Jeep Compass 2017: Vi testet en SUV med off-road sterk karakter

Jeep Compass 2017: Vi kjører en SUV svært 4x4Jeep Compass 2017: Vi kjører en SUV svært 4x4Jeep Compass 2017: Vi kjører en SUV svært 4x4Jeep Compass 2017: Vi kjører en SUV svært 4x4

fra 7 juli, jeep vil selge kompass, den andre SUV med dette navnet og innskutt med sin størrelse mellom Gade og Cherokee: kompakt SUV, derfor. Den leveres med et bredt spekter av 14 versjoner med en hastighet på å kombinere to modellvarianter med to bensinmotorer og tre diesel.

Sport, lengdegrad og Limited trimme nivåer er mellom Forskjellene er basert på standard utstyr og valgfrie pakker. Således, for eksempel, jeep Compass sport -Dette nivå er unikt for mindre kraftige motorer og trekkraft konto delantera- fabrikken med klimaanlegg, seks kollisjonsputer, bakkestarthjelp, dekktrykkontroll, fire elektriske vinduer foran -Bare én berøring -, lyssensor, LED, lettmetallhjul 16", blant andre. I Lengdepassasjersetet kan nå stilles forover, tåke lamper, bak parkering sensorer og elektriske og oppvarmede sidespeil eller felger vokse til 17 "blir vist, i tillegg til lekkasjer er krom, dørhåndtak de er farget kropp og takskinner i svart.

Det høyeste nivået, jeep Compass Limited, strekker det foregående klimakontroll, skinn, førersetet lumbar og styre folding bakre inn i tre deler, gir kjørelys med lysdioder, dekk er 18 "dekkene har trykksensor, ytre innsatser vises krom slik som tak barer eller eksos eller sotede vinduer. Også sensor som automatisk aktiverer lysene her gjør det samme med vindusviskerne.

2017 Jeep CompassMidlertidig over den er plassert åpning Edition, alarm, elektriske forskrifter i forsetene, lyd Beats, inkludert maleri, sammenleggbare sidespeil eller nøkkelfri adgang og start, i tillegg til større berøringsskjerm på tre mulige.

Til dette legges det Jeep Compass trailhawk at selv om det har en lignende utforming som den Limited, mark avstander, spesielt med en spesifikk konfigurasjon for å oppnå en kapasitet større progresjon utenfor asfalten resten av Jeep Compass og uvanlig blant dagens SUV-segmentet er å være. De har for eksempel en større bakkeklaring -22.9 cm, men andre kompass 2,5, 20,4 cm- eller M + S dekkhjul 17" -standard og lengdegrad, Sport slitasje 16" og Limited 17"-. også beskyttelsesplatene ved lav eller en forskjellig støtfangere å få noen grad for å forbedre produksjonen angrep eller bratte bakker.

Jeep Compass 2017 plattform kjent

Den nye 2017 Jeep Compass, som bruker Liten Wide plattform ligner på Alfa Romeo MiTo, for eksempel, 14 cm lengre enn Jeep Løper, en annen med den samme basen som den Fiat 500X, selv om begge apart "kort" akser - og 23 cm kortere enn Jeep Cherokee, som de fleste, i tillegg til bånd i grand Cherokee, fra synspunktet til utformingen av kroppen.

Med 4,39 m, og hvis vi ser på lengden, rivaler den nye Jeep Compass kompakt SUV vil være de blant annet Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4x4, Kia Sportage, Hyundai Tucson, Subaru XV, Renault Kadjar, Peugeot 3008, GLA Mercedes, BMW X1, Infiniti QX30, Ssanqyong Korando, Audi Q3, Nissan Qashqai, Range Rover Evoque, Ateca Seat eller Mitsubishi ASX.

2017 Jeep CompassDen akselavstand på den nye Jeep Compass er av lignende type som Fiat; men suspensjonen er meget forskjellige med hensyn til den kompakte bilen. Faktisk er Jeep Compass og uansett type trekkraft -Det FWD modeller i kombinasjon med de to mindre kraftig bensin og diesel; pluss firehjulsdrift, vanligvis knyttet til manuell og andre Engines- selvstendige suspensjoner anvendes i begge akser: Er MacPherson fjærben foran; Chapman fjæring og bak, begge arkitekturer konsept svært like.

Jeep Compass 2017, sine motorer

Som for utvalg av spanske motorer er allerede kjent for bruk i andre konsernmodeller Fiat Chrysler Automobiles (FCA) for salg: Jeep Renegade, for eksempel, har du alt. Det skal omfatte en.4 Turbo MultiAir i to versjoner, 140 hk, alltid kombinert med forhjulsdrift og seks-trinns manuell girkasse og 170 hk firehjulsdrift og automatisk overføring tannhjul ni. Ifølge beregninger gjort av Jeep, bensinmotorer coparán rundt 25 eller 30 prosent av salget. I andre land, som Russland, er det også en tredje bensinmotor, 184 hk 2,4 med automatgir alltid.

Resten vil være diesel, i første rekke, med den 2,0 Multijet 140 hk som lokomotiv for disse salgene. Det vil være en 1,6 Multijet 120 hk, overføring lignende konfigurasjon med mindre kraftige bensin; og en annen 2,0 Multijet 170 hk, som er eksklusiv for trailhawk. Som 140 hk vil alltid være firehjulsdrift og, mens det for første man kunne velge mellom manuell sekstrinns girkasse og automatisk ni, 170 hk vil alltid siste ZF automatgir kilde og produksjon av FCA.

De to enheter er drivende Jeep Compass dette automatgir var tilgjengelig i begge tilfeller er knyttet til 2,0 Multijet: 140 hk enhet med begrenset overflate og 170 hk med trailhawk nivå. Nærmere bestemt, kan det være noe sterkere i andre automatiske revet for å koble sammen de to delene av momentomformer, men Det bidrar lite merkbar overganger utstyr og begge versjonene med 2,0 Multijet 140 og 170 hk som vi kunne prøve, Den støtter eller i inngrep med den niende tannhjul frekvens. Dette er en videreutvikling av 62 km / t per 1000 rpm.

2017 Jeep CompassJeep Compass 2017: en SUV med mye TT

Trailhawk har noe forskjellig fra andre versjoner transmisjons, firehjulsdrift som sin egen, for eksempel med en 4WD Low-modus. Det tilbyr en funksjonalitet som simulerer en reduktiv fordi, i dette tilfellet, blir logikken for forandring planlagt blokk første trinn til to fra kort- utvikling: i praksis, at motoren når, arbeider på endringen i manuell eller automatisk modus, 5000 rpm uten gå derfra. Det betyr at når et maksimum på omtrent 32 km / t; men alltid forblir sjåføren å flytte spaken for å velge den andre på den tiden den finner.

Ved å bruke denne funksjon med en av de tre knapper som inneholder selec-Terreng kontroll samtidig stabilitetskontroll er deaktivert. De to andre knappene er på Hill Descent Control og fire Lock.

Det første systemet er unikt for den Jeep Compass trailhawk og, når den er aktivert, automatisk og jevnt opprettholder hastighet utforkjøringer, og ved hjelp av bremsene, 2 km / t Sjåføren kan ikke alterarla-. Den andre, som er felles for firehjulsdrift Jeep Compass gjør fire hjulene trekker til enhver tid.

den Selec-Terrain kontroll også det tillater deg å velge, med sin roterende del, ulike kjøremodi tilpasse driften av opptil tolv forskjellige land systemer. Disse omfatter bremseanordningen, den trekkraft kontroll eller clutch som fordeler kraft fra motoren mellom hjulene.

dermed auto, bakakselen kan slås av for å redusere forbruket; i snø, den mer balansert fordeling av trekkraften mellom de to akser er oppnådd med et maksimum på 60 prosent av det fremre par og et bakre 40; mens i sand og slam, og det kan ta opp til 100 prosent av dreiemoment til den bakre aksel og driv styring tillater en noe høyere sluring. Jeep Compass i trailhawk det er en femte, stein, med tilsvarende siste justering, men med en større kapasitet for virkningen av differensial bremser.

2017 Jeep CompassVi var i stand til å kjøre en Jeep Compass Limited både som kompass trailhawk vei, asfaltert eller skitt spor, og selv med den andre ansikt trialeras av lite problemer. I den første bakken, vei, vil forskjellen i hverandre er ikke meget stor, selv om vi oppmerksom på at det mellom de to enhetene, Jeep Compass trailhawk var i stand til å inneholde ytterligere bevegelse av legemet til tross for at en suspensjon sobreelevada. I tillegg på asfalterte spor, men med noen områder svært humpete, er bedre forberedt for off-road-versjonen viste en høyere kvalitet slitebanen, til og med mindre forstyrrelse av uregelmessigheter i den retning. Off-road, viste Limited en suveren trekkraft, men trailhawk hadde fordelen av større høyde over bakken, i tillegg til å redusere rollen og støtte av HDC. I begge tilfeller retning neppe faller, selv om det er moderat rask, mens 140 hk-motoren allerede har mer enn nok til å fritt bevege en SUV som ikke er for tunge eller føler det slik.

2017 Jeep Compass, kjøring hjelpemidler

Kjøre hjelpemidler montert som standard i hele serien av Jeep Compass advarer mot en frontkollisjon eller avgang kjørefelt, å kombinere begge fungerer et kamera og radar. Begge disse fungerer veldig bra: den første uten overdreven advarsler; den andre, uten skarpe korreksjoner. På den annen side, De er valgfritt cruise control adaptive cruise kjøretøy i blindsonen eller som hjelp parkeringsmanøvre: Den ryggekamera, kjøretøyet detektoren etter Jeep Compass som vi går tilbake, eller som avtaler med batteri og park parallelt med minimal driver intervensjon.

2017 Jeep CompassJeep Compass 2017, detaljer på innsiden

Som alle Jeep, den rattkrans har en betydelig tykkelse. I det finner vi kontroller for stereo, cruise control cruise håndtering kjøre hjelpemidler ... Det har høydejustering og dybde med kontroll føler og utseende av dårlig kvalitet, som med plast rundt knappen boot. De øvre områder er polstret som listene, de har bedre tilstedeværelse.

den implementering av de to enhetene vi hadde vært kjører dataskjermen mellom speedometer og turteller, farge og større -7 "mot 3,5 fra Sport og iført Longitude-. Det tilbyr et vell av informasjon. Jeep Compass trailhawk i kapellet av instrumenteringen, samt andre elementer som høyttalerne i dør-faktisk med dem, stive poser begrenset kapasitet - eller grunnlag av endringen har rødt omslag som tillater skille det fra andre versjoner. Det er også bestemt møbeltrekk.

I sentrum av dashbordet, med en konstruksjon som minner om den samme element Jeep Cherokee og Grand Cherokee, Det er multimedieskjermen. De kan være av tre forskjellige størrelser: 5, 7 eller 8,4". Alle søknader via internett må koble til smarttelefonen og begge med flere funksjoner, de av eldre skjermer er kompatible med Google Android Auto og Apple carplay på Limited og trailhawk. systemet 8.4" Den har en nettleser Det støtter innføringen av destinasjoner med stemmen. Den gjør det også ruter utenfor nettverket eller off-road posten og dele de laget eller reflektere over dine skjermdata som krenging, trykk, høyde ... med parametere som styrevinkel, G-krefter ... gjennom hele Jeep Ferdigheter Application.

Under skjermen, som i andre Jeep, kompasset knappene opphold luftkondisjoneringsfunksjoner, Mens noen slik som oppvarming eller ventilasjon av setene drives fra skjermen. Også med disse kontrollene er de de av parkering sensorer og automatisk parkeringssystem.

Vi liker ikke sitteplasser ved ergonomi, til tross for å være den mest sofistikerte, med elektriske forskrifter. Årsaken er i utragende hodestøtten og skyver. Ut av veien, krever det at vi legger mer tilbøyelig enn vi opprinnelig ville støtte. De er en god størrelse skjønt, merkelig, lengden på benken er lavere enn for de to bakre side seter. dette beste benk er satt for to at for tre personer, med en tunnel ved foten av den sentrale passasjer utstående meget lite -i foran seg, i tillegg til et uttak på 230 volt, lufteåpninger i den frem- og deretter Armlene Det mangler noen funksjonalitet enn brettingen av ryggen: Alt etter utførelse, i to eller tre deler, mens i dette tilfellet som et sentralt område med reposabotes når de brettes og separering av de to side seter.

2017 Jeep Compassden bagasjerommet er ikke veldig stort, med omtrent 302 liter kapasitet hvis vi plasserer bakken i den høyeste stilling, i flukt med lasteplanet; selv om det vokser 80 til 90 liter når vi setter i lavere stillinger: I disse tilfeller vil et trinn med senkede backrests forekomme, selv i den høyeste stilling vises også i den motsatte retning, fordi jord er over setene få centimeter. Under bakken ville fortsatt plass til reservehjul, selv om vi kunne drive enhetene ikke har det, men en reparapinchazos kit. På den annen side, fjerning av den øvre skuffen nødvendig å strengt følge instruksjonene, ingenting å ta initiativ uten videre. Og likevel, ikke være komfortabel betjening: sikkert kunne ha vært løst bedre. Uten å forlate stammen, også det trekker oppmerksomheten til porten, motorisert, har ikke den innebygde automatisk spjeld, men har en arm som er den som beveger seg.

Ifølge våre målinger, habitability er korrekt: en hvilken som helst av dens dimensjoner, eller bredde, langsgående mellomrom eller høy, står over- eller mot konkurransen. I alle fall bør det gjenspeile det skjer med den vertikale dimensjon, selv når den har panoramataket.

Som for priser, billigere versjon er på 25.500 euro -the mindre kraftig bensin og Sport- finish og den dyreste motor, 39600 og 39,900 euro. Dette er åpnings Edition finish og, henholdsvis, ved hjelp av 2,0 Multijet 140 hk og 170 hk 1,4 MultiAir.