Octavia RS / 230, ulv i ulv

Første test: Skoda Octavia RS / 230Første test: Skoda Octavia RS / 230Første test: Skoda Octavia RS / 230Første test: Skoda Octavia RS / 230

Nei, ikke erstatte den nåværende versjonen av Skoda Octavia RS som drift, med sine 220 effektive, effektive og morsomme føyelig hester, men er en kroningen området mellom Skoda sportslig versjon. Merket Motosport avdelingen har vært involvert i utviklingen, og da etter noe så viktig som innstiller en bil er det sanne spesialister bak, kan resultatet ikke være mer enn rundt.

Den mekaniske base er den samme. Små detaljer er faktisk økningen ti hestekrefters motor 2.0 TFSI direkte / indirekte (motor, forresten, med mye potensiale reise over andre merker av gruppen); Lag målehjul 225/35 R19, som uten tvil bidrar deres sandkorn i grep og kurvehastighet; eller spesifikke estetiske tilføyelser og nye eksos. Men det er virkelig relevant er hva som lurer på den samme transmisjonslinje, nærmere bestemt, på høyre side i bevegelsesretningen l.

Hemmeligheten? en autoblocante kontrollert sperre. kalle det Haldex, eller VAQ, som det egentlig heter Skoda. Egentlig er det det samme utviklingen mellom Golf "normale" GTi og GTi Ytelse, eksponentielt element som forvandler ytelsen til forsiden av både bil når de slutter å være rett. Og det er den samme transformasjonen som har lidd Octavia RS 230 sammenlignet med 220 hk.

Elektronisk styrt, denne nye autoblocante Den har 10 disker som assimilere en grense maksimaltrykk på 1600 Nm. Oljekjølt, utveksler data med retning, begrenset stabilitet eller differensial XDS som omfatter normale -Act RS ved hjulbremse maksimal trekkraft og minimalisere understyringAvleder kraft til hjulet mest sannsynlig til å sende med en hastighet som kan nå ett hundre prosent, og utøver et rykk på utsiden hjulet for å hjelpe Octavia å registrere bilen i kurven.

oppførsel

Resultatet, en bil slankere, mer effektiv, mer moro, men som vanlige RS med 220 hk, super balanserte. Minst synes det å være, fordi så langt har vi ikke prøvd på den åpne veien, men i Slovakia Ring krets. Skoda siterer bare senket med 15 mm i forhold til normal Octavia som endringer i suspensjon høyde, men det er ikke noe nytt om nye nivåer, slik vedrørende RS / 220. Imidlertid vil en hvilken som helst produksjon bil med suspensjoner som bord virker mykt når det går inn i en krets.

Den bemerker at Skoda ikke ønsker å miste den brukervennlighet som alltid har preget alle generasjoner RS. Faktum er at til tross for disse normale tegn på svakhet, har den nye Octavia ikke oppførte seg ikke noe galt i krevende krets. Ved første, motoren har en mye mer stemningsfull lyd som setter deg i harmoni og fra samme pit lane. og Det burde være unødvendig å nå den andre bøy for å vite at RS / 230 har en magisk stav ved sin fremre ende. Mens fordøyer kraft trekker utmerket og der andre biler ville ha brukt bokstavelig talt dra fronten, i Octavia RS virker bare en svært liten glidning.

Mirakler ikke eksisterer, og som jeg sier, en krets er for stor for en bil med registreringsnummer... Car også i stand til å ta med hele familien og alle deres bagasje på slep. Ikke en eneste endring i denne forstand: RS / 230 er en ekte familie sport imponerende interiør kapasitet. Det er solgt i kroppen sedan og kombi (800 euro), samt manuell eller DSG.

¿Motoren gjør også dette Octavia raskere? Vel, sannsynligvis ja. Selv om det er den første Octavia med fartsbegrenser og raskeste av retten. 6,7 sekunder er dens akselerasjon fra 0 til 100 km / t -dato sedan med manuell girkasse, bare ett sekund hurtigere enn de RS / 220-. Og fortsatt bruke litt på vilkår for godkjenning: 6,2 l / 100 km (Samme som 220 hk) er en stor ting for en sedan av sin størrelse, kraft og muligheter. Men igjen, jeg gjentar, er ikke hastigheten på akselerasjon det som virkelig skiller dem fra hverandre, men det "Kvalitet" med hestene kommer ned så i åpen svingete vei, vil det gjøre RS / 230 lett av RS / 220. Og dessuten, enn si å kjempe med bilen.

Er du interessert i? Det avhenger. Betale 2850 euro når retten er hvordan det går og vi vil være i stand til å gå på våre veier, så ikke for mye. Men er at til tross for denne forskjellen, den RS / 230 har en knockdown pris for bilen er det og hva gir deg ... Og hvis ikke, se og sammenligne.

priser

Skoda Octavia RS / 230: 31,800 euro

Skoda Octavia RS DSG / 230: 33,410 euro

Combi versjoner: 800 euro

Rabatter brukes automatisk.