Range Rover Evoque 2.0 TD4 180 hk auto 4×4: faktisk forbruk

Range Rover Evoque 2.0 TD4 180 hk auto 4x4: faktisk forbruk

For noen måneder nå har vi hatt muligheten til å test og teknisk senter Autopista.es ny Dieselmotor Ingenium 2,0 liter forskyvning i biler som Jaguar XF og XE eller Land Rover Discovery Sport. Førsteinntrykket er at dette er en raffinert drivstoff som fulgte en ZF automatgir momentomformer 9 relasjoner med en melodi, i hvert fall etter min mening, hevdes. Dette er demonstrert ved det faktum at på et hvilket som helst legeme har vist en virkelige forbruk særlig lavt i forhold til konkurransen.

I saken før oss, den nye Range Rover Evoque 2,0 TD4 180 hk 4x4, SUV har forbrukes på turen typen veien (gjennomsnittlig alltid 100 km / t) 7,04 l / 100 km, et tall som ikke er alarmerende, men Ja fjernt fra 5,49 l / 100 km tilbringer, for eksempel, BMW X1 xDrive 20d automasjon. I urban bruk, har forbruket av denne nye Range Rover Evoque nå nådd 9,27 l / 100 km real, under den foregående blokken 2.2 Diesel ridning, men også høyere enn gjennomsnittet av den segmentregisteret. Forskjellen på faktiske forbruket i forhold til dens figur godkjent Det er, som alltid er tilfelle, 55 prosent høyere.

Range Rover Evoque 2.0 TD4 180 hk Auto 4x4: førsteinntrykk

Legge inn andre aspekter som har overrasket oss i vår første turer med Range Rover Evoque 2.0 TD4 180 hk i prinsippet den nye motor og girkasse kombinasjonen bør forbedre med hensyn på mykhet i overgangen gear og effektivitet ved start. Realiteten er at lite tap av forskyvning fra den foregående blokk og overdreven glidning av momentomformeren gjør starter med mindre kraft enn før, og, enda mer overraskende, idet hver girkasse setter betydelig særlig i urban bruk. Veien uten store forespørsler om å throttle dette problemet er myknet, men i denne situasjonen vi alle har en tendens til å gjøre det bra.

Range Rover Evoque TD4Men hvis vi snakker om finhet når det gjelder komfort og rullende bacheo, bildet endres med en Range Rover Evoque viser en idiotsikker soliditet uavhengig av tilstanden til fortau. Denne delen er der rivaler som BMW X1 ovenfor er mindre kompakt når firmaet er ikke bra.

Kort sagt betyr dette Range Rover Evoque 2.0 TD4 Auto 4x4 180 hk ikke har en av de beste automatiske girkasser jeg har kjørt, men det er udiskutabelt at bare ved design og grad av utmerkelse som bringer denne SUV Du kan rettferdiggjøre kjøpet uten å analysere mye mer data.

Du kan også være interessert i:

Range Rover Evoque 2016

Range Rover Evoque Convertible: Cabriolet SUV