Porsche Macan GTS, den beste SUV for øyeblikket

Porsche IPS GTS-proofPorsche IPS GTS-proofPorsche IPS GTS-proofPorsche IPS GTS-proof

Vi vet ikke om Porsche de har glemt at det allerede er en Macan Turbo versjon opp til 40 hk mer kraftig, men under vår første test av den nye variant IPS GTS de ansvarlige har ikke sluttet å gjenta at vi står overfor Den sporty SUV hele området. Og kanskje, dyp, ikke mangel grunn: med en set-point Macan tatt mer radikal og eksklusive, selv med høyere standard dekk, hans samme bremsesystem og 30 kg lettere... jeg ikke overraske meg det var faktisk raskere, som vi har sett av spektakulære fjellveier på øya Tenerife. I alle fall er det ingen tvil om at ytelse, komfort og smidighet står overfor kanskje den mest komplette midten markedet i dag SUV.

Hvis siden fødselen av Porsche Macan snakket SUV 911, dag endelig bekreftet med denne er ny og ukjent variant GTS. og er 10 totalt i Porsche. allerede koblet Boxster, Cayman, 911, Panamera og enda en enda større SUV som Cayenne GTS, bare mangler Macan for seg en mytiske akronymer utgitt i 1963 om en 904 konkurranse road lovlig. Og her igjen til tross for å være en SUV, er de fortsatt veldig til stede disse nesten racing gener: Med den nye Porsche Macan GTS og foran oss, feel graveringer og starte på kroppen din.

Porsche Macan GTS test

Porsche Macan GTS superbil

Utstyrt den nye Porsche Macan GTS serie med Sportpakke, men i en enkelt variant som inkluderer ny fremre og bakre skjørt, dekk eksosrør og side luftdeflektorer matt black, og en ny takspoiler skinnende svart eller skjult piloter, hans utseende er fantastisk, nesten djevelsk. Mye som klatring en svært dominerende på første rad, men ikke for høy: hans drivende stilling er nesten 8 cm nedre enn en Porsche Cayenne, og mer enn tre mindre enn en Audi Q5 som, husk, Macan tar sin base. Ja, dens ledere å gjenta oss selv med to tredjedeler av sine nyutviklede deler.

Vel innkvartert godt i en svært sporty stilling, er det også umulig å ikke legge merke til deres nye interiørdetaljer. sportsseter med Alcantara sentrum, GTS emblemer eller forskjellige farger som kan kombineres som et alternativ, komplett med en indre pakke som inkluderer skinn GTS og dekorative sømmer og gulvmatter, hodestøtter, belter og selv felt av instrumentering kontrast. Ikke ta det lenger, startet vi dette Porsche Macan GTS slippes løs.

Porsche IPS GTS-proof

Porsche Macan GTS: mer makt

Med den imponerende Bellow sin V6-motor den nye Porsche Macan GTS tar imot oss. Og det er ikke en V6 noen. kompressormatet av to turboladere, med en fullstendig variable ventilinnstilling og tørrsumpsmøring, blokken 3,0 liter forskyvning Det er det samme som ridning Nåværende Porsche Macan S, men forbedret. 340 passerer denne GTS se 360 ​​hk og, fremfor alt, nesten 10 prosent mer dreiemoment. 46,9 MKG høyder er forvandlet her i litt over 51 mkg, tilgjengelig fra ikke mindre enn 1450 og 5000 omdr./min. En mer effektiv ventilasjon, en reduksjon i tilbaketrykk på avgassene og øket 0,2 bar maksimale belastningstrykk (1,2 bar nå), er ansvarlig for denne ekstra kraft ny strøm.

Forbundet utelukkende tilpasset PDK direktekoblings 7 hastighet, hver dag jeg føler raskere, er Porsche Macan GTS et dyr i bevegelse. Alltid veldig umiddelbar gasspedalen, med stor forcefulness strekker seg opp til 7000 rpm veldig god cutting generere en god ytelse for SUV nesten 1,9 tonn vekt. Med de valgfrie Sport Chrono pakke løfter 0-100 km / t på bare 5,0 sekunder, en brutal akselerasjon fra stillestående start kunne vi føler med Launch Control-systemet på et kutt fastball havnen i Santa Cruz de Tenerife. Bestial! For å gi deg en idé er nesten like raskt som en Boxster GTS. Svært lite og er nå over Porsche Macan Turbo 4,8 sekunder og 266 km / t toppfart 10 km / t i dette tilfellet. forbruk Porsche Macan GTS opphold i 8,8 l / 100 km: Det er ikke en eksepsjonell figuren (den Macan Turbo registrert 8,9 l / 100 km), men for klumpete sport som er synes ikke overdreven.

Porsche IPS GTS-proof

Porsche Macan GTS: bedre dynamikk

Selvfølgelig ville kraften av den enkle kraften ikke være effektiv i en SUV på grunn av dette kaliber hvis ikke kom ledsages også en ramme i perfekt form. Og den nye Porsche Macan GTS er. En konstruksjon og en motor og en temperaments lyd og også legger en forbedret sportschassis, i dag 15 mm senket alltid mot Macan S og allerede serie med den adaptive demping PASM (Porsche Active Suspension Management) merkevare.

Ingeniører fortelle oss at alt dette, den nye Porsche Macan GTS tilbud forbedret nøyaktighet av elektroniske og vi kan se i dag også nytt overdimensioned ulik dekk, i mål 265/45 R20 foran og 295/40 R20 bak, og ledsaget teamet nevnt identiske ekstremt kraftige bremser av en Macan Turbo i tannkjøttet, har det så langt vært standard på 235/55 R19 foran og 255/50 R19 bak.

Veldig fort, på veiene av Teide National Park denne Porsche Macan GTS kommer nesten brøt ut. med en høyeste gripende, en svært direkte kontakt å være en SUV og en front tog alltid veldig lærerikt, jeg føler meg i dag selv håndtering mer føyelig og presis enn den IPS Turbo selv. Godt svar absolutt en smidig Porsche Macan GTS kunne trekke buede farger over en superbil, og at, selvfølgelig, også krone serie med Variabel firehjulsdrift PTM merkevare.

Igjen fordi teknologien Porsche 911, Den består av en flerlamellkoblingen og elektronisk styring, som under normale forhold fordeler full kraft på bakhjulene for å gi dette en SUV dynamisk respons karakter nesten ren fremdrift. aktivere "Sport Plus" -modus og rir hans Valgfri elektronisk begrenset slip (PTV Plus) og du er nesten i en sport hvor marcarte svært kontrollert overstyring. Ja, om nødvendig mot tap av motoriske ferdigheter, rolig fordi Dette systemet er i stand til å sende opp til 100 100 av dreiemoment til forhjulene for eksepsjonell stabilitet.

Mer enn en SUV, er disken nesten en superbil, der ja også føle seg en fantastisk avgrensning. Hvis du ikke ønsker krig, dette Porsche Macan GTS kan også alltid veldig progressiv, det er helt isolert og, luftdempet (Det var den første SUV i sin klasse til å tilby det) Det er også i stand til å tilveiebringe absorpsjon og høy kvalitet for å rulle, og en reduksjon i chassiset 10 mm i en normal tilstand. Ja, en GTS, men fremfor alt noen Macan viser igjen at det er en Porsche.

Porsche IPS GTS-proof

Porsche Macan 2016: nye produkter for hele spekteret

også dra nytte av lanseringen av den nye varianten IPS GTS, Porsche oppdaterer hele serien med et antall vanlige utviklinger vil komme på markedet i desember. Først, og eventuelt kan denne SUV utstyrt med LED lys, pluss en ny tilkobling og infotainment system PCM touch-skjerm med høy oppløsning og 7 inches, også premiere på ny Porsche 911.

Med lik hvilken som helst mobiltelefon og kapitalforvaltning for talestyring også det tilbyr en rekke tilleggsfunksjoner, flere tjenester med Internett-tilgang og to nye programmer: Porsche Porsche Car Connect og Connect APP. Med dem, kan du for eksempel håndtere mange av sine funksjoner fjernkontroll, overføre navigasjonsdestinasjoner eller bruke musikkstreamingtjenester til tredjeparter. Her la vi alle prisene på den nye Porsche Macan 2016-serien.

2016 Porsche Macan priser

- Porsche Macan S: 70,212 euro

- Porsche Macan S Diesel: 66,972 euro

- Porsche Macan GTS: 85,823 euro

- Porsche Macan Turbo: 95,682 euro

Du kan også være interessert

- 2016 Porsche Macan, priser og detaljer om deres fornyelse

- Porsche Macan GTS, den mest sporty SUV i sin klasse

- Test: Porsche Macan Turbo, den beste av tre verdener

- Test: Porsche Macan S, predator