hybridbiler, hvordan fungerer de?

Hvordan Hybrid Cars arbeid?Hvordan Hybrid Cars arbeid?Hvordan Hybrid Cars arbeid?Hvordan Hybrid Cars arbeid?

Board i en bil en -Petrol forbrenningsmotor eller Diesel-, en ekstra batteri i tillegg til og ett eller flere konvensjonelle elektriske motorer. Endelig resultat: hybrid biler. av drift og konfigurasjon, kan vi snakke om ulike typer hybridbiler, men før du bør huske på at med denne type kjøretøy du har fortsatt å gå til bensinstasjonen for å tanking, siden autonomi tilbys i hundre prosent elektrisk modus vil ikke tillate deg å gjøre lange turer (Opp til 60 km i den beste av plug-in hybrider).

Photo Hybrid Logo- serie hybrider

i seriehybridbiler, den motor eller elektriske motorer kjører kjøretøyet, som forbrenningsmotor har ingen mekanisk forbindelse med hjulene. Den store Formålet med bensin eller dieselmotoren bevege en generator slik at den genererer elektrisitet for lagring i batteri og det fostrer motor / elektriske motorer. Det er noe forvirring når du definerer om elektrisk kalles utvidet rekkevidde Chevrolet Volt og Opel Ampera og er eller serie hybrider, men nylig ulike kilder General Motors De har innrømmet at forbrenningsmotoren kan bevege seg i meget bestemte øyeblikk kjøretøyets hjul.

- parallelle hybrider

I denne typen hybridbiler, den Hovedstrøm av forbrenningsmotoren, det er det som flytter bilen i de fleste tilfeller. i visse tider, og utgang og akselerasjon, den elektriske motoren gir sin makt, i det første tilfelle til å sirkulere ved meget lav hastighet og meget effektivt sirkulere og i det andre tilfelle som ekstra støtte energi til varmemaskinen. Honda Insight (det allerede ble avbrutt), CR-Z og Civic hybrid er de mest representative eksempler på parallelle hybrider.

Lexus CT 200h hybrid parallell- hybrid kombinert

slike biler, med tredje generasjon Toyota Prius og dens system Full Hybrid Sinergy Drive (Resten av Toyota og Lexus) som hovedstandardene, kombinere parallell hybridteknologi, så vel som særtrekk ved serien hybrider. I disse bilene, den elektriske motoren arbeider alene ved lave hastigheter, forutsatt viss avstand og strøm ikke overskrides i batteriet er tilstrekkelig; mens, ved høy hastighet, varmemaskinen og elektrisk arbeid samtidig. Dessuten kombinerer varmemaskinen funksjonene til kjøretøyets fremdrift og strømgenerator, som gir strøm til den elektriske motoren.

V60 Plug-in Hybrid- Hybrid plug-in eller plugg

En plug-in hybrid (i engelske ord 'Plug-in hybrid') eller PHEV for sin akronym på engelsk (av ord Plug-in Hybrid Electric Vehicle) Er en hybrid som batteri De kan lades plugging en bil ekstern strømkilde (Elektrisk hjemmenettverk, offentlige ladeuttak eller egen veggboks som allerede har brukt mange år på å utvikle enkelte bilprodusenter selv i samarbeid med selskaper som spesialiserer seg på elektriske komponenter). Dette er den største forskjellen som skiller Plug-in hybrid konvensjonell hybrid. deres batteri vanligvis de har mye større kapasitet den av ikke-plug-in hybrid, så i faktisk bruk kan de sirkulere flere kilometer i ren elektrisk modus, tilbyr derfor en mye lavere gjennomsnittlige kostnaden for drivstoff. Noen aktuelle eksempler på plug-in hybrider: Audi A3 e-tron, VW Golf GTE og Volvo V60 Plug in.

- Batterier: materiale, kapasitet, last ... mange utfordringer

den materiale av disse er gjort batteri og lagringskapasitet De er to av de utfordringene som står overfor både bilmerker som de ulike komponentprodusenter. De vanligste materialer i de første hybrid biler var nikkel-metallhydrid, men i økende grad de sprer seg mer energi akkumulatorer høyere kapasitet, såsom batteri litium-ion, polymer litium jernfosfat og litium LiFePO4.

den sted der Batteriene må være Det er et annet element som de arbeider engineering team bilmerker. I den første hybridbiler, slike batterier ble plassert i bagasjerommet, slik at forble nyttig bagasjeplass. I den senere tid har sin beliggenhet endres, og har begynt å bli installert under koffertlokk og andre steder som i et nedre område gulvet i kupeen (ressurs, som i sin tur påvirker en mer optimal fordeling vekter mens tyngdepunktet senkes).

Fordeler og ulemper med hybrid biler

som nytte de bringe hybrid biler, må nevne lavere drivstofforbruk, lavere utslipp av CO2 og en mer rasjonell bruk av energi takket være systemer som stopp / start og stopp-start motor og regenerativ bremsing (Et system som fanger opp den kinetiske energi som frembringes ved bremsing eller retardasjon for å transformere og deretter til elektrisk energi). Dette innebærer at ved lave hastigheter og ved stillstand (trafikklys, for eksempel), behovet for energi fra forbrenningsmotoren er vanligvis null eller meget lav. I tilfeller akselerasjon (trenger ekstra energi), er det når du virkelig jobbe på full kapasitet den elektriske motoren av varmen. Kort sagt, den type energi som passer brukes til alle tider.

Detalj hybridbilulemper, den høyeste prisen sammenlignet med ikke-hybrid er fortsatt den viktigste fallgruve av slike biler. Men for å kompensere for prisforskjellen, annerledes regjeringer enkelte land (USA, for eksempel) gi tilskudd og subsidier å oppmuntre til bruk av slike biler. I tilfelle av Spania, den Movele plan Den inneholder flere tilskudd til å kjøpe, kun ment for ren elektrisk og plug-in hybrider (se liste Movele biler inkludert i planen).

en annen ulempe hybridbiler Det er all den ekstra vekten for å installere et konvensjonelt kjøretøy all elektronikk, en generator, et batteri og en elektrisk motor eller motorer. For å oppveie denne byrden, de prøver å fjerne 'g' med lettere materialer, men en høy grad av styrke, holdbarhet og sikkerhet. På den annen side, installerer disse komponentene innebærer aerodynamiske tilpasninger, derav de fleste av hybrider har en 'Special' design. Også når du lader batteriene av plug-in hybrider, disse kjøretøyene har ofte så stor barriere det samme som ren elektrisk, som de har til å møte en svært dårlig vei og selve infrastrukturen som gjør dem virkelig levedyktig og stadig mer tallrike .

Til slutt, både hybrider som ren elektrisk har en annen ulempe: deres stille ved lave hastigheter, noe som resulterer i en større sjanse for å outrages i urbane områder. Av denne grunn har flere bilmerker tenkt på å utarbeide en kunstig lydsystem for å varsle om sin tilstedeværelse til fotgjengere.