1,4 Seat Leon ST TGI naturgass: langtidstest

1.4 Sete Leon ST TGI naturgass, bevis1.4 Sete Leon ST TGI naturgass, bevis1.4 Sete Leon ST TGI naturgass, bevis1.4 Sete Leon ST TGI naturgass, bevis

Ny stjerne i vår langtidstester: den 1,4 Seat Leon ST TGI naturgass CNG. Har utfordringen? Dekk 25.000 kilometer flytting opprinnelig forutsatt, men bare ja primært naturgass. Fikk du? Vi forteller våre første opplevelser om bord denne versjonen Seat Leon.

1,4 Seat Leon ST TGI, sin identitet

Vi har allerede forventet før Seat Leon 1,4 TGI er en bi-fuel bil, dvs. kan drives ved hjelp av både bensin som komprimert naturgass. For dette effektive versjonen av den kjente legeme av Leon, blir bensin lagret i tanken ligger under baksetet; På den annen side, komprimert naturgass (CNG i dets akronym) til 200 bar, lagres i de to sylindriske tanker som befinner seg under gulvet av støvelen. Sistnevnte er det primære drivstoff for TGI versjoner, som det er som ringer versjoner Seat fabrikken forberedt, med fordelen av standardisering og kvalitet som innebærer implementert over andre forslag "ettermarkedet" - for å flytte naturgass.

Seat Leon TGI naturgassGasspriser, et godt argument

bruke denne drivstoff, den komprimert naturgass, Det gir noen fordeler fremfor bensin eller diesel. En av dem er avledet fra dens pris: Ved slutten av disse linjene, etter å ha blitt fylt under forskjellige gasineras, kilo gass dyrere vi har betalt 0,91 euro; mens den billigste vi har funnet 0,60 euro.

Denne prisen misforhold er fordi, mens bensinstasjoner tilhører nettverket av Gas Natural Fenosa er gass ​​til 25 prosent mindre enn diesel, er denne prisen som er; i andre uavhengige, og stasjoner som tilhører ulike gassalgsselskapet operatører, priser De reagerer mer direkte til drivstoffmarkedet.

Sete Leon 1.4 TGI naturgass: forbruksdata

Dette drivstoffkostnader, og ved å bruke som referanse gjennomsnittlig forbruk oppnås ved vår teknisk senter i de første testene utført med vår test enhet, Léon ST 1,4 TSI Han har behov for hver 100 km turer, 4,4 kg CNG. Gjøre de samme turene med ham, gjennomsnitt bensinforbruket har vært 6,2 l / 100 km. Euro, ved å bruke som en referanse prisen på brennstoffet i de senere tan- utført (0,90 euro per kilo for naturgass og 1,24 euro per liter for bensin), oversettes at utgifter til 3,96 euro 100 km i det første tilfellet og 7,69 euro i den andre. Det vil si ved hjelp av bensin, er prisen nesten ett hundre prosent høyere. Fotografiet for øyeblikket går veldig klart en av fordelene med biler som Leon TGI, De kan flytte denne økonomisk drivstoffet er naturgass sammenlignet med tradisjonelle drivstoffer. Selv om det er sant at Dette er ikke den eneste fordelen.

Seat Leon TGI naturgass1,4 Seat Leon ST TGI: fordelene ved å bruke en gass bil

i tillegg til prisfaktor, bør analysere andre fordeler som du kan dra nytte av hvis du kjører en bil som dette naturgass 1,4 Seat Leon ST TGI.

En av de privilegier vi håper også å sette pris på i løpet av de kommende månedene er knyttet til de som tilbys av ulike administrasjoner for biler som i likhet med de som benyttes naturgass, De er verdig miljø etikett Eco. Det er tilfelle bonus regulert parkeringsområder i byer som Barcelona eller Madrid. Dessuten, i motsetning til biler av LPG (Liquefied Petroleum Gas) CNG selv kan parkere i lukket parkering.

de teller også gass ​​biler med mulighet til å bevege seg av noen baner Buss stærs, som C-58 i Catalonia eller, i tilfellet med tidligere registrere, for å dra nytte av en reduksjon på 30 prosent i bompenger Generalitat hvis de brukte mandag til fredag. Selv det er i kraft positiv diskriminering for å få tilgang til det indre av M-30 i Madrid, når det gjelder høy luftforurensing gass ​​kjøretøy lik hybrider som har elektrisitet i en av sine kilder: Dette garanterer en daglig mobilitet, uavhengig av innmelding ender i oddetall eller partall.

Andre fordeler er i slekt, i noen tilfeller ved kjøpstidspunktet. Det er tilfelle fritak fra betaling av registreringsavgift, som et resultat av godkjennelse av ett utslipp av 94 g / km i den fem-dør 96 i ST; reduksjon, opp til 75 prosent, skattesatsen for motorkjøretøy, men også hjelp til kjøp som det gir Gas Natural Fenosa i storbyområdet Barcelona-, i andre til bruk av fagfolk, industrielle og kommersielle, for eksempel tilgang til Prioriterte områder Residential Madrid.

Seat Leon TGI naturgassFor disse fordelene, samt konsentrasjons gasineras rundt store byer -i fremtiden, ikrafttredelsen av en EU-direktiv sier at hvis noen har minst hver 150 kilometer for CNG tanking- gass biler kan være spesielt attraktivt i byområder i byer som Madrid eller Barcelona. Men det er også mulig å finne innenfor sitt begrenset i forhold til andre stasjoner, bensinstasjoner rik på halvøya nordøst kvadranten. Til sammen i Spania, er det 50 gasineras, som bør legges til 20 prosjekt.

1,4 Seat Leon ST TGI: visningen av deres sjåfører

"Jeg har hatt en positivt overrasket over dette Seat Leon ST. Selv gå fire personer og bagasjerommet lastet bil forbruket er minimal: det var om 40 euro på 1,200 km endelig vi gjør. I tillegg har vi vist seg svært komfortabel kjøring og vi gjorde ikke merke noen forskjell fordi utilizase bensinmotor. Det er romslig og har en god støvel. Jeg fant det veldig behagelig å vise i nettleseren CNG fyllestasjoner der du kan etterfylle drivstoff til alle tider. Den er ideell for de som liker å reise eller gjøre mange kilometer vet de vil bruke svært lite på drivstoff og også uten tap av komfort eller sikkerhet bil." Sabin Praja

"Vanligvis interessant ikke bare på grunn av innsparinger på som benytter naturgass (CNG) som vanlig drivstoff uten å miste fordeler (selv om det er alltid trygt alternativ bensin). Det er sant at gasineras nettverket er fortsatt ikke omfattende, men med litt forsiktighet kan du få en svært økonomisk bruk. Highway ved en konstant hastighet på 120 km / t forbrukstall er oppnådd omkring 4 kg / 100 km CNG, representerer en kostnad på ca 3,6 euro per 100 km. Når det gjelder bruk, ingen forskjell med de konvensjonelle versjoner, jevn, rolig og komfortabel spesielt drivstoff. God plass tilgjengelig i denne familien variant ST." Rafael Guitart

"hans knirkefritt, identisk oppførsel av bilen i bensin og sparer meg krysse baner som førte Spania for mye mindre penger enn min vanlige Diesel har funnet meg et segment, alternativt brensel, Jeg visste ikke. Bare trenger å installere flere naturlige bensinstasjoner ..." Adrián Lois