Hvor mye koster holde bilen et år?

Hvor mye koster holde bilen et år?

¿Hvor mye det koster per år for å holde bilen? Dette er en av de vanligste spørsmålene vi vanligvis gjør hver driver. Kompilere en studie for noen måneder siden av IDAE (Institutt for energisparing og Diversifisering) -belonging til Ministry of Industry-, holde en bil i vårt land koster ca 2000 per år. Men siden Motorveien jeg tror at dette tallet er for optimistisk.

Vi slår til en annen kilde til informasjon, FleetData, spesialisert i selskap markedsundersøkelser. Dette selskapet tyder på at kostnadene ved å bruke en bil er 23.70 euro per 100 kilometer euro-ca 0,23 per kilometer. Dette tallet blokkere oss mer med virkeligheten, da en hastighet på ca 15 000 km per år gir en total årlig figur holde en 3500 euro per år.

vedlikehold av bilden Totale kostnader for en bil avhenger av flere faktorer, og, selvfølgelig, det er alltid et triks som kan redde en og annen besøk i porteføljen. variable faste utgifter, Dette er utgangspunktet for å huske på når du vet hvor mye koster det per år for å holde kjøretøyet. Vi startet først ved faste utgifter, den økonomiske utlegget som er umulig å unnslippe.

faste utgifter

bilforsikring

Avhengig av hvilken type forsikring (all risiko, med overflødig, tredjeparter ...) som tilbyr et forsikringsselskap, kan premiene variere avhengig av valgt kjøretøy (strøm og utstyr, i utgangspunktet), fører kjønn, alder , års erfaring kortet, ulykke historie, stedet der du bor, hvis kjøretøyet 'sover' eller garasje ... det endelige beløpet er beregnet i henhold til disse variablene. Ta en mengde start, 800 euro.

veiavgift

den veiavgift Det er en direkte skatt som mottar andre navn -'Shtick' bil tetning...-, selv om det offisielle navnet er IVTM skatt (skatt på motorvogner). Mengden av denne avgiften varierer fra kommune og det er her vi finner store forskjeller. Ifølge en undersøkelse utført av AEA (European Automobile Associates), den variasjon i veiavgift i Spania kan være opp til 600 prosent mellom den billigste og den dyreste byen. Her er et eksempel basert på et kjøretøy skatt på mer enn 20 hester, ifølge AEA er hovedstaden Melilla billigste provinsen med 56,00 euro, mens den dyreste er San Sebastián med 346.32 euro. Vi skal basere 100-120 euro fast kostnad for veiavgift.

vedlikehold av bildrivstoff

Det er en fast kostnad, men det avhenger av forbruk av kjøretøyet, antall kilometer og drivstoffpriser. For å få en idé, vi starter fra en årlig kjørelengde 15.000 km for en diesel bil som bruker ca 5,0 l / 100 km for bensin og bruker 7,0 l / 100 km, med en gjennomsnittlig pris på diesel til 1,30 euro og 1,38 euro for blyfri bensin 95. med disse forutsetningene, den årlige kostnaden for drivstoff i en bil diesel det er 975 euro og en gass er 1450 euro.

Anmeldelser og vedlikehold

Mekanisk revisjon av et kjøretøy som varierer fra produsenten, men det vil normalt være mellom 15000 og 30.000 km. Ifølge vår vedlikehold kalkulator levert av Audatex, vi kan fra to typer vurderinger 20.000 og 40.000 km. I saken, for eksempel en Ford Fiesta 1.6 TDCi 95 hk med en antikk juli 2008 til januar 2013, er prisen på mekanisk revisjon av 20000 km 129.37 euro med en guide pris på 50 euro / time arbeidskraft.

Det er andre vurderinger og mekaniske endringer skal gjøres pliktig til visse kjørelengde (mellom 90 000 og 130 000 km) og enkelte år (6-8 år). En av disse er vedlikeholdsoperasjoner erstatter innstillingsbeltet, kostnaden i henhold til modellen kan variere mellom 400 og 700 euro. Vedlikehold Denne delen må også omfatte en annen serie av stykker som vanligvis forringes over tid, slik som batteri, lys pærer, dekk endring (den sistnevnte er avhengig av kilometer, og den type kjøring praktiseres). Som en veiledning figur, kan vi inkludere mellom 250-300 euro år vedlikehold (hvis du må endre dekk, vil dette tallet være høyere).

vedlikehold av bilvariable utgifter

mulige utgifter parkering (Hvis du ikke har eid garasje), mulig brudd eller trafikkbøter og vaske- og rengjøringsmidler drift av kjøretøyet De kalles variable utgifter i årlig vedlikehold av en bil. I tilfelle at du må betale en leie en garasje, vi kan fra et gebyr-guide 70 euro per måned (840 euro per år). Som for rengjøring og vasking, si 'gunwales' vaske bilen i måneden (15-20 euro ute og inne), så det vil legge ytterligere 180-240 euro. En bruker alt dette regnet, må vi legge til muligheten for at kometer en trafikk brudd.

Til slutt, en annen variabel utgift som blir obligatorisk eller fast hvert år fra tiende år ansiennitet er det tilsvarende betaling ITV, En annen kontroversiell sak som bringer hodet fordi driverne som er tilfellet med betaling av skatt, endring i prisene Det er veldig stor, avhengig av hvor ITV passere (opp til 113 prosent forskjell i henhold til data som er samlet av FACUA-forbrukere in Action).

Som du ser, summen av her og der, og mer enn 3000 euro i året på vedlikehold av bil De er nesten sikret.