10 forbedringer i den nye Nissan Qashqai

Nøklene til den nye Nissan QashqaiNøklene til den nye Nissan QashqaiNøklene til den nye Nissan QashqaiNøklene til den nye Nissan Qashqai

eller selv Sunderland, i England, de trodde deres suksess. Det begynte han produsert i slutten av 2006 bil, unpronounceable Qashqai, som lå i markedet der ingen: halvveis mellom en kompakt SUV og en familie. Noen måneder senere, hadde Nissan og tredoblet produksjonsvolum, stående, fra da til i dag, som den bestselgende crossover. Selv ved en slik seier kunne forestille seg i dag få endringer i sin andre generasjon, er helt motsatt virkeligheten: det er en helt ny bil siden starten. Her er de 10 tastene:

1. Ny plattform, mindre vekt

Qashqai 2014 Nissan lanserer nye modulære plattform. Utviklet av Renault-Nissan-alliansen, og kjent som CMF (Common Module Family) på den vil også komme i fremtiden neste Renault Mégane, Scénic og Espace, foruten den forestående Nissan X-Trail. løfter vektbesparelser på mellom 40 og 90 kg, avhengig av utførelse, i tillegg til å optimalisere kostnadene og muliggjøre bedre tilpasning til sterkt differensierte produkter.

2. Moderne design og mer aerodynamisk

Du kan miste noe av sin opprinnelige personlighet, men den nye Nissan Qashqai er en mer attraktiv og bedre gitt SUV. Lanserer ny visuell DNA fra Nissan, spesielt for front grill i V vi ser i alle fremtidige modeller. I tillegg er i dag nesten 5 cm lengre (4,38 meter), ennå bredere cm2 (1,81 m) og 1,5 cm lavere (1,59 m). Et nytt tak spoiler, lavere strømlinjebekledning eller, diesel med en manuell girkasse innovativ aktiv nedleggelse grill, Det gir bedre aerodynamikk.

Nye Nissan Qashqai

3. Ny bensinmotor tilgang

Farvel til den foregående 1,6 liter motor atmosfærisk, selv også overlegen vurdering 2.0 av 140 hk, og innlede en ny generasjon bensinturbomotor kapasitet og lav. den ny 1.2 DIG-T, allerede kjent i nyere modeller av Renault, vil forbli for nå som et unikt tilbud i bensin. med 115 hk, et dreiemoment på 19,4 mkg ved 2000 rpm og et forbruk meget tett (5,6 l / 100 km), Den har en mer enn akseptabel ytelse og vil tjene til å åpne den nye Qashqai pris.

4. Den mest effektive SUV

Selv om de som virkelig coparán området vil være de to dieselmotorer. Nedenfor ser det i dag en helt renovado 1.5 dCi 110 hk, med nye injektorer, ny elektronikk og raffinement. Veldig fint opp og lite krevende nok til å bruke, har den ære å gjøre nye Qashqai på den mest effektive SUV øyeblikk: kunngjør et forbruk på kun 3,8 l / 100 km, med utslipp på bare 99 g / km CO2. Ovenfor er plassert tilbake god en.6 dCi 130 hk, er i dag den eneste som kan velges i området, på den ene siden, AWD og, for det andre, med en ny automatisk CVT xtronic meget jevn og effektiv drift.

5. Mer smidighet og teknologi

Takket være den lave vekten, men også til en ta 5% mer direkte (Og allerede variabel i hardhet med Normal og Sport modus) og en mer kvalitet fjæring (Nå med dobbel-stempel støtdempere), forbedrer den nye Nissan Qashqai ytelsen mye. Også spesielt med den nye Chassis Control-systemet serien. Forbundet med stabilitetskontroll, men med en ytelse terskel tidligere, virker på det fremre og bakre bremser for offset banen og helningen legeme når du går over humper, i tillegg til å fungere som en differensialsperre bremsing de indre hjulene ved kjøring i svinger for å begrense understyring. Det er ærlig talt bedre på veien.

6. Ny skjold

Den nye generasjonen Nissan Qashqai slutt legger de nyeste systemene kjøring assistanse og sikkerhet. De legges i to pakker: den første, og serie fra den N-Tec mål, Det inkluderer varsel ufrivillig skifte felt, signalgjenkjenning, system frontkollisjon og assistent lys på veien. Den andre, og i Tekna behandling, legger blind Spot, tretthet detektor, bevegelsesdetektor synsvinkel kamera 360 grader og systemet automatisk parkering.

7. Best Interior

Den nye Nissan Qashqai forbedring i 2 cm akselavstand (2,65 meter), lovende en bedre habitability. Det vil ikke være mye, men det er det. Og Qashqai allerede var bredere. Men mye koster forbedre presentasjonen. Vetustas farvel til lav oppløsning skjermer nye paneler: berøring, høy oppløsning og 7 inches i midtkonsollen, og TFT 5 inches og 12 presentasjoner grafisk instrumentering. God kvalitet oppleves selv i seter som vi har, er laget ved hjelp av teknikker skanner inspirert av NASA.

8. Mer bagasjeplass

Bagasjerommet på den nye Nissan Qashqai forbedring i 30 liter, dens evne til å sette i en god 430 Total. I tillegg inkluderer nå det en Variabel gulvhøyde og former, Det er slik at opp til 16 forskjellige konfigurasjoner, og en ny port som åpnes på en høyde 15 cm høyere.

Nye Nissan Qashqai

9. topp utstyr

I tillegg til den beste teknologien allerede annonsert i dynamikk og sikkerhetsmessige forhold, den nye Nissan Qashqai Den har en god standard utstyr. allerede ferdig grunnleggende Visia kontoer per knappen parkeringsbrems, bakkestart system, USB og Bluetooth-tilkoblinger, 6 kollisjonsputer, dekktrykk kontroll og luftkondisjone. den Acenta tilsatt til alle 17-tommers hjul, klimaanlegg og lys og regnsensor. den nye N-tec, pluss den første fase av skjoldet, legger tEcho panorama, nettleser, smarttasten og parkeringssensorer, mens Tekna runder alle med andre fase av skjoldet, Bi-LED-lykter, 19 "hjul, oppvarmede seter eller valgbar mellom hud og Alcanmøbeltrekk.

10. Veldig konkurransedyktig pris

Kort sagt, er den nye Nissan Qashqai et bredere ikke mye dyrere bil, utstyrt, dynamisk og effektiv ... men. Sin andre generasjon selges mellom 20,650 og 31,950 euro, så gjennomsnittlig er mellom 700 og 1500 euro dyrere enn før til samme versjon. Du vil ikke finne en bedre rival i dag mindre enn eller lik pris.

Det vi liker minst ...

Mange lys og noen skygger, men som alltid er det også. vi ikke liker, for eksempel, forsvinner to 7-seters versjon. Nissan vil hevde at X-Trail for å fylle dette gapet i området, men ikke lenger være en Qashqai. Og han hoarded opp til 25 prosent av salgsmodell. Du bør også være oppmerksom på at den overlegne ferdig (som Nissan sier at akkumulerer mer enn 50% av salget) forsvinner i dag allerede store dekk 215/55 R18 forrige serien av en gigantisk 225/45 R19 .... Veldig estetisk, ja, men husk prisen for å skifte dekk. Til slutt, som i alle nye modellen er en kostnadsbesparelser verdsatt. Og disse inkluderer tap av de mest avanserte multilink bakhjulsoppheng (i dag og bare for 4x4-versjonen) for enkel vridningsaksen. Heldigvis veikanten øyeblikket vi ikke føler en dårligere respons.