Blå + Plan: nye restriksjoner på høy forurensning biler i Madrid

Blå + Plan: nye restriksjoner på høy forurensning biler i Madrid

Etter estimering 48 av de 116 påstandene som sendes til regjeringen Rådet, Fellesskapet av Madrid godkjenne definitivt den blå Plan +, protokoll inkludert i Strategi Air Quality and Climate Change å etterkomme utpekt av National Law 34/2007, som refererer til en markert retningslinje av EU.

Protokollen er en konglomerat av tiltak som vil involvere alle kommuner som omfattes av Madrid og de som vil bli tvunget til å innføre tiltak minst like strenge som de som blir anvendt ved regionalt nivå på det tidspunktet.

Law 34/2007

For å bedre luftkvaliteten og redusere forurensning og konsekvensene av klimaendringer, Law 34/2007 dukket opp i Official Gazette (BOE) på 16 november 2007 og det har blitt revidert flere ganger til siste endring i september 2015.

I denne loven betydningen av luftkvalitet og atmosfæren i helsen til folk, understreket objektet av denne, som samler sier: "Denne loven er å etablere grunnlaget for forebygging, overvåking og redusere luftforurensningen for å unngå og hvor dette ikke er mulig, minimere skaden at dette kan oppstå for mennesker, miljø og annen fast eiendom av noe slag".

forurensning

Det understreker derfor at administrasjoner skal informere og varsle (hvor gjeldende) helserisiko utgjøres av høy luftforurensing, og egnede tiltak for å redusere så langt som mulig de skadelige virkninger av utslipp av forurensende partikler som er målt til å utføre.

Loven sier at alle kommuner med mer enn 100.000 innbyggere er forpliktet til å fremme planer for å nå dette målet. Imidlertid har Madrid besluttet å redusere bar og Alle kommuner med mer enn 75.000 innbyggere vil måtte ha en antipollution egen plan. Dermed Alcala de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Mostoles, Parla, Torrejón, Coslada, Las Rozas, Pozuelo de Alarcón, Rivas Vaciamadrid, San Sebastian de los Reyes og selvfølgelig, Madrid, skriv denne kategorien.

The Blue Plan +, nivåer og restriksjoner

Vedta noen av de regler som allerede er tatt i bruk av City of Madrid, modifisere andre og legge noen nye, Blå + Plan for Madrid vil etablere fire typer scenarioer som vil lansere ulike handlinger, informasjon fra det offentlige til begrensning av bevegelse av kjøretøyer i de verste tider.

Den Madrid-regionen har jobbet å forbedre kommunikasjonen med publikum, slik at de kan begynne å forberede forskyvninger til sin arbeidsplass i de kommende dagene. Derfor Diego Sanjuanbenito, ekspedisjonssjef i Miljøvern i Madrid streket at de arbeider med staten Meteorologisk Agency "å ha noen usikkerhet over natten hvis du kan parkere eller i en by eller et annet" .

Således er det etablerer en første nivå av informasjon og innkalling når to stasjoner i det samme område som er over 180 mikrogram nitrogendioksid (NO2) for to påfølgende timer. I det tilfelle at mengden økes til 200 mikrogram av NO2 ved to stasjoner i det samme område og i to timer, etterfulgt, nivået vil øke varsel. Og det vil komme varslingsnivået Hvis de 400 mikrogram er oppfylt i tre timer på tre stasjoner i Madrid eller tre stasjoner i samme delområde av byen Madrid (eller to sesonger av delområde 4 av hovedstaden)

forurensning

Nådd disse nivåene, vil følgende bli etablert fire scenarier:

scenario 1

Det vil bli gitt når den overstiger en dag nivået av innkalling og informasjon, og det eneste informative tiltak vil bli tatt. Den Madrid-regionen bare gjennomføre de tiltak satt sine kommuner, råder politikerne gjennom intern og befolkningen ved sosiale nettverk og medier og bruk av offentlig transport vil bli fremmet gjennom avtaler har Regional Transport Consortium med hver kommune.

scenario 2

Det vil bli gitt når De er overskredet to påfølgende dager nivået av innkalling og informasjon og en dag advarselen nivå. de tiltak som er etablert ved hver kommune og også opprettholdes, borgere det vil påvirke mengden av informasjon, forklart av eksperter og med særlig vekt på de mest sensitive befolkningen.

også, Den er begrenset til 90 km / t den maksimale hastigheten av M-40, M-45 og sin høye kapasitet ruter indre der du kan bruke systemet med variabel hastighetskontroll. Det vil bli anbefalt å borgere sirkulære 70 km / t på andre veier av regional eierskap selv om begrensningen er høyere.

scenario 3

Det vil bli gitt når to påfølgende dager overskrides varselnivå. I vil bli lagt alle de ovennevnte tiltak for å øke kapasiteten på kollektivtransport og begrensning av 100 km / t til maksimal hastighet på veier høykapasitets radioaksess Madrid på utsiden av M-50.

scenario 4

Det vil bli gitt når er nådd varslingsnivået, dvs. for tre påfølgende timer stige 400 mikrogram NO2 ved tre stasjoner i samme område. Som for kjøring kun påvirke skal etableres mobilitetsplaner for selskaper med mer enn 250 ansatte.

forurensning

Tiltak utover veitrafikk

I de ovennevnte scenarier har vi bare tatt hensyn til de begrensninger som påvirker bilverdenen, men husk at Fellesskapet av Madrid vil også gjennomføre andre tiltak i alvorlige episoder med høy forurensning.

I scenario 3 vil det bli anbefalt å redusere bruken av varme, planlegging fleksibilitet i offentlig forvaltning vil bli etablert og aktivitetene som genererer forurensning i offentlige arbeider vil være begrenset. Til alt dette, vil det bli lagt scenario 4 planer for utslippsreduksjoner i virksomheter som krever integrert miljøtillatelsen oppfordre telecommuting å redusere utslipp.

Kommunene og staten

Fra Madrid du ønsker å jobbe i samarbeid mellom myndigheter og hindre borgere må overholde ulike restriktive tiltak i henhold til deres arbeidsplass, bolig eller på et sted som er sirkulerer. derfor, Det oppfordres til kommuner som bør begrense bevegelsen av kjøretøyer er laget i form av effektivitet av disse, gjennom støtfangeren på DGT, ikke hvis innmelding er partall eller oddetall, som om holdt byen Madrid i sin sentrale mandel i alvorlige episoder forurensing.

I tillegg du ønsker å etablere en dialog med staten for å bestemme hva slags tiltak kan brukes på statlige veier, som er de viktigste rutene i hovedstaden for de som reiser fra utenfor Madrid eller i de mest avsidesliggende kommuner.

Du kan også være interessert i:

Ganvam skjerper Madrid Plan A antipollution

Merkel injisert 500 millioner euro mer for å bekjempe forurensning Diesel

Bensin eller Diesel: drivstoff forurenser hva?