Cactus Citroen C4 1,2 Puretech 110: C4-Cactus mer interessant

Cactus Citroen C4 1,2 Puretech 110, den kraftigste og mest raffinerte rekkeviddeCactus Citroen C4 1,2 Puretech 110, den kraftigste og mest raffinerte rekkeviddeCactus Citroen C4 1,2 Puretech 110, den kraftigste og mest raffinerte rekkeviddeCactus Citroen C4 1,2 Puretech 110, den kraftigste og mest raffinerte rekkevidde

De er bare 600 euro forskjellen i den endelige prisen mellom hjelpe C4 Cactus med den tre-sylindret bensinmotor Puretech 1.2 Diesel 110 hk fram tetracilíndrico 1,6 BlueHDI 99. Deretter. Hva skal jeg velge? Matematikk viser mye mer attraktivt for Diesel, en forkjemper for forbruk, med et gjennomsnitt på 4,1 l / 100 km fås i de vanlige turer i vår tekniske senter, som Det fører til tjene penger på oppkjøpet i litt over 20 000 km. Og ja, veier økonomien, og mye, andre tall gi fordel til bensin, som ikke bare det er avhengig av dem for å heve en mer overbevisende forslag.

En tricilíndrico med mye rom for Citroën C4 Catcus

Således, når motoren 1.2 Puretech er mye mer dynamisk, med høyere ytelse både akselerasjon, godkjenne 2.2 s i 0-100 km / t, som utvinne, hvor investerer mindre enn 3,1 s å oppnå 120 km / t fra 80 i femte. Men det er også en motor elsker for svaret, veldig energisk fra svært lav hastighet til litt over 5000 rpm; som gir deg en mye bredere bruksområde. også stikker avgrensning, uten sjenerende svingninger som er typiske for arkitekturen av disse motorene. Og i dette aspektet er det en av de beste tresylindret for øyeblikket. Ja, det er sant som overfører vibrasjoner til styringsgruppen lys, men mindre enn sin bror.

i rumorosidad forskjellen er ikke stor, bortsett fra på tomgang, som Cactus Citroen C4 BlueHDI allerede fremhevet i denne delen, og det mest kritiske punktet er forbruk. utgifter 6,1 l / 100 km motorvei Det er rimelig, men faller langt kort av 4,0 Diesel.

av atferd, den Cactus Citroen C4 utmerker seg i kjørekomfort, med en svært fleksibel demping som ikke invitere en rask eller sportslig kjøring. Men i slike situasjoner viser en edel og forutsigbare reaksjoner, med en behagelig følelse av likevekt på motorveier. På sin fremre ende 41 kg avgis mindre enn den Citroen C4 Cactus BlueHDI, med en melodi så fokusert på komfort er overhodet ikke avgjørende.

Godt utstyr for Citroën C4 Cactus

den utstyr som ser vår testenhet er Shine, svært solid og med noen alternativer å velge mellom. Ja, 250 euro verdt velger Shine Edition, som legger til: reversering kamera og et panoramisk tak.

Inne viser visse svakheter, som manglende dybdejustering av rattet, fravær av håndtakene eller kompass bakruter, men følelsen av kvalitetsmaterialer er godt løst. Setene er komfortable og sjenerøs romslighet.

Til tross for sitt navn Citroen C4 Cactus, dens plattform Den er utviklet fra Citroen C3, et verktøy som hører til B-segmentet, slik at virkemåten er mye tettere enn det gir en kompakt verktøy. Men holder det med god fornøyelse å bruke og mer enn tilstrekkelig nivå av ytelse med en motor som viser en livlig respons med rimelig forbruk. Interiøret betegner kvalitet, men det er noen detaljer som belysning og kjører de bakre vinduer som forverres.

Du kan også være interessert

Citroen C4 Cactus rip curl

Citroen C4 Cactus teste-HDI 100 ETG6

Citroen C4 Cactus test 82 hk 1,2 Puretech