BMW Car offensive: Alle nye 2020

Mål 2020: BMW vil fornye hele sitt utvalg av bilerMål 2020: BMW vil fornye hele sitt utvalg av bilerMål 2020: BMW vil fornye hele sitt utvalg av bilerMål 2020: BMW vil fornye hele sitt utvalg av biler

BMW setter foten på gasspedalen. Kampen mellom premium-merkene er total og ikke et minutt å miste hvis du ikke ønsker å bli igjen og teknologisk virksomhet. I kalenderen BMW Han har vist i rødt 2020, året som vil konsolidere en ny merkevare: produktet sitt offensive som det vil være før denne datoen brutal, både for nye generasjoner av sine mest vellykkede dagens modeller, som i nye modeller finnes så langt i sitt bud. Ved nærhet i tid, noe som vil den tredje generasjons BMW X3 er i en fremført tilstand og svangerskap. Og da vi startet vår tur rundt Future BMW for sin X serien, fordi, som noen annen produsent SUV-markedet, har blitt viktige modeller ryggraden i ethvert område. Hvis du går inn i galleriet som vi har forberedt du vil se alle fremtidige BMW.

BMW X3: lettere og mer dynamisk i 2017

De sier så definere denne tredje generasjon X3 BMW har ikke vært for en fornyelse mer. Denne nye sammenheng vellykket segmentet, hvor det også er økende konkurranse (for eksempel Porsche Macan eller Lexus NX) har blitt tatt hensyn til, men de som er ansvarlige for BMW også oppdaget en ny rivalisering kommer fra rekkene av merkevaren. Med dagens generasjon BMW X5 voksende "ned" med det sDrive 25d versjon 4-sylindret bakhjulsdrift med pris mer "trang", Og BMW X1 imiterer en kompakt X3, sin posisjon var ikke klart.

Så BMW er arbeider for å avverge tilbake til fremtiden X3 X1 og derfor nærmere til X5. hans utforming, uten å bryte den nåværende DNA BMW X, Det vil være mer slagkraftige. Trykk også sprette av BMW X1 og X5. Den første tegning på mange funksjonelle løsninger, for eksempel Skyve bakre benk, og andre, spørrende hans teknisk status. BMW X3 ville, etter imponerende og nye 7-serien, den andre allerede dratt HPLC ved anvendelse av modulplattformen og det ville dra nytte av en struktur dannet, hvis det er nødvendig, for høyfast stål, aluminium og magnesium.

BMW X3 fremtidenLetthet og stivhet i teorien føre dynamikk BMW X3 til et annet nivå ... til også å svare på trykket av Porsche Macan. For å gjøre dette, Det er påtenkt for første gang i en M versjon X3, tar 3,0 V6 biturbo motoren på BMW M3 / M4. og Du vil ha sin hybridversjon relevant å stå opp ikke bare Lexus NX. I dette tilfellet vil X5 xDrive40e ta sin mekaniske anlegg, en 2,0 turbo bensin 245 hk og en elektrisk motor på 113 HK for en total av 313 hk, så rent elektrisk driv opp til 125 km / t og 40 km med autonomi . Men fremtiden til X-serien vil ikke ende her.

BMW X2: SUV Coupe 2017

Og er at den nye X1 og utlede aktuelle variant kupé BMW X2, med en løpetur i stil med det som i dag de foreslår dagens BMW X4 og X6, mot sin X3 og X5 kilde, henholdsvis estetikk. Ikke bare vil en sportslig image som vil bringe denne X2 vil komme markedet og på slutten av 2017, men også en mekanisk utvalg av motorer og girkasser alltid fokusert på helt forbedre dynamikk. Løfter, selvfølgelig ... men se opp, vil det være en ny X.

BMW X7: gigantiske SUV innen utgangen av 2018

Ja, fordi BMW bestemt for lenge siden også Europa stå opp mot Mercedes og Range Rover GLS, og på det amerikanske markedet Også Cadillac Escalade. Og det vil en BMW X7 fremtid som konfronterer en slik anmodning. Denne nye SUV i området ikke mindre enn 5.1 meter lang, liza vil en ny plattform som også vil tjene for fremtidig BMW X5 og X6, ved hjelp av aluminium og karbonfiber å møte en dynamikk som respekterer stilen boken også merket: maksimal smidighet. Angrepet fordi i ukjent terreng med en stor SUV Det monterte bensinmotorer 6 til 12 sylindre, og senere også tilby variant plug-in. Uten å ville starte Diesel.

BMW 5-serie: renovering siden 2016

I dag er betydningen av BMW SUV fjerner ikke engang å erkjenne at De har vært faktisk sine salonger som har romantisert merkevare. De er tradisjon og spiller i løpet av mindre enn to år overlate sine sannsynligvis to flaggskip modeller. Innen utgangen av 2016 vil nå en ny generasjon 5-serie, og hun begynte. Arving også modulære plattform CLAR, 5-serien vil være hans igjen mye av cutting edge teknologi som har blitt lansert nylig BMW 7-serie renovert for å motvirke iscenesettelse av fantastiske nye Mercedes E-Klasse. I strukturen av Series 5 det ikke er plass for karbonfiber Series 7, men for det aluminium og magnesium. BMW kvantifisert til 100 kilo vekt rabatt den fremtidige generasjonen, mye mer sofistikert, men bare høflig dristig syn. Det trenger ikke spørsmålstegn ved fremtiden BMW 5-serie GT vil være denne gangen mindre massive og sportslig syn. Mye mindre en 5-serie Touring har en lojal kundekrets i mange europeiske markeder.

BMW 3-serie G20: ny design for 2017

Måneder senere vil være turn for fornyelse av Future BMW 3-serie, her høyere visuell fornyelse. BMW ønsker å innføre dristige nye funksjoner som skisserer en fremtidig bilde av BMW, men det vil først i denne serien 3 type klar over at hans klient er mer mottakelige enn de mer tradisjonelle kjøperen av 5-serien til å bryte med fortiden. Fra frontlykter til å være mer skråstilt og smal enn noensinne, støtfanger, grillen og dual panseret nyre fornye og styrke visuell sportslighet av BMW skryt. Også, som Series 5, formere sin fornyelse i alle formater samt kropps. Det vil være en restyling av dagens 3-serie GT, men det synes klart at dette formatet er vedtatt i fremtidige generasjoner. Vi vil også se en ny Touring, også stylizing figur.

Future BMW 3-serieBMW 4-serie: nye kupé for 2018

Han fornyet også dypt oppkalt nye BMW Series 4 som gir navn til varianter Coupe og Gran Coupe. En ekstra innsats du vil se på produktkvalitet, siden selv BMW har erkjent at denne generasjonen ikke var opp til omstendighetene. Det kom på markedet ett år etter sedan, dvs. og i 2018, mer skrå frontlykter og mer uttalte ribber, dype generelt større sportslighet.

BMW 1-serie Sedan: forhjulsdrift og

2017 vil også være fornyelses den minste BMW sedan, 1 mars Series størrelse 1, ja, og på front-stasjonen plattform som vil tjene for alle fremtid 1-serie. Bukke fordi de praktiske påkjenningene mot tekniske, arve kryssplattform motor og forhjulsdrift som baserer sine nye små BMW-modeller som Series 2 og X1. Derfra har BMW i sin portefølje for å gjøre en Saloon 4-dørs sedan på 1-serie (En mindre 3 Series), som ved sin mekaniske utforming vil gi en ny modell av kompakte dimensjoner er i stand til som familie salong. En Gran Coupe er under studie, forventet som et begrep i Kina, men også rettet mot Europa.

BMW 2-serie Gran Coupe: anti CLA 2017

Seksjon lukket og salonger med ny framtid BMW 2-serie Gran Coupe. Mercedes campeando og nå hjemme i segment med attraktive CLA, Det vil da Replica BMW. Denne enestående serien to Gran Coupe, utviklet og også på den nye plattformen tverrgående motor og forhjulsdriften, vil søke å bli en kommersiell plass i en ny type klientell for merkevaren.

BMW Z4: Toyota Partner

BMW Z4 fremtidenNei vi kan ikke miste av syne sportiest rekkevidde. Her lønnsomhet tall å fortsette BMW Z4 De passet ikke helt. Løsning? Se etter en partner å dele kostnader (for eksempel Mazda og Fiat har gjort sitt MX5 og 124 Spider). I dette tilfellet Toyota har vært som har satt i drift. Men tysk merke sier sitt nye BMW Z4 2017 vil være en ekte roadster BMW (Selvfølgelig med bakhjulsdrift) Og når det gjelder dynamikk enn i dag. Det er ikke utelukket at M sports divisjon gjør sin relevant versjon, men den nye BMW Z4 er nødt til å tjene penger med rimelig lidenskapelige versjoner. BMW setter sin egne motorer 3, 4 og 6 sylindret... både bensin og diesel.

BMW i5 Crossover: en av Tesla Model X

Vi avsluttet kapittel fremtid BMW med sin voksende utvalg i. tyske mark Han satser på elbiler, men ikke for enhver pris. bare i dag forstår lys, eller ikke tung, og høy autonomi. den BMW i3 får bare en restyling i 2018, men utviklingen vil bli brukt til å gjennomføre en andre mer pragmatisk modell. BMW hever så vel som i dag en BMW i5 som vil dra nytte av en ny generasjon batterier som autorisere autonomier oven 400 km. Det ville være flott og dyktig, men ikke tung, stole igjen på aluminium og karbonfiber. Med stadig mindre elektriske moduler, integrering i akslene kan lett ha på alle hjul. ZF BMW leverer kunden, har presentert sin egen elektrisk bakaksel, motor og retningsbestemt. ¿Forkant av en fremtidig helhetlig BMW i5 4x4? Vi får se, men det vil være i neste kapittel ... fortsatt uoppdaget.

Du kan også være interessert i:

Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis

BMW utvider til tre år offisielle garanti

BMW i8 roadster bekreftet og i5