Er den beste SUV? Mot alle Ateca, Tiguan, 3008, X1, Tucson …

Supercomparativa SUV: den beste kompakte, facedSupercomparativa SUV: den beste kompakte, facedSupercomparativa SUV: den beste kompakte, facedSupercomparativa SUV: den beste kompakte, faced

Det er ikke lett å samle i dag i en sammenligning med ikke mindre enn 10 modeller foruten mote segmentet, i dette tilfellet kompakt SUV. Som er mest populære og ettertraktede biler akkurat nå, og det er vanlig for den ene eller den andre er i virkelig fornyelsesprosess, for eksempel en Nissan Qashqai her som snart vil markedsføre en ny oppdatering. Men i hendene på våre tyske kolleger ved Auto Motor und Sport har vi vært i stand til å bringe sammen mange av stjernene i klassen i en spektakulær sammenligning.

Vi åpner munnen bare opplisting alle kompakt SUV Vi satt sammen på sporet og, uten videre, vi fremheve det viktigste etter våre tester hver med en vurdering og endelige rangeringen. Ansikt til ansikt, ser på spillere som går i alfabetisk rekkefølge: Audi Q3, BMW X1, Hyundai Tucson, Jeep Renegade, Mini Countryman, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Renault Kadjar, Seat og VW Tiguan Ateca. Og alle bensindrevet ... og mest forhjulsdrift. Vi startet!

Audi Q3

I juni 2011 kom Audi Q3. Det er, med nesten 6 år i markedet og en liten restyling i 2014 er en gruppe av veteraner... og vil snart lansere en ny generasjon. Faktisk, det annonsert med viktig 2019 Forbedringer. Men mens du bør likevel slå kobber i sitt segment, og gjør det med absolutt soliditet ennå. med 4.39 meter lang, Denne premium modellen er sant at ingen lenger står heller ikke av sin praktiske og plass for sine løsninger. Men det er veldig behagelig.

Audi Q3Mekanisk har vi med CoD motor 1.4 TFSI 150 hk, som en nyhet innført i seg selv og systemet automatisk utkobling av sylindre (Når det ikke er nødvendig, koble fra 2 til 4 for å forbruke mindre), slik at dens nedre offisielle media forbruk 5,9 til 5,5 l / 100 km. Turbo og direkte injeksjon, er det faktum at det er meget fint og vibrasjon, en modell propell i ytelse. Og deres oppførsel, og selv om Audi retusjeres suspensjoner for å gjøre dem mykere, selv med valgfri variabel dempning hardhet dets respons det virker litt fastere enn de fleste av sine rivaler. Ja, svært gode bremser og styring er svært presis. Men, selvfølgelig, fra 31.000 euro minimum tilgang... kompensert? Vanskelig har det.

BMW X1

¿Høy pris av Audi Q3? Det måtte en annen gruppe premie, BMW X1 136 hp 18i del og litt ovenfor: 32.000 euro. Og med ekstramateriale, kan du selv lett overstige 40.000 slutten ... som Audi. På denne anledning, som ble lansert i slutten av 2015, det presenterer en ny modulære plattform for tverrgående motorer og forhjulsdrift BMW, og har større allsidighet: det kan gi glide bakre benken, noe som resulterer samlet en svært romslig modell. Det også gjør at selv hvile foran passasjeren.

BMW X1Motoren er en 3 sylinder turbo 1.5, som kan tilbys som her med en automatisk girkasse 6 gir. Mer anstendig i akselererende Audi Q3, anklager også mer last og krevende turer eller fjellområder. Heller ikke han har brukt oss mindre: faktisk, deres 8,5 l / 100 km faktiske forbruket vi har sett er det samme som Audi Q3. Med disse forholdene, det stopper ikke å dra nytte av et chassis, her ja, veldig talentfull. God innstilling generelt mer enn nok komfort som alle nye BMW (hvor mye de har forbedret her) er også faktorer i sin favør. som sin sikkerhet utstyr og god multimediasystem og infotainment. Derfor får han inn i bilen hodet ingen tvil. Men ... det vil være nok til å være på toppen?

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson er en av de store overraskelsene i de siste årene. Den hadde premiere i 2016 generasjon tilbake til sitt opprinnelige navn (og forkaster ix35) og har vært en suksess. En fantastisk design og dimensjoner notabiliteter (4.48 meter lengde) i dag legger en opplevd kvalitet. Selv med den kraftige versjonen som kommer til denne komparative (TGDI 1,6 turbo med ikke mindre enn 176 hk og totalt) driv trekk i antall premium rivaler i miljø på 33.000 euro. Nedenfor er det en 1,6 GDI 130 hk og forhjulsdrift, som starter fra kun 20 500 euro. Stor forskjell for en god total ytelse, selv om i sistnevnte tilfelle den atmosfæriske motoren er allerede klart bak.

Hyundai TucsonMed en svært god innvendig plass og, fremfor alt, stor trunk vi målt i 540 liter real (den største segment), er Tucson en stor SUV i hver vei ... selv om din vekt. Ja, nettopp fordi lyset er ikke (selv å gi avkall på alle hjul fortsatt skjerper mer), noe som resulterer i veien i en noe høyere forbruk (9,9 l / 100 km) Og et tap av agility. Det i seg selv er en SUV svært trygt, veldig behagelig og fullt overbevist. I en annen versjon ville han stå overfor posisjoner, ingen tvil.

jeep Renegade

Og sving til Jeep Renegade, en av de mest spesielle modeller vi er i dag blant SUV. Noe mindre og utenfor (bare 4,26 meter), Prisen seg selv beveger seg i gaffelen generell kompakt: med motor 1.4 MultiAir 140 hk Power of miljøet av 23.000 euro, selv med en 6-trinns automatgirkasse. Det kan derfor helt klart tapt i melee, men vi kan forsikre deg om at er en av SUV med mer personlighet og mer følelsesmessig engasjerende.

jeep RenegadeJa, fordi mer enn en SUV du føler deg som en liten ren SUV. For høyde, bevegelser, Jeep ånd. Han har alltid likt. hans 1.4 turbomotor Det er heller ikke den mest prestacionales, eller hva du oppfatter seg som den fineste moderne, men det tjener, men også tilbringer nok. Gjennomføre tilbudet med en mer enn rimelig for sin lille utvendige dimensjoner plass, straffe bak bredde bare litt. Kort sagt, slentre i det hele tatt, og dette er ikke din liga. Hvis du overbevise Jeep, vil du elske.

mini Ryman

Vi la oss nå Mini, der den nye Countryman, allerede andre generasjon, dette året begynte å selge forvandlet til en Kompakt SUV 4.30 meter med den samme plattformen og motoren BMW X1. Men til tross for ridning samme 1,5 turbo 3 sylinder 136 hk Cooper i sin versjon, er det betydelige forskjeller. Det ene er at det koster mindre, ved å starte fra 28.000 euro. Og en annen som den veier mer, og tilbyr en annerledes oppførsel.

mini RymanMen også det har løsninger som skyve tilbake rad, generelt det gir mindre og mindre bagasjeplass på grunn av sin mindre utvendig lengde. Ja, det virker som selv har mer karakter. Hvis vi sier at BMW du satser på større komfort, Dette Contryman et startpunkt til noe mer sportslig sett, mer direkte kontroll. Kvikk og rask, er det en SUV som liker å kjøre. Og selv om vi sa i X1 motor det er ikke den raskeste, generelt svaret er mer enn tilfredsstillende. Et meget godt produkt ... men kjempe i en veldig, veldig krevende kategori.

Nissan Qashqai

Og hvis ikke bare spør King of Kings, den Nissan Qashqai. Etter tid kunne vi ha i denne sammenligningen av sin nye utviklingen 2017 vil skipet i et par uker, men vi så stygg å utelate SUV som tydelig er markedsledende innen salg. Så her har vi det, i Versjon 1.6 DIG-T turbo 163 hk. Selv med noen betydelig oppgradering, er motoren den samme som vil utstyre denne sommeren, og selv med modifikasjoner chassis tuning, bør ikke variere for mye. Sin verdivurdering må tas som et minimum, siden den nye utgaven på noen faktor kan eskalere stillinger.

Nissan QashqaiÅ si en SUV noensinne runde av pris, plass, ytelse og brukervennlighet. Det er derfor det tar fra fødsel med nummer 1. I denne versjonen av 163 hk permisjon nå av 23,175 euro, en pris som du kan se bemerkelsesverdig for produktet er. Meget godt utstyrt, er det sant at hans rivaler blir sterkere og derfor begynner å lide i melee: har studert i detalj for å få sine hender på. kanskje seksjon til seksjon i dag er ikke den smarteste (Det er behagelig, men ikke det mest, og smidig, men ikke best), men egentlig ikke klage på noe. Det kan mangle i dag mer raffinement, men forbruket har overrasket oss med kun 8,1 l / 100 km Real Media, en veldig god ting. Kort sagt, kan du ikke vinne poeng, men det er en SUV alltid å huske på og alltid å komme inn i puljer etter kjøpet.

Peugeot 3008

En av SUV siste til å ankomme... og han har skrevet sterkt i alle lister. I salg, smak og komparativ. For en flott bil Peugeot har lansert i 3008. I sin første generasjon crossover SUV ren og stor aksept. Og for å være rettferdig, hvis du har å gi kreditt til noe er utforming: både ute, og spesielt for revolusjonerende innemiljø, 3008 forundrer kunder. Og hans nye mekanikere overbevise.

Peugeot 3008Med den minste av komparativ motor, en.2 Puretech 3-sylindret turbo 130PS (I sin tilførsel av bensin er det også en 1,6 THP 165) overbevisende og kostnader ved 23.700 euro som starter, Ja, det er ikke den billigste. Og mindre sammenlignet med makt. Til gjengjeld vil du finne en av de SUV med mindre forbruk Lot (han har merket oss her 7.6 l / 100 km gjennomsnitt real) og at til tross for ikke å være en av de letteste: VW konsernet MQB-plattformen fungerer mirakler blant sine rivaler. Komplett med en bemerkelsesverdig komfort av suspensjoner, Det er heller ikke den bredere komparativ, men vi kan si at din plass er også over gjennomsnittet. Stammen gir oss, for eksempel, 500 liter aktuell belastning. En modell fortjener derfor pallen i dag for å gå inn i segmentet.

renault kadjar

samme plattform som dagens Nissan Qashqai og også her, samme motor turbo 165 HK bensin (I dette tilfellet med TCE akronym) for Renault Kadjar. Med disse forholdene, kan det heller ikke å snakke om å være en dårlig SUV ... men vi har alltid syntes noe mindre runde enn den japanske utviklingen. Og kanskje noe nølende det begynte å selge til slutt, ja, tucking allerede i gruppen av bestselgende kompakte SUV-markedet. Pris, på 25.000 euro, Det er meget konkurransedyktig for strøm også ... men ikke så mye som Qashqai.

renault kadjarI dag er Renault Kadjar møter, men verken modellen i sin klasse med det mest avanserte utstyr, eller den beste kjøreegenskaper, eller den beste plassen, som straffer selv mot Qashqai. hans stammen er ekte i 475 liter heller ikke den bakerste rad er de mest benplass presenterer. Kort sagt, det er en skikkelig SUV, men ikke nok til å grave dypt i dag i den ledende gruppen. Vi vil se på utviklingen fremover.

Ateca Seat

Gjør måte fordi interessant alfabetisk rekkefølge, vi de to mest komplette SUV nå denne gruppen ved siden av Peugeot 3008. Og nettopp to felles plattform. Jeg begynte med Seat Ateca, født av MQB basert Volkswagen Group og som har betydd en suksess. Det kom for sent, hvis det er sant, men han har klart å få så et produkt av den mest balanserte. Og vi mener ikke bare i Spania: så Extol våre tyske kolleger ... med det som allerede betyr.

Ateca SeatHer ved den samme motoren på Audi Q3 også, det vil si med en.4 TSI 4-sylindret, 150 HK og med sylinderavstengningssystemet, Ateca Sete viser god ytelse, som er lettere og forbruker mindre: her bare 7.8 l / 100 km faktiske gjennomsnittlige verdier meget nær 3008 3 sylindrene. denne versjonen på 26.000 euro (For mindre enn 22.000 euro har du med den lille 3-sylindret 1,0 TSI og 115 hk overrasket oss ved hvor godt det går) til å være en veldig komplett bil. I tillegg plass er større av klasse (Grand andre seteraden) og er godt utstyrt. Dynamisk, og takket være sin letthet, det føles mer fleksibelt, veldig direkte føler at alle Seat personbiler. Kort sagt, et sikkert kort, men ... hvordan å være leder?

Volkswagen Tiguan

Ja, absolutt, hvis du har et pristak ... og enda mindre hvis det ikke var VW Tiguan. Selvfølgelig er det. Og er det, selv om mye dyrere (Del allerede i samme versjon av minst 5000 euro), idet Volkswagen er litt bedre vanligvis alle. Det vil være et spørsmål om å sette det på skalaen og se om pengene her er problemet eller ikke. Men som vi holder oss selv vi spesielt data, analyse og målinger, tiguan med sin 1,4 TSI-motor kan ikke være mer enn vinneren. En ypperlig SUV.

VW TiguanEn referanse tilbake, skinner VW Tiguan på nesten alt. deres 4,49 meter (Ved 4.36 meter fra Ateca) lar deg tjene i verdensrommet. Det er praktisk og kan gi glide andre rad, og således delene nesten 600 liter bagasje. Det er veldig levelig og bredt. Noe har også nesten 5 cm over setet slaget. Dens raffinement er veldig bra, med filtrering av suspen stor og samtidig holder legemet brønn. La alene hvis vi velger å DCC adaptiv suspensjon. Riktig retning, flere hjelpe og sikkerhetssystemer som Ateca i utstyr, en motor som vi sa fint og bruker lite ... hva mer kan du be om? Fordi det koster litt mindre. Det er også forskjell i Ateca. Bestemme.

Den endelige rangeringen: topp 10

1 Tiguan 1.4 TSI: Generelt komfort, eleganse, myk fjæring, stor avtale, en veldig god motor ... har nesten alt. Bare prisen kan diskutere hans ledelse.

Sete 2- Ateca 1.4 EcoTSI: Stor plass, god respons, samme motor fantastisk. Men det er litt verre hele Tiguan. Selvfølgelig ikke pris: verdsettelse, kanskje det kan føre også.

3- Peugeot 3008 1.2 Puretech / 130: Big overraskelse. Veldig bra og veldig slående. Stor motor, lavt forbruk. Veldig behagelig, men litt mindre romslig generelt. Lukker podiet.

4- BMW X1 18i: En annen flott SUV. Men svært dyrt og uten å være den smarteste i nesten hvilken som helst del, men veldig full i det hele tatt. Han holder seg ved porten til de tre første.

5- Mini Countryman Cooper: dynamisk er den mest stimulerende. Veldig smidig og morsom, men med mindre plass og total komfort. Ellers ville det være høyere.

6 Audi Q3 1.4 TFSI: Det er den eldste og betale selv om en motor (den Ateca og Tiguan) ekstraordinære. Svikter ham og hans utstyr og plass succumbs mest moderne og allsidige produkter.

7- Qashqai 1,6 DIG-T: Det er ikke best på noe, men det gjør det hele tatt. God pris og god plass. Det er verken den mest fleksible og mest komfortable. Vi får se om forbedring oppdatering.

8- Hyundai Tucson 1,6 TGDI: Forbedre stillinger i en annen versjon, fordi det er en stor SUV. Men her er det tidkrevende og størrelse og vekt er ikke den mest dynamiske av gruppen.

9- Renault Kadjar 1,6 TCe: Nissan Qashqai tvilling, blir ikke så helt Kadjar. Det mangler noen avgrensning og bedre mekaniske egenskaper for å nå velger å ligge i forkant.

Jeep Renegade 1.4 MultiAir 10-: Sympathy kan være på pallen. Og personlighet. Men det betyr ikke at stikk i melee, savner for plass, komfort, smidighet. Spiller i en annen liga og peker til en annen kunde.

Du kan også være interessert i:

Den bestselgende SUV år

De beste biler og SUVer for kvalitet / pris forholdet

Høyest rangerte biler og SUV for øyeblikket