Seat León 2017: en spansk selgende test

Seat León 2017: Bilder fra vår første testSeat León 2017: Bilder fra vår første testSeat León 2017: Bilder fra vår første testSeat León 2017: Bilder fra vår første test

Likevel etablert seg som en målestokk for dynamikk, med en smidighet og presisjon av bevegelse som gjør det opp som en av sportiest kompakt, den fornyelse dette tredje generasjon Seat Leon fokuserer på å forbedre de ressursene nå utvikle seg raskere: nye funksjoner for elektroniske kjøre assistenter og mer sannsynlig å tilkobling i sin multimedia informasjonssystem, navigasjon og underholdning.

De grunnleggende stilistiske trekk Seat Leon De forblir i sitt utvalg 2017, med lys endringer kosmetikk gitter -40 mm ancha- nye paragolpes, felger og frontlykter. Nå, frontlykter har alltid teknologi og blinkende LED-lys, Mens fokus er halogen serie. på valg Full LED det har forbedret mye både mengden og kvaliteten av belysning; noe som var en nødvendighet, fordi de var under omtalt i forrige generasjon med valgfri xenon også.

Inne Seat Leon 2017i Inne i Seat León 2017 det mest bemerkelsesverdige er sobreelevada midtkonsoll, der, for første gang, kan du finne en elektrisk håndbrekk -Fra stil- versjoner samt en knapp som blinker rødt for kombinert starter med håndfritasten. Vi fant nye setetrekk, en omgivelsesbelysningen LED som lar deg velge mellom forskjellige farger og en beholder som å last den telefonen trådløst. Men det mest bemerkelsesverdige fokuserer på skjermen Trykk innebygd i midten av dashbordet. Det kan være opp til 8 " (Standard på FR, xcellence og X-Perience, med en 5 "monokrom versjoner Reference for-tilgang) og redusert til mindre enn halvparten av deres fysiske knapper. Nå er det bare tre: for volum og kraft, hovedmeny og Seat Full Link. klassisk "tilbake" mangler når vi ønsker å spore våre skritt til en meny. Også det inkluderer to USB-porter parallelt med funksjonene Mirror Link, Apple Car Auto Play og Android, samtidig legge en GPS-signalforsterker for å forbedre dekningen av vår smarttelefon. Som en etterskrift, vil ende 2017 nå eventuelt konfigurerbar virtuell cockpit instrumentering allerede kjent fra andre modeller i Volkswagen-konsernet og Audi TT debuterte.

Seat León 2017, til fremtiden

Blant de som deltar kjøring, kommer og kjøring semiautonomous til Seat Leon, den såkalte "Trafikk Jam Assist". Et system i samarbeid med adaptiv hastighetskontroll (ACC) og kjørefelt føring (Lane Assist), med radar og forbedret kamera, i stand til å manøvrere, akselerere og bremse automatisk i syltetøy opp fart 60 km / t. Ikke bare banen blir korrigert når bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet, men studerer sine grenser for å holde i sentrum. I mellomtiden, rolle selvbrems i byen i fare for omfanget nå gjenkjenner fotgjengere.

Test Seat Leon 2017Det har blitt tappet for å bedre kvalitet eller øke mengden av isolerende materiale, som resulterer i en roligere indre og ytterligere raffinement i sin slitebanen.

Mekanisk utviklingen i Seat Leon 2017 De er minimal. et lys omstilling i utviklingen av adaptive demping (DCC), motoren 1,6 TDI nå i versjon 115 hk i stedet for 110, 2,0 TDI 150 hk som kan være assosiert med firehjulsdrift og Cupra med 2,0 TSI delene 300 hp; men å bli kjent med detaljene av sistnevnte må vente februar 2017, dato valgt for presentasjon. Hva vi kan gå videre, er at Cupra familien ikke bare vokse i kraft, så gjør i versjoner med Upublisert ST Cupra 4x4 med endring DSG 6 hastighet. Resten av området er gjort til bensin med myk og elastisk 1.2 TSI av 110 hk med 6-trinns manuell girkasse -at spanske markedet ikke vil nå de tre-sylindrede 1,0 TSI vi ser i Ateca- en 1,4 TSI av 125 hk, den 1,4 TSI av 150 hk med systemet sylinder avslutning og inntil ankomsten av Cupra, som et stopp, silkeaktig 1,8 TSI av 180 hk stand til å kombinere direkte og indirekte injeksjon. i Diesel 1,6 TDI Det tilbys med 90 eller 115 hk, Bare den første 5-trinns manuell girkasse for 5-dørs versjon, og 2,0 TDI med 150 eller 184 hk, som kan være manuell 6 eller automatiske DSG relasjoner med samme antall gir.

En ny finish for Seat Leon 2017

Utvalget av utførelser er strukturert som ovenfor, med Annonse som stigtrinn, og med 7 kollisjonsputer, klimaanlegg, kjørecomputer og cruise control blant andre. Det plasserer deretter stil, lettmetallhjul 16", XDS elektronisk differensial, to-sone klimakontroll, parkeringsbrems 5" skjerm farge ... og ved siden FR, på samme prisnivå med 1.550 euro mer enn Style, premierer det xcellence, noe som betyr en høyere krom innrammet vinduer raffinement og komfort, viktige handsfree, gardiner ... men også med berøringsskjerm 8", 17" hjul og sportsseter som i FR. I tillegg er den X-Perience familie versjon ST legeme med høy demping og hjelpestoffer som gjør crossover opprettholdes.

Selv om bestillinger er allerede tillatt, det første enhetene De vil ikke nå forhandlere før januar 2017, med samme pris på utgående modell i de tre organer. SC tredørs og fem i samme takt mens for ST familien har til Shell ut en ekstra 1000 euro.

Du kan også være interessert

Opel Astra 1.4 Turbo Vs Seat Leon 1.4 TSI

Seat Leon Cupra 290 Ytelse Pack

Ateca eller Seat X-Perience sete. Hva skal jeg velge?