider, for eksempel atferd. Audi skilte sportsånd, litt mer kjøring denne Q3 og kan skryte av det. Det vil være fordi han hadde på seg bredere dekk av komparativ, på 19-tommers hjul eller sette egen bil, men realiteten er at Q3 reagerer med stor presisjon kjøring og også støtter spillet med gassen for å endre holdning eller understeer bil. Det var mer vanlig før, i de senere utgivelser (og Euro 6 har sikkert også å gjøre med det), og flere SUVer med høyere tyngdepunkt, det er noe som forsvinner. dens 2,0 TFSI motor god for 180 hk.

Audi Q3Audi Q3 er vist ikke bare veldig fort i agility øvelser, det er avslørt som en bil for de som liker å kjøre. Endringen støtter reduksjoner og høy avkastning selv i denne innstillingen på alle hjul, sitte av kurvene hvordan dreiemoment til bakakselen passerer for å avrunde hjørnene. Hvis du liker å kjøre, er det fortsatt din bil. Ja, den nye batch, på jakt etter den bilen å være alt for alle, la Q3 i en situasjon med forbedret innvendig plass.

Sorg, data

YTELSE

VW Tiguan 2.0 TSI

Audi Q3 2,0 TFSI

Acel. 0-100 km / t

8.10 s

7.90 s

Bremsing på 140 km / t

70 m

71 m

Sonority til 130 km / t

67 dBA

67 dBA

Adel.80-120 km / t på D

6,2 s

5.9 s

urban forbruk

9,3 l / 100 km

9,5 l / 100 km

forbruk Highway

6,9 l / 100 km

7,1 l / 100 km

vekt

1,656 kg

1,625 kg

Adferd

Eslalon 18 meter med ESP

61 km / t

65 km / t

ESP og TC eslalon off

61,1 km / t

65,4 km / t

Lane Change

126,5 km / t

132,4 km / t

Lane Change ESP og TC off

126,9 km / t

133,3 km / t

SPACE

lengde

4,49 m

4,39 m

kamp

2,68 m

2,60 m

Del./del indre bredde.

152/149 cm

149/142 cm

front./back høyde.

106/98 cm

103/97 cm

ben plass bak

77 cm

68 cm

bagasjerom

520 liter

460 liter

BMW X1: den "gjenoppfunnet"

Hva mer kan liker med det er hva som kan mislike fans av BMW noensinne. Sacrilegio, er blitt fjernet i dette nye BMW X1 langsgående motor, og har siden kors. og det er ingen bakhjulsdrift. Og hvem bryr seg om, som i dette tilfellet, vil jeg xDrive firehjulsdrift, i stand til å frakte alle de brukbare dreiemoment til bakakselen? Med dette arrangement BMW X1 motoren er i en antagonistisk stilling til Audi Q3, med både innvendig plass, slik at noen kan tenke hva tilbyr faktisk X3. Det var nettopp BMW bringe alle de som ikke ser praktisk og dette Broren Serie 2 Active Tourer utstråler praktisk.

Alle som hadde tvil om sensasjonen av å kjøre BMW X1 kan spre fordi retningen er så rask og direkte som ser ut som Mini SUV. Selvfølgelig ble Mini og det utviklet seg med ingeniører albue til albue. Dette vil gjøre underverker i dag, splurging opplevelser i bytrafikk og i sakte hjørner, svarer til slagordet "Liker du kjører?". den åtte-trinns automatgirkasse er meget rask Det er en modell og det er ikke dobbel clutch-, men ikke la deg vite det: hvis du kommer fra Anatomic girkule annet BMW, synes den elektromekaniske inspirert av Gaudi, den nye vil virke et tilbakesteg. Hvis du blir båret bort av disse dynamiske egenskaper vil bekrefte veien du må være veldig forsiktig selv i en rett linje, må du kjøre hele tiden, motoren "trekker" adresse, også jettegryter og hvis du tør ESP delta din hjelp oftere (selv) enn vanligvis disse SUV.

BMW X1Pedaler og bedre forberedt enn i salonger av merket (ingen en stor overføring tunnel), idet fint motor med to turbo, systemet Infotainment demonstrere som tar år foran resten ... den BMW BMW X1 er en mann, ikke den vanlige BMW. Tiguan, ja, det blir vanskelig, veldig vanskelig, nettopp hva noen kunne tenke fremover. Praktiske aspekter, variasjonen av sine baksetet ... X1 blir nærmere Tiguan i disse henseender enn andre rivaler enda mer generalist! Så kommer kjørekomfort med suspensjon av utestående å fullføre ting skje Tiguan, men bare litt. Word.

Sorg, data

YTELSE

VW Tiguan 2.0 TSI

BMW X1 20i

Acel. 0-100 km / t

8.10 s

7,50 s

Bremsing på 140 km / t

70 m

70 m

Sonority til 130 km / t

67 dBA

71 dBA

Adel.80-120 km / t på D

6,2 s

5.30 s

urban forbruk

9,3 l / 100 km

9,1 l / 100 km

forbruk Highway

6,9 l / 100 km

6,7 l / 100 km

vekt

1,656 kg

1,616 kg

Adferd

Eslalon 18 meter med ESP

61 km / t

62,1 km / t

ESP og TC eslalon off

61,1 km / t

63,5 km / t

Lane Change

126,5 km / t

130,3 km / t

Lane Change ESP og TC off

126,9 km / t

131,1 km / t

SPACE

lengde

4,49 m

4,44 m

kamp

2,68 m

2,67 m

Del./del indre bredde.

152/149 cm

145/145 cm

front./back høyde.

106/98 cm

107/102 cm

ben plass bak

77 cm

75 cm

bagasjerom

520 liter

505 liter

Mercedes GLA: Er det en SUV?

Hvis BMW X1 er atypisk som BMW, er Mercedes GLA atypisk som SUV. ¿Hva er SUV en bil med en bakkeklaring som en vanlig kompakt, en høyde på 1,50 meter? Den tredje av Premium tyske klassikere spille i sin egen liga. Ingen forteller deg hvordan du gjør bilen din, og hvis publikum liker ... The GLA er en klasse A, med kroppen litt (6 cm), med en estetisk som forsterker dens høyere andel av plateglass som følelsen av styrke ... ville mangle nesten 7 cm for å ha Høyden MPV Klasse B. Kom igjen, at GLA bryter reglene og spille sin egen liga.

Rattet på Mercedes GLA må sverge du er i en SUV, med god holdning, nesten liggende, hvis du ønsker det. Bak det beinplass, med akselavstand på 2,70 meter, høyere enn sine konkurrenter. Men bak beboerne er ikke høy, staselig, dominerer utsikten, men pølser, med front bøtte seter, med integrerte hodestøtter, som dekker alt. Forkortelsen SUV har Sport Bil og et akronym SV også Lamborghini. Dette er oksen GLA konsernet. Har den kraftigste motor, lang, med et lavt tyngdepunkt, asfaltdekk svært høy ytelse, harde suspensjoner (vi har en enhet utstyrt med AMG finish), boret bremser og minimal krengning.

Mercedes GLAFølgelig Mercedes GLA oppfører seg som en ekte sportsbil, i stand til mange kompakte rødme, forlater alle i noen øvelse. Spesielt på våte veier, hvor teamet ledsaget av en balansert dekk og retning, søker kjøring opplevelser i en verden fra hverandre, bort fra tregheten og vekten karakteristisk for SUV. Ja, fordi her også Det er det eneste lavpris (Long) 1,600 kilo vekt. Som en av våre tyske kolleger smilende på slutten av en av de runder sier: "glemme at "utility": Mercedes GLA ikke ønsker å bruke, hva du liker er å kurver". Så kjøre, at noe er den mektigste av avtalen 250 versjon av 211 hk og bare BMW X1 er i stand til å følge nøye med sin 192 hk. Den begrensede allsidighet, den vanskelige tilgjengeligheten eller at mindre masse bagasjerommet, vondt i SUV karakter, men hva hvis bare ute etter "en annen bil," mer støyfiltrering og rundere enn Tiguan motor?

Sorg, data

YTELSE

VW Tiguan 2.0 TSI

Mercedes GLA 250

Acel. 0-100 km / t

8.10 s

6,70 s

Bremsing på 140 km / t

70 m

70 m

Sonority til 130 km / t

67 dBA

71 dBA

Adel.80-120 km / t på D

6,2 s

4.70 s

urban forbruk

9,3 l / 100 km

9,4 l / 100 km

forbruk Highway

6,9 l / 100 km

6,8 l / 100 km

vekt

1,656 kg

1,549 kg

Adferd

Eslalon 18 meter med ESP

61 km / t

63,8 km / t

ESP og TC eslalon off

61,1 km / t

64,2 km / t

Lane Change

126,5 km / t

131,6 km / t

Lane Change ESP og TC off

126,9 km / t

132 km / t

SPACE

lengde

4,49 m

4,42 m

kamp

2,68 m

2,67 m

Del./del indre bredde.

152/149 cm

143/140 cm

front./back høyde.

106/98 cm

99/96 cm

ben plass bak

77 cm

69 cm

bagasjerom

520 liter

421 liter

Du kan også være interessert i:

Alle kompakt SUV for øyeblikket

All urban SUV eller liten øyeblikket

Stor SUV kommer på markedet ... og triumf