Dacia Sandero dCi 90 Easy-R: Diesel testet bilen og automatisk billigere

Dacia Sandero dCi 90 Easy-R CV, dine beste bilderDacia Sandero dCi 90 Easy-R CV, dine beste bilderDacia Sandero dCi 90 Easy-R CV, dine beste bilderDacia Sandero dCi 90 Easy-R CV, dine beste bilder

Dacia Sandero mottar et element av organet bredden av Renault: A automatgir med hvilken debut i denne type samband, fordi inntil ankomsten av denne boksen ansette bare de Dacia bøkene. Kanskje denne endringen var ikke i den opprinnelige manuset til Dacia men kanskje tilfredsstille de som bruker sine biler i byen, I dag har du i tankene.

dess~~POS=TRUNC Dette er ikke en av disse moderne sendinger, sofistikert og så tilpasset for føreren, som er den doble clutch (EDC), som allerede nå hele spekteret av Renault gang har gitt Renault Twingo og kort tid, vil være i den Dacia støvkluter. EDC i stedet for 1300 euro, også dyrere i Twingo, Clio i 1400, for eksempel, som når Sandero er AMT. det er en robotisert endring produsert av Renault Dacia i Sevilla og livet er en boks Quick for de første generasjon Renault Twingo.

Forenkling, for design blir tatt som pklatte starter boksen opprinnelig manuell girkasse, med parallelle tannhjul, De ble podet elementer som automatisk utfører girvalg, og clutch ledelse, i dette tilfellet, uavhengig av et hydraulisk system for tilkobling og frakobling Magnetti Marelli som sagt: det er gjort elektriske motorer arbeidet med ZF. Den beholder derfor den friksjonsskiven koble motor og girkasse, men pedal unna: sjåføren klarer bare gass og brems. den modifikasjoner involverer bare 7 kilo i omfang.

Dacia Oppdag dCi 90 CV Easy-RBare TCE-en 90 som anvender det har også fem tannhjul; mens 1,5 dCi med den samme kraft, bringer seks. den utvikling av slutten av mars Dacia Sandero er Easy-R Diesel som den manuelle -I denne versjonen, fem relationships-; resten er logisk er kortere og tettere sammen.

Dacia Sandero, velger du hvordan du bruker den

Gearknob med sjåfør Dacia Sandero kan samhandle for å velge opp sekvensielt: Bare for å ta henne D, der mottakeren bestemmer hva utstyret skal brukes i henhold til akselerasjon, turtall, etc., M. I begge tilfeller merk rykk når det beveger seg fra ett til et annet utstyr forekomme, effekten som omfatter forstyrrelser i vesentlig kraft for giring. I D, er det mulig å jevne overganger når Eco modus som brukes, den glattede motorrespons på gass åpning; M, som følger bevegelsen av armen med trykkavlastning av den pedal.

I alle fall, ferd med å skifte vises i denne Dacia Sandero Easy-R mye langsommere driveren ville få en gjennomsnittlig, mer enn sikker på at med vilje for å minimere trekk; men så sakte fører det ubehagelige situasjoner. For eksempel, i et filskift med stor trafikk i løpet av en girskift skjer det fordi du må vente flere sekunder Even 3 - for henting clutch og motor forandring og dermed har dette svaret til ytterligere akselerere .

Fordelen er at denne endringen sparer arbeid: Den Dacia Sandero fremskritt i køer eller manøvrering uten fremragende fart og ikke viker. mens Bestemmelsen er riktig, mye som er en nedgang på 2 sekunder registrere i akselerasjon fra 0 til 100 km / t i forhold til manuell (akselerasjon registrert i vår test var 12,9 sekunder).

Dacia Oppdag dCi 90 CV Easy-RFaktisk, økningen i utgifter sammenlignet med den samme modell med manuell girkasse er irrelevant, 0,3 l / 100 km i byen (for en faktiske utgifter i urban rute på 5,6 l / 100 km), Mens stiger 0,2 l / 100 km motorvei (med faktisk forbruk målt ved vårt Technical Center 4,7 l / 100 km). Det tilbakeholdenhet i forbruket skjer selv når Denne versjonen har ikke et stopp og start for aktiv hvis vi bruker air condition. I tillegg tar det litt lengre tid enn andre for å stoppe motoren: det fungerer når bilen er stoppet i noen sekunder. I alle de faktiske data for gjennomsnittlig forbruk, ifølge våre målinger, er ganske stramt: 5,15 l / 100 km.

En særegenhet av denne endringen Dacia Sandero er prisen: Det koster 500 euro, og er den mest prisgunstige markedet. så født også den billigste autodiesel du kan kjøpe i dag.

At prisen og minimum effekt på forbruket er, til slutt, argumenter denne forandring sammenlignet med andre automatiske, men det er langt fra å fungere effektivt eller komfortabelt ... utover det krever ingen inngrep i sin sjåfør hvis du ikke vil. Hvis raskere, bedre ..

Du kan også være interessert

- Nye Dacia Sandero og Logan 2017

- Dacia Sandero vs Seat Ibiza: Bruksbestselgere