Toyota Prius Plug-in Hybrid 2017: alle data på Prius plug

Prius Plug-i 2017, en ny generasjon av hybrid pluggPrius Plug-i 2017, en ny generasjon av hybrid pluggPrius Plug-i 2017, en ny generasjon av hybrid pluggPrius Plug-i 2017, en ny generasjon av hybrid plugg

Toyota har avduket detaljene i den nye generasjonen Toyota Prius Plug-in Hybrid, allerede gjort på tnga plattform (Toyota Ny global Architecture) også brukt den siste Toyota Prius eller hybrid SUV Toyota C-HR. den forrige Toyota Prius Plug-in Hybrid, batterikapasitet er fordoblet, og har nå 8.8 kWh, noe som gjør at du kan multiplisere med 2,5 dens elektriske komfyren (Nå overstiger 50 km), Øke dens topphastighet i elektrisk modus fra 85 til 135 km / t og øke effektiviteten. Her har vi de andre innovasjoner.

den Toyota Prius Plug-in Hybrid funksjoner solenergi på taket, de utvider sin selvstendighet i elektrisk modus når bilen er parkert og ikke plugget. Ifølge beregninger Toyota, over et år dette elementet kan oppnå en økning i den elektriske ledning på opptil 1000 km.

En annen av sine forskjeller fra forrige generasjon Toyota Prius Plug-in Hybrid er det denne gang et system benyttes Elektrisk fremdrift tvilling motor (En 22,5 kW og andre 53 kW), Noe som gir bedre akselerasjon og en topphastighet på 135 km / t (162 km / t i hybrid-modus). Den kombinerte effekt av hybridsystemet er 122 hk, den samme som i Toyota Prius konvensjonelle.

Toyota Prius Plug i 2017En av nyvinningene Toyota Prius Plug-in Hybrid er at klimaanlegget har en varmepumpe gassinjeksjon, som gjør det mulig å varme opp kupeen uten å starte bensinmotor, selv ved temperaturer på -10 ° C. En annen varmekilde, i dette tilfellet for batterier, fungerer mens bilen er koblet slik at den kalde ikke påvirker deres prestasjoner, ifølge Toyota til temperaturer på -20 ° C.

den oppladingstid alle batterier Toyota Prius Plug-in Hybrid en vanlig stikkontakt er 3 timer og 10 minutter, og 2 timer, hvis en kontakt Mennekes type II og III-modus blir brukt. Du kan også planlegge lade og akklimatisere interiøret samtidig.

Videre innenfor kjøreprogrammer Toyota Prius Plug-in Hybrid (Hybrid, elektrisk og en elektrisk by) har en innebygd mode 'batteriladning' som gjør det mulig å regenerere strøm av forbrenningsmotoren og lade batteriet under kjøring.

Bagasjerommet Toyota Prius Plug-in Hybrid Det har 360 liter kapasitet og er litt forhøyet til å romme batterier, som er like nedenfor. den bakluke, i mellomtiden, er det laget av CFRP, dvs. lette fiberarmert plast carbon, som danner bidra til en luftmotstandskoeffisient på bare 0,25 Cx.

Du kan også være interessert i:

Toyota Prius, prøv kongen av hybrider

Toyota Prius 2016: analysere det etter kjøring

Toyota Prius 2016, utøveren ytelse